Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Giriş

@fantastikokur

2024 Hakkari

İzci timi yeni bir görevden dönüyordu. Uzun zamandır birlikte olan tim artık birbirlerinin kardeeşi olmuştu. Birbirlerinin acısını anlıyor yaralarını sarıyorlardı. Bu zamana bir çok zorlukla gelmişlerdi. Şehitler vermişlerdi. Ölümü en yakından tanımışlardı.

Her biri bugün var yarın yokuz diyerek hayatlarını yaşıyordu. Binbaşı Ilgaz Poyraz hariç. Ölümü en çok o tanımıştı. En çokta o istiyordu ölümü.

Biliyordu ki birbiri için atan kalpler birlikte atamazsa birlikte dururdu. Binbaşının kalbi dört yıl önce durmuştu. Umutları tükenmişti. Şu dünyaya dair tek isteği şehitlikti. Ölüm ne zaman ve nasıl gelir bilmiyordu lakin hayırlısını ve tez vakitte olanını istiyordu. Ilgaz kalbine kavuşmak istiyordu.

Helikopterin karargaha inmesiyle izci timide helikopterden inip rütbe sırasına girdiler. Binbaşı karşılarındaki albaya selam verdi. "Binbaşı Ilgaz Poyraz Trabzon. Görev başarıyla tamamlanmıştır komutanım!" Albay hepsi üzerinde gözlerini gezdirdi. Arkasını dönüp giderken seslendi "Binbaşı odama gel!"

Albay gelen emri binbaşına nasıl söyleyeceğini çok düşünmüştü. Bir sevdayı kaybetmenin acısı nasıl söylenirdi? Albay bilmiyordu. Peki sevdanın ölümünü araştırması gerektiğini nasıl söyleyecekti?

Binbaşı henüz yeni yüzbaşı olduğu zamanlar Şırnak'ta kaybetmişti sevdiğini. Sonra sığamamıştı Şırnak'a. Binlerce kişi sığmıştı şehir kurmuşlardı. Dağlar vardı Şırnak'ta ama binbaşı sığamamıştı. Şimdi oraya geri dönmesi gerektiğini söyleyecekti albay.

Albayın odasına geldiklerinde albay sandalyedine oturdu. Masanın önünde kalan sandalyelerden birini gösterip binbaşınında oturmasını emretti. Boğazını temizledi. Sert bir askerdi. Korku salardı. Gençlik döneminde de komutanlarının gözdesiydi ama halden anlardı. Çok it öldürmüştü lakin vicdanı birazcık bile körelmemişti.

"Emir geldi. İzci timi olarak taininiz çıktı. Bir askerimizin şehadetini araştıracaksınız." gözlerini binbaşına dikti. " Şırnak'a gidip Kıdemli üsteğmen şehit Aylin Alaca'nın ölümünü araştıracaksınız. Çıkabilirsin." Albay an be an binbaşının çöküşünü izledi. "Komu-" Albay elini masaya vurdu "emir böyle asker. İtiraz edemezsin. Çık!"

Ilgaz odadan hızlı adımlarla çıktı. Gözlerini sıkıca yumdu. Ağlamamalıydı. Şehidin arkasından ağlayıp düşmanı güldüremezdi. Sevdiceği çok kızardı. Timinin dinlenme odasına girdi. "Hazırlıklarınızı yapın. Tainimiz çıktı. Şırnak'a gidiyoruz." kapıyı kapatıp geri çıktı. Hızlı adımlarla odasına girdi. Her zaman göğsünde taşıdığı Aylin'in mektubunu çıkardı. Kağıt artık eskimişti ama Aylin'den kalan dört şeyden biriydi. Bir şehit mektubu bir bere bir künye ve bir tektaş

Artık ezberlediği mektubu ilk defa okumaya başladı.

Ben Kıdemli üsteğmen Aylin Alaca. Bu mektubu okuyorsanız şehadet şerbetini içmişimdir. Ben bu hayata gözlerimi kaparken geride bıraktıklarım ah etmesin diye yazıyorum bu satırları.

Kardeşim Ayça'm anne ve babamız şehit düştüğünde attığın çığlıklar aklımda. Benim için atma bu çığlıkları. Unutma ki sen abim ve bana anne babamızın emaetiydin. Sana anne olmaya çalıştım. Annemizin yokluğunu hissetme diye elimden geleni yaptım. Sen şehit kızı şehit kardeşi cumhuriyet savcısı Ayça Alaca'sın başın her daim dik alnın ak olsun. İncilerin benim için dökülmesin.

abim biliyorum çok üzüleceksin yıkılacaksın lakin dik dur. Ayça'ya destek ol. Üzülme benim için. Bil ki ben peygamber efendimize komşu olacağım için çok mutluyum. Bana abiden evvel baba oldun. Kimi zaman babama ulaşamayıp sana koştum. Seni çok seviyorum. Kardeşlerim anne babamıza kavuşuyorum.

Ilgaz. Biricik aşkım. Bu hayatta kalbim sadece senin için attı. Seni sevdim sebi düşledim. Eğer vuslata eremeden göçüp gitmişsem bu dünyadan hayatına devam et. Ben kıskanırım sana başkasını sev diyemem ama bil ki seversen gönül koymam. Senin için mutlu olurum. Seninle mutluydum. Biliyorum ki kimi çıkarırsa çıkarsın kader karşıma ben yine sana aşık olurdum. Mavi gözlerin benim denizimdi. Haytını yaşa yarim.

Hayat timi sizler benim kardeşim gibiydiniz. Canlarımızı birbirine emanet ettik. Birlikte yedik içtik. Cihan Kartal Emir Orkun Bayram sizler benim ailemisiniz. Hep temiz kalın. Artık size vurulanı vururum diyemem ama vurulana musallat olurum. Uzun yıllar yaşayın hayatınızın tadını çıkarın. Adınızın hakkını verin.

Vatan sağ olsun.

Kıdemli üsteğmen şehit Aylin Alaca

Binbaşı üniformasını çıkardı ve sivil kıyafetlerini giydi. Mektubu yeniden göğüsündeki cebe yerleştirdi. Odasını boşaltmaya bir bere bir künye bir tek taşla başladı.


Loading...
0%