Yeni Üyelik
12.
Bölüm

UMUT VE DUA

@elizan_12

Elizan'in özgüveni yıkılmıştı adeta artık hayalini herkese söylemiyor soranlara ise ben okumak istemiyorum diyordu.

Tabikide içindeki hafızlık aşkı asla bitmemişti ve bitmeyecekti sadece artık bunu insanlara anlatmak istemiyordu yapacaksa kendi kendine yapacaktı.

..... 

Zil çalmiş fakat son ders okuma dersiydi ve bu derste sadece kitap okuyordu. O sessizliğin içinde gelen kapı sesine yöneldi herkes gelen nöbetçi öğrenciydi;

" Dersinizi böldüğüm için özür dilerim öğretmenim Bilal hoca Elizan'i müdür odasına çağırıyor."

......

Çok heyecanlanmıştı ne olduğunu bile bilmiyordu fakat elleri titriyordu. Kapıyı çalıp karşidaki sesin gel demesini bekledi sesi duyar duymaz içeri girdi.

Şaşırmıştı çünkü müdür odasında Halil bey de vardı. Ne olduğunu tahmin edebiliyordu fakat nasıl bir sonuçla karşilaşabileceğini bilemiyordu o yüzden kendini her türlü ruh haline hazır kılmıştı.

Müdür ve aynı zamanda müzik öğretmeni olan Bilal bey söze girdi;

" Hoşgeldin Elizan otursana"

Başını hoşbulduk manasında sallayıp gösterilen yere Halil bey in tam karşisina oturdu.

Halil bey;

" Elizan öncelikle seni buraya neden çagirdiğimizi az çok tahmin edebiliyorsun. Senden özür dilemek istiyordum ama hiç sınıfa gelmedin Bilal hoca ile konuşmak istedim onada anlatmamişsin neden ?"

Elizan;

" Önemli bir konuydu fakat tartişma çıksın istemedim konuşarak halolur diye düşündüm olmasada en fazla derse girmem ölü biter . Hem burası Doğu Kürt bölgesi ben sizi babama söylesem okulda tartişma değil katliam çikar Kürtler in bu durumda hassas olduklarını biliyorsunuz "

Bilal bey;

" Doğrusu bu davranışın çok dürüstçe bunun için teşekkür ederim yalnız böyle bir durum karşısında bana mutlaka söyle tamam mı? "

"Tamam öğretmenim"

Halil bey söze girerek;

" Beni affettinmi peki? Tekrar senden özür dilerim yaptiğim çok yanlıştı biliyorum ama bir anlık sinirle oldu herşey tekrar derse dön tüm sınıfın ortasında özür dilemek istiyorum."

" Buna gerek yok öğretmenim bu konu burda kapansın lütfen."

" Teşekkür ederim. Bu arada Bilal bey bana senin ilerde hafızlık okumak istediğini söyledi buna çok sevindim."

Elizan bu hakkında konuşmamaya kararliydi ve üstten alarak ;

" Evet öğretmenim . Müsaadenizle çikmam lazım servis birazdan kapıda olur eşyalarımı toparlayacağim "

Diyerek çıkar. Arabada bir müddet düşünür ve okulun bitmesine az kaldığı aklına gelir ilerde hafız olabilmek umuduyla her gün Rabbime dua ederek onu hayırlı bir şekilde hayalini gerçekleştirmesini ister.

 

Loading...
0%