Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1.BÖLÜM

@edaoner34

Sabah alarmımın tiz sesiyle zorda olsa heyecanla yatağımda doğruldum.Hala alışamamıştım yeni eve yeni sokağımıza ama içimden bir ses bu sefer okulum sayesinde buraya alışacağımı söylüyordu.

 

Yaklaşık 3 hafta olmuştu ama hala yeni evimize alışamamıştım. Ev sahibimiz oğlumu evlendiriyorum yalanıyla bizi evden çıkartmıştı ama bizim yerimize oğlu değilde bambaşka bir kiracı oturmuştu.

 

Eski komşularımız annemi arayınca bizim o evde otururken ödediğimiz kira 1600 TL iken kira nasıl olsuysa biz çıktıktan hemen sonra yeni kiracıya 4300 TL olmuştu cidden az insaf ya..

 

Ben düşünürken annemin odamın kapısını açtığını fark ettim “Hadi kızım kalk bak geç kalıcaksın”dedi hafif bir tebessümle.

 

Onaylar şekilde kafamı sallayıp “Anne keşke bir ay daha erken ojula başlayabilseydim şimdi neredeyse 1.5 ay olacak okullar açılalı, dikkat çekmekten nefret ettiğimi biliyorsun”dedim.

 

Annem “Haklısın ama biliyorsun daha yeni taşındık hem ben hemen alışacağına eminim”dedi.

 

Dudaklarımı sıkıntıyla büzüp “Tamam ben hazırlanıyorum”dedim.

 

Annem odadan çıktıktan sonra dolabımı açtım bugün Kasımın 12’siydi okullar Eylül’de açıldığı için bir süre eski okuluma otobüsle gidip gelmiştim. Yeni evimiz eski evimize göre çok küçüktü 2+1 müstakil bir evdi. Uzunca bir süre evlere bakıştık ama en düşük kiralar bile 3000 TL olunca böyle bir eve taşınmak zorunda kalmıştık. Annem evimizin Eczacı olduğu için haftada 1 gün mutlaka Nöbete kalmak zorundaydı, bende evde tek kalmak zorundaydım. Belki zamanla alışmıştım ama evimizin biraz daha tenhada kalmasından dolayı biraz tedirginlik var oluyordu içimde.

 

Dolabımdan V yaka mor bir bluz ve siyah biraz bol lastikli bir eşofman altı giydim. Okula daha ilk defa gideceğimden için okul üstü alamamıştım. Kestane sarısı saçlarımı gelişi güzel ama şık bir dağınık topuz yaptıktan sonra Ela gözşerimi ortaya çıkmasını sağlayan çok hafif bir makyaj yapıp odamdan çıktım.

 

Mutfağa yöneldiğimde annemin tezgahta kahvaltılıkları hazırladığını gördüm, yanağına kocaman bir öpücük bıraktıktan sonra masaya oturdum. Annemde hemen sonrasında çayları doldurup yanıma oturdu.

 

~~~

 

Açelkan Anadolu Lisesi yaklaşık 1 dakikadır bu tabelayla bakışıyordum, belkide heyecandandır bilmiyorum ama içimden beni bu okula iten bir şey vardı.

 

Okul kıyafetlerim olmadığı için okula sivil gelmiştim, çıkılta ilk işim okulumun formasını almak olacaktı.

 

Daha fazla geç kalmamak için okulun giriş kapısına doğru yürümeye başladım,kapıda öğrenci olarak düşündüğüm bir çocuğa müdürün odasını sordum.

 

Çocuk tebessüm edip “Üskatta zaten merdivenlerin karşısında çıkınca direkt görürsün”dedi.

 

Teşekkür edip üst kata çıktım odanun kapısını tıklattıktan sonra içeriden müdüre ait olduğunu düşündüğüm bir ses “Gell” dedi.

 

İçeriye girdiğimde tahminen otuzlu yaşların ortasında gösteren Simsiyah saçlarının içinde tek bir tek bile beyaz tel olmayan buğday tenli çene hatları belirgin ve yeşil gözleriyle oldukça dikkat çeken bir adamdı yani en azından benim için.

 

Okul Müdürü ona bakmamı garipsememiş olacak ki küçük bir tebessüm edip “Ne o çok mu yaşlıyım?”dedi.

 

O anki afallamayla yüzümün ne tür bir şeye bğründüğünü bilmiyorum ama her nasıl olduysa Okul Müdürünün gülümsemesi Kahkahaya döndü.

 

Durumu toparlamak için derin nefes alıp “Iı şey okula yeni geldim de sınıfımı öğrenebilir miyim?”dedim.

 

Adamda konuyu değiştirdiğimi anlamış olacak ki ciddi bir tavıra bürünüp tebessümünü devam ettirerek “Tabi kızım Adın Neydi?”dedi.

 

Bende bir an önce bu ortamdan kullanmak için “Rüya Horman” dedim.

 

Okul Müdürünün adımı duymasıyla yerinde kaskatı kesildiği dikkatinden kaçmadı ama belli etmemek için “Hocam iyi misiniz?”dedim.

 

Müdür bir süre o şekilde bakmaya devam edince en sonunda bir şeyler söylediğini duydum “Ayhan” onun ismini mırılsanmıştı hemde belkide kendisinin bile duyamayacağı fısıltıyla odada tek olduğumuz için duymuştım.

 

Babamın adını duymamla gözlerimin dolmaya başladığını hissettim.

 

Ölen yani öldürülen babamla ne alakası olabilirdi?

 

Babamı tanıyor olabilir miydi?

 

                                  ~~~

 

Umarım beğenirsiniz görüşlerinizi

Bekliyorum,

 

EDANUR ÖNER...

 

 

Loading...
0%