Yeni Üyelik
44.
Bölüm

32 . BÖLÜM " Mayın "

@guguizp

Farahta bir iş olduğunu anlamıştım zaten , ama savas istiyorsa savaşırız sıkıntı yok . " Nasıl yani bildiğin karşına dikildi , bunları söyledi " dedi Selda şaşkınlıkla .

 

" Evet " dedim sinirle başımı ovdum , " Ay yüzsüzlüğe bak " dedi Oya . Selene döndüm uzun süredir sürekli ortalıktan kayboluyordu çıktığı zamanlar ise sadece konuşmadan oturuyordu bir sıkıntısı olduğu belliydi . " Senin neyin var " dedim .

 

Dalmıştı sesimi duyamayacak kadar dalmıştı . Elimle eline dokundum " Selen " dedim , irkildi gözlerini bana çevirdi . " Sen iyimisin Birtanem " dedim .

 

" Değilim " diyerek ağlamaya başladı ve boynuma sarıldı , kollarımı beline sardım . " Anlatırsan dinlerim " dedim . " Hey noldu " diyerek Oyada sarıldı . Ağlaması bitene kadar sarılmaya devam ettik , sonra geri çekildi Selen . " Sezai binbaşının timinde oda vardı " dedi titreyen bir sesle . O diye bahsettiği kişiyi hemen anladım ve kaşlarımı çattım , Selda ve Oya anlamadığı için " O kim " diye sordular .

 

" Kahraman " dedim sinirle .

 

Selen ' in hayatını mahveden insan olduğundan sühpelendiğim şerefsiz , Askeriyede düşmanlar artıyordu zaten o piçte gelmeseydi eksik kalırdı . " Kızım sen bundan hala korkuyormusun , bir vursan uçar " dedi Selda .

 

Üniversite yıllarında daha dövüş eğitimleri almadığımız sıralara Selene şiddet uyguluyordu , geç fark ettim öğrendiğim gibi zaten bütün okulun önünde yüzüne yumruk çakmıştım ve Selene bir daha yakınlaşmasına asla izin vermemiştim . Bu şerefsiz yine nerden çıktı .

 

" Aslan öğrenirse onu öldürür Asena " dedi Selen , Aslan sakın sesiz biri gibi görünüyor olabilir ama damarına bastığımız zaman içinde başka birisi çıkıyordu gerçekten öldürebilirdi . " Öğrenmeyecek o zaman Selen , saklamazsan kötü şeyler olur Aslanı benden iyi biliyorsun " dedim .

 

" Bırak şimdi Aslanı sana tekrar yakınlaşmaya çalıştımı şerefsiz " dedi Selda , " Hayır sadece birkez konuşmaya çalıştı " dedi Selen . " Yarın ben bir gideyim benimle konuşsun bakalım ne konuşacak beyinsiz " dedim sinirle .

 

" Neyse bu kadar canını sıkma , bak Aslanla yeni güzel bir hayata başladın . Bunun düşün , geçmişin geçmişte kaldı Selen " dedi Oya . " Yarın beni ebediyen sileceğim için senin için daha kolay olucak " dedim . Selda yapma dercesine baktı omuzlarımı silktim banane dercesine elime şu bardağını alıp ağzıma götürdüm .

 

" Neyse hadi bu tatsız konuları bırakalım , Asena dün Gururun evine gidince neler oldu onu anlatsın " dedi Selda , içtiğim su boğazımda kaldı öksürmeye başladım . Belime vurdu " Helal helal " dedi Selda .

 

Yanaklarıma ısınmasıyla utandığımı anladım , hepsi meraklı gözlerle bana bakıyorlardı neden dönüp dolaşıp bu soru geliyordu . Ama utanmanın hiç sırası değil Asena anlayacaklar kendine gel kızım . " Niye domatese döndün sen " dedi Selda .

 

Konuşamıyorumki , Allahım ben neden utanınca Konuşamıyorum . " Şuan kırk yılda bir gerçekleşen doğa olayı gibi bir ana tanık oluyoruz , Asena utanıyor " dedi Oya gülerek .

 

" Salak saçma konuşmayın . Aaaa " dedim .

 

" Birşey demedikki sadece utandığını söyledik , bu kadar kızaracak ne var " dedi . Yok canım ne varki sende gözlerime Gururun boynumu öpüşleri geliyordu direk . " Kız yoksa " dedi Selda büyümüş gözlerle bana baktı .

 

" Ne yoksa " dedim korkuyla .

 

" Sen dün gittin , ondan bize mesaj falan yazmadın sabah otuz iki diş geldin eve . Şimdi ara ara birşey yokken durduk yere gülüyorsun , sorunca kızardın " dedi Selda Allah kahretsin anlamıştı , ayağa kalktım .

 

" Bunlar merciğemi fırına vermiş " dedi , ayağımdaki terliği kafasına fırlattım . " Kes sesini gerizekalı " dedim . Odama yöneldim kapıyı açıp kendimi yatağa attım .

 

Telefonumun çalması bir oldu , ekrana baktım Gurur arıyordu . Hemen hızla açıp kulağıma koydum . " Canım " dedim , " İşte saatlerdir duymayı beklediğim o ses " dedi .

Gülümsedim , " Napıyorsun demek için aradım " dedi . " Kızlarla oturuyorduk , daha çok benimle uğraşıyorlar sen napıyorsun " dedim . " Balkondayım oturuyorum " dedi .

 

Selda pat diye içeriye girdi , " Ooo , genç aşığımıza bak utandı hemen kaçtı " dedi . " Selda telefondayım " dedim , " Kiminle konuşuyorsun " dedi .

 

" Hesapmı vereceğim çık " dedim . " Biz sana veriyoruz ,her telefonum çaldığımda Kartalmı diye telefonu elimden alıyorsun " dedi .

 

" İntikamın hiç sırası değil " dedim , Gururun gülme sesi geliyordu öbür taraftan . " Bu seferlik affediyorum ama kapattığın zaman tüm detaylarıyla dün geceyi istiyorum " dedi , terliği aldığım gibi fırlattım ama kapıyı hızla kapattığı için değmedi terlik .

 

" Lütfen duymamış ol " dedim isyankar bir sesle , " Senin için duymamış gibi yapabilirim " dedi Allah belanı vermesin Selda .

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

Askeriyeye gelip Üzerimi değiştirmiştim , yemekhaneye ilerlemeye başladım . Bizimkiler aynı yerinde oturuyordu , Sezai binbaşının timinde bir masada oturuyorlardı . Kahraman şerefsizi ile göz göze geldim , rütbe olarak üste olduğum için asker selamı verdi .

 

" Benimle gel " dedim sert sesimle , arka bahçeye doğru ilerlemeye başladım sert ve hızlı adımlarla . Arka bahçeye çıktığımda sırtım ona dönük şekilde biraz sakinleşmeye çalıştım .

 

" Bana bak Kahraman " dedim derin bir nefes alıp konuşmaya devam ettim , " Selene tekrar yakınlaşmaya ona bir zarar vermeye çalışırsan çok kötü şeyler olur anladınmı , yarım bıraktığım işi tamamlarım " dedim .

 

" Hala aynı Asenayı görüyorum karşımda " dedi .

 

" Kendine gel , Komutanım diyeceksin ya haddini bileceksin yada ben bildireceğim . Aklın varsa benim bildirmemi istemezsin " dedim ve içeriye gittim . Yemekhaneye ilerledim , " Toplantı odasına gidiyoruz komutanım Albay çağrıyor " dedi Gurur .

 

Kafamı salladım " Nerdeydin geldiğimde odanda yoktun " dedi Gurur , " Oyanın yanındaydım yeni geldim " dedim yalan söyleyerek Gurur kaşlarını çattı elindeki dosya ile hızla ilerlemeye başladı , Selen yanıma geldi " Ne yaptın " dedi . " Uyardım kibar bir dille " dedim . Aslan yanımıza gelince konuşmayı bıraktık , hepimiz toplantı odasına girdik Sezai binbaşının timide burdaydı . Gurur ve Sezai binbaşı Albayın iki tarafında ayakta duruyorlardı .

 

Hepimiz yerlerinize oturduk , " Hepiniz hosgeldiniz arkadaşlar " diyerek konuşmaya başladı Albay . " Rehine kurtarma operasyonuna gideceksiniz , uzun süredir köy okullara baskın yapıp küçük çocukları alı koyuyorlar . Çocukları nerde tutuklarını tespit ettik iki tim olarak gideceksiniz . Allaha emanet olun " dedi Albay .

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

( 2 Gün Sonra )

Yanlışla Faraha sıksam acaba , elime tüfek verip bizi aynı dağa gönderiyorlar sonuçta yanlışlıkla sıksam birşey olmaz ya . " Asena " dedi Gurur , Farahı öldürme fikirlerinden sıyrılıp Gurura döndüm " Efendim Binbaşım " dedim .

 

" Sen ve Derviş Dağın öbür tarafında duracaksınız Evin içini görmeye calışaçaksınız " dedi Gurur . Kafamı salladım , " Diğerleri ağaçların arkasında işaretimizi bekleyecek Farah hariç " dedi .

 

Neden o neden hariç , " Sen bizimle kayaların arkasında bekleyeceksin " dedi . Kaşlarımı çattım , neden kayaların arkasındaydı bu . Gurur bakışlarımı fark etmişti , " Herkes yerlerine geçsin " dedi Sezai Binbaşı . Asena şuan görevdesin , birşey yok görev icabı .

 

" Hadi Derviş " diyerek ilerlemeye başladım , dağın öbür tarafına çıkmaya başladık beraber . Derken birşeyın üstüne bastım Allah kahretsin birde bu eksikti , " Komutanım kimse kımıldamasın " dedim .

 

" Neden " dedi Gurur .

 

" Mayınlı bölge " dedim .

 

" Nerden anladın asker " Dedi Sezai binbaşı .

 

" Üzerine basıyorumda komutanım " dedim , Derviş korkulu gözlerle baktı " Kımıldama " diye uyardım . " Bekle asker hemen geliyoruz " dedi Sezai binbaşı .

 

" Gelmeyin komutanım , mayın tarlası burası " dedim . " Asena iyimisin " dedi Gurur endişeli bir sesle . " İyiyim Binbaşım " dedim , Dervişin burdan gitmesi gerekiyordu .

 

" Güney sen Asena komutanın yanına git mayını çöz " dedi Gurur , Güney bomba işlerinde anlıyordu imha edebilirdi . Neden hep beni buluyordu böyle şeyler . " Görev devam ediyor dikkatli edin mayınlara " dedi .

 

" Komutanım " dedi Derviş , " Git Derviş ama dikkat et mayınlara " dedim kafamı gitmesi için salladım . En ufak bir hareketimde patlardık . " Plan değişti , mayın patlamadan önce beş saniyelik bir süre olucak ondan sonra hemen saldırıya geçeceğiz , beş saniyelik süreye geçmeden önce haber verin " dedi Sezai binbaşı .

 

" Anlaşıldı Komutanım " dedim .

 

Güney Nihayet gelmişti , attığı adımlara dikkat ederek yanıma geldi . Toprağı kazımaya başladı ve mekanizmasını buldu , kapağını açtı mekanizmanın . Kabloları çıkardı , Tıpkı filmlerdeki gibi iki kablo çıktı kırmızı ve mavi . Ama o bir kablo daha çıkardı siyah , " Komutanım biz hazırız " dedi Güney .

 

" Herkes hazırmı , mayın patlar patlamaz saldırıya geçiyoruz " dedi Sezai binbaşı .

 

" Hazırız komutanım " dedi hepsi .

 

" Asena komutanım hazırmısınız " dedi Güney .

 

" Hazırım Kes Güney " dedim , koşmaya hazırlandım oda hazırlandı keser kesmez koşaçaktık . Güney kabloyu makası geçirip kesti ve anında koşmaya başladık ikimizde . Mayın beş saniye biter bitmez patladı .

 

" Oldumu yaşıyormuyuz " dedim . Ayaklarıma dokundum onlarda yerlerindeydi .

 

" Oldu komutanım " dedi Güney ve ardından mermi sesleri yükseldi . " Hadi Dervişe desteğe gidelim " dedim , bu sefer mayınlara dikkat ederek yürümeye başladım . Dağa Dervişin yanına çıkıp sıkmaya başladık , Damda sniper duruyordu . Dürbünle kafasına hedef alıp sıktım , yere devrildi .

 

Hepsini temizledikten sonra İçeriye rehineleri almak için girmişlerdi , görev tamamlanmıştı .

 

Arabadaydık , Gurur kafasını dizime yaslamıştı . Diğerleri yine sohbet ederek gülüyorlardı , Farah hariç kollarını önünde bağlamış gözlerime bakıyordu bende inatla gözlerimi çekmiyordum .

 

Elliyle yanağımı tuttu dikkatimi kendisine çekti Gurur , mavi gözlerini görmemle gülümsedim . " İyisin değilmi " dedi , " İyiyim " dedim .

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

Gururun odasına konuşuyordukki kapı açıldı ve içeriye Farah girdi , Yinemi bu . " Gurur binbaşım gelebilirmiyim " dedi , " Gel " dedi soğuk bir sesle Gurur .

 

Elinde telefonu ile yanımıza geldi , " Görmenizi istediğim birşey var " dedi . Girmizi ostodogom borsoy vor .

 

Yanımıza doğru gelip telefonunu açtı ve ekranı bize çevirdi . Kahraman ve benim karşılıklı konuşurken fotoğrafımızı çekmişti .

 

Selam .....

Oy vermeyi ve yorum yazmayı unutmayın .

 

 

Loading...
0%