Yeni Üyelik
3.
Bölüm

2. Bölüm

@gizemmgurbuzz

2 Hafta Sonra Haziran 1657 Londra

 

"Evelyn... " Kathetine büyük umutlar içerisinde son iki haftadını kızın peşinde koşturarak geçirmişti. Açıkçası Lord Mosleyi ikna eden Kath'in babasıydı. Greylerin büyük oğulları James himayeye alınmış, William greyden sonra gelen Baron olacağından şimdiden parlemantoya yaklaştırılıyordu. Edward Mosley ise ailenin içinde olabilmek ve fikri değişmeyecek olan Bernardı bertaraf etmek adına kızı almayı ulvi bir ödev olarak görmekteydi. Katherine kocasını seviyordu. Evelyn evden ayrıldığında daha bir rahat olacaktı. Bernardın bir leydiye aşık olmasını ummaktan başka da seçeneği yoktu. Hoş aşık oşduğu taktirde genç kadın onun bu evde kendine kalan mirası idare edebilmesi için herşeyi yapmaya hazırdı. Taraflı bir Barones olarak önünde engel istemiyordu. Evelyn Baron Williamın yumuşak karnıydı ve istikrarlı olan Edward yakışıklılığı ile kızı kendine bağlarsa babadına vereceği tavsiyeler dikkate alınacak, ödevini dikkate alan Katherinein saygınlığı da artacaktı. "Keira... Elbiseler ve takılar hazır değil mi! "

 

"Hazır leydim"

 

"Aksilik istemiyorum. Leydi Grey bugün göz doldurmalı... "

 

"Buna şüpheniz olmasın leydim... "

 

Evelyn topuk seslerini duyduğunda gülümseyerek kapıdan yana baktı. Sonunda şu saçlarındaki sert şeylerden kurtulacaktı. Katherine daha güzel olmaları için onları resmen ağaç dallarıyla sardırmıştı yatmak ölüm olmuştu. Oturarak uyumuştu genç kız. Çok sıkı olduklarından kafa derisi de acımıştı lakin önemli değildi. Çok heyecanlıydı. Bu akşam işk balo gerçekleşecek ve Lord Mosley onu özel aracı ile alacaktı. Herkes bu gece sonunda resmi bir evlilik teklifi almasını bekliyordu.İçeri giren Katherinein yorgun yüzüne ve dadısına bakıp kadınlardan yana yürüdü.

 

"Dur orada Evelyn hareket etmek kendini yormak yok"

 

"İki haftadır duruyorum leydim. "

 

"Durmaya devam edeceksin! Sağlıklı ve canlı görünmen gerekiyor bunu defalarca konuştuk"

 

"Beni canlı tutmak adına siz sağlığınızdan oluyormuşsunuz gibi... "

 

"Ah Evelyn... Bir kadının evini kocasını idare etmesi yorgunluk değil. Bunu yakın zamanda anlayacaksın. Anlayabilmek için şu an denileni yapman icap ediyor. Üstelik... " Katherine her genç leydinin korkulu rüyasının ne olduğunu hatırlatmakta bir sakınca görmedi. "Herkes bu geceden sonra Lord Mosley gibi genç ve yakışıklı bir soylunun edeceği teklifi konuşacak. Beğenilmemek hakkında skandallara sebep olur"

 

"Benim de onu beğenmem gerekmez mi? Üstelik pek çok genç lord yok mu?"

 

" Ünvanı direk elinde tutan yok. Evleneceğin diğer lordlar ki büyük oğullar evlenmediyse en iyi ihtimal 45 50 lerinde hakimiyeti alacaklar. Sen bu düşünceler ile leydilikten uzaklaşmaya devam et yaşı 30 değil 50 olan bir lord babanı kandırsın ne dersin? Tatlım sezonun en genç soylusundan bahsediyoruz. Bu gecenin kötü geçmesi için ne kadar bedduacın olduğunu biliyor musun? " Katherine omuz silkti.

 

Evelyn dudaklarını kemirerek derin bir nefes ile aynaya döndü. Pekala bu onun son şansıymış gibiydi...

 

Kurtlar sofrasında süslü bir tabak ile meze olabilmek adına son şans...

 

---

 

Katherine hala Katherinedi lakin zevkli olduğu su götürmezdi. Evelyn rüya gibi olmuştu. Krem rengi satenden oldukça ağır işçilikli bir elbise tercih etmişti. Tüm güpürleri el işçiliğiydi. İsimlerini duymamış olsa da işinde usta iki terzi elinden geleni yapmıştı ve bugünden sonra isimleri duyulacaktı. Evelyn bu elbise kendine sorulduğunda terzilerini övecek ve onların kapıları da çok geçmeden kuyruk olacaktı şüphesi yoktu. Genç kız kabarık tarlatanı üzerindeki krem eteğine içinden görünen dantelli güpürdetaylara arkasına tutturulan yüksek dik telalı şeffaf yakaya iç geçirerek baktı. Saçları ardından kibar bir topuz yapılmış başındaki taçta inci ve kehribarlar kullanılmıştı. Evelyn kaşlarının boyanıp belirginleşmesinden dudakları ile yanaklarının pembeleştirilmesinden ve Katherinein sürdüğü hafif çiçek kokusundan ziyadesiyle memnundu. Kimseyeduyurmaması kaydıyla mayıs banyosu ardından onu yeniden yıkamış bu yüzden Evelyn ağır kokular sürünmek zorunda kalmamıştı. Genç kız eldivenlerini geçirip kesesi içindeki mendilini ve yalpazesini kontrol ettikten sonra kapıdaki zilin vurulmasıyla elini göğsüne bastırarak saate baktı. Ne çabuk altıya gelmişti... Genç kız ayna karşısından çekilip sakin olmaya çabaladı. Uşak odaya girdiğinde ise sırtını dikleştirdi.

 

"Baron Mosley teşrif ettiler Leydim. "

 

"Gelsin" William heyecanlanan kızına ayaklanan oğlu Jamese bakıp kaşlarını kaldırdı.

 

Edward sakin adımlar eşliğinde odaya girip Leydi Grey ile göz göze geldiğinde hafifçe tebessüm etti. Kibar bir reverans ardından önce Leydi Katherinein elini öptü ardından onu bekleyen Evelynin eldivenli eline ufak bir buse kondurup mavi gözlerine ve yüzündeki duru ifadeye baktı. Fazla süslü ve dikkat çekiciydi. Edward sevmezdi. Hoş baloları da gereksiz ve amaçsız buluyordu ya belli edecek değildi. Yine de güzeldi Evelyn Grey. "Leydim... "

 

"Lord Mosley." Evelyn güçlükle yutkunup gözlerini kırpıştırarak adam elini çekmemişken selam verdi ardından içten bir gülümseme gönderdi. Lord babası ve ağabeyleri ile selamlaştığındaysa kendisine kaş göz işareti yapan Katherine e ne yapmam gerekiyor der gibi baktı. Ardından bağladığı boynunda biyen açık kahve saçları çok ince sakalı geniş favorilerileri ile oldukça bakımlı bir adamdı Lord Mosley. Koyu renk gözleri kavisli derli toplu kaşları düz küçük bir burnu ince dudakları vardı. Köşeli yüz hatları muntazam ileride doğacak çocuklarına bahşedeceği güzel bir kemik yapısı vardı. Evelyn lord kendisine dönüp kolunu uzattığında çekingen bir gülümseme ile tutunarak kapıya doğru ilerledi.

 

"Ben refakat edeyim" Bernard kızkardeşi ile aynı arabada gideceğini belirtmekte sakınca görmeyerek peşlerine takıldı. Henüz tam olarak nişanlı bile değildiler.

 

Edward zoraki bir gülümseme ile baş onayı vererek kızı arabaya götürdü. Kokusu ona el değmemiş taze bir gül goncasını anımsatmıştı. Güzel görüntüsü bu işi kolaylaştıracağa benziyordu. Genç adam arabaya binip Bernard ike karşılıklı oturarak göz ucuyla yelpazesini sallayan kadına baktı. "Bunu çok sık yapmayın leydim. Parfümünüzün tatlı kokusu heryere yayılsın istemeyiz. "

 

"Buradaki tek yabancı sizmişsiniz gibi... " Bernard istemsiz çatılan kaşları ile adama baktı. Adam Evelynin ağabeyi olduğunu unutmuş gibiydi. Kız kardeşi yelpazeyi durdurduğunda ise başını camdan yana çevirerek çenesini tutmaya çalıştı. Evelyn hatırına...

 

---

 

"Buradan sonrasında refakatinize ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorum Lord Grey" Edward adama açıkça uzaklaşması için söylemde bulundu.

 

"Bu gözümü üzerinizden ayıracağım demek anlamına gelmiyor." Bernard yanak içini ısırıp arabadan inen kız kardeşinin diğer elini tuttu. "Çok uzun kalmayacağız Evelyn."

 

"Biliyorum." Evelyn ağabeyine gülümseyerek Lord Mosleyin uzattığı koluna girdi. "Sanırım fazla korumacı"

 

"Bu olması gereken elbet lakin şu dakika itibariyle ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum." Edward hafifçe kıza doğru eğilerek konuştu.

 

"Neden?" Genç kız cevabını bilsede duymak adına sorusunu yöneltirken gülümsedi. Aynı zamanda kapıdan içeri girmek adına dizilmiş kuyruğa refakatçileri ile gelen leydilerin giydikleri elbiselere bakmaktaydı. Onları farkeden pek çoğu birbirlerine doğru eğilmeye başlamış kaçamak bakışlar artmıştı. Genç kız partnerinin kolunu sıktı.

 

"Heyecanlısınız... Bu ilk yetişkin balonuz öyle sanıyorum ki."

 

"Evet."

 

"Lakin rcam o dans kartını çıkartmanız leydim. Çünkü bu gece ve sonrasında o kartın tek sahibi benim. Adımlarınız nezaketiniz ve davranışlarınızın bu kararımı kesinleştireceğini varsayıyorum."

 

Evelyn yeni bir kalp çarpıntısı ile adama bakarken sözlerinin altındaki hapseden tutumu ve ona söz hakkı tanımıyor oluşunu fark edemeyecek kadar toydu. "Elbette" genç kız kartı çıkarıp kesesi içine koydu. "Dans etmeyi severmisiniz?"

 

"Fazla zıplananlardan haz etmiyorum. Sakin birkaç dans belki. Gereksiz bir vücut gösterisi."

 

"İyi bir stres atma yöntemi ben çok severim."

 

"Tavsiyem leydim sevmemeniz yönünde olur. Yaka açıklığınız pek uygun değil. Umarım diğer elbiselerinizde mahremiyetinizi gizleyecek detaylar vardır."

 

Genç kız yakasına bakıp adama döndü. "Bu ideal bir elbise"

 

"Kime ve neye göre... Birincil adayınız olarak bana göre olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum."

 

"Peki..." Evelyn kapıda anons edildiklerinde ve kalabalığa girdiklerinde meraklı bakışlara gülümseyerek cevap verirken kulağında hissettiği nefes ile irkildi.

 

"Dikkatli olun Leydim... Burada gülümseyişinizi hak edecek pek az insan var."

 

"Neden beni gülümsetmiyorsunuz?" Evelyn adamın gözlerine baktı.

 

"Bunu yapacağım oldukça uzun bir zaman dilimi olduğunu biliyorum. "Edward kadına gülümsedi. Aldığı sert karşılığın yumuşayarak utangaç bir gülümsemeye dönüşmesi onu memnun ettiğinde ise kadını dans pistine doğru sürükledi. "Güzel bir dans olmasını temenni ederim... Hoş partnerim szken aksini düşünemiyor olsam da."

 

Genç kız adamın karşısındaki yerini aldığında bir müddet eteğindeki iliklere parmağını geçirmeye uğraştı. Edward ise gözleriyle salonu taramaktaydı. Bakışları birbirini bulduğunda adam kendisine sert bakışları aksine hoş bir gülümseme sunarak selam verdi. Evelyn bu tutumunu oldukça havalı bulmuştu. Kendisi de selam verirken belli belirsiz tebessüm ederek adımlarını dikkatle atmaya özen gösterdi. Birkaç yakınlaşma, bel kıvrımında hissettiği sert baskı yeni tanış olduğu gizemli şeylerdi. Adamın güçlü parmaklarını yanını sıkarken hissettiğinde ise başını kaldırıp ona bakarak elini onunkikinin üzerine koyma ihtiyacı hissetti. "Lord Mosley..."

 

"A, sanırım duygularıma yenik düştüm." Edward gözlerini diktiği noktadan ayırmadan konuştu.

 

"Anlıyorum."

 

"Çok güzel kıvrımlarınız olduğunu söylemem uygunsuz mu olurdu?"

 

"Sanırım bir parça..."

 

"Öyleyse daha rahat konuşabilmek için sabırsızlanıyorum leydim bunun için yarını beklemek beni derin ıstıraplar içine sürükleyecek olsada..."

 

"Y-yarın?" Evelyn dudaklarını dişledi. "Yarın bir balo yok"

 

"Evet yok ve bunun için oldukça mutlu bir adamım. Lakin bu sizi ziyaret edemeyeceğim anlamına gelmiyor..." Genç adam çarpık gülümsemesin yüzüne oturtması ardından dans sonunda yeniden birleştiklerinde başını yana yatırdı.

 

"Hangi çiçekleri seviyorsunuz leydim?"

 

"Z-Zambaklar..." Evelyn derin derin soludu.

 

"Peki...Zambaklar..." Edward gülümseyerek kadını pistten ayırıp Lord Mounthbatten'in yanına doğru yaklaştı. "Zambak oldukça naif ve zevkli bir tercih leydim!"

 

"T-teşekkür ederim" Evelyn karşısındaki leydi ve lorda selam verirken adamın duyurmaktan çekinmediği iltifatına karşın iyiden iyiye kızarmıştı. Gönül kaptırmak böyle birşey miydi?"

 

---

 

Ben yazarken çok sinir oldum umarım size de okurken biraz gerginlik hissettirebilmişmdir...

 

Balköpüğü elimin altında olduğu için memnunum çünkü gerginliğimi alacak... Caledonia olup adamın dilini koparmamak içn zor tutuyorum kendimi!

 

Bölümler zaman atlaya atlaya ilerleyecek arkadaşlarım. Düğün faslına geçmemiz gerekiyor hızlıca ki ondan sonraki detaylara daha çok vakit ayıralım.

 

 

 

Loading...
0%