Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@duygu_alp

Bölüm 1


Yalnızdım,
Doğduğum zamanda yalnızdım, büyüdüğüm zaman da yalnızdım. Sanki bir saksının içindeki bitkinin ömrü boyunca açtığı tek çiçek gibi başka başka bir çiçek yok. Yada üzüm üzüme baka baka kararır derler ya ne komik benim bakabileceğim kimse yok... Kararmak içinde.
Sevdiğini sandığım adama belki de bu yüzden hemen teslim oldum. Sevmenin ve sevilmenin ne olduğunu bilmediğim için bilmediğim sadece sevmek ve sevilmek değilmiş güven, sahi güvenmek nasıl birşey arkanızda dağ gibi sırtını yaşayacağınız birilerinin olması...
Ben bunların cahilliğini yaşadım. Belki benim arkamda dağım yok ama arkasında dağ gibi duracağım oğlum var. İki saat önce kucağıma aldığım ve kokusunu içime tüm ciğerlerime soluyup doldurdum ama yine de doyamadım. Anne olmak böyle bişeyse benim annem neredeydi? O beni nasıl bırakmıştı ama ben ölürüm de oğlumu bırakmam bırakamam.
İki gün kaldığım hastaneden kucağımda oğlum ile beraber çıkmıştım. Nereye gideceğimi bilmeden yürüyordum. En sonunda bulduğum boş bir banka oturdum, gözümden akan gözyaşlarımın çenemin altına doğru yol aldığını hissettim... O sıra bankda ki boşluğun dolduğunu ve doğumuma giren ve mucizemi kucağıma almamı sağlayan doktorun karşımda beni izlediğini fark ettim. Doktorum Zeynep beni merak etmiş.

-Afsa güzelim nasıl haber vermeden hastaneden ayrırılırsın sana yardımcı olmak istediğimi biliyorsun ama yine de birşey söylemeden gitmen hiç hoş olmadı haberin olsun.
- Ben bilemedim kimseye yük olmak istemedim biliyorsun korkuyorum durumu biliyorsun oğlumu benden almalarından çok korkuyorum Zeynep eğer onu da kaybedersem yaşayamam artık lütfen şikayet etme oğlum çok küçük o çocuk esirgeme kurumunda yapamaz hem sende biliyorsun orayı ona iyi davranmazlar eksik kalır benim yavrum benim gibi bizim gibi Zeynep...
- Afsa güzelim ben bir çaresini buldum bak bu beyefendi eşimin çocukluk arkadaşı sana yardımcı olacak ama önce sakince dinlemen gerekiyor tamam mı ?
- Ta taa tamam ama..
- Afsa dinle sakince güzelim bak Ahlas dediğim gibi eşimin çocukluk arkadaşı ve Mardinli kısa bir süre içinde evlenmesi gerekiyor.
- Olmaz Zeynep ben yapamam oğlum çok küçük evlenemem hem kucağımda çocukla...
- Bayanlar konuşmanızı bölüyorum ama ben kendimi anlatsan daha iyi olur. Afsa korkularını çok iyi anlıyorum senden istediğim sadece formalite bir nikah oğlunun nüfusunu üzerime alırım geleceğini de garanti altına alırım. Bak aklındaki şüpheleri anlıyorum ama bir şans ver en azından oğlun için şuan bu bankta bile oturma nedenin çaresiz olman değil mi?
- Bakın ben kabul edemem olmaz.
- Afsa zora sokma ne yapmayı planlıyorsun kucağında iki günlük bebekle 19 yaşında genç bir annesin nasıl bakacaksın söylesene bir eğitimin gelirin yok. Diyerek Zeynep daha bir sert çıkıştı Afsa yı ikna etmesi gerekiyordu yoksa tek başına kesinlikle ayaklarının üzerinde şuan duramazdı. Zaten dünyanın çivisi çıkmış bu kızı kurda kuşa yem edemezdi ve onun için tek çıkar yol Ahlas'dı. Hem okuluna devam etme sözünü de Burak Ahlas'dan almışken bu fırsatı arkadaşı için kaçırmaya niyeti hiç yokdu.
- Afsa lütfen bak ben kefilim en küçük bir sorunda ben yanında olacağım dedi Zeynep daha fazla dayanamayan Afsa oğlu için kendini bilmediği bir ateşe attı.. Önce tekrardan hastaneye gittiler minik Gurur' un bütün sağlık kontrollerini detaylı bir şekilde Ahlas tekrar yaptırdı. Daha sonra vakit kaybetmeden kendi nüfusuna aldı. Daha sonra herşey o kadar hızlı gelişti ki hangi arada nikah kıyıldı hangi arada bilinmeze doğru yol aldım bilmiyorum...
Ahlas'dan
Evlenmek hemde amcamın kızı ile amca sözü diye bir laf bizim oralarda, kızın adı amca oğlu ile anıldı mı biterdi. Kızın rızası varmış yokmuş kimse bakmazdı. Zaten kadınlar görünmez bir varlıktır. Ailesinin namusuna, şerefine söz getirmediği zaman fark edilemezdi. Yada iyi başlık parası verecek bir aile görücüye gelmediği süreç zarfında...
Böyle harcadılar ya benim canımın yarısını amcaoğlu sözü ile aman yabancı bir aşirete aileye gitmesin diyerek. Daha on altı yaşında gelin diye soktukları evden yirmi yaşında cenazesi çıktı.Ben ki Ahlas Yıldırım Turnalı aşiretinin ağası bu kez güçlüyüm kimseye ne yem nede oyuncak olmaya niyetim var asla canımın yarısının cenazesini almak için gittiğim eve gelin almaya gitmem.. Afsa ilk görüşte gönlüme Zeynep tarafından sokulan kadın masumluğu, saflığı ama en güzeli de evladı için herşeyi yapmaya hazır minik kartalım.. Zeynep'in bir beni kurtarmak için ortaya attığı planı ama asıl amacının Afsa'yı kurtarmak olduğunu onu uzaktan tanıdıkça fark ettim.Kimsesiz hayata karşı tüm heyecanını kaybetmiş ne yapacağını bilmeyen yüreği yaralı bir serçe... Ama oğlu için hemen pençelerini çıkartan anne kartal... Zeynep Afsa'nın başına gelenleri anlattığı zaman çok üzülmüştüm nasıl bir karnında bebeğini taşıyan bir kadını kapı dışarı edebilir. Aklım almıyor. Düşüncelerimi cebimdeki telefonun titreşimi böldü... Herşey bizim için hazırdı peki onlar için hazır mıydı bunu hep beraber yarın göreceğiz..


 

Loading...
0%