Yeni Üyelik
7.
Bölüm
@fatma_uygun

Herkese iyi okumalar papatyalarım🌼

 

🌼

 

Bazen bir dokunuş bir bakış bile içimizi titretip kalbimizin teklemesine sebep olabilir. Barlas'ın kalbi sanki yıllardır atmıyormuş da kadının bir dokunuşuyla ritimini bulmuş gibiydi.

 

Aden'e karşı olan hislerini ilk başlarda kendi kafasında nekadar inkar etsede aklına geldikçe farkındaydı yavaş yavaş ona kapıldığını. Ama kadına yakın olmak elinin bileğini tutmasıyla tenini hissettiğinde kalbinde deprem etkisi yarattığının farkına vardı. Ve artık kafasında inkar etmeyi bırakıp kucağında şaşkınlıkla donmuş bir şekilde kendine bakan kadına kapılmayı seçti.

 

Bu küçük kadın Barlas'ın aklını başından alıyordu küçük bir dokunuşuyla, bir bakışla bile . Barlas'ın hem kalbinde hem aklında yer edinmişti. Büyüleyici kokusunu yumuşak tenini hissetmişti bir defa . Bu saatten sonra istesede vaz geçemez di Barlas.

 

Bir anda kopan gürültüyle anın büyüsünü bozan birşeylerin kırılma sesi oldu. Aden utanç dolu bakışlarını , Barlas ise kucağında ki kadına olan hayranlık dolu bakışlarını sesin geldiği yöne çevirdi.

 

Aden gördüğü suretle genç adamın kucağından utançla ayağa fırladı. Hiç olmayacak bir şekilde hiç görmemesi gereken kişiye yakalanmışlardı.

 

Odasındaki sürahideki su bittiği için su doldurmaya inmişti taki karşısındaki görüntüyü görene kadar.

Elinden düşen sürahinin cam kırıkları arasında şok olmuş bir şekilde karşısındakilere bakıp

 

"Ohaa siz şey miydiniz. " Diyerek Deva abisi ve Aden'e şok olmuş bir şekilde bakmaya devam etti. Aklında ne planlar kuruyordu abisi ve Aden yakınlaştırmak için. Gördüğü görüntüyle sevgili olduklarını düşündü kendisinin birşey yapmasına gerek kalmadığını düşünerek

 

" Şöyle yapalım ben birşey görmedim . " Diyerek arkasına bakmadan biraz önce indiği merdivenleri koşar adımlarla çıkmaya başladı.

 

" Sen yanlış anladın sandığın gibi değil." Aden , Deva nın arkasından seslendi ama merdivenlerden koşar adımlarla çıkan genç kadın arkasına bile bakmadı.

 

Aden merdivende ki bakışlarını öfkeli bir şekilde Barlas'a çevirdi. Barlas okadar rahattı ki sanki hiç birşey olmamış gibi umursamaz bir şekilde oturuyordu . Barlas'ın bu hali genç kadının sinirlerinin bozulmasına sebep oluyordu.

 

" Farkındamısın acaba az önce kardeşin bizi kucak kucağa yakaladı ? Bizi yanlış anladı. Ve sen hiç birşey olmamış gibi rahatsın . " Diye sinirli bir şekilde Barlas'a çıkıştı.

 

Barlas karşısında utançtan ve sinirden yerinde duramayan kadına hiç birşey olmamış gibi davranmaya devam etti.

 

" Hayır."

 

"Ne hayır Barlas? " Çattığı kaşlarıyla genç adama bakmaya devam etti.

 

" Kucak kucağa dedin ya ."

 

"Eee"

 

Karşısındaki kadın sinirden köpürürken genç adam oturduğu koltukta yaylanarak daha rahat bir pozisyon aldı. Başını hafif sola yatırarak kıstığı gözleriyle kadına baktı. Söyleyeceği şeye ne tepki verecek diye.

 

" Hayır kucak kucağa değildik. Sen benim kucağımdaydın . " Dedi dudağının kenarı hafif kıvrılarak.

 

Genç kadın duyduğu sözlerle bir an afalldı. Bu adam resmen kafa buluyor gibi davranıyordu.

 

" Dalgamı geçiyorsun sen benimle? Ben ne diyorum sen ne söylüyorsun? "

 

Genç adamın rahatlığı Aden'in daha çok sinirlenmesine sebep oluyordu. Aden , Deva ya o vaziyet yakalanınca utançtan yerin dibine girmişti. Bir açıklama yapmasına bile izin vermeden yukarıya çıkmıştı . Açıklama yapmasına izin versede gördüğünden sonra pekte inanmazdı da. Aden , Deva nın bazı huylarını kısacık zamanda tanımıştı.

 

 

 

 

Aden böyle konularda hassastı ve oldukçada utangaçtı. İki abisi sayesinde . Ferman ve Aras bu konuda çok baskıcı karekterdeydiler.

 

" Sencede biraz abartmıyormusun bu konuyu ? Sanki büyük bir şey olmuş gibi. Bir görende bütün sülale gördü sanacak bizi . Gören tek bir kişi oda Deva kafana boşu boşuna takıyorsun bu konuyu. "

 

Aden sağ elini beline koyarak .

 

" Valla Barlas bey şu halinize bakılırsa. " Sol eliyle Barlas'ı işaret ederek .

 

"Sana utanma denilen şey hiç uğramamış. Ama ben o vaziyette bir kişiye bile görülmekten hem rahatsız oldum hemde utandım . Sen anlamaz sın şimdi benim bu halimi. " Diyerek üstü kapalı bir şekilde Barlas'a utanmaz dedi . Utançla yüzünü saçlarıyla gizlemeye çalışarak.

 

Barlas'ın karşısında ki kadının bu halleri hoşuna gitmeye başladı . Hem sinirleniyor lafını da esirgemiyor hemde utançtan renkten renge giren yüzünü saklamaya çalışıyor du.

 

" Biz utanılacak birşey yapmadık . " Arsız bakışları ve sözleriyele " Yoksa yaptıkta benim mi haberim yok. " Dedi.

 

"Ne arsız bir adamsın sen be. Kusura bakma ama ben hergün bir adamın kucağında birilerine yakalanmıyorum . Ve bu durum benim için utanç verici. " Aden bu yanlış anlasılmadan kurtulmak istiyordu Deva nın gözünde farklı algı yaratmak istemiyordu.

 

Barlas , Aden'in sözleriyle kadının duymayacağı bir şekilde " Başka bir adımın kucağına oturamazsın da zaten s*ker*m o damı . Daha başka adam diyor ." dedi. Ağzının içinden küfür savurarak .

 

Aden " Yada kusura baka bilirsin . Kalk Barlas. "

 

" Ne"

 

" Duydun işte kalk hadi git kardeşinin yanına doğruları söyle . Bizim şey olupta şey yapmadığımızı . "

 

Aden, Barlas'ı oturduğu yerden çekiştirerek iri bedenini zorda olsa ayağa kaldırdı. Merdivenlere yönelip genç adamın peşinden geldiğini düşünerek ilerledi .

 

" Dikkat et ayağına cam parçası batar."

 

Cam parçalarının üzerine basarak geçti ikinci basamağa adım atmıştı ki Barlas'ın uyar sözlerini duyunca arkasını dön dü. Arkasını dönüp baktığımda Barlas hala aynı yerinde duruyordu.

 

" Ne dikiliyorsun orda gel kardeşinle konuş. O şimdi kafasında seneryo yazmaya başlamıştır. "

 

Barlas ellerini pantolonun ceplerine koyarak başını hafif sola doğru yatırdı

 

" Ben kimseye açıklama yapmam ! Kim ne anlamak istiyorsa anlasın umrumda olmaz . "

 

Aden duyduğu sözlerle adeta kan beynine sıçramış gibi bir anda sesini yükselterek .

 

" Ama benim umrumda olur . Sen sebep oldun yanlış anlaşılmaya . Sana bırak dedim kaç defa bırakmadın beni dengesiz herif . Şimdi sebep olduğun şeyi düzelteceksin . " Diyerek üst katı işaret etti.

 

Barlas ağır ağır başını salladı.

 

" Ne söylememi istersin Deva ya ? " Aden bir an sert çıkışı sayesinde bu yanlış anlaşılmadan kurtulacağını sanmıştı ki Barlas konuşmaya devam etti.

 

" Bizim şey olupta şey yapmadığımızımı söyleyeyim? " Dedi arsız bir şekilde gülümseyerek az önce kadının söylediği sözlerin üzerine basa basa tekrar etti. Merdivenlerde duran kadının utançtan renkten renge girmesi Barlas'a oldukça zevkli geliyordu.

 

Aden bir anda bağırarak ayağındaki topuklu stiletto ayakkabısını çıkarıp Barlas'a fırlattı.

 

" Allah'ın belası senin yüzünden utançtan Deva nın yüzüne nasıl bakacağım ben ? "

 

Aden'in fırlattığı topuklu ayakkabıyı refleksle havada yakaladı Barlas.

Karşısında merdivenler de duran kadını delirtmeye yeminli gibi elindeki ayakkabıyı inceleyerek

 

" Sen bunlarla nasıl yürüyorsun ? " Dedi kadının söylediklerini umursamadan . Geldiğinden beri Aden delirtmişti genç adamı şimdi sıra Barlas taydı ve bu fırsatı iyi değerlendiriyordu.

 

 

 

Aden , Barlas'ın bu hallerine şaşkınlıkla bakıyordu. Genç kadın ellerini dua eder gibi havaya kaldırarak

 

"Allahım sen beni neyle sınıyorsun? Bu adamla her bir araya gelmemizde benim akıl sağlığımı bozuyor ." Dedi Barlas'ın varlığını umursamadan.

 

Barlas'ın dudaklarında serseri bir gülümseme belirdi.

 

" Çok yakışıklı bir adamla sınanıyorsun herke nasip olmaz böylesi yakışıklı bir adamla sınanmak." Dedi Barlas. Kadının yaptığı her hareket Barlas'ın biraz daha hoşuna gidiyor ona daha çok kapılması na sebep oluyordu.Bu yüzden sözleriyle kadının üstüne gitmekten geri durmuyordu.

 

" Ayıp oldu şimdi oturtsaydın ." Dedi Aden

 

Barlas anlamlayan bakışlarıyla

 

" Kimi oturtsaydım ? "

 

" Egon diyorum ayakta kalmış oturt ayakta kalmasın ayıp olmasın . Sürekli seninle olduğu için egonda yoruluyor dur. Sende otur bukadar kendini beğenmen yoruyordur senide. " Diyerek diğer ayakkabısını çıkarıp eline alarak merdivenlerden çıkarken de

 

" Ayakkabımı da göre bileceğim bir yere koy en sevdiğim ayakkabım ." Diyerek gözden kayboldu.

 

Barlas giden kadının arkadından başını iki yana sallayarak gülümsedi . Sahi Aden'i tanıdığı günden beri gülmek bilmeyen sert yüzü gülmeye başlamıştı . Bu durum sadece Aden'e özel di.

 

Aradan geçen dakikalar sonra Barlas kardeşinin yanına gidip hem aşağıdaki cam kırıklarını temizlemsini söyledi hemde uyarda bulundu. Aden'in kucağında ki o halinin açıklamasını yapmadan. Gördüğü görüntünün konusunu açmaması ve Aden'e tek bir imada bulunmaması konusunda .

 

Normalde bunuda yapmazdı ama Aden'in bu durumdan çok utandığını farkında olduğu için konuşmuştu kardeşiyle. Yoksa kim ne anlamak istiyorsa onu anlasın kimseye hiç bir konuda açıklama yapmayan karekterde bir adam dı.

 

Barlas görüntüsüyle ve duruşuyla yaptığı her hareketiyle bile sert bir mizaca sahip ti. Çevresinin büyük bir kısmı ondan çekinir ve korkarlardı. Şuan elinden geldiğince Aden den o karanlık ve sert yüzünü gizleyecekti.

 

Genç kadını ilk gördüğü günden beri kendisini sinirlendiren sözler söylemesine rağmen sert bir tavır sergileyemiyordu. Sabırlı bir adam değil di en ufak şeye parlayan adam kadının hiç bir sözüne kızamıyordu. Bu kadına karşı nasıl bu kadar sabırlı olduğunu ilk başlarda kendiside bilmiyordu. Taki genç kadını bir türlü kafasından atamadığını sürekli onu düşündüğünün farkına varana kadar. Farkına varması da uzun sürmemişti.

 

Kadının eli göhsüne temas etmesiyle vücudu kaskatı kesilmişti . Bu duyguyu ilk defa bir kadında hissetti ufak bir teması bile kalbi yerinden çıkacakmış gibi ritmini hızlandırması na sebep oluyordu.

 

Aşk diye biliniyor ama hakikati sevdadır . Aşk insanın hevesi bitene kadardır ama sevda insanın kalbi durana kadardır.Bazen kor olur insanı yakar bazen su olur içindeki yangını söndürür. Barlas kendini yakacağını bilmeden o sevdaya tutuldu.

 

Bugün ilk defa kadının gözlerinin derinliğine baktı. Ve o bakışları zihninde çocukluğuna dair bir görüntü canlandı. Zihninde ki görüntüyle dakikalar öncesinde ki kucağında oturan kadının bakışları aynıydı.

 

🌼🌼

 

Aradan geçen bir kaç saatin ardından Deva kendini odasına kapatan Aden'in yanına gitti. Yemeğe çıkacaklardı ama Aden gitmek istemediği için onu ikna etmeye çalışıyor du.

 

"Aden artık şu koltuktan kalkıp hazırlanır mısın?" Yaklaşık yarım saattir Aden'i oturduğu koltuktan kaldırmaya çalışıyordu.

 

"Deva lütfen artık ısrar etme gelmek istemiyorum çok yorgunum."

 

"Yemeğe çıkma fikri senden çıktı yorgunum diye bahane etme . Ben senin derdini biyorum da her neyse. "

 

Aden oturduğu koltukta dışarıyı izleyen bakışlarını Deva ya çevirdi.

 

" Ney miş benim derdim acaba? "

 

Deva keyifli bir şekilde gülümseyerek.

 

"Bir kaç saat önce olanlardan dolayı abimden utanıyorsun. "

 

O görüntüler Aden'in zihninde tekrar belirince utançtan yine yüzü kızardı.

 

"Yok öyle birşey." Diyerek bakışlarını Deva dan kaçırdı.

 

" Öyle birşey yoksa kalk hazırlan ozaman çıkalım. İtiraz hakkın şimdiden reddedimiştir. Açlıktan bayılacağım yoksa." Diyerek Aden'in itiraz etmesine fırsat vermeden odadan çıktı.

 

Deva odasından çıktıktan sonra dakikalarca boş boş odanın içinde göz gezdirdi. İstemeye istemeye oturduğu yerden kalkıp giyisi dolabının kapağını açıp gözüne ilk kestirdiği şeyleri aldı.

 

Siyah kravuz yaka saten crop gömlek ,siyah yüksek bel kumaş pantolonunu yatağın üzerine bıraktı. Hızlı bir şekilde üzerindekileri çıkarıp yatağın üzerindeki kıyafetleri alıp giydi.

 

Makyaj aynasının karşısındaki pufa oturdu makyaj yapmak için. Fondetene ihtiyaç duymadığı için siyah göz kalemi ve maskara sürdü. Şeftali tonlarında hafif bir allık uygulayıp son olarak kırmızı mat bir ruj kullandı.

 

Saç maşası nı prize takıp saç uçlarını doğal bir görünümde masa yapmaya başladı. Saçları tamam olunca ayağa kalktı. Dolabın ayakkabı bölümünden gümüş rengi stiletto ayakkabılarını giyidi . Ayakkabısıyla aynı renk olan küçük çantasını aldı içine lazım olan eşyalarını koyup aynadan son görünümüne bakıp odadan çıktı.

 

Merdivenlere yönelip alt kata inmeye başladı. Merdivenlerden inen genç kadının topuklu ayakkabısının çıkarttığı sesle telefonundaki bakışları Aden'i buldu Barlas'ın. Baştan aşağı genç kadını inceledi. Oldukça sade ve şık görüntüsünün yanı sıra kıyafeti açık olmadığı rahatlayarak arkasına yaslanmasına sebep oldu.

 

Aden salona adım atar atmaz genç adamla göz göze geldi. Aklına gelenlerle yine yüzü kızarmaya başladı. Kıpırdanmayı bıraksan iyi edersin üzerine oturduğun şey senin için tehlikeli demişti Barlas. Her onu gördüğünde aklına gelicek ve utanmasına sebep olacaktı. Ayakta dikilmeyi bırakıp adamın karşısında ki koltuğa oturdu.

 

Aden salona girdiğinden beri Barlas bir saniye bile gözlerini ondan ayırmıyordu. Aden bir çift gözün üzerinde olduğunun farkındaydı ama kafasını kaldırıp bakmıyordu. İçten içe Deva nın biran önce gelmesini istiyordu.

 

Barlas , Aden'in bakışlarını yerden kaldırmadığını görünce

 

" Bilerek yapmadım. "

 

Aden genç adamın sesiyle yerdeki bakışlarını ona çevirdi. Barlas genç kadının bakışları kendini bulduğunu görünce konuşmaya devam etti.

 

" Beni yanlış anlamanı istemedim Deva nın konusu olan olayda. Beni yanlış anlayıp gitmeni istemediğim için kolunu tuttum. Bilerek kucağıma düşmen için yanıma çekmedim yan tarafa oturman için yaptım bunu bil. Beni dinleyip yanlış anlama diye yaptım ama yinede işine geleni duydun."

 

Konun açılmasıyla Aden'in bedenini utançtan bir sıcaklık bastı.

 

Alıngan bir çocuk gibi yüzü asılarak

 

" O hareketi bilerek yapmamış olabilisin ama kalkmak istediğimde izin vermedin bunu bilerek yaptın ama. "

 

" O konudaki tavırların ve konuşlamaların kafanda beni o şekilde biri olarakmı gördün bilmiyorum. Ama o şekilde gördüysen ben öyle biri değilim. Kadınları değersiz gören bir adam değilim . " Dedi kadının bakışlarında hâlâ utangaçlığı görünce " Deva ile konuştum sana konuyu açıp imada bulunmayacak . Sende kendini açıklama gereği duyup kafanda kurma olurmu." dedi yumuşak bir ses tonunda.

 

Aden ,Barlas'ın kendine olan bakışlarında ki derinliği görüyordu ama aklını karıştırmamak için görmezden geliyordu. Genç adamın kendine olan tavırları da farklıydı ilk gördüğü gün amcasına ve Barlas'ın kendi babası ile olan konuşmaları bakışları sert bir ifade ileydi. Ama sert bakışları bile Aden'e bakınca daha yumuşak tı. Tıpkı konuşurken kadına karşı sabırlı davranışları gibi.

 

Hiç sabırlı bir adam değildi ve öfke kontrolü olan biriydi Barlas. Ve şuan kadının o yüzünü görmesini istemiyordu.

 

Genç kadın Barlas'ın derin bakışlarından gözlerini ayırmadan.

 

" Seni iyi veya kötü biri olarak tanısam ne fark eder ? Hani kafamda kuruyormuşum ya kafamda kurduğum gibi bir adam olmadığını neden bana açıklıyorsun hani sen kimseye açıklama yapmazdın ? " Diye Barlas'ın o derin bakışlada bir anlam ardı .

 

Kimseye açıklama yapmam diyen Barlas ağa kendinden altı yaş küçük bir kadına açıklama yapıyordu. Çünkü Aden'in kendisinin karanlık yüzünü görmesini istemiyordu. Eğer görürse aşık olduğu kadını kazanamadan kaybederdi buda Barlas'ın en son isteyeceği şeydi. Kadının kafasında iyi bir profil oluşturmaya çalışıyordu genç kadına da oluşturduğu profil gibi hep iyi olacaktı. Sevdiklerini incitmekten kaçınan bir adam dı .

 

" Bir tek sana yaparım. " Dedi bir anda karşısındaki kadının gözlerinin en derinine bakarak . Kendiside bu sözleri söyleyeceğini beklemiyordu bir anda içinden geçirdiğini sesli söylemişti.

 

Aden , Barlas'ın ne yapmaya çalıştığını anlamıyordu. Barlas'ın kendi yanındayken ani ruh değişimleri vardı. Bir bakıyor korkutacak kadar sert bakışları oluyordu bir bakıyor incitmeye korkarmış gibi bakıyordu kendisine. Aynı durum bugün konuşurken de olmuştu sanki sinirleniyor ama kadına kıyamadığından öfkesini bastırmaya çalışıyor gibiydi. Şimdi söyledikleriylede kadının kafasının karışmasına sebep oluyordu.

 

" Neden bir tek bana yaparsın . Benim ayrıcalığım ne ki ? " Dedi karşısındaki adamın gözlerindeki bilinmezliğe bakarak.

 

" Zamanı gelince öğrenirsin. "

 

Aden tam konuşacaktıki Deve merdivenlerin son basamaklarını inip salona girince susmak zorunda kaldı.

 

Deva karşılıklı koltuklarda oturan abisi ve Aden'in kıyafet uyumu gözünden kaçmadı . İkiside siyah giyinmişlerdi . Abisi hep siyah giyerdi ve Aden'in de çoğunlukla siyah giyindiğini bu eve ilk geldiği günlerde fark ettimişti.

 

" Çıkalım mı artık " dedi Deva ikiliye bakarak.

 

Deva nın sözleri üzerine oturan ikili ayaklanıp evden çıktılar. Deva ve Barlas önden ilerlerken Aden en arkada yürüyordu. Büyük bahçeyi geçip sokağa çıktılar. Aden sokağa çıkar çıkmaz kendi arcına yöneldi tam kapısını açacağı sırada

 

" Nereye gidiyorsun. " Dedi Barlas kaşları çatılmış bir şekilde.

 

" Ben kendi aracımla gelirim siz önden gidin ."

 

" Olmaz öyle geç benim arabaya . Aynı yere gidiyoruz zaten. "

 

Aden Barlas'ın otoriter sert sesi ve bakışlarından dolayı cevap vermeden genç adamın aracına ilerleyip şoför koltuğunun tam arkadına oturdu. Deva ve Barlas ta arabaya binince araç harekt haline geçti.

 

🌼🌼🌼

 

Barlas ve Deva kendi aralarında sohbet ediyorlardı. Deva bir kaç defa Aden'i sohbete dahil etmek istedi ama konuşmak istemediği için kısa cevaplar vermişti.

 

Aden evden çıktığından beri içinde bir sıkıntı vardı. İçindeki sıkıntının sebebini de bilmiyordu.

 

Barlas yol boyunca dikiz aynasından arkasındaki sesizce oturan kadına baktı sık sık. Yarım saatten fazla süren yol bitti hep birlikte arabdan indiler. Barlas aracın anahtarını valeye verdi. İki genç kadının arasına girerek restoran tan içeriye girip kendileri için ayrılan cam kenarında masaya garason eşliğinde geçtiler.

 

Barlas ve kardeşi yan yana oturdu Aden ise masanın diğer tarafına geçip karşılıklı olacak şekilde oturdu.

 

" Hoş geldiniz Barlas bey "

 

Barlas başını sallayrak garsona karşılık verdi. Siparişleri vermek için menüye kısa bir bakış atıp siparişleri verdiler.

 

Evden çıktığından beri Aden'in içindeki sıkıntı daha da artmıştı. Genç kadın bakışlarını şehrin güzel görünen manzarasına çevirdi kendini ortamdan soyutlayarak . Deva ve Barlas kendi aralarında sohbet ediyorlardı.

 

Bazen insan izlendiğini hisseder şuan Aden de hissediyordu bir çift gözün üzerinde olduğunu. İzleyen Barlas vardı onu biliyordu ama sanki başka birinin gözleri üzerinde gibi hissediyordu.

 

Dışarıda olan bakışlarını restoranın içinde gezindir di rahatsız edici bir bakış veya kendine odaklı olan bir bakış göremedi. Barlas'ın bakışları haricinde.Genç kadın fark etmedi ama yönünün olduğu çapraz masada bir çift gecenin karası göz üzerindeydi hemde hiç memnun olmamış bir şekilde siyah gözleri öfkeden dahada kararıyordu.

 

Barlas kadının bakışlarındaki gerginliği farkedince birşey den rahats olduğunu düşünerek oda aynı şekilde göz gezdirdi restoran da onunda dikkatini birşey çekmedi . Arka tarafta çaprazında duran masaya bakmadı. Baksaydı genç adam anında fark eder di.

 

Aden'in gerginliğini almak için aklına ilk gelen konuyu açtı.

 

" Sende mimarsın yanlış bilmiyorsam. "

 

Genç kadın Barlas'ın sorusuyla bakışlarını ona çevirdi.

 

"Evet " dedi Barlas'ın sorusuna karşılık. Genç adamın mimar olduğunu bildiği için sorma gereği duymadı. Bilmeyen de yoktu zaten çizimleri ve yaptığı tasarımlarıyla tanınan başarılı ünlü bir iş adamı olduğunu.

 

Barlas kadının hem gerginliğini almak için hemde sakin bir şekilde sohbet etmek için sohbete devam etti. Zira tanıştıkları günden beri bir araya geldiklerinde didişip duruyorlardı sağlıklı bir sohbetleri olmuyordu.

 

" Hangi mimarlık şirketinde çalışıyorsun? "

 

" Kozan "

 

" Ferman gibi bi adam nasıl başkalarıyla çalışmanı kabul etti sizin şirket dururken . Kariyerin açısından da oldukça verimli olurdu abinlerle çalışman işlerinde oldukça iyiler."

 

Verilen siparişler gelmiş Aden de için deki sıkıntıdan kurtulmak için ortama ayaka uydurup kendini sohbete verdi.

 

" Bir yıl boyunca seninde başının etini yeseydim sende kabul etmek zorunda kalırdın . " Dedi gülümseyerek.

 

Deva da ortamdaki sohbete dahil oldu.

 

" Ben sırf abimin şirketinde çalışmamak için yazılım mühendisliğini seçtim."

 

" Sen benim şirketim de çalışmayacak sın diye gözüm üzerinizde olmayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Mimar olupta abimin yanında çalışsaydım diyecek hale getirim seni benim ayarlarımla oynama . " Dedi kardeşne yarı alaylı yarı ciddi bir şekilde.

 

Deva abisinin sözlerine göz devirerek yemeğini yemeye devam etti.

 

Barla bu defa Aden'in biraz önceki sözlerine karşılık

 

" Bir sene boyunca başımın etini yemene gerek yok bir gün bile yetti bana."

 

Aden gülerek " Çok kötüsün ." Dedi

 

Yemekle birlikte güzel bir sohbet ilerliyordu ortamda. Barlas , Aden'in her hareketini ve sözlerini dikkatle izleyip dinliyordu.

 

Aden'in bakışları tesadüfen iki masa ileride çaprazında ki masaya değindi. Bakışları masadaki adamla kesiştiğinde ağzındaki lokmayı zorlukla yutkundu.

 

Aden bu adamla bukadar kısa sürede ikinci defa karşısına çıkacağını ummadığı için bedeni kas katı kesildi. Genç adamın zifir karası gözleri önce kendisine sırtı dönük olan Barlas'a değindi sonra Aden'i buldu gözleri.

 

Aden genç adamın Barlas ve kendisi arasında gidip gelen bakışlarının ne anlama geldiğini biliyordu. Her an bir olay çıkara bileceğinin göstergesiydi. Genç kadın bu durumu bir kaç defa bu adam yüzünden yaşamıştı.

 

Barlas , Aden'in bir anda durgunlaşıp gözlerinin bir yere takıldığını fark etti. Arkasını dönüp kadının baktığı yere baktığında rahatsız edici bir şekilde arkasındaki çapraz masadaki adamın Aden'e baktığını ve bu durumundan kadının rahatsız olduğunu gördü.

 

Bakışlarını budefa genç kadına çevirdiğinde Adenle göz göze geldi. Aden'in bakışlarından o adamı tanıyor olabileceğini düşünmesine sebep oldu. Cebindeki telefonunu çıkarıp sağ kolu olan Cihangir'e kısa bir mesaj atıp tekrar telefonunu cebine koydu.

 

Sevdiği kadına bakan adamın bakışlarından hiç hazetmediği gibi sevdiği kadının o adama bakarken ki bakışların daki o ürkek liğinden hoşlanma dığı gibi.

 

Aradan geçen dakikalar da hiç birşeyin farkında olmayan Deva konuşmuştu sadece masada. Arada bir Barlas kardeşinin anlattığı şeylere kısa cevaplar vermişti. Aden'in bütün keyfi kaçmıştı bu durumda Barlas'ın canının sıkılmasına sebep olmuştu. Aden'in sürekli olarak rahatsızca oturduğu yerden kıpırdanmasına dayanamadı Barlas.

 

" Kalkalım mı artık? Dedi Barlas kadının bu hallerine kıyamadığı için.

 

Aden, Barlas'ın kalkma isteğini duyunca birazda olsa rahatladı.

 

" Abi daha yeni geldik hem saatte erken ." Dedi Deva

 

Barlas kalkalım dediğinde Aden'in birazda olsa rahatladığını gördüğü için

 

" Başka bir gün nereye isterseniz gideriz Aden de yorgun görünüyor . " Dedi

 

" Tamam ozaman sen hesabı ödeyene kadar ben de bir lavaboya gideyim abi . "

 

" Tamam abim sigara içeceğim kapının önünde oluruz biz . " Dedi Barlas bir an önce Aden'i restorandan çıkarmak istiyordu yoksa bu adama kimseyi umursamadan dalacaktı kendini zor zapdediyordu . Aden'in zor durumda kalmaması için öfkesini frenli yordu.

 

Aden'in böyle bir adamla ne gibi bir bağlantısı olduğunu bilmiyordu ama öğrenecekti. Sevgilisi değildi onu biliyordu araştırmıştı.

 

Deva nın oturduğu yerden kalkıp gitmesiyle hesap geldi genç adam hesabı ödedikten sonra genç kadınla birlikte ayaklandılar oturdukları yerden. Genç kadın bir iki adım attıktan sonra gözleri tekrar siyahın en koyu hali olan gözlere sahip olan Savaşla kesişti tekrar.

 

Savaş oturduğu masadan ayaklanınca kadının adımları olduğu yerde durdu. Aden'in bedenini istemsizce bir korku sardı. Savaş' ın olay çıkarmasından korktu çok dengesiz bir adamdı. Her an her yerde olay çıkaran bir adam dı konu Aden olunca yer ve mekanı umursamazdı.

 

Barlas'ın ne tepki vereceğini kestiremiyordu genç kadın. Daha tam tanımıyor Barlas'ı .

 

Genç kadının adımlarının durduğunu farkedince sol tarafında duran kadının ince beline elini koyarak sağ tarafına alıp iler lemeye başladı Savaş' ı öldürecek miş gibi bakarak.

 

Savaş giden ikilinin arkasından öfkeli bir şekilde ilerledi. Barlas'ın elinin hâlâ Aden'in belinde olduğunu gördükçe dahada öfkelendi.

 

Barlas restorandan çıkar çıkmaz valeden aracını getirmesini istedi bu sürede Savaş'ın , Aden'e olan bakışlarının önünü kesmek için iri bedeniyle görüş açısını kapattı kadını önüne alarak .

 

Kısa sürede aracı geldi . Gelen aracıyla ön kapıyı açıp Aden'i ön koltuğa oturtup kapısını kapattı. Arabanın camlarında siyah film olduğu için Savaş 'ın görüş açısından tamamen çıktı genç kadın. Bu sırada Aden hiç bir tepki vermeden adamın kendisini yönlendirmesine izin verdi.

 

Barlas cebinden çıkardığı sigarasını dudaklarının arasına yerleştirip yaktı sağ kolu Cihangir'in yanına geldiğini görerek.

 

" Hayırdır abi bi problem mi var ? Acil gel dedin . " Dedi Cihangir

 

Barlas'ın sağ kolu olduğu kadar da kardeşi gibiydi Cihangir. En güvendiği adamı herşeyini tek bilen adamıydı.

 

Barlas sigarasından derin bir duman alarak

 

" Problem demeyelim de bi piç var kimdir neyin nesidir araştırmanı istediğim. "

 

" Tamam abi araştırayım da hayırdır kim bu piç . "

 

" Kim olduğunu bilsem seni mi çağırırdım . Kim olduğunu bende bilmiyorum. " Barlas başıyla az ileride kendilerini kırmızı görmüş boğa gibi izleyen Savaş'ı işaret ederek. " Az ilerideki bizi izleyen gevşek kim olduğunu elindeki sigarasının markasına kadar araştır hakkında ki herşeyi en kısa sürede elimde olsun " dedi

 

" Ne yaptıda canını sıktı ? Eceline susamış it ."

 

" Bir saattir Aden'i izliyor başka birşey yapmasına gerek varmı ? " Diyerek yanında duran Cihangir'e baktı. Konuşmasına devam ederek. " İşin tuhaf tarafı Aden de tanıyor gibi. Bu şerefsizi gördüğünden beri bakışlarında bi korku var " dedi içine çektiği sigara dumanını havaya üfleyerek.

 

Bu adamın Aden le ne bağlantısının ne olduğunu öğrenmeden suratını dağıtmak istiyordu ama kadının arabada olması yüzünden durmak zorunda hissediyor du kendini Barlas.

 

" Şerefini siktiğim Aden yengememi bakıyordu? " Dedi Cihangir yüksek sesle küfür savurarak.

 

Barlas önce arkasında duran arabasına baktı Aden duydumu diye sonra sol elini sert bir şekilde Cihangir'in ensesine koyup sert bir şekilde sıkarak.

 

" Sesinin ayarını sikeyim senin Cihangir . Aden arabada kapıyı açıp direk yenge diye yüzüne söyleseydin ." Dedi dişlerini sıkarak Cihangir'in ensesini bıraktı.

 

" Nereden bileyim abi yengenin arabada olduğunu . Ensemi patlatana kadar söyleseydin ya . "

 

"Cihangir ! " Dedi erkeksi sert sesiyle Cihangir'i uyaracak bir sesle.

 

" Tamam abi sustum ." Dedi Cihangir ağrıyan ensesini ovarak . Ciddi bir ses tonuyla Barlas'a aklından geçenleri söyledi

 

" Abi yanlış anlama ama yengenin bu at hırsızı kılıklı herifle ne gibi bir bağlantısı olurki . Daha önce yengeyi araştırdım kendi halinde bir kadın."

 

Barlas sert bakışlarını Savaş tan çekmeden " Onuda sen bulacaksın Cihangir" dedi

 

Deva restorandan çıkıp Savaş'ın yanından geçerek abisiyle Cihangir'in yanına gitti. Barlas gelen kardeşiyle nezaman yaktığını bileb ilmediği ikinci sigarasını dışmekana ait ayaklı küllükte söndürdü.

 

İyi akşamlar Cihangir abi."

 

"İyi akşamlar Deva."

 

"Birşey mi oldu sen ne arıyorsun burada? Dedi Deva abisiyle Cihangir'in üzerinde bakışlarını gezindirerek.

 

Barlas ,Deva nın sorusuyla

 

"Yok birşey arabaya geç gidelim." Dedi

 

Deva abisinin sinirli olduğunu görünce sözünü ikiletmeden arabanın ön kapı koluna elini uzatmıştı ki Barlas " Arkaya geç " dedi

 

Deva arabanın arka kapısını açıp bindi. Barlas arabaya geçmeden önce Cihangir'e. " Dediklerimi unutma . En ufak ayrıntı atlamadan bu piçin tüm bilgileri en kısa sürede elimde olsun. " Dedi . Savaş'a sert bakışlar atarak arabasına bindi.

 

Arabasını çalıştırdıktan sonra yan tarafında oturan Aden'e baktığında gözlerini ellerine dikmiş parmaklarıyla oynadığını ve gergin olduğunu gördü.

 

Barlas oturduğu şoför koltuğundan genç kadının üzerine doğru eğilip " Kemerini takmamışsın . " Diyerek emniyet kemerini takmaya başladı.

 

Aden , Barlas'ın sesiyle bakışlarını genç adamın gözleriyle birleştirdi. Ne çok yakın olduklarını nede Deva nın varlığını umursamadan Barlas'ın gözlerine baktı.

 

" Teşekkür ederim. " Dedi adamın duya bileceği bir ses tonuyla.

 

Barlas bu teşekkürün emniyet kemerini taktığı için olmadığını biliyordu. Barlas gözlerine bakıp teşekkür eden kadına . "İyimisin " diye sordu.

 

Aden cevep vermeden başını salladı saç tutamları yüzüne dökülerek. Barlas kadının evet anlamda başını sallarken yüzünün bir kısmına dökülen saçlarını parmak uçlarıyla kadının gözlerine bakmaya devam eder kulağının arkasına yerleştirdi. Yaptığı bu hareketten kadının rahatsız olmadığını fark etti bu duruma içten içe mutlu oldu .

 

Barlas tekrar kendi yerine yerleşince araba seyir haline geçti.

 

" Aden " dedi Deva

 

Aden , Deva nın sesiyle daldığı düşüncelerden çıktı.

 

"Efendim ."

 

" İyimisin sen? Bi tuhaflık var sende."

 

Barlas gözünü kısa bir süre yoldan ayrıp yan tarafında ki kadına kısa bir bakış attı.

 

" Evet iyiyim biraz yorgunum. Bugün işler çok yoğun du yoruldum biraz ." Dedi boynunu kaşıyarak .

 

" Aman başka birşey olmasın da . Ben bugün abimde kalmayı düşünüyorum da yanlız kalmak istemezsen gitmem . "

 

" Yok canım sen git ben eve gidince hemen uyurum. Yarında hafta sonu geç uyanırım sen keyfine bak . "

 

" O halde bu gece sendeyim abi . "

 

" Önce Aden'i bırakalım sonra eve geçeriz. " Dedi Barlas.

 

 

Yol boyunca arabanın içinde sessizliğin hüküm sürdüğü yol bitti araba Aden'in evinin önünde durdu. Aden , Deva ile vedalaşıp arabadan indi . Kadının arabadan inmesi ile Barlasta indi. Barlas'ın kendisiyle birlikte arabadan indiğini gören Aden olduğu yerde bekledi adamın yanına gelmesini Barlas'ın birşey söyleyeceğini düşünerek.

 

Genç adam normal adımlarla arabanın ön tafından geçip Aden'in karşısında durdu .

 

" O adamın kim olduğunu sormayacağım ama gözüm hiç tutmadı. Eğer bir sorun olursa beni ara . Bu konu veya başka bir olay farketmez olurmu ? " Dedi Barlas yumuşak bir ses tonuyla. Sevdiği kadının yüzünün her zerresini izleyerek.

 

" Tamam . Bu akşam binim için yaptıklarına teşekkür ederim." Dedi Barlas'a bakarak.

 

Barlas karşısında duran kadının bu uysal hallerini görünce.

 

" Sen böyle söz dinleyince dahamı iyi oluyorsun ne. Sen hep böyle olursan biz iyi anlaşırız seninle ." Dedi . Ama Barlas'ın en çok hoşuna giden Aden'in hırçın halleriydi .

 

Aden , Barlas'ın sözlerine genişçe gülümseyerek karşılık verdi .

 

" Hadi artık eve gir gerçekten yorgun görünüyorsun." dedi Barlas.

 

Aden genç adamın sözlerine karşılık iyi akşamlar diyerek eve girdi.

 

Eve giren kadının arkasından cebindeki telefonunu çıkarıp Cihangir'i aradı. İlk iki çalışta telefon açıldı.

 

" Efendim abi ."

 

" Aden'in evinin sokağına sağlam bir adam yerleştir. İyice tembihle Aden'e görünmesin . Evinin izlenildiğini farketmesin ."

 

" Yengenin evinin adresini gönder. Hemen halledeyim abi . "

 

Barlas telefonunu kapattıktan sonra Cihangir'e , Aden'in evinin adresini atıp arabasına binip ordan uzaklaştı.

 

Saat gecenin üçü olmuştu ama hâlâ Aden yatağın içinde bir sağa bir sola dönüp duruyordu uyuyamıyordu. Antep'e gidene kadar hayatı düz bir şekilde ilerliyordu. Antep'e gidip geldiğinden bu yana Savaş'ı iki defa görmüştü sonra hayatına bir anda Barlas ve Deva dahil olmuştu . Birde İstanbul'a geldiği ilk gün kapının altından itilen siyah bir zarf vardı. Herşey üst üste gelmeye başlamış hayatı karmaşık bir hal almaya başladı Aden'in.

 

Biranda bi tıkırtı sesi duyar gibi oldu genç kadın. Uzandığı yatağında oturur pozisyona aldı biraz bekledi yanlış mı duydum diye . Sesi birdaha duymayınca tam yatağına uzanacağı sırada aynı sesi birdaha duydu.

 

Çıplak ayaklarını yataktan sarkı tarak ayağa kalktı. Odasının kapısına doğru ilerleyip sessiz ce kapıyı açtı . Sesiz ve yavaş adımlarla odasının bulunduğu geniş koridoru ilerleyip merdivenlerin başına gelip durdu. Bir şey duymayınca parmak uçlarının üzerinde yürüyerek bir iki merdiven inmişti ki alt kattan geln fısıltılı konuşma seslerini duydu .

 

Sesi duyduğu gibi sessiz ama hızlı adımlarıyla geldiği yeri geri dönüp odasına girdi. Sesizce kapısını kapatıp kilitledi. Bir anda korkuyla gözlerine akın eden yaşlar paniklemesine sebep oldu.

 

Ne yapacağını bilemezken bir kaç saat önce Barlas'ın söyledikleri aklına geldi. Hızlı ve sessiz adımlarla yanındaki komidinin yanına gidip üstündeki telefonunu aldı. Görüşünü engelleyen göz yaşlarını silip titreyen elleriyle Barlas'ın numarasını bulup aradı.

 

Barlas odasının balkonunda bir süredir yaptığı gibi Aden'i düşünüp elindeki viski bardağındaki viskisini yudumluyordu . Çalan tefonunun sesiyle sehpanın üzerindeki telefonunu alıp arayana baktı. Telefonun ekranında Aden'in ismini görünce istemsiz bir şekilde kaşları çatıldı. Daha fazla bekletmeden telefonu açıp kulağına dayayıp.

 

" Aden birşey mi oldu? " Dedi karşı taraftan sesin gelmesini beklemeden. Saat gecenin üçüydü ve Barlas , Aden'in bu saatte aramasını hiç hayra alamet olmadığını düşündü.

 

Aden ağlamaktan kısık sesle zorla konuşarak.

 

" Barlas evde birileri var korkuyorum . " Dedi korku dolu sesisiyle.

 

Barlas duyduğu sözle odasına girip hızlıca üstüne birşeyler giyerek.

 

" Odanda mısın? " Dedi.

 

" Evet ."

 

" Odanın kapısını kilitle . Odanda ki banyoya gir aynı şekilde Onuda kilitle ve kapıdan uzak dur ses çıkarma sakın . Ben geliyorum güzelim korkma . Telefonuda sakın kapatma. " Dedi odasından hızla çıkıp alt kata indi. Altkata iner inmez bahçeye çıkıp bir yandan adamlarını toplamaya başladı biryandan Aden'in korkusunu alıp sakinleştirmek için onunla konuştu.

 

 

Kaybetmekten korkar insan hele birde körü körüne aşık olmuşsan ozaman daha çok korkar. Birini kaybetmenin iki türü vardır. O insan yaşarken kaybedersin görürsün ,duyarsın ,izlersin hiç biri olmasa bile birilerinden duyarsın. Diğer kaybediş ölümdür işte en kötüsü de odur. Birdaha göremezsin , duymazsan,kokusunu alamazsın ,sesini duyamazsın en kötüsü de birdaha haber alamazsın ve ondan bir haber gelmesini beklemekten vazgeçersin çünkü bilirsin ondan tek bir haber duyamayacığını bir avuç toprağın altında olduğunu. En kötü kayıpta bu değilmi zaten . Barlas Karahan sevdiği kadını kaybetmeye korkuyordu onubkazanmadan kaybetmeye çok korkuyordu.

 

 

 

Bölüm sonu.

 

Loading...
0%