Yeni Üyelik
2.
Bölüm

1. BÖLÜM: KONUŞMA:

@genc_bir_yazar

Yazarın ağzından:

 

Serin bir yaz akşamıydı şehir merkezindeki büyük malikane de iki büyük mafya babası bir araya gelmişti. Önemli bir konu konuşmak için bir araya gelmiştiler ama bu konu ticaret racon veya bölge değildi. Konuşmaları gereken konu Aşktı...

 

İki büyük mafya şehre hükmediyordu. Sancak Yamaç en güçlü mafyaydı şehrin kuzey tarafını yönetiyordu. Kırk sekiz yaşında ki mafya babası tüm herkesin korkup saygı duyduğu biriydi. Karşısında oturan Onur Soylu ise şehrin güney tarafını yönetiyordu.

 

İki lider çocukluktan beri arkadaştı gençlik ve çocuklukları birlikte geçmiş yedikleri içtikleri ayrı gitmemişti. Mert Yamaç'ın kuzgun karası siyah saçları yer yer ağarmış ama onu yaşlı değil karizmatik göstermişti. Yeşil gözleri bilge bakıyordu üstünde ki siyah takımıyla gençlere taş çıkaracak bir görüntüsü vardı.

 

Onur Soylunun saçları zamanında tamamen dökülmüştü keldi. Koyu kahverengi gözleri vardı yüzünde büyük derin bir bıçak yarası vardı. Kuzey Yamaç'ın aksine biraz kilolu bir vücudu vardı ve kendini biraz salmıştı.

 

Onur Soylunun kızı Menekşe Soylu Mert Yamaç'ın oğlu Kuzey Yamaç'a aşıktı. Kuzey Yamaç ise işlerinden başka birşey görmüyordu. Kızın farkında bile değildi sadece işine aşıktı.

 

İki patronun amacı işleri ve dostluklarını pekiştirmek için çocukları arası bir evlilik yapmaktı. İki taraftan biri zaten diğerini seviyordu diğerinin ise zamana ihtiyacı vardı.

 

Onur Soylu hem kızı Kuzeye aşık olduğu hem de Kuzeyi yıllardır tanıdığı ve masum birine asla zarar vermeyeceğini bildiği için Kuzey olmasını istiyordu. Ayrıca Onur Soylunun kızı Menekşe dilsizdi onu bu hâliyle kabul edecek tek erkek Kuzey'di tabii Kuzeyin de biraz zamana ihtiyacı vardı.

 

Sonuçta Kuzey yeraltı dünyasında saygı duyulan genç bir liderdi dolayısıyla dilsiz bir kızın yanında olması hakkında dedikodular çıkarabilirdi.

 

Kuzey büyük ihtimalle umursamayacaktı Onur Soylu Kuzeyin kızını kabul etmesini istiyordu. Mert Yamaç ona bu konuda güvence vermişti sadece biraz zaman alacağı ve kızıyla kendisinin sabırlı olması gerektiğini söylemişti.

 

Onur Soylu sigarasını yakarken arkadaşı Mert'e döndü. "Bu işten emin misin ? Oğlum kabul etmeyecekse benim hatırım için kabul edip oğluna yaptırmak zorunda değilsin. Ne kızımın kalbinin kırılmasını ne de yeğenim gibi gördüğüm çocuğun mutsuz bir ilişkisi olmasını istemem."

 

Mert Yamaç Sigarasını yakıp dostuna döndü. "Eminim dediğim gibi Kuzey'in sadece zamana ihtiyacı var. Masum ve savunmasız bir kıza dokunacak biri değil. Başlangıçta anlaşma ve mecbur olduğu için bu durumu kabul edecektir ama zamanla sevecektir."

 

"Umarım ben kızıma söylediğim gibi mutluluktan havaya uçacaktır zaten sen Kuzeyi ikna etmeye bak." "İkna olmayacaktır ama bana karşı çıkmamak için kabul edecek sonra da sevecektir."

 

"Senin sözüne güveniyorum dostum beni hiç hayal kırıklığına uğratmadın." "Yine hayal kırıklığına uğramayacaksın." İki eski dost biraz daha eskilerden konuşup geçmişi yad ettikten sonra kalkıp evlerine geçti.

 

Onur Soylu eve girer girmez kızı Menekşe heyecanla karşıladı babasını. İşaret diliyle babasına ne olduğunu sordu. "Mert amcan kabul etti Kuzey ile konuşacak."

 

Menekşe heyecanla olduğu yerde zıplayınca Onur Soylu kızını sakinleştirdi. "Bu kadar heyecan yapma Menekşe sabırlı olman gerekiyor biliyorsun değil mi ?"

 

Menekşe olumlu anlamda başımı sallayıp babasına baktı. "Kuzey deliler gibi işine aşık biri gözü işinden başka birşey görmüyor. Seni sevip kabul etmesi için ona zaman ver." "Tamam baba."

 

Menekşe işaret diliyle babasını onaylayıp odasına çıktı. İçi içine sığmıyordu mutluluktan havalara uçacak gibi hissediyordu. Babası ona sabırlı olması gerektiğini söylemişti ama pek sabırlı olabileceğini düşünmüyordu. Dakikalar sonra derin bir nefes alıp uyurdu.

 

Mert Yamaç eve geçince oğlunun çalışma odasında olduğunu bildiği için oraya yürüdü. Kuzey çalışırken odasının kapısının açılıp babasının geldiğini görünce saygıyla ayağa kalkıp selam verdi.

 

"Hoşgeldin baba neden geldin ? Böyle dedim de yanlış anlama geç saate genelde gelmezsin şaşırdım diye dedim." "Otur evlat anlatacağım." Kuzey saygıyla babasının oturmasını bekledikten sonra babasının karşısına oturdu.

 

"Evleniyorsun." Kuzey babasının şaka yaptığını düşündüğü için güldü. "Daha kendime layık eli silah tutan güzel ama bir o kadar da ölümcül ateşli bir hatun bulamadım baba bulursam haberin olur."

 

Kuzey babasının gülmediğini görünce kaşlarını çattı. "Baba sen ciddisin." "Ciddiyim evlilik şakaya alınacak bir konu değil." "Kimmiş bu benim başıma bela edeceğin kız ?"

 

"Onur Amcanın kızı Menekşe Soylu." Duyduğu isim Kuzey'in gözleri kocaman açılır. "Dilsiz bir kızı bana layık mı görüyorsun ? Ayrıca şımarık bir kız çocuğuna bakıcılık yapmaya niyetim yok. Hem ben daha kızın yüzünü bile görmedim."

 

"Dilsiz diye kızı küçük göremezsin. Ayrıca istediğin için değil mecbur olduğun için evleneceksin o kızla." "Ne mecburiyetim var ?" "Onur amcan ile konuştuk ve ikimizin ortak anlaşması için sen onun kızıyla anlaşmalı bir evlilik yapacaksın."

 

"İstemediğim onca şeyi bana yaptırdığın gibi birde istemediğim bir evlilik mi yaptıracaksın." "Evet bu evlilik olacak o yüzden zorluk çıkarmak yerine durumu kabullen."

 

"Bu durumun hoşuma gitmeyeceğini biliyorsun değil mi ? Dua et de o şımarık kız sabrımı sınamasın sonuçta pek sabırlı biri değilim." "Kıza birşey yapma Kuzey." "Tamam."

 

"Annem bu konuda ne diyor ?" "Senin evlenmeni zaten en çok o istiyordu biliyorsun." "İkinizin de hiç tanımadığım yüzünü görmediğim bir kızla beni evlendiriyor olduğunuza inanamıyorum."

 

"İnan çünkü bir hafta sonra yıldırım nikâhı ile evleniyorsunuz." "Bir hafta mı ? Cüş ben bir hafta boyunca iş için Rusya'da olacağım döndüğüm gibi nikâh mı kıyılacak." "Evet."

 

"Hay amına koyayım ya ne desem vazgeçmezsiniz siz tamam kabul ediyorum. İzninle başka birşey söylemeyeceksen uyuyacağım yarın Rusya'ya yola çıkacağım." "İyi geceler evlat."

 

Babası evden çıkarken Kuzey yalnız kalıp yatak odasına gitti. Bir hafta içinde evlenecek olduğuna inanmıyordu ama ailesi kararı çoktan vermişti elinden birşey gelmezdi. Bu düşünceleri kafasından attıp Rusya işi için dinlenmesi gerektiğine karar verip uyudu.

 

Evet ilk bölüm ile karşınızdayım umarım beğenirsiniz. Bölümün geneli hakkında ne düşünüyorsunuz ?

 

İki arkadaş Mert Yamaç ve Onur Soylu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

 

Menekşe Soylu karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz ?

 

Kuzey Yamaç karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz ?

 

Yeni bölüm de görüşmek üzere...

 

Loading...
0%