Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@geceninyazari

Ben Eylül. Eylül Öztürk vatanına milletine çalışan bir türk askeriydim. Asla vatanımı satmazdım, satamazdım.

 

Bir hafta önce tayinim çıkmıştı ben ise şimdi Ankaraya gidiyordum çünkü evi zor bulmuştum eşyalarımı en yakın arkadaşımdan yerleştirmesini istemiştim tabi o da yardım etmişti.

 

Ankaraya sonunda ulaşmıştım gecenin saat ikisiydi uykumda çok vardı açıkçası uykusuzluktan geberiyordum. Evin önüne geldiğimde arabamı park ettim.Arabadan inip bagajdan valizleri çıkardım yavaş adımlarla bahçeli evime girdim, iki katlıydı bir odayı kütüphaneye çevirmiştim ne kadar asker olsamda kitap okumaya bayılıyordum. Sıla yani bahsettiğim en yakın arkadaşım küçüklükten beri arkadaşız onun mesleği de doktordu. Sıla anahtarın paspasın altında olduğunu söylemişti. Paspası kaldırdığımda anahtar oradaydı hemen alıp eve girdim yani daldım diyebiliriz aşırı yorgundum kapıyı kilitleyip koşarak üst kata çıktım odama girip yatağıma sonunda kavuşmuştum telefonumu saat sekize kurup kendimi uykunun kollarına bıraktım.

Saat: 08.00

Alarmın çalmasıyla gözlerimi açtım. Yataktan doğrulduğumda günlük kıyafetlerimle yatmıştım ya of , neyse banyoya gidip elimi yüzümü yıkadım aşağıya inip valizleri yukarı çıkardım eşyalarımı yerleştirdim sonunda bitmişti. Üstümü değiştirip evden çıktım arabama binip karargaha sürdüm, on beş dakika sonra vardım arabayı park edip hızla indim askerlere kimliğimi gösterdim sonra ise albayın odasına doğru ilerledim postasına haber vermesini söyledim içeriden çıkıp,

"Sizi bekliyor komutanım" dedi odasına girip tekmil verdim.

"Kıdemli Yüzbaşı Eylül Öztürk/İzmir emredin komutanım"

"Otur yüzbaşım" dedi oturmayınca "otur yüzbaşım emrediyorum" deyince oturdum.

"Hoşgeldin Eylül"

"Hoş buldum komutanım"

Bir anahtar uzattı elinden alıp ayağa kalktım.

"Üstünü değiştirip gel yeni timinle tanış"

"Emredersiniz komutanım" dedim ve odadan çıktım albayın postası odamı gösterdi odama girip üniformamı giydim , simsiyah saçlarımı toplayıp odadan çıktım merdivenlerden inerek bahçeye çıktım. Bahçede bir tim bekliyordu arkamdan gelen albayla beraber timin yanına geldik ve sırayla tekmil verdiler.

"Binbaşı Turan Türkoğlu/Rize"

"Kıdemli Üsteğmen Güney Gündoğan/Kars"

"Üsteğmen Halil Yörüloğlu/Edirne"

"Üsteğmen Aybüke Yakar/Manisa"

"Teğmen Kağan Karabatak/Antalya"

"Asteğmen Ali Koray/Adana"

En son ise ben verdim.

"Kıdemli Yüzbaşı Eylül Öztürk/İzmir"

"Kılıç timi Eylül ikinci komutanınız. Turan yardımcın , siz tanışın hadi"

Albay giderken binbaşıya takıldı bu benim pilotonik yani çocukluk aşkımdı hayır ya inşallah beni tanımaz, umursamayacaksın Eylül boşver umursama time döndüm merakla bana bakıyorlardı. Bir anda Turan yanıma gelip gözlerimin içine baktı.

"Hoş geldin Eylül yüzbaşım"

"Hoş buldum komutanım"

Tanımamıştı ben o kadar değişmişmiyim ya

Hem tanınmak istemezsin hemde çokmu değişmişim dersin Eylül

Sus be içses

Kulağıma eğilip "Tanımadığımı sanma Eylül ben seni tanırım"

Oha lan tanıdımı çüş ya offf.

"Kılıç çardağa geçelim"

Çardağa geçtik ben kendimi onlara tanıtıyordum onlarda bana tanıtıyordu. Baya iyi anlaşıyorduk gibi ama mesafeliydim ben her zaman soğukkanlıydım.

Ali"Komutanım sevgiliniz var mı? "

"Yok Ali "

Aybüke "Komutanım kardeşiniz varmı? "

"Yok tek çocuğum"

Kağan "Komutanım siz Turan komutanımla nerden tanışıyorsunuz? "

İkimizin bakışları birbirimizi buldu.

"Çocukluk arkadaşıyız" dedim

"Aynen" diye onayladı Turan bakışlarımı kaçırdım ayağa kalkıp ilerlemeye başladım biraz uzaklaştıktan sonra bakışlarımı gökyüzününe çevirdim kafamda birşeyler tartıyordum neden bunca yıl sonra Turanı gördüm keşke bu time denk gelmeseydim. Karargaha girip ordan odama geçtim odamda bir sürü dosya birikmişti daha yeni geldim lan sandalye'ye geçip dosyaların hepsini doldurmaya başladım.

Beya zaman geçmişti başımı kaldırdığımda saat altıydı yavaş yavaş toparlandım üstüme giyip eve doğru yol aldım eve geldiğimde tekrardan üstümü değiştirip yattım.

 

 

Arkadaşlar ikinci kitabım eski kitabımı watpatt'e yazıyordum yazım yanlışı yapmamaya çalışıyorum bir de göz sorunum olduğundan hergün bölüm atamam tiktok hesabım geceninkurdu takip etmek isteyenlere umarım beğenirsiniz.

 

Loading...
0%