Yeni Üyelik
4.
Bölüm

2.Bölüm

@gecederler

İyi okumalar

 

 

Yüzbaşı Bartu Mirza Yeşilyurt
2 Hafta Sonra

 

Ben kimdi aslında?

İnsanlara emirler yağdıran herkesin korktuğu Bartu Yeşilyurt'um ama benim bir adım daha vardı.Mirza..

Benden korkardı askeriyedekiler ama ben korkulacak adam mıydım?Sevgiyi hiçbir zaman görmemiş biriydim ben.Belki de babam gibiydim.Babam anneme vurduğu zaman sesimi çıkaramamıştım.Her gün evden kavga eksik olmazdı.Babamın bana hep sevgi göstermesini bekledim ama bana sevgi gösterilmedi.

En küçük yanlışımda yüzüme vurdular.Ben daha 4 yaşımda annem öldü.Babam yüzünden..Annem öldüğünde bile göz yaşı dökmeyen içinde tutan benim o göz yaşlarım bir gün taşacaktı.Her tarafa yayılacaktı.

Annemde bana sevgi gösteremedi belki beni sevmişti ama babam beni sevmemesini ona defalarca söylemişti.Bana bakarken gözlerindeki o ışıltıyı her zaman gördüm.Sanki o gözlerle 'Kaç kurtar kendini' diyordu.

''Kardeşim daldın gittin noluyor''dedi Baran ve düşüncelerimden kurtulup Baran'a yöneldim. ''Evet daldım sadece geçmişimle alakalı düşünüyordum.''dedim kısık sesle duymuş olacak ki hemen gelip elini omzuma koydu.''Bu dünya acımasızdır kardeşim''dedi üzüntülü bir sesle evet bu dünya gerçekten acımasızdı.

''Aslında babama hak veriyordum.Bazen iyiki beni sevmemiş diyordum.İyiki beni sevmemişte ben bu kadar acımasız olmuşum diyorum'' dedim.

Cevap vermesini bekledim ama cevap vermedi sessizce durdu.Kim ne diyebilirdi ki zaten?

''Bugün görev var ne kadar sürecek bilmiyorum''dedi bende biliyordum bugün tehlikeli bir görev vardı.Her ne kadar acı çekmiş olsamda bu vatan için herşeyi yapardım.

''Biliyorum kardeşim, sen küçük hanımla vedalaştın mı?''

''Hayır vedalaşmadım biliyorsun vedaları sevmem''dedi kardeşinin adı geçince bir yerde sesi sanki neşeli çıkıyordu ama bu sefer o neşeyi alamadım.''Ama o belki seninle vedalşmak ister ordan ne şekilde dönüceğimiz belli değil belki sağ belki..''sustum ama o anlamıştı ne demek istediğimi 'belki de şehit olarak dönücektik'

''O zaman araryayım mı?''

''Ara tabiki''dedim yanımda arıyordu.Hopörleri açıp telefonu ortamızda tuttu.Çalıyordu.

Ve açtı.

''Alo abicim sen beni arar mıydın ya?''dedi sahte sitemle Baran güldü belki bende gülümsemiş olabilirdim.

''Niye aramayayım abicim..ee..şey''diye ağzından birşeyler geveledi.''Hadi ağzından çıkar baklayı noldu abi birine birşey mi oldu da bana mı söylemiyorsun?''dedi ama daha çok konuşucak gibiydi.''Abicim ben bugün gidiyorum.Görev çıktı.''daha birşey diyemedi sustu.Nutku tutulmuş gibiydi.Karşı taraftanda ses gelmiyordu.

En sonunda Banu konuşmaya başladı.''N-ne kadar sürecek bu görev''dedi üzüntüyle çıkan sesiyle ''Bilmiyorum abiciğim''demişti Baran net değildi kaç gün durucağımız orada belki 1 gün.. belki 1 hafta.. belki 1 ay... belki de 1 yıl.. hiç birşey net değildi.Ama vatan için tehlikeyi bile göze almıştık biz.Biz MEHMETÇİKTİK..

''O zaman dikkat edin abi arayabiliyorsan ara beni olur mu?''dedi.Baran yutkunup ''Olur abicim ararım seni''

''Herkes dikkat etsin tamam mı?Hepiniz Allah'a emanetsiniz.Şey.. abi Bartu'da gidecek mi?''dedi sona doğru kısık sesle.O an yüzümde gülümseme belirdi ne olduğunu anlamadığım gülümseme ''Bak ya birde madem onu merak ediyorsun onu ara be''dedi sahte kızgınlıkla Banu'nun arkadan güldüğünü anladım.Onun gülümsemesini önümde hissedebiliyordum.

''Ya abiiiii''dedi nazlı bir şekilde

Senin nazını yesinler

Bir dakika ben ne dedim

''Neyse abiciğim benim kapatmam gerekiyor görüşürüz''

''Dikkat edin abi bir de Bartu'ya selam söyle''

''Bak hala''

''Tamam tamam hadi bayss''dedi Banu ve telefon kapandı.

''Bak sen şuna seni merak ediyor aynı eski günlerdeki gibi..''dedi üzüntülü bir sesle Baran

''Acaba beni hatırlıyor mudur?Beni eskisi gibi seviyor mu?'' Baran bana gülümsedi ''Bence hatırlamıyor ama seni seviyor bence veya hatırlmaya .çalışıyor.''dedi.

 

Banu 6 yaşındayken
Yazarın Anlatımıyla

 

''Bartu sen büyünce ne olacaksın''dedi küçük kız genç adam ona bakıp gülümsedi.''Ben büyünce asker olucam herkesi koruyacağım en çokta vatanı''dedi genç adam

Genç adam dediğime bakmayın 9 yaşında olmasına rağmen yaşına göre çok oldundu.Her zaman iyilik düşünürdü.

''Peki soru sorma sırası bende en çok beni mi seviyorsun yoksa abini mi?''dedi genç adam o yaştayken aşık olmuştu o küçücük kıza ama aşk nedir bilmezdi o çok küçüktü o zamanlar sadece sevgi gösterdiğini sanardı küçük kıza

''Ama bu soruyu sormak yok ikinizide ben çok seviyorum sen de benim abim gibisin o da benim abim''dedi kız neşeyle işte bu genç adamın kalbine dokunmuştu.Kim isterdiki sevdiğin kızın sana 'Abi' demesini kimse istemezdi.

''Sıra bende büyüyünce beni hala sevicek misin?''dedi kız , genç adam hiç düşünmeden ''Bu soru mu civciv elbette sevicem seni hayatımın sonuna kadar hemde peki ya sen''dedi genç adam , küçük kız başını salladı.

''Beni bırakıcak mısın peki hep yanımda duracağına söz ver?''dedi genç adam ''Söz senin ben hep yanında durucam''dedi genç kız

....

''Neden gittin civcivim, neden beni bıraktın , söz vermiştin hani beni bırakmıcaktın''diye sayıklıyordu genç adam , genç kız buradan taşınmıştı.Genç adam sanki nefes alamıyormuş gibiydi.

İşte o günden sonra genç adam büyüdü büyürken de kalbi soğudu herkese karşı ama hala bilmiyor ki o genç kızın hala kalbinde olduğunu...

 

 

 

Evet arkadaşlar ben geldim

Umarım bölümü beğenmişsinizdir?

Bartu hakkında düşünceleriniz neler?

Banu hakkında düşünceleriniz neler?

Yeni bölümde görüşmek üzere canlar

 

 

Loading...
0%