Yeni Üyelik
51.
Bölüm

36 . BÖLÜM " Karı ve Koca "

@guguizp

" Gelinlik giymek zorunlumu " dedim bıkkın bir sesle , " Yoo , Asena sen pantolon tişört giyer gidersin kendi düğününe " dedi Oya . " Ay gerçektenmi " dedim .

 

" Bak beni deli etme , git diğerlerini dene " dedi sinirle .

 

" Ama bunların içinde nefes alamıyorum ben , kendi düğünümde boğularak ölmemi istemiyorsunuz değilmi " dedim .

 

" Bir gelin nefes alamaz zaten , unut nefesi önemli olan güzellik " dedi Selda .

 

Oflayarak eteklerimi tuttum ve kabine girdim . Ben Gurur ' la bakmak için gelecektim ama neymiş bir düğünden önce gelinlikle görürse uğursuzluk gelirmiş yok artık . Diğer gelinliği deneyip çıktım bu sefer .

 

" Çok güzel olmuş " dedi Selen . Gülümsedim çok şükür beğendiler , Oya ve Seldaya baktım onlar hala süzüyordu vallahi şuraya küt diye bayılaçağım . " Güzel olmuş " dedi Selda incelemesi bittince , moda ikonu Oya hanım hala beni inceliyordu .

 

" Sizin yorumunuz " dedim .

 

" Baya iyi tam oturdu sana " dedi Oya .

 

" Allahım dünya varmış " dedim .

 

Telefonum çalmaya başladı , ekrana baktığımda Gururun aradığını anladım . Açıp kulağıma koydum , " Alo " dedim . " Güzelim artık içeriye gelebilirmiyim kızlar almıyorda beni " dedi .

 

" Tamam gel , bizde tam gelinliği seçmiştik " dedim ve telefonu kapattım .

 

Aynı anda kapıdan Gurur girdi , gözleri ilk Üzerimi süzdü . " Nasıl olmuş enişte " dedi Selda gelinliği ima ederek . " Bir insana beyaz bu kadar yakışamaz " dedi şaşkın bir tavırda . Güldüm , yanıma gelip yanağımı öptü .

 

" Tamam bunu alıp çıkalım artık " dedim .

 

İlk Gurura damatlık bakmıştık , ondan sonra bir kaç ev için eksik vardı onlarıda halledip bütün hazırlıkları bitirdik .

 

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

" Geldiler , geldiler " dedi Selda , beni bir heycan sardı . Bir isteme yani Asena bu kadar heycanlanma , elim ayağım her tarafım titriyordu . Babam bu durum oldukça rahatsızdı bu kadar hızlı evlenecek ne vardı diye söyleniyordu sabahtan beri .

 

" Asena gel kız kapıyı aç " dedi Annem .

 

Ay kapıyı nasıl açacağımı unuttum heyecandan , kolunu indir salak Asena dedi iç sesim . Dediğini yapıp kolu aşağıya indirdim , Ekrem amca en başta olmak üzere Gururun bütün aile üyeleri karşımda duruyordu .

 

Tek tek hepsiyle merabalaştım sıra Gurura gelmişti , Elinde cicek buketi ve bir kutu ile bekliyordu . Ikisinide alıp Seldaya uzattım , " Hoşgeldin " dedim .

 

" Hoşbulduk " dedi , ikimizde heyecandan ne yapacağımızı bilemiyorduk . İçeriye geçip oturmaya başladık Ekrem amca ve babam konuşuyordu , sohbetin sonlarına doğru annem " Hadi Asena kahveleri yapın artık " dedi .

 

" Tabi " diyerek ayağa kalktım .

 

Derviş ve Buğra bu halimden çok eğleniyor olmalıydı kenarda kıs kıs gülüyorlardı . Askeriyede bu hanım hanımcık tavrımdan eser olmadığı için eğleniyorlardı . Şu düğün bitsin gelinliği ben onlara giydirecektim .

 

" Asena sen dur " dedi Oya .

 

" Niye " dedim .

 

" Elin ayağın titriyor senin , kahveleri dökersin " dedi . Doğru söylüyordu , " Kartal nerde Selda " dedim bütün tim burdaydı ama o yoktu .

 

" Gelir birazdan ufak bir işi olduğunu söyledi " dedi .

 

Derken kapı çaldı " Ha geldi " diyerek kapıya gitti Selda . Tuzu alıp geldi Selen " Yok tuz koymayın " dedim . " Sebep " dedi Oya . " İstemiyorum tuza gerek yok " dedim .

 

" Bak sen kıyamıyor sevgilisine " dedi Oya .

 

Kahveler hazır olduktan sonra dağıtılma faslına geldi sıra , herkes kahvesini aldıktan sonra sıra Gurura geldi oda kahvesini alınca yanındaki sandalyeye oturdum . Gurur bir yudum aldıktan sonra öksürmeye başladı noluyor lan , sırtına vurdum kahve Boğazında kaldı sanırım suyu uzattım .

 

Bir yudum aldı derken yine öksürdü , noluyor oğlum . " Asena bu ikisini neden tuza boğdun " dedi . " Tuz koymadımki ikisinede " dedim gözlerim Oya ' ya çıktığında sinsi sinsi güldüğünü gördüm .

 

" Oya " dedim , ağzımın içinde bekle sen diye mırıldandım. Dudaklarımı okuduğu için ne dediğimi anladı ve omuzları silkti Dervişe yaptıklarımın intikamını alıyordu .

 

Benim suyumu alıp uzattım , " Bundada tuz yok demi " dedi gülerek . " Bir dene olabilir " dedim .

 

" Oğlumuz ne iş yaparlar " dedi Babam , gerçekten bu soruyu sordumu diye babama baktım baba çocuk senin askerindi . " Binbaşıdır kendisi " dedi Ekrem amca .

 

" Efendim gelelim sebebi ziyaretimize " dedi Ekrem amca . Uzanıp Gurura elini tuttum heyecandan bayılacaktım , baş parmağı ile elimi tersini oksamaya başladı sakinleş diyordu bu hareketi ile .

 

" Allahın emri peygamberimizin kavliyle , kızınız Asenayı oğlum Gurura isteriz " dedi Ekrem amca .

 

Babama gözlerimi çevirdim , vermeme ihtimali vardı sonuçta . " Asena baban verecek değilmi " dedi Gurur , " Bilmiyorum her an vermekten vaz geçip vermeyede bilir " dedim .

 

" Mehmet bir cevap versene " dedi Annem .

 

" Asena benim baş tacımdır , canımdan çok severim . Onun bir damla göz yaşı için bütün dünyayı yakarım , o yüzden Gurur Oğlum kızıma kendi canından bile daha iyi bak " dedi ve derin bir nefes alıp " Samsun güzel yer , verdim gitti " dedi babam .

 

( 1 Hafta Sonra )

 

Kına yakılaçaktı şimdi , Gururla bizi yan yana oturtmuş ikimizin kafasına kırmızı bir duvak örtmüşlerdi . Leyla annem duvağı kaldırıp yüzüme baktı , " Yok anam ağlamıyor bu kız millet etrafınızda dönmekten helak oldu ağla artık " dedi .

 

" Neden ağlayayım , insan kendi kınasında niye ağlasın " dedim .

 

" Ağla gelenek öyle " dedi duvak ' ı geri kapattı .

 

Allahım neden ben ağlıyorum , " Ben ağlayamıyorum sen ağla belki yakarlar " dedim Gurura . Kahkaha attı , " Gülme " dedim sinirle .

 

Neden gelinler ağlıyor birazda damatlar ağlasın , duvak yine açıldı bu sefer Oya gelmişti . " Annen beni gönderdi ağlat şunu dedi , o yüzden balım biraz üzeçeğim seni " dedi .

 

" Nasıl olacakmış o " dedim .

 

" Bende bilmiyorum ağla kurtulalım işte " dedi Oya . " Yapamıyorum şu falan yokmu yanında ağladı diye gösteririz " dedim .

 

" Dur bir dakika " dedi su şişesinde parmağını ıslattı ve gözümün altına damla olarak koydu . " Dolandırıcılık bu " dedi Gurur , " Sabaha kadar burda oturmak istiyorsun galiba " dedim .

 

" Birşey söylemedim " dedi .

 

" Ağladı , gelin ağladı " diye bağırarak ayağa kalktı Oya . Çok şükür yüzümü açtılar . Sonunda kına yakılaçaktı , tanımadığım bir abla geldi önüme . Elimi açınca hızla geri kapattı , " Kaynanası gelin elini açmıyor " dedi .

 

" Yoo , açıyorum sen kapatti- " etimi burkmasıyla sustum .

 

Sevda teyze gülerek yanıma geldi , altın çıkardı . " Bu açmana yetermi gelinim " dedi , kadın avcumu bıraktı açtım elimi .

 

Altını koyup üstüne kınayı sürdü , sonra kırmızı torbaya geçirip bağladı . Gururundan serçe parmağına yaktılar .

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

Sonun düğün günü gelmişti , bütün tim ortada oynuyorduk . " Asena komutanım evlendi sıra bizde Selda hemen bizde evlenelim " dedi Kartal .

 

" Sen öyle san " dedim gülerek .

 

" O neden komutanım " dedi .

 

" Babamdan üst üste kız alamasında ondan , şimdi benim gitmemi en az bir yıl hazmedemiyorum ondan sonra Seldayı isteye bilirsin " dedim .

 

" Bu doğrumu " dedi Seldaya dönerek .

 

" Malesef " dedi Selda . " Biz ne zaman evleneceğiz ya " dedi , " Ne acelesi var daha biz beraber şehirleri geziçeğiz " dedi Selda .

 

Güney , Demirin kız kardeşini alıp gelmişti düğüne . Onlar ise bir kenarda sohbet ediyorlardı . Düğün son derece eğlenceli geçiyordu beraber güleşerek eğleniyorduk . Eskiden olsa bu gün evleneçeğim aklımın ucundan geçmezdi şimdi sevdiğim adamla evleniyordum saf mutluluk bu olmalıydı sanırım .

 

Düğün bittikten sonra Gururla evimize çıkmıştık , otel falan gidelim demişti fakat ben evimizde geçirmek istemiştim . Kapıyı açtı içeriye girmeden önce kucağına aldı beni , " Geleneklere uyulması gerekiyor " dedi .

 

Güldüm , kapıyı kapattı ve yatak odamıza doğru ilerlemeye başladı . " Şimdi biz karı kocamıyız " dedim . " Bir araba kazası bizi nereye getirdi " dedi .

 

" Çarptığım adam meğersem müstakbel kocammış " dedim gülerek .

 

" Bir daha söyle bakayım kocam lafını tam duymadım " dedi .

 

" Kocam " dedim ve yanağına dudaklarımı bastırdım . Yatağa beni bıraktı ve yanıma oturdu , " Dünyanın en mutlu adamı olabilirim " dedi , " Bende en mutlu kadını " dedim .

 

" Herşey için teşekkür ederim , benim olduğun için , karım olduğun için . Asenam olduğun için teşekkür ederim " dedi .

 

" Seni seviyorum " dedim .

 

" Seni seviyorum " dedi .

 

selam ....

oy vermeyi ve yorum yazmayı unutmayın . Size bir haberim var sanırım üzücü Diğer bölüm Yıldırım timi için Final bölümü olacak . Aslında finali dahada uzatmak ellinci bölümde falan yapmak istiyordum fakat okullar başlıyor ve benimde YKS için artık çalışmaya başlamam gerekiyor . Aynı anda üç kurgu yapamayacağım için , Yıldırım timi için artık sonun geldiğine karar verdim .

Diğer bölüm final bölüm olacak sizi seviyorum .

Loading...
0%