Yeni Üyelik
9.
Bölüm

HAKEDİLMEYEN DAYAK

@elizan_12

Nihayet Elizan'in beklediği an gelmişti o gün günlerden pazartesiydi ve annesi taburcu olacaktı.

Öğlen saat 12:00 civarında Abdullah beyden destek alarak içeriye giren hediye hanım büyük bir şok yaşamıştı.

Yağan şiddetli yağmur nedeniyle balkonu su basmış her taraf ıslak olmuştu eve girdiğinde Enes'in sobayı yakmaya çalişiyordu ama çakmak bı türlü yanıyordu. Gözleri doldu ikisininde çocukları bu durumda görmek onları çok üzmüştü.

Çektiği sancilarda dolayı sımsıkı sarılıp hasret gideremiyorlardi anneleriyle çünkü geçirdiği ameliyat sonrası kocaman bir yara açılmıştı.

Sadece hafifçe sarılıp hoş geldin demekle yetinebiliyorlardi.

Abdullah bey yere serdiği döşeğe hediye hanımı yatırırken bir yandanda sobayı yakmişti .

..... 

Sabah olmuştu artık Elizan çok mutluydu çünkü annesi artık onun yanındaydı iyileşmişti .

Ama mutlu olmasına sebep olacak başka bir şeyde vardı çünkü bugün Kadir gecesi Kur'an -ı Kerim'in indirildiği gece . Ve Elizan' bugün bir karar vermişti oruç tutacakti babası üzerine daha farz olmadığını söyledi fakat onu zorlamadi.

Elizan alarmı biraz daha geç saate ayarlamişti uyandiğinda saat 7 idi servis ise 7:30 da gelecekti hemen kalkıp hazirlanan Elizan oruçlu olduğu için kahvaltı yapmadan evden ayrıldı.

Bir hafta aradan sonra ilk defa okula geliyordu Elizan ve sınavları kaçirdiğinin farkındaydı. Direkmen müdürün odasına giderek yaşadığı durumu ve bu yüzden okula gelemediğini açiklayarak özür diledi müdürü Bilal bey özrü kabul edip tekrar sınava girmesi için teker teker öğretmenlerle konuşacağını bildirdi bu duruma çok sevinen Elizan teşekkür Edip odadan ayrıldı.

Öğlen vaktine kadar girdiği bütün derslerde sınava tabii tutulan Elizan öğlen yemeğinden sonra kuran sınavı olacaktı.öğretmeni Halil bey onu sinava koyduktan sonra yerine oturur ama Elizan ilk defa kuran sınavında bu kadar zorlanıyordu çünkü gelmediği hafta boyunca Halil bey konularda çok fazla ilerlemişti Elizan da derse giremediği ićin bu konuları bilmiyordu . Ve çözemediği bir soruyu öğretmeni Halil beye götürmeye karar verdi.

Soru şedde ile alakaliydi . Soruyu gören Halil bey sınırlı bir şekilde Elizan'a dönüp sınıfın ortasında bağirmaya başlamıştı elizan olanlara çok şaşirsada sesini öğretmenine karşi yukseltemedi. Halil bey ;

" Ya be daha dün bu konuyu işledim nasil bilmezsin " diye bağirmaya başladı.

Elizan her ne kadar bu hafta okulda olmadığını söylese de daha fazla hakaret işitiyordu . Halil bey en son sinirlerine hakim olamamış ve Elizan' in başina iki tane sert bir tokat atmıştı Elizan orucunda verdiği halsizlikle çok sarsilmiş öğretmeninden böyle bir şey beklememişti.

 

Loading...
0%