Yeni Üyelik
2.
Bölüm

YENİ HAYAT

@edaaygun61_

Canan'ın ağzından

Yetimhaneden çıkıp yeni eve yerleşeli 2 ay olmuştu bu 2 aylık süreçte ne Sevda teyze ne de Selim beni bir an olsun yalnız bırakmamıştı.Selimle tıpkı eski günlerdeki gibi dertleşmeye devam ediyorduk benim yetimhaneden çıkmam hiçbir şeyi değiştirmemişti,her şey aynı gidiyordu.

 

Bu arada ben de üniversite sınavına hazırlanıyordum Sevda teyzem desteğini bir an olsun esirgememişti onun desteği sayesinde liseyi çok yüksek puanla bitirmiştim.

 

Aslında bir hayalim yoktu herhangi bir bölümü kazansam bana yeterdi.Sınava da 1 hafta kalmıştı zaten bu saatten sonra ne hayali kuracaktım ki...

 

 

 

 

 

Selim'in ağzından

Canan benim her şeyimdi sırdaşım, arkadaşım dosttan öte...Sevdiğim...Ama gel gör ki ben hep onun için bir dosttum ,arkadaştım asla bir başkası olmadım ama bu durumdan da hiçbir zaman şikayet etmedim..Canan hep benim yanımda kalsın da varsın benim duygularımı bilmesin dedim hep...

 

Ona asla bir dost gibi bakmadım ama hiç bir zaman da Canan'a gerçek duygularımdan bahsedemedim ,çünkü korktum eğer gerçek duygularımı bilse benden kaçar diye,o yüzden de ben de ona hep dostmuş arkadaşmış gibi baktım

içim yansada,Bir gün başkasına aşık olur korkusunu dibine kadar yaşasamda.....

 

Canan iki aydır yeni evindeydi o yetimhaneden ayrılcak diye çok üzülmüştüm bir an onu artık hiç göremeyeceğim sanmıştım,ama yanılmıştım şimdi eskisinden bile yakındık her gün onun evinde takılıp,sohbetler ediyorduk......

 

Sınav Günü(Selim)

Bugün üniversite sınavı vardı Cananı sınava ben götürecektim onun için saat 8:00 da kalkıp üzerime eşofmanlarımı giyip Canan'ı almak için yola çıktım.

 

Bugün hem Canan için hem de benim için heyecanlı bir gündü umarım sınavı çok iyi geçer ve benim yanıma yani İTÜ'ye gelir diye düşünürken Cananın evinin önüne gelip onu beklemeye başladım.Aradan 15-20 dk geçti ve Canan o güzel saçlarını savura savura yanıma geldi heyecanı yüzünden anlaşılıyordu.

 

Bir insan her haliyle güzel mi olur diye düşünürken

Canan'ın

"Sana diyorum Alo"diyen sesini duydum ve daldığım düşüncelerden sıyrıldım.

Ne oldu diye sordum

 

"Sence başarılı olabilecek miyim Selim bu zamana kadar deli gibi ders çalıştım sen de yardımcı oldun ama kendime hiç güvenmiyorum seni ve Sevda teyzeyi hayal kırıklığına uğratırım diye çok endişeliyim"

böyle söylediğini duyunca onu cesaretlendirmek için elini tutup

"Bak Canan sen kendine güvenmezsen asla başarılı olamazsın ve başarılı olamazsan bizim sana kırılcağımızı düşünürsen emin ol sana hem ben hem annem çok kırılırız,bu bir sınav ya kazanırsın ya da kaybedersin kazanırsan çok iyi kaybedersende ucunda ölüm yok, biz senin hep yanındayız"dedim

 

Cananda iyi ki varsın Selim diyerek bana sarıldı .

Sınav binasının önüne geldik, Canana arabada soylediklerimi unutma seni burada bekliyorum dedim.

 

Aradan iki saat kadar geçti ve Canan çıktı

Hemen nasıl geçti diye sordum.

 

"Çok iyi geçti Selim inanamayacaksın ama ful bile çekmiş olabilirim"dedi

 

Bende çok sevindim Canan başaracağına çok inanıyordum diyip ona sımsıkı sarıldım.

 

 

 

İki Ay Sonra(Canan)

Sınava gireli iki ay olmuştu sonuçlarım açıklanmış İstanbul Teknik Üniversitesinde ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü kazanmıştım.Selim ile aynı üniversiteyi kazanmak hayalimdi ve olmuştu kırk yılın başında bir hayalim gerçekleşmişti.

Selim aynı okulda mimarlık bölümünde okuyordu onun iki senesi kalmıştı olsun onunla aynı okulda iki sene geçirmek bana yeterde artardı bile.

 

Okula başlamıştım her şey çok güzel ilerliyordu hatta bir tane arkadaş bile edinmiştim Banu...

Banu benim Selimden sonraki tek dostumdu.

 

Banu,Yaşaroğullarının küçük kızlarıydı.Yaşaroğlu adını İstanbulda yaşayan herkes bilir çünkü onlar Türkiye'nin sayılı zenginlerinden biri.

 

Banunun babası o çok küçükken vefat etmiş o yüzden işlerin başına da abisi Bülent geçmiş.

 

Bülent Yaşaroğlu benden 5 yaş büyüktü o genç yaşına rağmen çok başarılı işlere imza atmıştı.

Önceden haberlerde ve gazetelerde görmüştüm oldukça da yakışıklıydı hep onla kendimi hayal ederdim şimdi ise onun kız kardeşi ile tanışmıştım tesadüfe bakın.

 

Evet kafaya koymuştum Bülent Yaşaroğlu ile ben evlenecektim,zengin diye değil gazetlerde ve haberlerde gördüğüm andan beri ondan etkilendiğim için.

 

Nasıl olacak bilmiyorum ama olması için elimden geleni yapacağım.

Şimdilik ne Selime ne Banuya ne de Sevda teyzeme bahsetmeyeceğim bu konudan vakti geldiğinde öğrenirler diyip uykuya daldım...

 

 

Loading...
0%