Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@ezgiesy

Bu bölüm benim için özel o yüzden daha çok destek bekliyorum

Bölüm şarkıları

Mağusa limanı

Annem beni yetiştirdi bu vatana yolladı

Alışamadım

 

 

Evet annemgille veda zamanı gelmişti her ne kadar ayrılmak istemesemde aselin okulu ve sera işleri onları bekliyordu. Babam lafta ben liseden mezun olana kadar yapacaktı işte vazgeçemedi oda.

Geçmiş

Valizleri arabaya kaldırdıktan sonra o an gelmişti veda anı hiç sevmezdim vedaları Muğla'dan dönerken her zaman Eren'in arkasından ağlardım şimdi de Aseli ilk güzelce öptüm çok çok öptüm Asel'i annemgil iki aylıkken bakmam için vermişlerdi. Ben büyüttüm onu. Annemgille de sarıldıktan sonra onları yolcu ettim ama gözyaşlarımı tutamadım tabii

Günümüz

Ezgi hadi toparla eşyaları diye ses geldi bağıran annemdi. Evet üç günlük Muğla tatilin sonuna gelmiştik Antalya'yı çok özlemiştim ama büyüdüğüm yeri bırakmak istemiyordum özellikle Ereni. Eren benim birlikte büyüdüğüm kuzenim amcamın küçük oğlu. Her şeyi birlikte yapar birlikte uyur ve takım kıyafetler alırdık. Sonunda dışarı çıkmıştım diğer kuzenlerim,amcam ve halamla vedalaştıktan sonra sıra Erene gelmişti.Önce güzelce sarıldım ağlamicaktim ama dayanamadım ağlamaya başladım ama bir baktım Erende ağlamaya başladı ayrılamadık bir süre ama mecburduk zar zor arabaya bindikten sonra yolculuğa tekrar başladık

 

 

Bugün izin günümdü Sılayla güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra onu işe uğurladım. Evde tektim yapacağım bişey yoktu. İlk evi temizledim sonra Sıla'ya pasta yapmaya karar verdim.

 

Dışarıya malzeme almak için çıktım tabi etrafı bilmediğim için konuma bakmaya çalıştım ama yine bulamadım. En sonunda dayının birine sorup marketi buldum. Market arabasını alıp sürmeye başladım ilerledikçe tanıdık bir yüz gördüm. Bu şehit haberini verdiğim kadındı. Yanıma gelip bana selam verdi ve Yiğit ne kadar üzüldüğünü anlattı onu kurtarmak için çok uğraşmışsin teşekkür ederim akşam mevlütü var katılirsan çok sevinirim dedi.

 

Tabiki katılırım diyip ilk önce karnını sevip sonra kendisine güzelce sarıldım. Bi dakika Yiğit beni ona mi anlatmıştı niye neden yani neyse Ezgi sus kızım diye iç sesime kızdıktan sonra alışverişi yapıp çıktım Ve hızlıca eve gittim. Mutfağa geçip pastayı yapmaya başladım ve sonunda bitirdim üzerine de güzel avukatım yazıp bırakmıştım ve Sıla'nın gelmesini bekledim gelince de güzelce yiyip sonrasında uyuduk.

 

Şehit mevlütü akşamdı zaten sabah mesaim vardı. Hızlıca hazırlanıp sılayla çıktım Sılada davayı kazanmış çok neşeliydi onu Adliyeye bıraktıktan sonra bende acil servise doğru yola çıktım bugün Nille çalışacaktim. Nil çok neşeli biri cok eğlenceli geçti Kürtçe bildiği içinde anlamadığım yerlerde bana yardımcı oluyordu. Nille öğlen yemeği molasında birlikte oturuyorduk Ezgi geçen yanındaki asker sevgilin mi diye sordu. Hayir niye herkes bu soruyo soruyor arkadaşım arkadaşım diye içimden söylenirken Nile sadece arkadaşım diyebildim. Yemekten sonra çok normal geçti acil ve eve gelip Silayla birlikte hazırlandık onu da goturecektim.

 

Üzerime Siyah elbisemi ve krem cizmelerimi giydikten sonra hazırdım Sıla da siyah bir kazak ve pantolon giymişti. Renkli giyinmek istememiştik. Tam çıkacakken Sılayi bir numara aradı ve bana acil ofise gitmesi gerektiğini söyledi iş olduğu için anlayışla karşıladım ve kadının söylediği adrese doğru yola koyuldum. Vardığımda etrafımda bir sürü iri yapılı adam vardı asker arkadaşları olmalıydı içimden Yiğit var mıdır diye düşünürken yürümeye devam ettim.

 

Kadının yanına gittiğimde beni annesi ve kayınvalidesiyle tanıştırdi ikiside çok tatlı insanlar gözlerimin içine bakıyorlardı. Biraz yemeğe yardım ettikten sonra oturduk ve sohbet etmeye başladık. Kocasının adı Aliymiş Ölen amcamın adı... Severek evlenmişler çok huzurlu evlilikleri varmış. Çocukları uzun süre olmamış tam hamile kaldığı zaman şehit olmuştu kocası Adalet değildi. Onları özenle dinledikten sonra yemek servisi başladı. Herkes bir işin elinden tutuyordu bana oturmamı söylemişlerdi ısrar etsemde en sonunda oturmuştum.

 

Yemeğin gelmesini beklerken yemeğimi getiren kişiye ufak bir baktım Yiğitti nami değer kertenkele suratlı niye geldin dermiş gibi bakarken aldırış etmedim. Yemeği önüme ve yanıma koyduktan sonra yanıma oturdu. O kadar boş alanda yanıma oturduğu için herkes bize dik dik bakıyordu.

 

Noldu dedim fısıldayarak yok bişey diye omuz silkti ve yemeğe başladı. Dikkatimi Bir şey çekti herkesin salatasında domates varken benimkinde yoktu. Hatırlamazdi ya niye hatırlasın ona hiç dememiştim ki desem bile umursamazdı. Salata.. salataya sen mi domates koydurmadin dedim sakince oda anında başka türlü yemezdin dedi. İçimde bir sıcaklık oluştu adına anlam veremediğim. Sen beni nasıl tanıdın ve bunu hatırlıyorsun diye iki soruyu aniden yöneltince şaşırdı ilk sonra bunu sonra konuşuruz diye umursamazlığını belli etti yine. Yemeği yedikten sonra ilk önce dualar edilemeye başladı ve helvalar dağıtıldı daha sonrasında vasiyetini okudu görev arkadaşları ilk metinde çocuğunun doğduğunu göremezse ona asker arkadaşlarının babalık yapması isteği yazıyordu ve altta biricik sevgilim karicim diye bir mektup vardı

mektupta

 

bunu okuyorsan çoktan şehit olmusumdur sevgilim özür dilerim çocuğumuza babalık yapamayacağım affet beni biliyorum kıyamazsın sen bana affedersin beni şehit oldum diye üzme kendini bak bebeğimizle çok mutlu ol ağlama sakın o tek damla göz yaşına kıyamam ben annemler iyi baksın sana sonra bozuşuruz ha karicim bitanem çok seviyorum seni bu hayata mahkum ettiğim için özür dilerim söylemiştim sana yarı yolda bırakırım diye dinlemedin sevdin beni hak etmiyordum ben seni iyiki hayatımdaydin ama bak kötü mü oldu ömrümün sonuna kadar seni sevmiş oldum... Dedi ve arkadaşı okumayı bıraktı

 

karısı ağlamaya başladı omzumda ağlıyordu bişey yapamadım yutkunamadim sarıldım sıkıca sarıldım. Kayınvalidesinin dik duruşu beni şaşırtmıştı gelininin yanına gelip ağlama düşmanları güldürme dedi çok güçlü bir kadındı hayran kalmıştım.

 

etraf biraz durulduktan sonra gözüm Yiğitin görev arkadaşlarına çarptı çoğu gençti yapılılardi birlikte konuşup şakalaşıyorlardı. Etraf biraz durulduktan sonra Ali'nin diğer vasiyeti olan sevdiği şarkılar açılacaktı önce sibel bilgiçten alışamadım çalmaya başladı herkes onu dinlerken sonrasında Mağusa limanı çaldı

 

Beni öldürende yoktur din iman

Beni öldürende yoktur din iman

Uyan Ali'm uyan, uyanmaz oldun

Yedi bıçak yarasına dayanmaz oldun

 

Geçmiş

Anne Ali amcam ölmüş anne Ali amcam genç benim burda kimsemiz kalmadi diyerek annemin kollarının arasında ağlıyordum. Ali amcam trafik kazası geçirmiş akşam Ceylinden öğrenmiştim babamı aradığımda önemli birşeyi yok demişti aslında varmış ölmüş Ali amcam benim uyuya kalmış arabada... Rüya olduğunu düşünmüştüm değilmiş gözlerimi açtım kapattım rüya değilmiş. Ağlayarak Sılayi aradım hemen geldi yanıma aslında bugün Sılayla ilk fotoğraf çekindiğimiz gündü artik Ali amcamin vefat ettiği gün. Sıla gelir gelmez hemen sarıldım ilaç gibi gelirdi o bana Sıla beni biraz sakinleştirdikten sonra eve döndü. Bende odama geçtim yatmak istiyordum Asel daha bir yaşındaydi anlayamazdi ama amcam cok severdi onu odaya geçer geçmez telefondan şarkı dinlemeye başladım açtığım sarki Mağusa limanı..

Günümüz

Ağlamamak için zor durduktan sonra artık dayanamadım ve gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı Ali amcam aklıma gelmişti nasıl unutabilirdim ki onu ağladığımı gören Yiğit bana doğru baktı ama gelmedi yanıma umursamaz o beni diyerek yine kendi kendimle celiştim Mağusa limanı bitmişti son şarkı olarak Annem beni yetiştirdi bu vatana yolladi çalmaya başladı

 

Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı

Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı

Al sancağı teslim etti Allah'

a ısmarladı

Al sancağı teslim etti Allah'a ısmarladı

 

 

Bölümü nasil buldunuzzz

 

Loading...
0%