Yeni Üyelik
4.
Bölüm

3. Bölüm

@gizemmgurbuzz

1 Hafta Sonra

 

Evelyn Geçen hafta katıldıkları balonun ertesi gününde Edward Mosleyi Elinde zambaklar ile salonun orta yerinde gördüğünde kalbi ağzından orta yere fırlayıvermişti. Gençkız elindeki lapis taşlı altın yüzüğe bakarken iç geçirerek Hyde Parka doğru yaklaştıkları arabanın penceresinden dışarı baktı. Sezonun evliliğe ilk adım atan genç leydisi olmak bir yana çoğu dedikodunun aksine Evelyn aşık bir kız olduğundan neredeyse emindi. Sonraki günlerde yapılan baloda gece iki dans etmişler kalanı birbirlerini tanıyarak geçirmişlerdi. Evelyn dans etmek kadar Edward ile sohbet etmekten de keyif almaya çalışıyordu. Onun konuşmalarından oldukça tutucu ve ahlaklı bir adam olduğu çıkarımına varmıştı. Tümbu süreç belki yaşadıkları hakkında çokça düşünmek genç kızı düşünmeye çekmiş bir parça sessizleştirmişti. Anlam vermeye çalışıyordu. Yanlış yapmak istemiyordu lakin Katherinein evleneceği adamın buyruklarına itaat etmesi gerektiği kısmı kafasını kurcalamıyor değildi. Edward onun haberi olmadan evde herhangi bir değişim misafir yahut görüşme olmaması gerektiğinden ailesi ile ayda iki kereyi aşmaması gerektiğinden bahsetmekteydi lakin James tüm yetkiyi Katherinee vermişti. Babası da ev düzenine pek karışmıyor mobilyaların alto ayda bir yenilenen kumaşlarının farkına bile varmıyordu. Evelyn birlikte yaşayacağı adamın elbette her yaptığından haberdar olmak istemesini normal karşılaması gerektiğini düşündü. En azından evliliğe alışana dek böyle olmalıydı. Çünkü neler yapabileceğinden pek emin değildi. Genç kız bugün yapılacak park yürüyüşü için giydiği açık yeşil elbisenin eteklerini eliyle ileri doğru ittirip kırışan kısımları düzeltmek için uğraşırken Refakatçisi Bernard ve dadısı Keiraya baktı.

 

"Bernard Leydi Scott'ı hoş bulduğunndoğru mu? Geçen baloda iki kez dans ettiniz. "

 

"Leydi Scott kesinlikle hoş bir hanım. Lakin birbirimize çok da uygun olduğumuzu düşünmüyorum Evelyn... Ben bir hayat arkadaşı istiyorum. Leydi ise diğer herkes gibi idare edebileceği bir ev arayışı içinde. Sohbetibana keyif vermedi. İkinci dansı onu kırmamak için teklif ettiysemde sürekli konuşuyor olmamdan ya da gelecekte çok fazla çocuğa ayıracağı vakti kendim için talep etmemden memnun olmamış gibi... "

 

"Elbette çocukların olacak Bernard. Leydi görevinin fazlasıyla bilincinde. "

 

"Bu bir görev değil Evelyn. Ödev de değil. Anne babamız gibi sevgiden oluşan çocuklar istiyorum zoraki olanlar değil. Gazete basmıyoruz. Sezonluk giysi de değil bunlar hayat... "

 

"Ne demek istediğini anlamadım Bernard. "

 

"İşte bu yüzden kardeşim birkaç sezon bekleyip anlayacağın vakitte nişanlanmış olmanı isterdim."

 

"Ben çoğu şeyin bilincindeyim. Çocukkonusunu yakın zamanda öğreneceğim değil mi dadı. "Bevelyn boğazını temizleyen ağabeyine kaş çatıp kendisine gülümseyenndadısına kafa salladı. " Hava çok güzel... Ata binmek isterdim lakin Edward bu kadar insan içinde bunun hoş bir davranış olmadığını söylüyor"

 

"Edward? " Bernard diş gıcırdatıp adamın uygun koşullarda ata binmekte ne gibi bir sıkıntı olduğunu düşündüğüne anlam vermeye çalıştı. Hoşlanmamıştı Mosleyden.

 

"Bu gün Marry Jane de burada olacak. Geçen baloda Lord Stanley ile çok iyi vakit geçirdiler. Lordun kral yanlısı olmasını önemsemiyormuş gibi.

 

" K-kral yanlısı! " Bernard gözlerini irice açtı. "Bu ne çirkin bir kelime... Soyunun nereden geldiğini unutmuşsun gibi Evelyn! "

 

" Neden variyeti bileğinin hakkı ile elde eden insanlara değişik sıfatlar katıyoruz! "

 

"Evelyn Grey! Kimse kimseye değişik sıfatlar katmıyor! Lakin kendine aristokrat diyen bir grup zenginin bizleri tepelemeye çalışması uygun değil. "

 

"Yuvarlak kafa... " Evelyn dudak büktü.

 

"Bu terim kral tarafından yasaklandı."

 

"Monarşi tek başına uygun bir yönetim şekli mi gerçekten."

 

"Sana inanamıyorum! Ne zamandan beri siyaset konuşur oldun Evelyn! Bilmediğin konular hakkında fazla yorum yapıyormuşsun gibi! "

 

"Ben artık bir yetişkinim elbet bilgi sahibi olacağım! "

 

"Öyleyse bilgiyi tek taraflı dinlememelisin kardeşim. Edward Mosleyden hiç! "

 

Evelyn cevap verecekti ki arabanın durması ve ağabeyinin yardımı ile inmesi ile aklı dağılarak ılık yaz gününe ve etrafta turlayan cıvıl cıvıl leydilere bakmaya koyuldu. Az sonra nişanlısını gördüğünde ise şapkasınınbönünü tutarak birazda hızlanarak ilerleyip adama şirin bir reverans yaptı ardından elini uzattı. "Lord Mosley"

 

"Evelyn... " Edward kadını baştan ayağa süzüp elini öptükten sonra doğruldu. "Toplum içinde fazla hevesli görünmen hoş karşılanmayacak sen çocuk değilsin"

 

"Lakin seni gördüğüm için heyecanlandım Edward. "

 

"Lord Mosley diyeceksin... " Edward yüzü düşen kadına karşı boğazını temizleyip "Ya da kocam diyebilirsin"diye ekledi.

 

" K-kocam? "

 

"Birkaç haftaya evleneceğimiz göz önünde bulundurulursa şayet bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum " Edward gülümsedi.

 

"Ah evet... Lakin bu beni utandırıyor. Sanırım Lord Mosley demeye devam edeceğim... "

 

"Peki... Lakin benden utanmaman konusunda ısrarcıyım. Üstelik çok fazla yemeyi bırakmalı beden sağlığına dikkat etmelisin. Kocana layık bir kadın olmaya gayret etmelisin ve tabii çocuklar doğurabilmen için bu oldukça gerekli."

 

Evelyn yavaşça kafa sallayıp sırtını dikleştirerek adamın koluna tutundu. "Çocuklarımız aşkımızın meyveleri olacak"

 

"Aşk için çocuk yapılmaz leydim yalnızca çocuk yapılmak için aşk olur. Burada ne çeşit bir aşktan bahsettiğimi bilmiyor olabilirsiniz"

 

"N-ne çeşit bir aşk? " Evelyn gözlerini kırpıştırdı.

 

"Bedenini bana sunacağın vakitlerden bahsediyorum Evelyn... Aynı yatakta uyuyacağımız vakitlerden... " Edward bakışlarını kısıp elini kadının eldivenli eli üzerine koydu.

 

" Yalnızca çocuk için mi aynı yatakta uyuyacağız"

 

"Elbette... Bunun dışında bir arada olmak tanrı tarafından hoş karşılanmayacak... "

 

"Katherine ve James... Anne ve babam aynı odayı paylaşıyorlar... "

 

"Ah Evelyn günahkar bir tohum olduğun için yeniden vaftiz edilmelisin" Edward kadına baktı.

 

"Evelyn dudaklarını kemirerek etrafı gözlemesi ardından adama döndü. " Yani bana sarılmayacağını mı söylemek istiyorsun... Çocuk yapmadığımız zamanlarda... "

 

"Gücümüz elverdiğince çocuk yapacağımız için bu konuyu düşünme sevgilim" Edward gülümsedi.

 

Genç kız adamın kendisine sevgilisi olarak hitap etmesinden duyduğu heyecan ile tebessüm ederek önüne döndü. "Ah... Bakın Mary Jane ve Lord Stanley geliyor... Sanırımşimdiden aile dostlarımız olmaya adaylar. "

 

"Lady Marry ile görüşmeni uygun bulmuyorum Evelyn. Tavırları ve kendini sergileyişi hoş değil"

 

"O benim dostum! " Evelyn bir parça sesini yükseltmiş olabilirdi. "Öyleyse dostluğunnadına bizi bitirecek görünüyorsun... "

 

Evelynin aldığı nefes boğazında düğümlenirken Edwarddan yana baktı. " O-onunla görüşürsem nişanımızı fes mi edeceksiniz lakin"

 

"Onunla bazı vakitlerde görüşebilirsin lakinnLord Stanleyin evime girmesini istemiyorum"

 

"A-anlıyorum" Evelyn kendisine el sallayan arkadaşına gülümsemeye çalıştı lakin Edward yol ayrımından döndüğünde yapacak birşey yoktu.

 

"İşte burada... Seni yeni aile dostlarımız ile tanıştıacağım sevgilim lakin öncesinde... " Edward kadını ağaçların sıklaştığı alana doğru götürüp dönüp yüzüne baktı. "Yanıma yaklaş! "

 

"B-ben? "

 

"Gel Evelyn" Genç adam kadınıbkendisine çekip dudaklarını buluşturarak bir müddet öpmesi ardından yüzünü avuçları arasına alıp gözlerine baktı.

 

Evelyn titrek bir nefes çekerek yaşadığı şeyin şokunu atlatmaya çalışırken bir yanı dehşet içindeydi. "Lordum bu... "

 

"Sana sarılacağımızdan söz ettiğimi sanıyorum... " Genç adam kadının elini bedeninde aşağı indirerek kendisini tatmin etme çabasına giriştikten sonra geri çekildi. "İşte böyle sevgilim"

 

Evelyn titreyen elini yumruk yapıp adamın onu yeniden öpmesiyle olduğu yere sindi.

 

"Evlenmeden önce bazı konuları anlaman gerekiyor ve zaten evlenecek olduğumuzdan bunun bir sakıncası yok... Baban çok sığ görüşlü bir adam olmamış olsaydı. Şu an birlikte yaşıyor ve bol bol aşk yapmayı öğreniyor olabilirdin."

 

"Lakin bu... Yani biz... "

 

"Biz evleneceğiz sevgilim aksi mümkün değil... Heleki sen çocuklarımızı elinde tutarken"

 

"Tanrım! " Evelyn dolu gözlerle elini silkti.

 

"Korkma Evelyn... Bu oldukça doğal... Olması gereken... Şimdi gidip aile dostlarımız Mounthbattenler ile tanışalım. Leydi Mounthbatteni seveceğinden şüphem yok... "

 

Genç kız adamın boynundan öpmesinin teninde oluşturduğu tuhaf ürpertiye karşın titremesi ardındanbelinibuzattığı mendile silerek yeniden koluna girdi.

 

"Şimdi karnım mı şişecek... "

 

Edward güldü. "Hayır leydim... Henüz olması gereken yerde değiller. "

 

Genç kız dönüş yokunda adamın ona dikkatle nerede ve nasıl olmaları gerektiğini anlattığında yarın ağzında bir uçuk ile kalkacağından emindi. Lakin öpülmek hoşuna gitmiş. Edwardın da dediği gibi evlenmeden önce ne yapacağını bilecek olması. Ona bir çeşit güvence gibi gelmişti. Sonraki günlerde evi doldurup taşıran zambak kokuları gelen hediyeler Edwardın bazı kısa aralıklarda kendisini öpüp koklaması şimdiden masumiyetini kaybetmemiş olsa da karnını doğacak çocuklarına hazırlamak içinndolduruyor oluşu işin eğlenceli tarafı olmuş Evelynin inandığı tüm değerlerin yerle bir olması bir şekilde örtbas edilivermişti.

 

---

 

Yazarken iğreniyorum... Ama bu zaten iğrenç bir hikaye olacak.

 

Narsist iğrenç ruh hastası bir pislik ile karşı karşıyayız...

 

Bu bir geçmiş hikayesi arkadaşlar. Yine beliryeyim. Evelynin karakterini şekillendirecek başta da dediğim gibi esas kurguda neyi neden yaptığını bilmemiz için yazılmış bir hikaye. Narsist ömür yiyen manyaklar ise heryerde...

 

Ben bal köpüğüne döneyim yoksa katlanamayacağım buna...

 

Bu arada bir dönem evlilik öncesi nişanlıların evliliğe hazırlanması inancı da mevcut.

 

Bu arada yazdıklarım yanlış anlaşılmadın lütfen burada ne istediğini bilen kendi kararları ve istekleri ile hareket eden bir kadından değil o dönemin çocukluğundan yeni çıkmış birşey bilmeyen kendisine hiçbirşey sorulmadan maniple edilmeye çalışan bir genç kızdan bahsediyoruz.

 

Aklı yokmu diyeceksiniz... Bazen akıl başa sonradan gelir... Tam gelir...

 

 

Loading...
0%