Yeni Üyelik
5.
Bölüm

3.BÖLÜM

@gecederler

İyi okumalar

 

 

Banu Çetin'in Anlatımıyla
1 ay Sonra

 

''Evet çocuklar bakın bu harf büyük E harfi''diyerekten büyük E harfini tahtaya yazdım.Ardından öğrencilerime dönüp ''Şimdi herkes önündeki deftere E harfini çizsin bende sırayla bakayım yapamayan olursa yardım ederim olur mu?''dediğimin ardından öğrenciler 'olur' deyince bende biraz sandalyeme oturdum.

Yorulmuştum.Ama sıkıntı değildi benim için konu öğrencilerdi ve ben bu mesleği layıkıyla yerine getiriyordum.

Biraz dinlendikten sonra yerimden kalktım.Sırayla öğrencilere bakmaya başladım.Yapamayanlara yardım ettim.Ama arka sıradaki Çınar kolunu sıraya komuş başıda kolunun üstünde duruyordu.Ben bunu nasıl fark edememiştim.

''Çınarcım iyi misin?''dedim ona bakarak elimi de sırtına koydum.Çınar yüzünü kaldırınca ağlayıp gözlerinin şiştiğini gördüm.Çınar'ın elinden tutup tam sınıftan çıkıcakken ''Çocuklar ben 2 dakikaya geliyorum.Yaramazlık yaparsanız ceza var ona göre''deyince herkes sustu.

Kimse ceza verilmesini istemiyordu halbuki caz bolca ödev vermekti.

''Anlat bakalım Çınar'ım iyi misin?''deyince daha çok ağlamaya başladı. ''Ö-öğretmenim h-hani Derya varya işte Derya artık okula gelmicekmiş.B-babası yollamıcakmış onu okula''deyince daha çok ağladı.Derya onun bu okuldaki en yakın arkadaşıydı.İkisi öğrenciler tarafından eziliyordu.

Her ne kadar durdurmaya çalışsak da bu değişmiyordu.Derya'nın babası duyduğuma göre kız çocukları okula gidemez kafasındaydı.

''Şimdi canım sen arkadaşlarının yanına git ben halledicem tamam mı Derya okula gelicek''dediğimde yavaşça gitti.Öğretmenler odasına gidip oradaki sınıf öğretmenliği yapan Eda'yı gördüm.

''Eda az bi bakar mısın canım''dedim Eda'ya doğru.Okullar başladığından beri Eda ile arkadaşlığımız ilerlemişti.''Efendim canım''dedi Eda bana bakarak

''Ya hani benim öğrencim olan Derya varya sen söylemiştin hatta babası okumasına izin vermiyor diye hatırlıyor musun?''Eda biraz düşündükten sonra ''Ha evet hatırlıyorum biz 2 öğretmenlerle gitmiştik zar zor ikna ettik adamı niye sordun ki''dedi bana anlamaz bakarak ''Bu adam yine göndermeyecekmiş sanırım bu kızı bir öğrencim banada söyledi''dediğimde başını sallayarak ''O zaman bu Cuma gidelim oraya öğretmenler olarak ne dersin''bugün günlerden Salı idi.3 gün vardı ''Tamam benim için farketmiyor''dediğimde zil çaldı ve sınıfıma doğru ilerledim.

....

Eve gelmiştim çok yorulmuştum , öğrenciler yormamıştı beni ayakta çok kalmıştım.Başım ağrıyordu hemen parol alıp içtim.Pijamalarımı giydim

(Banu'nun pijaması)

Televizyondan dizi açıp izlemeye başladım.Aradan geçen yarım saatin ardından kapı çalmaya başladı.Kapıyı açtığımda karşımda Bartu ve abimi beklemiyordum.

İkiside bana kaşları çatık bir şekilde bakıyordu.

''Sen böyle mi açıyorsun kapıyı insanlara''dedi Bartu abimde onayladı.

Ahan şimdi zurnanın zort dediği yere gelmiştim.

 

 

 

Evet kısa bir bölüm oldu farkındayım malesef

Hızlıca bir bölüm yazmaya çalıştım.

Umarım beğenmişsinizdir

Sağlıkla kalın canlar

Loading...
0%