Yeni Üyelik
5.
Bölüm

4. Bölüm

@edaglyeilyurt

Çantamı yatağın üzerine bırakıp makyaj masamın önüne ilerleyip çerçevede ki resimlerime baktım birinde ailemle beraber çekindiğimiz fotoğraftı o zaman liseye yeni başlamıştım yurt dışına Amerika'ya gidicektim orda okuyacaktım hatıra olsun diye fotoğraf çekinmiştik .

Diğer fortoğrafta yakın arkadaşlarınla Çiğdem ve Oğuz'la beraber fotoğrafımız vardı . İlkokul da bir etkinlikte beraber yan yana geçip öğretmenimiz çekmişti . Bı diğer fotoğrafta Ege beşikte yatıyor bende yanına yatmışım babamda bizi çekmiş . Ege o zaman yeni doğmuştu bı kaç haftalıktı bende 3 yaşındaydım . Ege doğduktan sonra hayatım değişti annem gil genelde onla oynadılar . Ben kendi halimde büyüdüm ama genede bişey istedim mı hayır demediler . Fotoğraflardan gözlerimi ayırıp giyinme odasına ilerleyip elbisemi değiştirip rahat kıyafetler giydim . Gri şortumu giyip üstüme de uzun kısa kollu tişörtümü giydim ayağıma da crocs terliklerimi geçirip odadan çıkıp asansöre bindim . Odadan çıkmadan önce telefonumu cebime koymuştum . Çıkarıp Yasin'i aradım . İlk çalışta açtı .

Yasin "Buyrun Petek hanım"

"Nolldu ayarlandı mı?"

Yasin "Haftaya boş vakitleri varmış"

"Tamam haftaya ayarlayın bende bu hafta dinlenirim o zaman , bi de bu baskın nolcak o?"

Yasin "Adamlarımıza avukat yolladım az sonra bende gidicem hepsini uyarıcam"

"Tamam başka bişey yok"

 

Telefonu kapatıp cebime koydum . Asansörden inip yemek salonuna ilerledim herkes oturmuş sohbet ediyordu . Babam masanın başında oturuyordu annem soluna oturmuş Ege'de annem yanına oturmuş bende babamın sağ tarafına oturdum . Bu hiç bir zaman değişmedi ben hep babamın sağ tarafına oturdum bu bizde sağ kolumsun demek oluyordu . Toplantılarda da Yasin benim sağ tarafıma oturur hep .

Babam "Başlaya bilirsiniz"

 

Kahvaltıya başladık . Hemen yiyeceklerimi tabağıma koyup kahvaltımı ettim . Kahvaltı bitince hizmetli kızlar bize kahve getirdiler . Kahvelerimizi içerken annem gil sohbet ediyordular . Arada annem bana bakıyordu . Babam Ege'yle konuşmaya başlayınca annem sadece bana bakıyordu . Masada ki eline uzandım ama yetişemedim annem de anlicak olmalı oda elini uzattı elini tuttum . Gülümseyip durdum . Bı kaç dakika sonra telefonum çaldı cebimden çıkarıp kim aradığına baktım .

Bilinmeyen Numara arıyor...

 

"İzninizle buna bakmam gerek"

 

Yavaşça ayağa kalktım salona ilerleyip bahçeye doğru ilerledim . En köşeye geçip koltuklara oturdum . Telefonu açıp kulağıma dayadım .

"Ne?"

Adam "Efendim karakolda ki adamlarımızın biri sizi söylemiş"

"NE! NASIL SÖYLEMİŞ NE DEMİŞ!"

Adam "İsminizi vermemiş ama Timsahlara çalıştığını sizin İngiltere'de olduğunuzu söylemiş"

"Hay ben böyle işi zaten bende de suç var niye kendim halletmiyorsam hepinizi kovuo kendim çalışcam yakında , hem bu dakka sen bunları nerden öğrendin?"

Adam "Karakolda tanıdığım o söyledi"

"Salak o zaman baskın yapılcak mı diye bi de soraydın mallar gitmezdi"

 

Telefonu kapatıp durdum . O ara Ege bahçe kaoışından bana doğru geliyordu .

Ege "Eee abla ne yapıyoruz o kadar geldin ne istersin?"

"Uyumak"

Ege "Hı? Ne nasıl uyumak taa İngiltere'den vatanımıza Türkiye'ye geldin ve tek isteğin uyumak mı?"

"Evet ya ben çalışan insanım elleme beni hadi sende git arkadaşlarınla buluş bişey yap"

Ege "Off abla ya ben senle vakit geçirmek istiyorum ama"

"Nolur bugün izin ver uyuyayım"

Ege "Tamam yarına bişeylerde planlarım hem"

"Tamam ne istersen yaparız ama şuan yorgunum tamam mı?"

Ege "Tamam tamam hadi sen yat"

 

Ayağa kalkıp Ege'nin yanına gidip yanağına öpücük bıraktım .

"Seni seviyorum Egem"

Ege "Bende seni seviyorum ablam"

Loading...
0%