Yeni Üyelik
60.
Bölüm

BELMEZ YÜZLERİ

@emrah

Olay 'nın Andaluzya eyaletinin Bélmez de la Moraleda adındaki kasabasında meydana geliyor. Maria ve juan çifti son derece normal bir hayat yaşarken bir anda evde gördükleri şeyler ile hayatları kabusa dönüyor. Çift bir akşam mutfaktan gelen seslerle ürküyor. Hemen mutfağa koşuyorlar. Zeminde beliren bir leke fark ediyorlar. Bu leke hafif siyahımsı bir karartı şeklinde gözüküyor. Silmeye çalışıyorlar ama leke bir türlü geçmiyor. Pek fazla önemsemiyorlar, üzerinde durmuyorlar. Ertesi gün leke aynı şekilde gözükmeye devam ediyor. Ancak akşam olduğunda bu lekenin bir insan suratına benzediğini fark ediyorlar. Yani normal bir leke zaman geçtikte daha da şekilleniyor ve insana benzemeye başlıyor.

Üstelik yüz şekilleri hatları son derece belirgin.

Maria lekeyi silmek için her şeyi yapıyor ama hiçbir şekilde leke geçmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yüz orada öylece duruyor. Çift bu olaya çok şaşırıyor. Olayı kendi aralarında yorumlamaya çalışıyorlar ama bir türlü işin içinden çıkamıyorlar. Maria hayal gördüklerini, o şekli bir insan suratına benzetmenin beyninin oyunu olduğunu düşünüyor ama aynı şeyleri Juan da gördüğünden bu fikrinden de vazgeçiyor. Bu olayı oğullarına da anlatıyorlar. Oğulları da bu lekeye dikkatle bakınca bunun bir erkek suratı olduğunu söylüyor. Gayet net bir şekilde insan yüzü olduğu açıkça belli oluyor diyor.

Bunun üzerine Maria ve juan çifti daha çok korkuyor. Oğulları ve baba zemini parçalayarak bu şekilleri yok etmekten yana. Maria ise çaresizlikle kabul ediyor. Baba ve oğul zemini şekiller tamamen yok olana kadar parçalıyorlar. Üzerine yeni beton dökerek düzeltip eski haline getiriyorlar. 1 hafta her şey normal ilerliyor ama haftanın sonunda insan şekli tekrar beliriyor. Buna bir anlam veremiyorlar. Korkuları iyice artınca komşularına da haber veriyorlar. Komşular gelip kendileri de bu yüzlere şahit oluyor ve olay zaten küçük olan kasaba da giderek yayılıyor.

Eve gelip şekillere bakanların hepsi farklı yorumlar yapıyor.

Şekiller sanki kişilerin duygularına göre onlara yansıyor. Mutlu biri baktığında gülen bir yüz görürken mutsuz biri baktığında ise üzgün yüzler görüyor. Evin oğlu ise hep sinirle bakan yüzler görüyor. Çünkü onları balyozla parçalamıştı. Maria'ya ise tüm bu olanlardan özür diler gibi mahcup bir ifade ile bakıyorlar.

Olay kasabanın her yerine ulaşmış hatta kasaba dışına bile taşıyor. Eve incelemek için araştırmacılar geliyor. Her şeyi kontrol ediyorlar. Ev halkı yüzleri tekrar parçalamak istese de polisler buna izin vermiyor ve incelemek için surat kısımlarını alıp götürüyorlar. Bu arada evin diğer noktalarındaki araştırmalar da devam ediyor. Ev eski bir mezarlığın üstünde. Bu araştırmaların neticesinde de evin alt kısmında bir sürü yıllar öncesine ait iskeletler buluyorlar. 1200 yıllık... İnsan iskeletleri. Kafa kısımları yok. İskeletleri alıp mezara gömüyorlar.

Sonra evi de düzeltip eski haline getiriyorlar. Evin gizemi bundan sonra sona erer diye düşünülüyor. Evdeki şekillerin bulunan o iskeletlere ait olabileceği düşünülüyor fakat bundan sonra da olaylar bir türlü bitmiyor. Evin farklı yerlerinde çok daha farklı yüzler belirmeye başlıyor. Olayın ünü giderek artıyor. Dünyanın her yerinden rahipler, araştırmacılar, gazeteciler geliyor. Herkes olayı çözmeye çalışıyor. Polisler bunu ailenin veya bir başkasının şaka ya da korkutma amaçlı olup olmadığını anlamak için Profesör Bender'in, araştırma yapan TV ekibinin, noterin ve ev halkının gözetiminde aileyi evlerinden çıkarıyorlar. Arka taraflarında başka bir eve yerleştiriyorlar. Şekillerin görüntüsünü ayrı ayrı bölümlere ayırıp hepsinin görüntüsünü alıyorlar. Mutfak kısmının her yerine özel bir sıva maddesi döküp şekilleri kapatıyorlar.

Mutfağı da mühürleyip evin dört bir yanına nöbetçi koyuyorlar.

Bu 3 ay böyle devam ediyor. Yetkililer 3 ay boyunca eve kimsenin girmesine izin vermiyor. Aile de bu süre de evine giremiyor. Süre dolduğunda yetkililer eve giriyor. Mutfağa geldiklerinde ise duvarda üç tane insan yüzü olduğunu görüyorlar. Eskilerinden daha net bir şekilde hem de. Bu şekil fincan içindeki kadın resmine benziyor. Bu şekle taştaki Leydi adını veriyorlar. Duvarlardaki sıva ve çimentoları inceliyorlar ve hiçbir kimyevi boya maddesi resimlerde ortaya çıkmıyor. Sonuç olarak bütün bu testler, sonunda ortaya bu fenomenleri açıklayabilecek bir bulgu yok... Özellikle resimlerin üzerinde belirdiği duvarlarda ve resimlerin kendinde hiçbir boya maddesi bulunmamasına ve resimlerin sanki bir projeksiyon makinesi tarafından verilmiş gibi hiçbir iz bırakmadan kaybolmasına, tekrar meydana gelmesine ve şekil değiştirmesine bir cevap bulunamıyor.

Alman araştırmacı Hans Bender olayı 20. yy.'ın en büyük paranormal olayı olarak ilan ediyor. Teorisyenler farklı farklı şeyler söylüyorlar. Bu süreçte de duvardaki yüzlerin giderek gençleştiği fark ediliyor. Bu görüntüleri profesörler ve öğrencileri asistanlar, psikologlar da onaylıyor. Araştırmalar sırasında Profesör Bender bazı olaylar yaşadığını söylüyor. Bender'in ifadesine göre mutfakta şekilleri incelediği anda birisi boynuna dokunmuş ve bu olay 4 kez tekrar etmiş. Sonra da arkasından bir gölge geçip kaybolmuş. Bunun üzerine Bender bu olayla daha yakından ilgilenmeye ve araştırmalarını genişletmeye karar veriyor. Morötesi ve kızılötesi ışınlar altında her şeyi inceliyorlar fakat en ufak bir ize rastlayamıyorlar.

Olayın sır olarak kalıyor.

Sonraları olaya farklı bakış açıları getiriliyor. Daha bilimsel olarak ele alınıyor. Ve yüzeydeki kimyasalların ışığa tepki vermesi sonucu oluştuğu düşünülüyor fakat bu da sadece düşünce olarak kalıyor. Net bir şekilde ispatlanamıyor. Olaya paranormal açıdan bakanlar ise olayın bir şekilde Maria ile bağlantılı olduğunu düşünüyor. Çünkü bu şekillerin Maria varken oluştuğunu düşünüyorlar. Maria'nın düşünce gücüyle hislerini etrafa yansıtabildiğini ve bu şekillerinde o yüzden çıktığını düşünüyorlar. Birkaç kez de bununla ilgili deneme yaptıklarında bu konudaki görüşlerine daha çok bağlanıyorlar.

2005 yılına gelindiğinde ise Maria 85 yaşındayken vefat ediyor. Tüm paranormalciler olayı Maria'ya bağladıkları için artık şekillerin oluşmayacağını düşünüyor ve bunu belgelemek için bir deney daha yapıyorlar. Evin her yerine kumaşlarla kapatıyorlar. Ve tekrar özel sıva ile duvarları ve zeminleri kapatıyorlar. Bir süre bu şekilde evi yine mühürleyerek bekliyorlar. Çoğunluk artık yeni bir yüz oluşmayacağını düşünüyor.

Ancak kumaşları kaldırdıktan sonra yüzler eskisinden daha net bir şekilde belirmeye devam ediyor. Enteresan bir şekilde bu yüzler zaman geçtikçe daha farklı yüzlere dönüşüyor. Resimlerin seneler halindeki farklarına bakılıyor ve bazılarında gençleşme olduğu bazılarında ise yüzün değişip başka bir yüze dönüştüğünü görüyorlar.

Araştırma ekipleri şuna emin oluyor ki bu olaylarda hiçbir hile ve aldatmaca yok ve Bu olay, yüzyılın parapsikolojik olayı.

 

instagram sayfası : ekapiskay lütfen takip etmeyi unutmayın.

 

Loading...
0%