Yeni Üyelik
15.
Bölüm

YIKILAN HAYALLER

@edaaygun61_

Canan'dan

Anlaşılan bu gece de gözüme uyku girmeyecekti.

İşten eve gelip bir şeyler yiyip hemen kendimi yatağa atmıştım,yorgunluktan veya uykum geldiği için değildi,umutsuzluğun verdiği ağırlıktandı.

 

Bugün iş yerinde Hande Hanım ilk defa benimle normal bir şekilde konuşmuştu,tam hayret edecekken nispet yapar gibi "Canancığım Bülentin bugünkü bütün işlerini ve toplantılarını iptal ediyorsun,bugün ikimiz içinde özel bir gün,ikimiz için boğazda her zaman gittiğimiz mekandan bir yer ayarla biraz romantik bir akşam geçireceğiz" dedi sinsice gülerek. Ve ben ölümüne platonik olduğum adama ateş gibi bir kadınla romantik bir gece organize etmiştim.

 

"Şu an ne yapıyorlar acaba,içmeye otel odasında mı devam ediyorlardır,ya sonra.." Bunları düşünmekten kafayı yemek üzereydim,en iyisi gidip uyumaktı tabi bu düşünceler içinde nasıl uyulursa..

 

Uykusuzluktan morarmış gözlerle işimin başındaydım.Bülent bey her zamanki halinden farklı gelmişti işe,anlam veremediğim duygular içindeydi sanki.Üzgün mü mutlu mu ya da şaşkın mı anlamamıştım. Her ne kadar "Aman banane ne olduysa oldu beni ilgilendirmez" desem de İçten içe gece ne yaşandı acaba diye merak etmeye başlamıştım.

 

Bu düşüncelerden sıyrıldım ve bazı evrakları almak için masamdan ayrıldım,yaklaşık 15 dk sonra geri döndüğümde Bülent beyin odasının önünde iki tane koruma vardı,durumdan haberdar olmalıydım,sonuçta ben Bülent beyin sekreteriydim.

 

"Pardon ben Bülent beyin sekreteriyim önemli bir durum mu vardı acaba" diye sormuştum korumalara.

Korumalardan biri içeride Bülent bey Hande Hanım ve Hande Hanımın annesi Gülin hanımın olduğunu ve kesinlikle rahatsız edilmek istemediklerini söyledi.

 

Benim içimi anlamdıramadığım bir huzursuzluk kapladı Hayırdır inşallah dedim ve yerime geçip oturdum.

 

Yaklaşık bir saat sonra içeriden en az Hande hanım kadar havalı ve bir o kadar da güzel olan annesi Gülin hanım çıktı,bu kadını ilk defa görüyordum.

"Allahım bu kadınlar ne yiyip içiyorlar da böyle güzel olabiliyorlar" diye geçirdim içimden.

 

Hemen arkasından da Hande hanım yüzünde ilk defa gördüğüm kocaman gülümsemesi ile dışarı çıktı ve bana anlam veremediğim şekilde bir bakış attı,korumalarda hemen arkalarından gittiler,deyim yerindeyse rüzgar gibi esip geçmişlerdi.

 

Arkalarından bakakalmıştım ki Bülent beyin sesiyle kendime geldim,beni yanına çağırıyordu elime acendamı alıp hemen yanına koştum.

 

Odaya girdiğimde,Bülent beyin yüzü buruktu,Hande Hanımı bu kadar mutlu edip Bülent beyi dipsiz kuyulara atan ne konuşuldu acaba burda diye düşündüm.Kendimi toplayarak

"Buyrun Bülent bey" dedim.

 

"Canan bir ay sonra bugüne hiçbir randevu ayarlama varsa da iptal et" dedi ve derin bir nefes aldıktan sonra "anlaşılan gelecek ay Hande ve ben nişanlanıyormuşuz".

 

"Hande ile nişanlanıyormuşuz Hande ile nişanlanıyormuşuz" Bülent Beyin söylediği cümle beynimde dönüp duruyordu,bir anlığına kalbim durdu sanki nefes almayı bırakmıştım sanki biri kalbime defalarca hançeri sokup çıkarıyordu canım yanıyordu ama sesimi dahi çıkaramıyordum.Bülent bey benden bir cevap beklerken ben nasıl cevap verecektim.

 

"İyi de nişanlanacak olan adam böyle mutsuz olur muydu mutlu olması gerekmez "mi diye düşündüm birden.Gerçekten en sonunda düşünmekten kafayı sıyırcaktım,en iyisi ilk fırsatta istifa edip bu insanlardan uzaklaşmalıydım,kendime bu kötülüğü daha fazla yapmayacaktım.

 

"Emredersiniz efendim" diyip hemen o odadan çıkmak istedim tam çıkacakken;

"İki gün sonraya hazır ol Ankaraya sen de benimle geliyorsun" demişti Bülent bey.

 

Tekrar " emredersiniz" diyip odadan çıktım.

Titreyerek masama oturdum,ağlamamak için kendimi çok sıkmıştım ama ağlamayacaktım.

 

"Dünki romantik geceden sonra ne bekliyordun ki Canan,koskoca Bülent Yaşaroğlu sekreteriyle mi birlikte olacaktı.Sen onun kardeşinin hatırına burda çalışan basit bir işçisisin dahası yok" dedim kendi kendime acıydı kırıcıydı ama gerçek buydu.

 

İki saniye sonra tekrar bir irkilme geldi,beynime ikinci bir kurşunu yedim."Ben az önce olayın şokuyla neyi kabul ettim öyle,iki gün sonra Bülent Beyle Ankaraya mı gidecektim? Hani istifa ediyordun kızım bu iş gezisini nasıl kabul edersin"

Kendimi sakinleştirmeye çalıştım.

 

"Tamam canan sakin ol iki günün var bir yolunu bulup bu işten ve bu insanlardan uzaklaş"......

 

 

Loading...
0%