Yeni Üyelik
1.
Bölüm

GİRİŞ

@gizemliyazardemir0

4 Yıl Önce

 

Gaziantep - Düğün

 

Üvey annesinin zoruyla geldiği düğünde aşırı sıkılıyordu genç kız zaten hiç arkadaşı yoktu yanında. En yakın arkadaşı olan Esma şu an yurtdışındaydı, ona ne kadar kızgın olsada tek başına gittiği için ama şu an yanında olmasını isterdi. Sonra niçin oraya gittiğini hatırlayınca kendine kızdı. Arkadaşının ablası orada canıyla uğraşırken kendisi onu yanında istiyordu yüzsüzce.

 

Kendine doğru gelen kadına dikkat kesildi. Bu kadın Antep'in neredeyse sahibi olan aşiretin yardımcısıydı. Ve düğün sahibi de onlardı. Taşkıran aşiretinin küçük oğlu Azad evleniyordu. Onun düğünü böyle şaşalı ise büyük oğlunun düğününü merak etmişti doğrusu.

 

Taşkıran ailesi hem büyük bir aşiret hemde büyük bir aile. Altı kardeşlerden üçü erkek üçüde kız. En büyük ve ikinci çocukları kız onlardan sonra üç erkek ve bir tanede kız çocukları olmuştu.

Sonunda yanına ulaşan kadın elinden tutarak oynamak için kaldırdı. Elini çekmek istese de üvey annesinin ters bakışlarından sonra kalkmak zorunda kaldı. Üvey annesine göre o kimdi de Taşkıran ailesinin yardımcısının teklifini geri çeviriyordu. Ve bunu elbette ki hanımağa'nın istediğini biliyordu.

 

Gülizar hanım genç kızları süzerek bakıyordu yardımcısı Ayşe'nin kaldırdığı kıza baktı kızı daha önce gördüğünü zannetmiyordu. Bir süre üzerinde lacivert feracesiyle zarif bir şekilde oynayan kıza baktı. Şu an ortamda namahrem kimse yoktu. Erkeklerin ve kadınların olduğu yerler arasında bir perde vardı fakat yinede bu kız muhafazakarlığından ödün vermemişti. Bu ona tuhaf gelsede bir yandan da takdir etti bu devirde böyle güzel dinine bağlı biri olduğunu görmek onu mutlu etmişti. Büyük oğlu için Ayşe'den kızı araştırmasını isteyecekti.

 

Elif Ada bir süre oynadıktan sonra bozulduğunu düşündüğü şalını yapmak için etrafına bakındı lavabo arıyordu. Düğün konak büyük olduğu konakta yapılıyordu. Kocaman bir avlusu vardı zaten Antep'in en büyük konaklarından biriydi.

Gülizar hanımın yanından dönen Ayşe genç kıza doğru ilerledi etrafa bakındığını görünce "Ne oldu kızım?" diye sordu merakla. Elif Ada kadına dönerek "Şalımı düzeltmek için lavabo arıyordum." dedi. Ayşe başını sallayarak onu lavaboya götürdü. Bu sırada da kıza kimlerden olduğunu sormuştu. Adını ailesini öğrendikten sonra Elif Ada'nın teşekkür etmesiyle Gülizar hanımın yanına gitti.

Gülizar hanım ise planını uygulamaya başlamıştı. Çatık kaşları ve sert çerhesiyle etrafı izleyen oğlunu perde aralığından yanına çağırdı. Tansiyon ilaçlarını içmediğini söyleyip odadan getirmesini istedi. Genç adam yardımcılar yerine neden kendinden istediğini merak etsede umursamadan annesinin ilaçlarını almak için odasına doğru ilerlemeye başladı.

 

Gülizar hanım Elif Ada'nın birazdan lavabodan çıkacağı kanısıyla oğlunu odasına yollamıştı. Odaya giderken lavabonun önünden geçeceği için her halükarda karşılaşırlardı. Allah'tan onların kaderini bir yazması için dua etti.

 

Öte yandan Elif Ada şalını düzeltmiş elini yüzünü yıkayarak çıkmıştı. Önüne bakarak yürürken ona doğru gelen adamı da farketmemişti şüphesiz. Böylece iki gencin çarpması ve kızın çantasından düşen eşyaları toplamak için eğilidikleri zaman başlarının çarpması da kaçınılmaz olmuştu.

 

Elif Ada ona çarpan kişinin gideceğini düşünerek yere eğilmişti çantasını toplamak için ama o kişi gitmemiş ve bu sefer de başları çarpmıştı.

 

'Mübarek taş kafalı sanki!' diye geçirdi içinden çünkü başı gerçekten acımıştı. Elini başına götürerek ovalamaya başladı. Şu an yere oturup ağlamak istiyordu fakat bunu burada yapamazdı.

 

Diğer tarafta ise kızın lacivert eşarbını saran beyaz yüze ve yeşil gözlere bakan bir adam vardı. Resmen karşısındaki kıza vurulmuştu. Acımasız, sert ve zalim olarak bilinen ağa. Oysa onun bir kalbi var mıydı ki bir kadın için atabilecek, bir çift yeşil gözde kaybolmak isteyecek?

 

Kız başını kaldırınca göz göze geldiler. Adamın kahveleri kızın yeşillerinde nefes almak istedi.

 

Kızın başını ovalayan eline gitti kahveler içinden kendine sövdü kızın canını yaktığı için. Elif Ada sert olduğunu düşündüğü bir bakış attı adama, tekrar çantasını toplamaya başladı. Ve söylenmeyi de ihmal etmedi.

 

"Biraz daha dikkatli olabileceğinizi düşünüyorum eğer gözlerinizde veya başka bir yerinizde sorun yoksa?" Biraz kısık sesle söylemişti ama dibinde olan adam ne söylediğini duymuştu. Kızın atarlı çıkan sesine gülmemek için kendini zor tutuyordu çünkü çok tatlı gelmişti gözüne. Ama bu kıza takılmayacağı anlamına gelmiyordu.

 

"Bende bir sorun yok Allah'a şükür hanımefendi ama sizden emin olamadım." Diyerek ayağa kalktı, kıza yardım etmek isterdi ama özel eşyaları olabileceğini düşünerek ayağa kalkmıştı.

 

Elif Ada eşyalarını çantasına doldurup hışımla ayağa kalkarak adamın karşısında durdu. Hem gelip çarpsın hemde zeytinyağı gibi üste çıksın yok canım daha neler...

 

"Bir kere burada önüne bakmadan yürüyen ben değildim beyefendi sizdiniz. O yüzden bir doktora gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü sorunlu gibisiniz." Elif Ada adı gibi dimdik durmuş dikleniyordu karşısındaki ağaya.

 

Genç adamın kızın kendini ezdirmemesesi hoşuna gitmişti. Hafifçe kıvrılan dudağını eski haline getirerek öyle mi der gibi tek kaşını kaldırdı. Acaba onun şu an olduğu konağın sahibi ve Antep'in de yarısının sahibi olduğunu bilseydi yine böyle diklenebilir miydi? Ama genç adamı kendinden korkmayan birini görmesi mutlu etmişti.

 

Kız gitmek için adım atınca o tarafa geçti. Sonra aynı anda diğer tarafa geçtiler. Bu kısır döngü böyle devam edecek gibi görünüyordu ama Elif Ada yerinde durarak bunu engellemiş oldu. İkiside durunca Elif Ada adamın yanından geçebilmişti.

 

Genç ağa kızın ardından bakakaldı. Hiç böylesine rastlamamıştı. O yeşil gözler ve atarlı hali hep aklında olacaktı bundan sonra.

 

Elif Ada hâlâ sinirli bir şekilde söyleniyordu. Neden gelmişti ki bu düğüne hem günaha da girmişti o adam yüzünden. Nasıl bu kadar muhattap olabildim diye kendine kızdı. Eve gidince Allah'ın onu affetmesi için dua edip namaz kılacaktı.

 

Gülizar hanımın planı işe yaramıştı. Peki bu plan olmasa onlar zaten bir araya gelmeyecek miydi? Kader onlar için çoktan yazılmış ve artık zamanı gelmişti kalplerin buluşmasının.

 

(...)

Selamün aleyküm herkese...

Yeni kitabımla karşınızdayım umarım beğenirsiniz...

Wattpad'de yayınladığım bir kitabımdı. İnşAllah buradan devam ettireceğim.

Keyifli okumalar dilerim...

Oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın lütfen...

Şimdiden teşekkür ediyorum...

Hepinizi Allah'a emanet ediyorum❤️🌼...

Gizemliyazardemir0

​​​​

Loading...
0%