Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@gecenin_koyu_mavis

İyi okumalar ⛰️🦋


- Bakışları şehrim kadar soğuk-


Nehir'den

Sabah horoz sesiyle uyanmak zorunda kalmadım. Sizde benim gibi alarma uyanamıyorsanız horoz sesi gayet makul bir alarm sesi arkadaşlar söve söve uyanıyorsunuz. Telefonumun iğrenç zil sesine dayanamadım için direk çalan telefonumu aldım ve açtım.


"Ne var ya sabah sabah!" Dedim sinirle saat daha 07.00'dı ve benim daha uyanmak için 3 saatim vardı.


"Sizede günaydın savcım" dedi karşıdaki ses yarı kapalı gözlerim sesi duyunca fal taşı gibi açıldı lan bu barlastı ne diye kim arıyor diye bakmazsın ki nehir.


"Aaa günaydın Barlas bey kusura bakmayın uyku sersemiyim de" güldü. Gülünce yüzümde bir gülümseme oluştu çok güzel gülüyordu.


"Ne kusuru savcım siz kusura bakmayın bu saatte rahatsız ediyorum ama abimiz haber vermemi istedi göreve gidiyoruz." Anında yataktan fırladım.


"Saat kaç gibi gidiyorsunuz?"


"8de çıkıcaz savcım"


"Tamam teşekkür ederim haber verdiğiniz için"


"Ne demek rica ederim" telefonu kapattığım gibi hızlıca duşa girdim ve hazırlanmaya başladım. Siyah boğazlı badi ve kumaş Pantolonumu giydim. Hızlıca hafif bir makyaj yapıp tugaydan sonra adliyeye geçiceğim için dosyalarımı alıp kaşe kabanımı giyip evden çıktım.


-yarım saat sonra-

Yarım saatlik yolculuğun sonunda tugaya gelmiştim. Hızlıca arabadan inip albayın odasına gittim ve kapıyı çalıp içeriye girdim. Abim ve Barlas burdaydı ama albay yoktu. Abim ayağa kalktı ve onla sarıldık dün göreve gittikten sonra ne konuşabilmiştik ne de yüz yüze görüşmüştük. Abimdan ayrıldığımda barlasla göz göze geldik.


O an içim ürperdi. Bakışları şehrim kadar soğuktu. Ne olmuştu bu adama böyle ne dün konuştuğum ne de yarım saat önce konuştuğum adam değildi.


Başıyla beni selamladığında bende onu selamladım. Abim tam konuşucakken kapı açıldı ve albay içeri girdi. Abimle Barlas ayağa kalkıp selam verdiler ve albayın yerine oturmasıyla onlarda oturdu.


Neyi bekliyorduk tam emin değildim ama aşırı gerici bir ortamdı. Kimse konuşmuyor sadece bakışıyorduk.


"Dün ki görevde yaralanan olmadı değil mi?" Dedim daha fazla dayanamayarak.


"Hayır kızım Allah'a şükür yaralımız yok." Dedi

Mehmet albay.


"Albayım savcım sanırım sessizlikten rahatsız oldu konuya girelim isterseniz." Dedi Barlas ay içimi okudu adam.


"5 sene önce şehit olan Kartal timini hepiniz biliyorsunuzdur. Onları şehit eden. Kod adı topal olan teröristi bulduk onu sağ salim alıp buraya getirmeniz lazım. Ama bunun için gölgeye ihtiyacımız var."Yutkundum.


Gölge... Kartal timi... Topal... Benim şehitlerim.. Benim timim... Benim kardeşlerim... Albaya sadece bakıyordum.


"Nehir gölgeye ihtiyacımız var. Sadece bu görevde bize yardım etmen lazım." Dedi albay sanki boğazıma bir yumru oturmuştu zorlukla konuşmaya başladım.


"Ben 5 yıl önce istifa ettim diye hatırlıyorum albayım."


"İstifa geçersiz sayıldı bizde seni görevde diye gösterdik." Yutkundum.


Bu kadarı fazlaydı ben 5 yıldır vicdan azabı çekerken kimse bana yardımcı olmamıştı. Ben şehit haberi verirken kimse bana güçlü ol dememişti. Söz vermiştim Dilaya kardeşimin kanı yerde kalmıycak demiştim.


"Tamam ama sadece bu görev daha fazlası yok."


"Tamam kızım sen nasıl istersen" dedi albay ve izin isteyip kendimi gölge timinin dinlenme odasına attım herşey eskisi gibiydi hiçbir şeye dokunulmamıştı.

Masadaki fotoğrafa baktım. 2017de çekilen Egemen ve dilay'ın düğününden saniyeler öncesinde çekilmiş fotoğrafa baktım uzun uzun.


Güçlü olmak zorundaydım. Kardeşlerimin intikamını almak zorundaydım. Hızlıca odadan çıktım ve silah odasına gidip hazırlandım. Bahçeye çıktığımda Alfa Timi albayla beraber beni bekliyorlardı. Abimin komutuyla helikoptere bindik.


Gözlerimi yere dikmiş yeri inceliyordum. Şuan kimseyle konuşmak istemiyordum. Abim elime dokundu başımı kaldırıp ona baktım. Bana güçlü ol der gibi bakıyordu.


"İniş yapamıyoruz bundan sonrası sizde komutanım"


"Tamam ozan" dedi abim. Herkes ataklanınca bende kalkıp paraşütü giydim.

Kimseyi beklemeden kendimi helikopterden aşağıya attım. Bu her zaman terapi gibi geliyordu.


Kulaklıktan abimin küfürleri geliyordu ama takmadım yere iniş yapmıştım abimlerde iki dk sonunda geldiler.


"Napıyosun sen! Niye beklemiyorsun?"


"Kusura bakmayın komutanım ama ben 5 yıl bekledim dahada bekleyemem." Dedim abimde haklı olduğumu bildiğinden bişey diyemedi.

Sınıra geldiğimizde başlarında çuval olan 7 kişi ve başlarında onlara silah tutan 7 kişi ve köşelerde olan 9 kişiyle toplam 16 kişi vardı eminim ki saklananlarda vardı.


"Teslim olun ve askerleri bize verin" dedi abim sert sesiyle


"Bize gölgeyi verin alın bunları" dedi topal ona baktım ve güldüm.


"Ne o beni mi özledin." Diye sordum alayla o sırada başlarında çuval olanlardan biri bozkurt işareti yaptı bu Kartal timiyle bizim anlaşma şeklimizdi. Allah'ım lütfen yaşıyor olsunlar.


"Seni ne özlicem be hadi gölgeyi bana verin askerleri alın"


Silahımı abime uzattım ve bana güvenmesi gerektiğini gösteren bir baş işareti yaptım.


"Tamam bırak onları" dediğim an başlarından çuvallar çıktı ve işte karşımda Kartal timi gözlerim doldu. Sertçe yutkundum. Ve kartal timinin anlıyacağı dilden konuştum.


از این به بعد همان طور که من به شما یاد دادم، اسلحه را به سرشان بگذارید.

( size öğrettiğim gibi silahı onların kafasına dayayn.)


Dediğim an hepsi hızlı bir manevrayla silahlarını ellerinden alıp diz çöktürdüler. Bu sırada abimlerde çevredekileri indirdi bende abimden silahimi alıp kaçmaya çalışan topalın ayağına sıktım.


"Topal sen akıllanmamışsın. Temelli yürüyememek istiyorsun sanırım alın şunu" dedim ve kendimi bir köşeye attım.


Cebimden çıkardığım sigarayı tam içicektim ki Barlas geldi ve elimden aldığı gibi kendi içmeye başladı ve yanımdan bişey demeden uzaklaştı. Yüzüme vuran güneş kesilince bakışlarımı ondan çekip karşıma baktım kartal timiydi...


"Komutanım-" canın sözünü kestim.


"Şuan değil, şuan kimseyle konuşmak istemiyorum." Dedim ve gelen helikoptere bindim.


⛰️🦋

İkinci bölüm nasıldı?

Sizce Nehir askerliğe devam edicek mi yoksa savcılıktan mı ilerliycek?

Sıradaki bölüm ne zaman gelir bilemiyorum ama bu hafta içinde gelir.


Sınır: .10 Vote 20 yorum


Parodi hesaplarımız:

@monademirkan

@demirkann.daghan

@berfu._aksoyyy


Hesap açmak isteyenler Orendakalbimolmus hesabına yazmanız yeterli 💗

Loading...
0%