Yeni Üyelik
5.
Bölüm

Leyla'nın Planı

@ecriin.books

Göz yaşımı sildim ve Leyla’nın yanına geçtim. Onun kulağına “Lütfen” diyerek fısıldadım. Leyla cevap vermedi, sadece kararlı ve hızlı adımlarla yürümeye başladı. Onu takip ettim, adımlarımızın sesi boş koridorlarda yankılandı. Nereye gittiğini sormadım çünkü konuşmam beni daha da sinirlendirirdi diğer insanlardan farklı olarak.

Koridorun sonunda Leyla durdu ve önündeki kapıya dikkatlice baktı. Kapı eski ve ağır görünüyordu, üzerinde tuhaf semboller vardı. Leyla derin bir nefes aldı ve kapıyı itti. Gıcırtıyla açılan kapının ardından beklenmedik bir manzara vardı.

Oda, kitaplarla dolu raflar, eski haritalar ve çeşitli aletlerle doluydu. En ortada ise kapsüle benzeyen bir cihaz vardı, kablolarla bağlı renkli ışıklar saçıyordu. Kapağı kapalıydı, ama yansımasından içinde bir şey olduğu anlaşılıyordu. Nasıl konuşacağımı bilmiyordun, bu yüzden sustum. Evet, sinirliydim ve üzgündüm,ama şu an duygularıma odaklanmak istemiyordum. Düşünceleri susturmalıydım. Derin bir nefes aldım ve o an Leyla sessizliği bozarak, “Bu cihaz, o dedikleri odadan esinlenerek yapıldı denebilir,” dedi. Ancak o odanın nasıl olduğunun bilinmediğini ekledi. Leyla, geçiştirmek istiyormuş gibi görünüyordu, ama ona az da olsa değer verdiğim için zorlamayacaktım. Arkadaşım olduğu için değil, sadece insan olduğu için. Kendimi tutamayıp -Leyla o kapsüle benzeyen şeyin icinde ne var bana birşey söyle.Diye bağırdım.Leyla cevap vermedi sadece kapsülü açtı,açtığı an dumanlar çıkmaya başladı.Orda orda ablam yatıyordu onu almak için kapsüle yaklaştığım sırada Leyla kapsülün kapağını kapattı.Leyla -Onu kurtarabiliriz.Dedi.Ben ise sinirle -O zaman babanı kurtar ben daha odaya emin olamıyorum senin bu zımbırtına nasıl güvenicem.Dedim.Leyla sakinliğini bozarak –Afra yeter artık kendini toparlaman gerek bir ömür boyu ablana o dolapta tutamazsın anladın mı ben bu durumda evet bencil davranıcam hem bunu bana sen gösterdin içten içe o nefretini anlamayacağımı falan mı düşündün ben babamsız dayanamam ama sen bu kadar bencilken ablansız dayanabilirsin.Dedi.

Aslında içten içe haklı olduğunu biliyordum ancak bunu kabullenmek istemiyordu.Ablam için onunla konuşmalı ve bu problemi çözüp savaşı bitirmeliydim.

 

 

 

 

 

Loading...
0%