Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm = Karşılaşma / Okul Mevzusu

@ealena

"Belki de insan her şeyi içine atmaktan boğuluyor zamanla."
Stefan Zweig


💫


sabahın ilk ışıkları ile gözlerimi açtım . camdan içeri sızan güneşin ışıkları gözümü alıyordu dün akşamda perdeyi çekmeyi de unutmuştum.

Yataktan doğrulup telefondan saate baktım saat 11 'e geliyordu . ayağa kalkıp üzerime sade bir sweatshirt ve mavi bol bir pantolon giydim sarı saçlarımı da kafamın üstünden toplayıp kurdele ile süsledim .

havanın soğuk olması işime yarıyordu en azından hava iyi olana kadar yaralarımın iyileşmesini umut ediyorum .


hafif bir makyaj için tuvaleti aramaya başladım büsürü kapı olduğu için rast gele bir kapıyı açtım açtığım gibi önümde yarı çıplak altı havlu ile bağlamış elindeki havlusu ile saçlarını kurutuyordu sırtındaki yarayı ejderha dövemesi ile kapatmıştı .

Arkası bana olduğu için beni görmemişti ama bana orda bir kal geldi . adam arkasını dönünce bende arkamı döndüm.

" Ahh " . ufak çaplı bir çığlık attım ."b-Ben ö-özür dilerim . yanlışıkla girdim .yani .." kekeleyerek çıkan sesim yüzünden bir defa daha utandım .

adam " arkanı dön !". diye emir verdi .

korka korka arkamı döndüm onun yüzüne bakmak yerine direk yere baktım

adam " Yüzüme Bak!"

gözlerimi yavaşca yukarı kaldırdım önce karın kaslarını sonrada yüzünü gördüm.

bir dakika bu oydu. !!!!?

kahveleri'ni yanlışlıkla döktüğüm çocuktu. onunla tekrar karşılaşabileceğinizi asla hayal etmiyordum ben bunları düşünürken bir ses ile irkildim.

" Senin benim evimde ne işin var!".dedi

(melek teyzenin oğlu bu olmalıydı . hay böyle şansa ben. )


" Ben senin evin olduğunu bilmiyordum ben sadece misafirim ". dedim .


birşey demesini beklemeden odadan dışarı çıktım ve aşağıya indim yanaklarımı kızardığını eminim benim inmem ile karşı mutfakta melek teyzeyi gördüm birşeyler mırıldanarak sofrayı hazırlıyordu . beni görünce " Günaydın kızım. " dedi .gülümseyerek bu kadın gerçekten de evin güneşiydi.


- günaydın melek teyze . dedim . Benim arkamdan bir ayak sesi geldi sesi duyunca arkamı dönüp baktım. o gelmişti .( ne ara giyindi bu ?) arkamda durup annesine bakıyordu . melek teyzeye ." Anne misafir kim ." dedi sert bir tavırla . benim dediklerime inanmamıştı. ( salak şey)


melek teyze asla yüzünü düşürmeden .

" Dün sana bahsetmiştim ama dinleyene.

asya; Süleyman amcanın kızı ." diye beni tanıtı arkam ona dönük olduğun için yüz ifadesini göremiyordum ama kesin sinirle bana baktığını hissediyorum.


Rüzgar yanıma doğru geldi ." Süleyman amcanın kızı ." diye annesini tekrar etti .

melek teyze " evet bir süre bizle kalıcak . asya bu da benim deli oğlum Rüzgar ."

Kafamı Rüzgara döndürdüm .bana bir garip bakıyordu neye baktığını pek anlamasamada sadece bakıyordu .

biz bakışırken melek teyze araya girdi .Heyecanlı bir şekilde ." Yoksa siz tanışıyormusunuz ."dedi .


Rüzgar ben birşey demeden yanıt verdi .

" Hayır ." dedi net bir tavırla . onunla daha önceden tanıştığımızı kimseye söylemek istemiyordu bende zaten meraklısı değilim.


melek teyze " iyi tanıştığınıza göre sofraya geçelim. " dedi.


Rüzgar önümden yürüyüp gitti bende melek teyze ile yürüdüm. melek teyze en başa oturdu . Rüzgarda benim oturduğum yere oturmuştu ben nereye oturacağım bilmediğim için ayakta kaldım rüzgarın yanındaki sandalyeye otursam yanlış anlaşılabilirdi.


melek teyze " kızım ayakta dikilme de geç şu uşağın yanına ." dedi.


rüzgar annesine uyarıcı bir bakış attı ama melek teyze hiç te umursamadan yemeğini yemeğe devam etti .

Bende rüzgarın yanındaki sandalyeye geçtim.

Hatice teyze de çayları koyup oda oturdu. sesizce yemeğimizi yerken melek teyze ." kızım sen kaça gidiyorsun .?" diye sordu.

- son sınıf . diye cevap verdim.


melek teyze dediğimden memnun olacak bir şekide gülümsedi " demek rüzgarla aynı sınıf .... zaten burda olduğun için okula burdan devam edebilirsin benim oğlumla aynı okula yazdırırım seni beraber gidip gelirsin ."dedi .


Rüzgar " Anne ben okula gitmicem demedim mi ."


melek teyzenin gülen yüzü bir anda düştü ve oğluna sinirle döndü ." Ne demek o Rüzgar bey okuyacaksın okula gideceksin yoksa ne bok olacaksın ." diye rüzgara çıkıştı .


Rüzgar. " anne senle bu konuyu konuştuk sende birşey demedin şimdi ne değişti bilmiyorum ama ben okula filan gitmeyeceğim o gereksiz yerde zaman harcayacağıma çalışır paramı kazanırım eve ekmek getiririm".dedi .


melek teyze elini masaya vurdu .,

" Haklısın eskiden karışmıyordum ama artık yeter. GİDECEKSİN.

BEN OĞLUMUN SOKAKLARDA SERSERİLİK ETMESİNİ İSTEMİYORUM .!!!"


Rüzgar sinirli bir şekide çatalı bırakıp ayağa kalktı ." ben okula mokula gitmem Anne bunu aklına sok !."

arkasını dönmüş giderken melek teyze onun arkasından bağırdı ." Bana bak uşak gidecekun dedum mi dedum yoksa alır o motorunu başında paralarım deli etme beni .!!!"

melek teyzenin içinden uyuyan kurdu uyandırmıştı.

Rüzgar sinirli bir şekide merdivenleri çıkıp gözden kayboldu .

melek teyze çayından bir yudum aldı .

" çok başıboş bıraktım ben bu çocuğu çok ahh ah benim salak kafam Babasından sonra kendini mecbur hissediyor kızmıyorumda. ama onun okuması lazım keşke ihmal etmeseydim ."

Hatice teyze ile ben susuyorduk ne diyebilirdiki . kahvaltıyı yapıp sofrayı toparladık melek teyze " kızım ben bugün senin kaydını yaptıcam bana tc ni getirirmisin ." dedi .

başımı evet anlamında sallayıp yukarı çıktım ikimizinde odası yanyanaydı odasından yüksek sesle müzik geliyordu. odama girip cüzdanımdan tc mi aldım odadan tam çıkacaken kapıda onunla çarpıştım dengemi koruyamadığım için Az daha düşüyordum ama belimden tutan el ile düşmekten kurtuldum.

gözlerimi açınca rüzgarla göz göze geldim .

beni tutuğu için yüzlerimiz çok yakındı bu kadar yakın olamak beni heycanlandırmıştı. Rüzgar fısıltılı bir şekide " önce kahvelerimi düşürdün.... sonra beni çıplak gördüm.... şimdiyse kolarımdasın derdin ne asya kız.?"


o kadar sesiz ve fısıltılı ve sakin söylemişti ki tüylerim diken diken oldu her dediği kelime yüreğime işlemişti.

Hala ona bakıyordum o yeşil gözlerinde hiç bir duygu yoktu .

nasıl bir durumda olduğumu tekrar aklıma getirdim hala onun kolarının arasındaydım kendimi ondan iterek geri çekildim yerden tc aldım . " ben mi istedim sanki . hepsi yanlışıkla oldu ama bu durumda beni tutmamayabilirdin bunu sen istedin ." diyerek onu tersledim.

Rüzgar. " Teşekkür etmek yerine bide söyleniyormusun. önce evimi işgal ediyorsun şimdiyse senin yüzünden okula gitmek zorunda kaldım hay böyle işin içine sıçim .!"


"1. sı ben senin evini işgal etmiyorum . sadece misafirim ve yakında gidicem 2. si okula gelemek zorunda değilsin .!

beni suçlama ."diyip aşağıya indim. melek teyze kabanını giymiş eşarbını bağlıyordu yanına gidip tc mi uzatım.

melek teyze " Ah keşke benim oğlumda senin gibi okumak istese . ama artık onun seçimine bırakmicam yarın ikinizde okula gideceksiniz. "

melek teyze elimi tutarak yalvarır gözlerle bana baktı.

" Senden birşey istesem çok mu olur .?" dedi.


"ne istiyorsu melek teyze yapabileceğim birşeyse yaparım."


melek teyze "şu benim oğlumu okulu sevdirsen en azından teşvik etsen ben onu yazdırsam bile deli oğlum bir yolunu bulur okuldan kaçar . ama severse kendi isteğiyle gider . "

melek teyze yi üzmek istemiyordum bu süre içinde bana çok yardımı dokunmuştu .

" peki ." dedim . ama nasıl olacak ne yapacağımı bilmiyorum. 2 dk önce çocuğa gelme demiştim şimdiyse okula teşvik etmemi istiyordum . şuan tükürdüğümü yalıyordum.offf


melek teyze boynuma sarıldı." sağol kızım ben gelirken hamsi alayım da akşama onu yapayım. " dedi keyfi yerine gelmiş gibi gözüküyor du.

melek teyze evden çıkınca evde yalnız 3'müz kaldık . hatice teyze mutfaktaydı

, rüzgar zaten odasında . Ben de can sıkıntısından biraz bahçeye çıktım daha sonra da arka bahçeye .

arka bahçe çok güzledi büsürü güzel çiçeklerle donatılmıştı .

soğuk rüzgarı içime derin derin çektim bir yanda da melek teyzenin dediklerini düşünüyordum oğlunu okula alıştırmamı ,sevdirmemi istiyordu . zaten inatçının önde gideniydi nasıl yapacağımı bilmiyorum .???¿¿¿.

......


Loading...
0%