Yeni Üyelik
50.
Bölüm

35 . BÖLÜM " Veda "

@guguizp

( Bölümü medyadaki şarkıyı açarak okuyun lütfen )

 

Gözlerimi çalan telefon sesiyle araladım , birkaç Saniye anlamayarak etrafa baktım . Gurur yanımda uyuyordu , komidinin üzerindeki telefona uzandım .

 

Yabancı numara arıyordu , " Alo " dedim uyku mahmuru sesimle . Gurur gözlerini yavaşça araladı sese uyanmıştı sanırım , " Merhaba Ben Berhayat Hastanesinden arıyorum Ahmet Şahinin Nesi oluyorsunuz " dedi tanımadığım bir kadının sesi .

 

Kızıyım demeye dilim varmıyordu , yerimde dikleştim . " Birşeymi oldu " dedim . " Kalp krizi geçirdi kendisini yoğun bakıma aldık " dedi telefon yavaşça ellerimin arasından düştü , " Birşeymi oldu " dedi Gurur . Gözlerimi duvara sabitlemiş bir şekilde duruyordum .

 

Ne tepki vereceğimi bilemiyordum , " Asena iyimisin " dedi Gurur . " Kalp... Kalp krizi geçirmiş " dedim .

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

Hastane koridorunda yavaş adımlarla ilerliyordum , yoğun bakım ünitesinin önüne doğru . Aklımda sadece o gün vardı hayatımın bittiği annemin öldüğü o gün peki şimdi katiline ne yapacaktım baba diyip boynunamı sarılacaktım yoksa gerisin geri dönüp çekip gideçekmiydim .

 

Camın arkasındaki yatan adama baktım , nefes almasını kolaylaştırmak için maske takmışlardı . " Hastanın yakınımısınız " dedi yabancı bir ses arkamı döndüğümde doktor olduğunu gördüm .

 

Kafamı onayalrcasına salladım , " Kalp krizi için gelmişti fakat birşey daha fark ettik . Beyninde büyük bir tümör var zamanında fark edilmediği için neredeyse beyninin yarısını kaplamış müdahale edilemeyecek kadar " dedi doktor .

 

" Bu ne demek " dedim , " Son zamanlarını yaşıyor demek , her an ölebilir üzgünüm ama hazırlıklı olun geçmiş olsun " dedi . " Görebilirmiyim " dedim , " Evet ama fazla yormayın " dedi doktor .

 

Hemşireler giymem için önlük , bone ve maske vermişlerdi . Onları üzerime geçirip içeriye girdim . Benim geldiğimi fark edince doğrulmaya çalıştı , " Kızım " dedi kesik kesik nefeslerle .

 

Cevap vermeden sandalyeyi çekip oturdum , dirseklerimi dizlerime yaslayarak öne doğru eğildim . " Nasılsın " dedim mırıltı şeklinde , " Sen geldin ya iyiyim " dedi . Dalga geçerçesine güldüm " Bunları Şimdimi söylüyorsun " dedim .

 

Bakışlarımı gözlerine diktim , " Buraya hesap sormak için geldim , defalarca hapishanenin önüne geldim fakat içeriye girmeye cesaret edemedim . Neden yaptın bunu , annemi , çocukluğumu , geçmişimi neden benden aldın " dedim gözlerim dolmuştu .

 

" Şeytana uydum o zıkkımı içip hayatınızı mahvettim " dedi .

" Şeytana uydun " dedim fısıltı şeklinde , " Biliyormusun ekmek almaya giderken hep görürdüm el ele tutup beraber markete giden baba ve kızlara . Mehmet amca Selda' nın saçlarını tarayıp örüyordu tek telinin kopmaması için nasıl çırpındığını kendi gözlerimle izliyordum hergün benim saçlarımıda örerdi fakat aynı hissi vermezdi ben senin örmeni isterdim hep " dedim baş parmağımın etini çekiyordum .

 

" Asker oldum , o kadar istedimki benimle gurur duyacak bir baba . Gerçi yanımda olsanda birşey değişmezdi Hatırlıyorumda ilk karnemi getirdiğimde parçalayıp önüme atmıştın sonra geçip gitmiştin . Annem parçaları toplayıp düzeltmeye çalışmıştı , sen parçalardın yakar yıkardın annem toplardı eski haline getirirdi . Babam yoksa bile bir annem vardı hemde çok iyi bir anne . Ama sonra herşey gibi onuda elimden aldın , geriye bir enkaz bıraktın ve ben o enkazın altından bir daha asla çıkamadım " dedim .

 

" Affet beni , yaptıklarım affedilecek şeyler değil biliyorum fakat affet " dedi .

 

" Affetmek iyi insanların intikamıdır , seni affediyorum fakat duymakda görmek istemiyorum " dedim ve ayağa kalktım dışarıya çıkacakken aklıma gelenlerle durdum ve ona geri döndüm . " Annem seni seviyordu , belkide gerçek anlamda bu dünyada seni seven tek insandı " dedim ve yoğun bakım ünitesinden çıktım .

 

" Asena " dedi Gurur , dizlerimin üzerine çöktüm hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım . Kollarını sardı hemen bana , kafamı göğsüne yasladı " Anneme götür beni lütfen " dedim .

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

Mermerin üzerine oturdum , " Hesap sordum Anne neden yaptın dedim " Derin bir nefes aldım . " Yıllardır korktuğumu yaptım , üzerimden sanki bir yük kalktı sanki yıllardır ilk defa nefes alıyorum " dedim .

 

" Veda ettim yüklerime omuzlarım hafifledi , oh be dedim sonunda " ağlıyordum fakat rahatlamıştım .

 

" Affettim onu , sen olsan böyle yapardın değilmi " dedim . Yola gözlerimi çevirdiğimde annemi gördüm , yanında çocukluk halim ikiside bana el salladı sonra annem küçük benim elimi tutarak yolun sonuna doğru gitmeye başladı . Gülümsedim .

( Yazarken ağlamaktan perişan oldum buraya kadar , ciğerim soldu resmen )

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

" Daha iyimisin " dedi Gurur , kafamı salladım . " Artık geçmişimden korkmuyorum " dedim kolunu omzuma atıp beni kendisine çekti ve alnımı öptü . " Bir an önce evlenelim " dedim .

 

" Ne " dedi .

 

" Bugün Düğün gününü kesinleştirelim , artık yeni bir aile kurmak istiyorum seninle yeni bir yola başlamak için hazırım " dedim .

 

" Tamam güzelim " dedi Gülümseyerek .

 

Askeriyeye gelmiştik , bizimkiler yemekhanedeydi her zamanki gibi . " Asena " dedi Selen ağladığımı anlamıştı sanırım , " İyimisin " dedi . Gülümseyerek kafamı salladım " Her zamankinden çok " dedim .

 

Selam .....

Bu bölüm biraz kısa oldu kusura bakmayın , keyifli okumalar rjfhchfrhf sizi seviyorum .

 

 

Loading...
0%