Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4.Bölüm = Geçmi̇şi̇n İzleri̇

@ealena

5 SAAT SONRA ;


sonunda melek teyze gelmişti bu kadar saatir nerde olduğunu merak etmiştim melek teyze ellerinde alışveriş poşetleri güzünde kocaman bir gülümseme ile geldi .

poşetleri koltuğa bırakarak bana sarıldı anlamsız sarılmasını anlamadığım için bir an şaşırdım .onu ne bu kadar mutlu etmişti bilmiyorum.??¿¿

melek teyze " Bak bunları sana aldım içinde okul forman var ve bir kaç tane kırtasiye malzemesi. Bunlarda Rüzgarın sen al bunları odana yerleştir " . Ona minnetle baktım onun gerçek kızı olmadığım halde bana öz kızıymış gibi herşeyimi alıyordu beni dışlamıyor kötü söz söylemiyordu. dediği gibi bana ait poşetleri elime aldım. " Teşekkür ederim melek teyze ."

melek teyze " Ne demek kızım sen benimde kızım sayılırsın artık hadi sen git bende şunları ona götüreyim.,"

melek teyze ile beraber yukarı çıktık ben odama çıkınca o da rüzgarın odasına girdi . poşetleri tek tek açıp baktım ilk poşete okul kıyafetleri vardı siyah bir etek ve armalı kısa tişort ve uzun kolu bir gömlek vardı. onları deneyince üzerime tam olmuştu etek diz kapağından biraz uzundu ama böyle eteklere alışkın olmadığım için alışıktım. aramaya bakınca Öz koleji yazıyordu özel okulamı gidecektim. melek teyzenin büyük bir masrafı vardı . üzerimi değiştirip eski kıyafetlerimi giydim odadan çıkınca yan odadan sesler geliyordu. istemeden kulak misafiri oldum .


melek teyze " Oğlum kır şu inadını da okula git ben biliyorum beni düşündüğün için gitmiyorsun kendini sorumlu hissediyorsun ama kendi hayatını yaşamak zorundasın ."


Rüzgar kendini annesine karşı sorumlu hissediyordu . annesine karşı her zaman bir korumacılığı vardı .

melek teyzeden sonra rüzgarın oflayışını duydum. " Anne yapma ben okula gitmek istemiyorum . !"

melek teyze " Rüzgar beni seviyorsan gidersin ben senin ile asyanın kaydını yaptırdım artık ipleri elime alıyorum göre göre hayatını mahvedemezsin ve. Bende buna artık sesiz kalmayacağım ."

- Anne..

" Rüzgar ölümü gör . " diye tehdit etti .


Rüzgar artık pes etmişti ." peki ."


melek teyze nin güldüğünü hissediyordum daha fazla orda kalmayıp aşağıya indim haitce teyze mutfakta hamsileri hazırlıyordu.

benden sonra melek teyze de inmişti .yüzünde kocaman bir gülümseme vardı sanki yılların yükünü atmış gibiydi .

onun arkasından da Rüzgar indi .

Rüzgar geçen gördüğüm gibi giyinmişti a motor kıyafetleri içinde aşırı çekici duruyordu elinde kaskı ile dışarı çıktı .

Rüzgar soğuk bir tipti kimse ile konuşmuyordu onun kendine göre bir cizgisi vardı ve bunu kırmak baya zordu anlamak ta öyle ama şunu biliyorum ki annesine karşı ayrı bir zafı vardı . Bunu her halinden anlıyorum .

babsının yerine almaya çalışıyordu onun yokluğunu hissettirmeye çalışıyordu .


melek teyze ile solana geçtik. Hatice teyze bize çay getirdi .

melek teyze ile fazla konuşmamıştık daha doğrusu hiç derince sohbet etmemiştim.

"Ee kızım senin hayatın nasıldı buraya gelmeden önce ?." diye sordu verdi.

biraz düşündüm. nasıl bir hayatım vardı iyi, kötü ,aynı .?

" Babası ile annesinin oytuğu bir kızdım."

melek teyze dediklerimden pek birşey anlamış gibi baktı . dediğim şeyi dalgaya vurarak " Yani herzaman çalışan bir kız oldum fazla bir zamanım yoktu. "

melek teyze " Maşallah kızım annen baban ne şanslı benim oğlumda biraz seni örnek alsa keşke." dedi kederli bir ses ile .

" Rüzgar neden böyle.?" diye merakımı yenik düşerek soru sordum .

melek teyze karşı duvarda asılı aile fotoğrafına baktı. " Babası öldükten sonra oğlum hayatan soğudu ."melek teyzenin gözleri dolmuştu

" Rüzgar eskiden hayat dolu bir çocuktu ne zaman Babası trafik kazasında öldü işte o zamana herşeye uzak durmaya başladı Rüzgar babasına çok aşık bir çocuktu çok severdi rahmetliyi ." melek teyze masadaki peçeteyi alıp göz yaşlarını sildi .

bense daha fazlasını öğrenmek istiyordum " kaç yaşında görmüştü .?"

melek teyze peçeteye elinin içime alıp yumruk yaptı ." 10 yaşında . babası ile arabada giderken araba kaza yaptı kocam öldü ama Rüzgar hala o olayın izlerini taşıyor . Bu yüzden de zaman geçsede Rüzgar unutamıyor ."

bir an aklıma onun sırtındaki izleri hatırladım kocaman bir yara vardı ama o yara ejderha dövmesi ile kapatılmaya çalışmıştı ama pek başarılı olunmamışa benziyor.

melek teyzeyi daha fazla üzmek istemiyordum ama bir tarafım deli gibi soru sormak istiyordu.

melek teyze ne soracağımı anlamış gibi

" Rüzgar babasının katilini bulmak için çok aradı ama bulmadı ."


ağzımdan " katil? ."yani bu bir cinayetmiydi.,?

melek teyze kafasını saladı ." Rıfat hayata arabasını kontrol etmeden çıkmazdı hele ki yanında rüzgar varsa 10 kat dikkatli olurdu . ama ne olduysa arabası kayalıklı yollardan yuvarlandı .

Allah bana oğlumu bağışladı ama rıfatımı benden aldı. "

"peki bulunmadım ı ?"

- bizde herkez gibi kaza zannediyorduk ama ne zaman arabasının nasıl olduysa tekerlekleri patlatığını anlayınca cinayet olduğunun kanaatine vardık .Rüzgar bunu duyduğunda hepten bu işe sardı hala daha da arıyor olabilir .


Loading...
0%