Yeni Üyelik
15.
Bölüm

SIFIRDAN BAŞLAMAK

@elizan_12

Bir çok hocayla tanışmış hepsiyle sohpet etmişlerdi. Elizan ilk önce telefon ile konuştuğu Hatice hocayı idareci sanmıştı ama idareci Nurcan hocaydi.

Kızlara tanışmış hepsini çok sevmişti. 6 numaralı yatakhaneye yerleşmişlerdi ilk gün ders yoktu şeyma hoca nobetçiydi elizan Şeyma hocayı şimdiden çok sevmişti cana yakın ve bı okadarda enerjik olan şeyma hoca enerjisini gülen yüzüyle herkese yayiyordu.

İlk gece onun için hiç geçmedi çünkü uyuyamiyordu heyecandan ilk defa yatılı okuyacakti ve daha tam nasıl bir yer olduğunu. Bile bilmiyordu hocaları çok sevmişti fakat eski öğrenciler onlara kursu kotulemekten başka bir şey yapmıyorlar di.

" artık bu yemeklerden midem bulanıyor"

" Bir türlü bu dolapları yaptırdılar "

"Keşke gelmeseydiniz yazık olacak size "

" Dayanamazsiniz iki güne çikarsiniz burdan "

Ama garip olan bir şey vardı kizlar Elizan in yanında bu sözleri söylerken hocanın karşisinda sanki hiç onlar böyle birşey söylememiş gibi bir havaları vardı sanki onları çok seviyorlar onlarla hiçbir sorunları yokmuş gibi davranıyorlar di. Ama Elizan artık bunu takmiyordu çünkü böyle insanları çok iyi tanıyordu böyle insanların okuma isteği olmadığı için hem kendilerini hemde ailelerini bu kurstan soldurmaya çalışıyorlardı.

Sabah saat 05:30 Şeyma hocanın sesiyle herkes yataktan gözü şişik bir şekilde kalkıp yatağını düzeltip lavaboya doğru gidiyordu abdest alıp derse hazırlık yapan öğrenciler bir şey unutmamaya çok dikkat ediyorlardı çünkü yatakhane katına ait demir kapı kilitlenip öğlen uykusuna kadar zorunlu olmadığı halde açilmayacakti.

Bir saatlik etüt dersinde herkes ders çalişirken nöbetçi öğrenci yanına bir yardımcı alarak kahvaltı hazirlayacakti.

Kahvaltı 07:00 da olacak 08:30 ta da ders başlayacakti bu arada herkes ders hazırlığı yapacaktı. Bazı öğrenciler dişini firçalayip bahçede hava almak için çikarken bazıları ise oyun oynamak için çikar . Bazıları ise dişini firçaladiktan sonra ders başi yapıp hocaları geldiği gibi ders verme peşindeydi.

Elizan ise şimdilik birşey yapmıyordu çünkü daha ne yapması gerektiğini bilmiyordu bunu Hatice hoca geldikten sonra öğrenecekti.

Ders başlamıştı. Hatice hocayla zaten önceden tanişmişlardi Hatice hoca Elizan'in kuran okumayı bilip bilmediğini incelemek için ondan bir iki ayet okumasını istedi. Elizan in okumasi normaldi iyi değildi ama berbatta değildi. Tüm hocalar Elizan in içindeki hafızlık isteğini anlamışlardı çünkü bu gözlerinden belliydi.

Hatice hanım Elizan'in elif ba dan başlamasi gerektiğini söyledi çünkü elizan artık sıfırdan başlayıp tecvit öğrenecekti.

 

 

 

 

Loading...
0%