Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@gizemmmrlllll

1.BÖLÜM

BİLİNMEDİK GİZEMLER

 

Bizim balkon da kızlarla oturuyorduk yine Hazal terk edilmişti .Bizde Leylayla ona destek oluyorduk .Hazal tekrar başlamıştı ağlamaklı sesle "alah senin belanı versın ,it soyu ,şerefzi,adi köpek,senin ben ta-" osırada Gülşah abla girdi .Hepimizi sırayla göz gezdirdi son olarak bana bakarak "Neler oly burda ,ben geldum bi sutiz"ben zaten Gülşah ablaya yalan söyleyemezdim .

Bunu bilen Leyla ben tam konuşacakken "Senle ilgisi yok gülşah ablam ,bilirsin ya biz hep böyleyiz bazen durup durupdurarken ağlarız . bazende güleriz yani ." Yapmacık bir şekilde gülmüştük üçümüzde .Gülşah abla"Öylemi durupdururken ha böylemi boş şeylere ağlıyorsaz hadi bakayrum kalkunda bana yardum edun .Şimdu Hasan amcaz gelur ."demeki Hasan amca geliyordu ama normalde bu saate gelmezdi .Acaba neden bu saate geliyorduki ?

Aslında sorucaktım ama cevabı ya kötü birşeyse . Neyse böyleşeyleri aklıma getirmemeliydim .Yinede sormak için ayağı kalktım Gülşah ablaya baktım "Birşey sora bilirmiyim Gülşah ablam ." sadece bana bakıyordu tam arkasına dönerek eve gireceken ,elinden tutum ve elerimin arasına aldım . Evet bana biraz kızgındı ama bana küs olmazdı hiç birzaman .

"E cevap vermedun ,"biraz düşünmüş gibi yaparak iyice gözlerine baktım "Yoksa benim biricik bitane Gülşah ablam bu tatlı minoş ateş böceğinemi kusmüş." busefer elerimi yüzünü avuçladım "hadi ama sen bana küsemezsin."aynı mızmız çocuklar gibiydim .Busefer "öylemu bensağ küsemezmuyum ."

"Küsemazsun da küsemazsun ." busefer sıkı birşekilde ona sarıldım oda bana sıkı birşekilde sarıldı "Evet da küsemiyrım sağ.Söyle bakayrum ne soracağmuşsun bağ ."hemen kendimi toparladım ve ona yöneldim "E çok ısrarettin söyleyim bari."arkadan kızların gülme seslerini duymuştum .Gülşah ablada bana sen iflah olmasın diye bir bakış atımıştı.Ve sonunda oda gülmüştü .

Onlara dönerek "e gülmeniz bitiyse söylicem .Şey Gülşah abla birşeymi oldu Hasan amca en son kötü bir haber vermek için bu saate gelmişti .Yoksa benim bilmediğim kötübirşeymi oldu?"Evet gülşah ablada Hasan amcanın bu saate gelmediğini bilirdi . bana döndü"böğleşehler düşunursan oğleşeyler olur güzelum .Öğleşelar duşunme birdaha olurmi." Bana sarıldı bende ona sonra Gülşah abla "Benda bilmirum bilsem söylerum ."

Evet gülşah ablada birşey bilmiyordu geriye kalan Hasan amcayı bekletmekti.

Hep birlikte eve girdik ve sofrayı hazırladık .kapının ses geldiğinde Leyla koşarak "Ben bakarım "diye bağırdı .Aslın da Leyla Hasan amcanın şehit olan arkadaşının kızıydı o şehit olduktan sonra Leyla kimsesiz olunca Hasan amca ona bakmıştı .Hazal ise aslın da İstanbulda okula gidiyordu buraya bir kaç günlüğüne gelmişti .Ama onları kardeşlerim gibi severim ikisinide.

Kapı sesi açıldı Hasan amca masya doğru geldi ve bana döndü bir kaç saniye gözlerime baktı bende onun gözlerine .Bugün gözleri çok farklıydı iktafamı gözlerini okuya bilmiştim Hasan amcanın .Gözlerinde çaresizlik vardı ilkdefa ben ilk defa hasan amcayı böyle görmüştüm .Sonra o kahverenkli gözlerini benden çekti ve masaya oturdu.

Şuan herkez şaşkındı çünkü Hasan amca ne kimseye selam verdi nede bana gülümsemişti.Hasan amcadan sonra herkez masaya oturdu ve Gülşah abla servisleri yaptıktan sonra yanıma oturdu ve elimi tutu .Neler oluyordu ama anlamıştım birşeyler olduğunu .Kimseden ses çıkmayınca dayanamadım ve hasan amcaya mavi gözlerimi dikdim.

"Artık anlatmalısın bence Hasan amca ."sesim biraz büksek çıkmıştı sadece biraz yani .Sonra hasan amcanın o açık kahvernkli gözleri gözlerime baktı ondan sonra "Tamam küçük hanum bukadar mekaklusun söylim yarın İstanbula gidi-"sözü bitmeden

"Lütfen böyle konuşma hasan amca ."dedim ve gözlerimi kapadım ne gitmekmi ?Hayır hayır ben o şehre asla dönmem asla ancak öldüğümde annemin yanına anca onun yanına öldüğümde öldüğümde .Tekrar tekrar içimden söylenirken

"Asena kızım bilirum ama beni bi dinle hadi güzelum hadi." busefer mavi gözlerime açtım ve ona baktım."Hayır hayır Hasan amca ben den bunu lütfen istem lütfen." Hasan amca

"Asena kızum bilisun ben senu yetiştirdum ben büyütum ama bufarklu ."Gözlerim dolmuştu ama asla ağlamayacaktım .Dolu gözlerle "Beni artık istemiyormusun Hasan amca ben senin karanlıkta seni aydınlatan ateş böceğin değilmiyim ben gidersen nasıl yolu-"

sözüm kesen gür bir sesti bu hasan amcaydı"Asena yarun İstabula gidiysun."Diyip tam ayağı kalktı tam gideceken

"Hasan amca san bir soru sordum beni istemiyorsun gerçekten ."Hasan amca gözlerini bana dikti okadar çidiydiki biraz önceki o çaresiz gözler değildide sanki o gerçektende beni istemiyormuş bakıyordu.Hayır aklımdaki şeyi sölicekti .

Hasan amca ya baktım"Sakın Hasan amca sakın bana o lafı deme lütfen onu bana söyleme ."evet tamda beklediğim gibi söyledi hem daha ağrını

"Sen bu evde fazlaluksun Asena bak tek bu evde sen değilsin Leylada yaşıyor Gülşah ablan-"sözünü kesmiştim "Hasanamca lütfen devam etme ."

sözlerimden sonra Hasan amca "Yeter artuk Asena bu evde istemiyrum senu."evet bu sözler sanki kalbime giren bir hancer gibiydi .Ben gerçekten bu evde fazlamıydım ?Neden böyle yapmıştıkı o bana dövüşmeyi silah kulanmayı o birçok şey öğretmişti şimdi ise beni istemiyordu.

Hasan amca tam dışarı gidecekken benim sözlerimle durdu "Hasan amca ben ne zaman senden birşey yada birşey aldedim .Merak etme ben bütün kazandığım parayı sana veririm .Beni keşke daha önce desydin istemediğini ."güldüm ama nasıl bir gülümsemeydi bir yandan kızgınlık biryandan kırık kalp gülümsemesiydi bu o gülümsemesiydi işte.

Hemen Gülşah ablaya döndüm "Sendemi beni bu evde fazlalık olduğumu düşünüyorsun Gülşah abla ."Sözlerimden sonra Gülşah ablanın gözlerinden yaş akıyordu .Islak gözlerle "Evet ben aynusunu düşinurum hem artık gitmelısun çünkü ben hamileyum ."sözlerinden çok sevinmiştim çünkü yıllar sonra Gülşah abla hamıleydi bu çocuğu okadar çok istiyordiki hasan amcayla onlar için sevinmiştim ama demeki o bebek yüzünden beni istemiyorlardı haklıydılar onun daha çok ihtiyacı vardı onlar

Gülşah ablaya baktım ve buruk bir şekilde gülümsedim " Belkide haklısınızdır ben bu evde fazlalığım ,merak etmeyin şimdi hemen giderim"sözlerimden sonra odama girdim hemen valizimi yatağın üstüne koydum dolaptan dütün kıyafetlerimi yerleştirdikten sonra odamdan birkaç mazemelerimi aldım ve aşşağıya indim .Aşşağıda Hasan amcaya ve Gülşah ablaya kısa bir baktım ve gülümsedim . Leyla hemen yanıma geldi ve sarıldı .

Ben şoktaydım galiba dimdik ve duygusuz birşekilde dim dik kalmıştım .Omuzumdan kaldırdığı o gözlere baktım ve gülümsedim Leylaya "Lütfen gitme Asena lütfen ."busefer yine sarıldı ve bu sefer bende ona sarıldım .Onu omuzlarından tutarak kendimden uzaklaştırdım .Alaylı bir sesle "Bak güzelim ağlamak yok .Hem ben gittiğimde daha fazla rahat edersin ."napim ben bep böyleydim böyle durumlarda üzüldüğümü göstermemek için böyle davranırdım . Bide sinirlendiğimde onu bele etmemek için alaylı bır konuşma yapardım .

Leyla "lütfen beni ara olurmu ." gülümsedim "tabiki Leylam ben seni ararım hemde herzaman.Sende istediğin zaman araya bilirsin . "dediten sonra Hazalda valizini toplamıştı bana baktı ."bana boyle bakma güzelim bende yarın İstanbula dönücektim baraber gideriz ." tam yanıma gelecekken durdurdum.

"Lütfen Hazal benim için tatilini bozma .Gerçekten kendimi suçlu hisederim .Biraz yanlız kalmak istiyorum ." Hazal durdu ve bana sarıldı bende ona sarıldım."Tamam güzelim ne zaman istersen beni ara olurmu ."kafamı onaylar şekilde salladım ve evden çıkmadan önce arkamı döndüm ve Hasan amcayla Gülşah ablaya baktım ve buruk bir gülümsemeden sonra evden çıktım .

Arabama doğru ilerledim aslında motorumu tercih ederdim ama valizli olduğum için arabamı kulanıcaktım.Evet ben avukat Asena Begüm Aslan hukuk bitirmiştim Ankarada .O zaman almıştım arabmı ve motorumu .

Arabaya vardığımda valizi yerleştirdikten sonra sürüçü koltuğuna bindim ve bize yakın olan bir otele girdim ve odaya girdikten sonra banyoya girdim soğuk duş bedenimi titretmişti ama beni rahatlatmıştı.banyoda bir bir buçuk banyoda kalmıştım .

Banyodan çıktığımda siyah geceliğimi giydim ve yatağa kendimi bıraktım düşünüyordum bu babamın işiydi Hasan amca nekadar da seni istemiyorum desede bu babamın işiydi .Ama neden bunca yıl sonra neden böyle birşey yapmıştıki şimdi neden o cehenleme çağrıyorduki ?

Nekadar istemesemde gidecektim ve hesap soracaktım .Artık o onüç yaşındaki kız yoktu o zayıf kız yoktu .İşmdi karşısında Avukat Asena Begüm Aslan vardı ona hesap sormak için gidecektim. O insanları kulandı ve kalbim kırmakla kalmadı ailemi de aldı ,bana açıklama yapmak zorundaydı .

gözlerim kapadım ve derin derin nefes almaya başladım .Birden havaya sıçradım Hasan amcanın bana aldığı uçak biletini sinirden odamda unutmuştum ayağı kalktım ve telefona uzandım aldım ve hemen hazalı aradım ilk başta açmadı ama beşincide açtı .

Uykulu birsesle "Efendim Asena." saate baktım saat ikiydi biraz geçti ama bana göre geçdeğildi ben zaten hep geç uyurdum bazen uyuyamazdım çünkü uyku pıroblemim vardı .Her uyuduğumda o günü görüyordum .

Birden Hazallın sesini duydum "Asena ordamısın ."

"Evet burdayım senden birşey isticektimde .Ben uçak biletimi odamda unutmuşumda ben oraya kadar gelimsem ,sen bana uçak biletini verirmisin ."dediktensonra Hazal "tabikide sen geldiğinde beni ara ben getiririm."dedikten sonra valizimi açtım

Üstüme kırem kazak giydim evet kazak giydim yaz da olsa burası akşam baya esiyordu.altımada siyah pantolon giydim ve çantamdan anahtarı ve silahımı alarak odadan çıktım arabayı açtım ve eve doğru sürdüm biraz yolar sisliydi ama farları açtım çok göremesemde yoları ezbere biliyordum zaten .

Birden arkamda siyah bir jip araba farketim gitikçe bana yaklaşıyordu biraz daha hızlandım ben hızlandığımda arkamdeki jipinde hızlandığını gördüm .Onu atlatmak için farklı yollara giriyordum ama hala peşimdeydi .Busefer onümü birtane siyah bir jip kesti ani firen yaptığım için askalsın kafamı vuruyordum .

Birtane uzun kalıplı bir adam bana yaklaşıyordu silahımı aldım ve adamın bana yaklaşmasını bekledim .adam tam kapıya açacakken birden açtım ve yüzüne yumruğu geçirdim yere düşen adamı gören bir kaç adam bana yaklaşmaya başladı .Yerdeki adam bana sövmeye başlamıştı "sen kafayımı yedin ah burnum ."burnuna doğru tutup inliyordu ve silahı gelenlere tutum "Ayar bir adım daha atar sanız sizi vururum anladınızmı .Bak benim tersim pistir ona göre ."tanımadığım sarışın uzun ela gözlü çocuk "bak sana zarar vermek istemiyoruz bizimle gelmek zorundasın anladımı ." alaylı bir şekilde güldüm .

"Sen ve bana zarar vermek ."gülmeye devam ederken yanın daki kumral oğlan"galiba kafayı yemiş "dediğini duydum ve yönümü ona döndürdüm ve gözlerine baktım "dediklerine dikkat et anladımı .bak bakın sizin gibi yakışıklı güzel üç kişiyi dövmek istemiyorum yada öldürmak ."adamlar şaşkın birşekilde birbirlerine baktılar .

İçlerinde en yakışıklı olanı "şey bence kendinize çok güvenmeyin çünki biz üç kişiyiz ha birde yerdeki dört siz bir kişisiniz bence testim olun ."çok kibardı ama neyse ana gülümsedim .

"Sana nirşey sorucam siz benden yapı olarak ve görünüş olarak büyüksünüz birde sayı olark ama akıl olarak küçüksünüz ."dedikten sonra sarışın "öylemi zeki olsaydınız bizimle gelirdiniz ."yine kendimi tutamıyarak güldüm .Ama ne yapim gülesim geliyo neyse sarışına döndüm "sana bir soru sen tanımadığın birisinin peşinden gidermiydin ?Yoksa sana öğretmedilermi yabanıcılara güvenmediye ? Ama artık ya önümden çekilirsiniz yada üçünüzü vururum ."

yakışıklı olan"bakın bize güvene bilirsiniz " diğince iğice sinirlendim "bak son uyarım ya gidersiniz ya sonunu siz düşünün."hemen kumral "sizi götürmesekte ölürüz çok bir farkı yok "diyince üçüde birbirini onayladı osırada arkadan birtane daha siyah jip geldi içinden dört tane daha adam çıktı onlara baktım "ne oldu güçünüzmü yetmedi birkaç daha adam çağırdınız .İşte sizin adamlığınız da bu "dedikten sonra yakışıklı "Ayıp oluyor ama " ona döndüm "sizin yaptığınız ayıp olmuyorda benim dediklerimmi ayıp oluyor ."sözlerimden sonra sarışın "sakın bayan zarar vermeyin "

diğince ona döndüm ." Bayan değil kadın ." dedikten sonra hepsi üstüme yürüdü .

Üstüme yürüyen adamlara baktım dört kişi bir kıza yürüyordu nasıl bir adaletti bu neyse ben dördünüde alırdım zaten .Üçüne döndüm "Adaletli olsun bari" dedikten sonra silahımı yere kodum ve adam tam bana yumruk yiyecekken kafamı sağa kaydırdım hemen kolundan tutarak yanağına salam bir yumruk geçirdim kemik sesleri gelmişti .O yere düşerken iki adam dan birisi yumruk atacakken ayağımla koluna vurdum diğeride tam tekme atıcakken ben onadan önce davranarak ayağına geçirdim kemik sesleri o üçliye geldiğine emidim .Yerde ayağını tutarken koluna vurduğum bu sefer kolumdan tutunca yüzüne birtane geçirdim .

O da yere düştüğünde içlerinde en iri yapılı adamla gözgöze geldim bana koşmaya başladı .Tam dirseğini karnıma vuracakken zor sıyrılmıştı .Ben busefer ayak dirseğine vurdum.Acıla inledi ama tekrar ayağa kalktı galiba daha fazla sinirlenmişti .Bu sefer tam yumruk geçirirken konunu tutum be omuzuna çıkarak onu boğmaya başladım . Adam tam ölecekken biraktım ve hızlı bir şekilde arabaya bindim ve arabayı sağ kırdım ve ordan uzklaştım .Ama gitmeden önce gülen seslerini duymuştum.

Arabayı çok hızlı sürüyordum hız sınırını aşmıştım.Bir yandan arkama bakıyordum ama kimse olmayınca azda olsa yavaşlamıştım .Eve yaklaştığım da Hazalı aradım ama açmamıştı en son onbirinci aramamda açmıştı yine uykulu birsesle "Efendi Asena sen gelmeyeceğini geri yatım ."

"Evet biraz geç ama uçak biletini bana getire bilirmisin şuan kapının önündeyi ." dedikten sonra Hazal "tamam geliyorum hemen ." dedikten sonra arabadan çıktım arabaya yaslanarak onu beklemeye başladım Hazal evedn çıkmıştı beni görür görmez bana baktı "iyimisin ""evet iyiyim " dedikten sonra bileti uzatı bileti aldım tam arabaya binecekken Hazal "Bende öbürgün dönüyorum ." Ona döndüm "Güzel seni orda beklicem ."Dedim ve arabaya bindim kornayı basarak ordan uzaklaştım .

Bunlar kimdi kimin adamlarıydı düşünürken silahımı orda unuttuğumu farketim. O silah benim için özeldi çünkü o silahta benim adımı yazmıştım o silaha dedemle birlikte yazmıştık .O dedemden tek yadigardı. Hemen oraya sürdüm oraya vardığımda herşeyi kaldırmişlardı silahımda yoktu onu kaybetmiştim .Tekrar arabaya binerek otele gidim ve duşa girdim.

duştan çıktığımda yine siyah geceliğimi giydim .Uçak biletine baktığımda saat üçteydi şuan ise saat altıya geliyordu.Yatağa girdim bugün herşey üstüste gelmişti bugün evden kovuldum dedemin bana özel yaptığı silahı kaybetmiştim birde saldırıya uğramıştım bugün berbat geçmişti .Yorulduğum için biraz uymak için gözlerimi kapatım.

 

 

 

 

Loading...
0%