Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4 . Bölüm " Yada Geçmeyen Yaralar "

@guguizp

( 12 yıl önce)


" Halanın evi burasımı Asena " dedi görevli abla, gözlerimi ellerimden çekip arabanın camından dışarıya baktım , Kafamı sallayarak onayladım .


" Tamam gel bakalım ,konuşalım halanla " dedi , arabanın kapısını açıp dışarıya çıktım . Görevli abla elimden tutup yürümeye başladı . Zile bastı görevli abla , kapı açılmayınça tekrar çaldı , kapı sonunda açıldı halam ilk bana baktı sonra görevli ablaya döndü " Sende kimsin " dedi " Merhaba ben sosyal hizmetlerde sorumluyum , Asena için gelmiştim ,burda Asenanın hayatta kalan tek yakın çevresi siz olduğunuz yazıyor. Eğer bakımını üstlenmek istiyorsanız evlatlık işlemlerini durdurucaz " dedi .


Halam gözleriyle beni süzüp " Tabi abimin emanetine gözüm gibi bakarım ben merak etmeyin " dedi . " Ha Öylemi ozaman ben müdüre hanımı arim işlemleri durdursun " dedi görevli abla .


" Aynen , Asenacım geç içeriye güzelim ben görevli ablayla konuşup geliyorum " dedi halam . Hareketleri beni ürkütüyordu , görevli ablaya yalvaran gözlerle baktım ama gözlerini benden çekip telefonuna baktı.


Halam kolumdan tutarak beni eve çekti . Adımlarım yavaş ve ürkek bir şekilde içeriye ilerledim , bir kaç dakika sonra halam sinirli bir şekilde içeriye girdi .


Kolumdan tutduğu gibi , elini kaldırıp yüzüme vurdu . " Sen daha hangi yüzle geliyorsun sıçan " dedi halam bağırarak .


" Sen ve annen olacak sürtük yüzünden abim hapishaneye girdi , birde sana bakıcam Öylemi " dedi elini havaya kaldırdı yüzüme indirdi . Yüzümün açısıyla gözlerimden iki damla yaş düştü. Halam ellerini saçıma dolayıp çekti .


" Sen dur , abime ne yaptıysanız bütün hesabını vereceksiniz " dedi beni hızla duvara itti duvara çarpmanın etkisiyle yere düştüm.


Ama halam durmadı saçlarımı tekrar çekerek beni yürütmeye zorladı " Yürü, yürü sıçan " dedi sürükleyerek beni bir odaya soktu ama odanın ışığını yakmadı . " Açlıktan ölene kadar , gün yüzüne hasret kalana kadar buradasın" dedi . Kapıyı kapattı ve kitledi .


Kapıya ilerledim " Hala ışığı aç lütfen çok korkuyorum ışığı aç hala " dedim ağlayarak ." Hala ne istersen yaparım çıkar beni korkuyorum aç lütfen Hala " dedim .


(12 yıl sonra )


" Neler oluyor Asena kendine gel " dedi binbaşı Gurur. Çocukluğumun travması, bana bir bardak suyu çok gören , günlerce kemiklerimi kırana kadar döven halam karşımda duruyordu .


" Yüzbaşı kendine gel bir an önce dikkat çekiyorsun " dedi bir kez daha binbaşı Gurur .


Yüzüme kondurduğum büyük gülümsememle " Hay aksi sakarlığım tuttu yine Birtanem , heycanlanınça hep böyle oluyor " dedim röle devam ederek . " Ben lavaboya gidiyorum , üstüm çok kirlendi sen devam et hayatım " dedim .


Hızla ordan uzaklaştım lavaboya girer girmez kapıyı kitledim ,ellerimi suyla ıslatıp boynuma sürdüm kendime gelemem için . Aynadaki yansımama baktım .


"Annen senin yüzünden öldü , sen ve o Annen abim sizin yüzünden hayatı mahvoldu bende senin hayatını mahvedicem küçük sıçan "


Halamın sesi kafamın içinde yankılanıyordu . " Hayır kendine gel Asena sen bu değilsin sen güçlüsün , sen Annenin kızısın Asena şimdi kendini toparla ve rolüne dev et " dedim kendi kendime .


Peçete koparıp elbisemi temizledim yere düşen şampanya üzerime sıçramıştı . Son kez Aynadan kendime bakıp lavabodan çıktım . Yavaş ve sakin adımlarla Binbaşı Gurur yanına gittim soran gözlerle bana bakıyordu .


" Oyun bitti buraya kadardı gençler " dedi Gurur " Kesin bu işte bir iş var üç eldir üst üste nasıl kazanıyorsun anlamıyorum " dedi adamlardan biri .


" Yetenek meselesi öyle degilmi hayatım " dedi " Öyle " dedim . " Bence bugünlük sizden aldığım para yeter size iyi oyunlar " dedi Gurur ayağa kalktı elimi uzatıp tekrar elinden tuttum ayağa kalktım.


Oyun masasından biraz uzaklaşınca " Masada ne oldu " dedi " Birsey olmadı dalgınlığıma geldi " dedim yalan söyleyerek.


" Neyse ifadeni sonra alırım , şimdi adam masadan kalktı büyük ihtimal çalışma odasına gidiyor " dedi . Adamı takip ediyorduk . Adam sakin adımlarla bir odaya girdi " Girer girmez adamı bayılt ben kapıda bekliyorum " dedi Gurur .


Kafamı sallayarak onayladım içeriye girdim ,adam masada oturmuş bilgisiyardan birseyler yapıyordu . "Sende kimsin " dedi cevap vermek yerine hızlı adımlarla ilerleyip yüzüne yumruk çaktım . O kadar şiddetli bir yumruk atmıştımki yere yığıldı .


Kulağıma dokundum " Tamamdır komutanım " dedim . Birkaç dakika içinde içeriye girdi , " Ne yaptın adama beş dakika içinde " dedi " Bir yumruk çaktım bayıldı çok dayanıksızmış " dedim .


Adamın elini bağlayıp ayağa kaldırdı kulaklığına tekrar dokundu " Görev tamam komutanım " dedi .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Herşeyi geride bıraktım sanıyordum Oya " dedim ." Öyle canım ama geri görmek bir şekilde eski anıları hatırlatmış olmalı " dedi . Oya yakın arkadaşımdı aynı zamanda psikolog'tu bir derdim olduğu zaman koşarak ona geliyordum .


" Sanırım eski anılardan kurtuluş yok , insan gerçekten geçmişini silemiyormuş" dedim . " Sus şimdi öyle deme , Selen'i çağır akşam söyle güzel bir masa hazırlayalım senin evde dertlerimizden kurtuluruz hem ne zamandır bir araya gelemiyoruz " dedi .


" Felekten bir gece diyorsun yani " dedim gülerek. " Aynen öyle " dedi . Saatime baktım " Benim gitmem gerekiyor canım, askeriyede bir kaç işim var akşam ararım seni " dedim . " Tamam canım, yine birsey olursa gel ben seni dinlerim " dedi .


Oya'nın yanından çıkıp arabaya ilerledim o sırada telefonum çaldı. Ekranı çevirdiğimde arayan kişinin Aslan olduğunu gördüm .


" Noldu Aslan " dedim .


" Komutanım acil askeriyeye gelmeniz gerekiyor " dedi .


" Yine noldu , başınızdan iki dakika ayrılmaya kalmıyor hemen bir olay gene kim kimi dövdü " dedim .


" Kimse kimseyi dövmedi komutanım ama-" dedi .


" Aslan söyleyeçekmisin " dedim .


" Komutanım binbaşı için tim hazırlanıyordu ya binbaşı ekibine kartalı seçmiş " dedi .


" Ne , bana sormadan nasıl timimden adam alıyor kapat beş dakikaya oradayım " dedim .


Pislik herif benimle uğraşmasa olmuyor zaten . Arabayla yirmi dakikada varmıştım , sinirli adımlarla Binbaşı 'nın odasına vardım kapıyı çalmadan içeriye girdim .


" Ne oluyor gene , bu ne saygısızlık Yüzbaşı " dedi Gurur sinirli bir şekilde . Karşısına geçip gözlerimi mavi gözlerine sabitledim .


" Asıl sana ne oluyor daha dün gelmişsin bugün benim ekibimden adam alıyorsun " dedim .


" Sana hesap vericek değilim şimdi çık odamdan ve birdaha sakın böyle girmeye kalkışma " dedi .


" İstediğim yere istediğim şekilde girerim , siz ilk önce bana hesap vereceksiniz " dedim .


" Dışarıya çık Yüzbaşı ve sakin birdaha bana hesap sormaya kalkma" dedi .


" Benim adımda Asena ise andım olsun bu burda kalmıçak " dedim ve odadan çıktım . Üniformamı giymediğim için odama ilerledim üzerime Üniformamı geçirip bizimkilerin yanına ilerledim .


Hepsi masaya oturmuş konuşuyorlardı ben gelince ayağa kalktılar " Rahat " dedim . " Kartal , ne oldu anlat bana " dedim .


" Binbaşı geldi komutanım , hazırlan benim ekibe geçiyorsun dedi " Ben Hazırlanmıçaksın , ben hallederim binbaşı 'yı " dedim .


"Emredersiniz komutanım " dedi Kartal . " Moralinizi bozmayın bende bu timin komutanı isem kimse bir yere gidemez " dedim .


" Helal komutanım be " dedi Derviş " Kızım olursa gerçekten sizin adınızı koyacam komutanım " dedi Buğra. " Abartmayın la " dedim " Ne abartması komutanım siz olmazsanız biz ne yaparız hiç bilmiyorum " dedi Derviş .


" Boşa çabalamayın sizi unutmuş değilim , şu işi bir halledim sizi güzel bir ceza bekliyor " dedim anında hepsinin gülen yüzü soldu . " Ama komutanım biz şaka ediyorduk latife " dedi Derviş " Bende latife edicem Derviş Cezanız size tamamen latife olucak " dedim .


O sırada içeriye görevli askerlerden biri girdi asker selamı verdi ." Rahat asker " dedim ." Komutanım Mehmet albay sizi çağırıyor " dedi . Kafamı sallayarak onayladım . Ayağa kalktım, alabayın odasına ilerledim , kapıyı çaldım.


" Hayret sen kapı çalmayı biliyormusun" dedi tam tahmin ettiğim gibi babamın yanına gelmişti binbaşı bozuntusu . " Gel bakalım gel " dedi babam sinirli gözlerle.


" Albayım beni çağırmıssınız " dedim .


" Bu kaçıncı Asena " dedi babam direk sinirle . " Neyin , anlamadım " dedim malla yat Kızım .


" Asena boşa bilmemezlik yapma , sana günde kaç kez uyarıyorum üstlerine saygısızlık yapma diye " dedi . " Vallah say-" diyordumki babamın sert bakışlarıyla karşılaştım ve anında sustum .


" Ceza vermeme ,uyarmama rağmen hala devam ediyor komutanım, kusura bakmayın ama inatçı keçi kızına eyvallah sen benden büyüksün der bu inat konusunda , laf dalaşı olaylarını söylemiyorum bile " dedi pislik .


" Haketmeyin sizde " dedim ama anında babam .


" Bak hala ,kızım sen akıllanmazmısın " çaktı lafı ve beni anında susturdu .


" Babacım asıl sizin bu askeriniz bana çok kötü davranıyor , inat konusunda benden geri kalmaz , laf dalaşı konusunada gelirsek benden çok o konuşuyor sonra susmayan ben oluyorum , hem suçsuz olduğum halde bütün askeriyenin önünde tek ayak cezası aldım sonrada suçlu ben oldum oh ne güzel dünya " dedim .


" Suçsuzun yani öylemi , ben daha cezaları askeriyede olanlara göre veriyorum, yoksa senin o sabahın köründe kapıma dayandığın için sana en az beş bin tur koşu gerek ama işte bendeki iyi niyet ." Dedi .


" Sabah körü kapı derken noluyor " dedi babam .


" Baba sen dur , dediğiniz gibi sabahın körü son ses müzik açıp şarkı dinleyen ve etrafı rahatsız eden birini uyardım diye suçlu oldum Öylemi " dedim .


" Uyarı derken " dedi babam .


" Komutanım bir dakika , bana bu uyarıyı yaptıktan sonra eve girip son ses müzik açıp bağırarak şarkı söylemende ayrı bir komik " dedi .


" Açıklama bekliyorum " dedi babam .


" Baba bir saniye , peki ya arabama çarptınız ne olacak odamı benim suçum " dedim .


" Araba ne alaka şimdi en son müzik diyordunuz " dedi babam .


" Açıklıcam komutanım bekleyin , Aynen öyle sen çarptın benim arabama " dedi .


" Biriniz konuşun artık " dedi babam .


" Baba bekle ben sana Açıklıcam, ben çarptım Öylemi, zaten her şeyi ben yapıyorum siz masumsunuz yani siz sütten çıkma ak kaşıksınız zaten" dedim .


" Bak yine aynısını yaptım bizi laf dalaşına sokup konuları tah nereye çektin " dedi .


" Susun yeter , siz kavga yapmadan konuşamıyormusunuz " dedi babam .


" Kızınız sağolsun " dedi binbaşı . Vallah elimde kalacak .


" Tamam gene başlamayın , ikinizede ceza ayni timin içerisinde olunda çekin Cezanızı " dedi babam .


" Ne " dedi .


" Ne " dedim . İkimiz yine aynı anda söyledik.


" Bundan sonra Yıldırım timinin komutanı Gurur sensin ,yardımcında Asena " dedi .


" Komutanım yapmayın ben bunla aynı timde " dedi binbaşı.


" Ben senle aynı timde olmam be, Baba lütfen baba, benim timimin ne suçu var bunu komutan yaptın " dedim .


" Susun bak Ne dediysem o uzatmanın lüzumu yok , Yeni komutan Gurur okadar şimdi çıkın odamdan " dedi .


"Emredersiniz komutanım " dedim .


" Emredersiniz komutanım " dedi .


Dışarıya çıktım " Timime komutan yapmam seni " dedim sinirle .


" Albayı duydun " dedi . " Bana ba-" dedim " Seninle burda laf dalaşına giremek çok isterdim ama isim var " dedi ve hizliadimlarla ilerledi .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Kızlar ben cidden öldürücem az kaldı" dedim . " Ne yani sen şimdi artık komutanımız değilmisin " dedi Selen. Rakı bardağımdan bir yudum daha aldım ." Evet artık yardımcıyım " dedim .


" Kızım sen çok içtin bırak " dedi Oya.


" Hayır ya kafa, bulmuçakmıydık buldum işte ben " dedim bir bardak daha devirdim ." Aynen kızım bırak artık şişeyi sen bitirdin " dedi Selen.


" Aman be boşverin kalkıp oynayalım, dans edelim sinire gerek yok " dedim .Ayağa kalktım telefonumu elime aldım " Aha bakın bu şarkı çok güzel " dedim . Ağzımı yayarak söylemeye başladım.


" Oralarda mevsim yaz mı ?


Bu nameler sazmı caz mı?


Benim gönlüm karşı buz mu ?


Bilemiyorumki nerden bileyim ay


Kimlere sorayım hişt


Nerelere gideyim "


" Kız sus millet rahatsız olacak " dedi Oya " Ya banane ben dans edicem dur hatta seldayı arim " dedim .


Aramalara girip Selda' yı görüntülü aradım .


" Asena noluyor " dedi .


" Selda benim eve gel eğlence var " dedim .


" Asena neler oluyor sarhoşmusun sen" dedi .


" Ya ben şarkı söylüyorum dans ediyorum, bunlar beni durduruyor sen gel bana eslik et " dedim .


" Oya şunun elinden telefonu alın kahve falan içirin ben geliyorum " dedi .


" Aaa burayamı geliyorsun, gelirken bana uçak alsana burdan kızlarla birlikte Rusyaya gideriz ." dedim


" Asena kapatmam lazım " dedi .


" Asena kim " dedim .


" Asena sensin şimdi bırak telefonu kapatıcam " dedi .


" Ana benim adım Asenamı çok güzelmiş, peki sen kimsin arıyorsun beni bu saatte " dedim .


" Ver şu telefonu kafa iyice gitti sende " dedi Selen ." Kafam mı yok kafam nerde ben kafasız ne yapıcam bana kafamı bulun " dedim korkarak .


" Allahım sen sabır ver " dedi Selen .


" Ya sabrı bırakın kafam yok daha demin burdaydi nere gitti " dedim .


Oya kollarımdan tutup ellerimi kafama yerleştirdi " Bak burda kafan şimdi sus otur bizde sana kahve yapalım " dedi .


" Oha kafam yerinde ama bu seferde dönüyor, ne kadar değişik bir kafam var benim " dedim .


O sırada Zil çaldı " Ben bakarım " dedim koşarak ilerlemeye başladım " Asena dur " dedi Selen . " Benim evim değilmi ben açarım kapıyı " dedim . Kapıma yönelip açtım karşımda yine binbaşı pisliği .


" Ne var ,niye geldin sen " dedim.


" Saatten haberin varmı senin " dedi .


" Yoo , kaçtı " dedim .


" Sarhoşmusun sen " dedi .


" Hayır " dedim .


Selen arkadan geldi , " Komutanım " dedi .


"Müziği kapatın ,sabah erken kalkmak zorundayım ve sizin yüzünüzden uyuyamıyorum " dedi .


" Tamam komutanım" dedi Selen.


" Bir dakika , yok kapatmıyoruz Ben bugün sabah' a kadar dans edicem " dedim .


" Siz ona bakmayın komutanım şimdi kapatıyoruz " dedi Selen.


" Bunamı komutan diyorsun sen " dedim ve kahkaha attım " Bu anca şikayet edip tim çalmayı bilir " dedim .


" Sus Asena " dedi Selen.


" Yok bırak devam etsin " dedi binbaşı Gurur.


" Ediyorum , siz salak , pislik , gerizekali , öküz, kibirli , bencil adamın tekisiniz daha fazla saymak isterdim ama nefesim yetmedi " dedim .


Kolumdan tutup içeriye çekti Selen .


" Ya bırak beni o salağa göstericem , burası benim evim ve müziğide kapatmıcam" dedim Oya eliyle ağzımı kapatti .


" Geç içeriye gerizekali sus " dedi . Elinden kurtulup tekrar bağırmaya başladım.


" Ayrıca siz daha küçük çocuk gibi şikayet etmeyi biliyorsunuz , hadi gidin bu söylediklerimide söyleyin siz malın tekisiniz " dedim Oya tekrar ağzımı kapattı ama elinin altından konuşmaya fldevam ettim .


" Sozo o tomo komoton yopmocom " dedim ama Oya eli ağzımda olduğu için doğru düzgün çıkmadı .


Kapı kapanma sesi geldi Selen içeriye girdi . " Sen akıllanmazmısın yinemi ceza alacaksın " dedi omuz silktim oynamaya devam ettim .


" Al şu kafeyi iç " dedi Oya " İçmiçem , rakı iciçem ben " dedim . " Selen tut şunu " dedi Oya Selen ellerimden tuttu Oya ise kahveyi ağzıma tıkadı hepsini içirip bıraktı .


" Ben odama gidiyorum sizle konuşulacağı yok " dedim odama ilerleyip yatağıma uzandım .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


Gozlerimi inanılmaz bir baş ağrısıyla açtım . İlk etrafa baktım yerimden doğruldum ve geri yattım .


Aklıma gelen şeyle hızla yataktan kalktım , saat , idman , pislik binbaşı.


Yatağımdan hızla kalkıp üzerime elime ilk gelen kıyafetleri geçirdim . Saat altı idman çoktan başlamış olmalı elimi yüzümü hızla yıkayıp evden çıktım.


Beş dakikada askeriyeye geldim hızla üniformami giyip idman sahasına doğru yürüdüm.


Tahmin ettiğim gibi idman başlamıştı


" Ooo , yüzbaşım saat daha erken değilmi " dedi binbaşı.


" Biraz öyle oldu komutanım " dedim .


" Saat kaç " dedi binbaşı.


" En son altıydı" dedim .


" Biz idmana kaçta başlıyoruz " dedi .


" Beşte" dedim .


"Sen simdi cezayı hak ettinmi " dedi.


" Ettim galiba " dedim .


" 1000 'tur koşu asker normaldede bu kadar koştuğun için zorlamaz seni diye düşünüyorum hem biraz ayılırsın " dedi .


" Emredersiniz komutanım " dedim .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


Son bir tur hadi kızım . Bitiş noktasına


Az kaldı , evet yetiştim kendimi yere attım. Nefes nefese kalmıştım nefes al ver al ver .


" Sana kaç kez diyorum aklına gelen herşeyi düşünmeden söyleme " dedi Aslan . " Benim suçum yok sadece çok haklı konuşuyorum diye suçlu oluyorum hem bu sefer dilimin suçu yok geç kaldım " dedim .


" Komutanım koşmak iyi geldimi ha siz ne diyordunuz çakralarınız açıldımı " dedi Buğra ve Derviş hayvan gibi gülmeye başladı .


" Buğra devam et koçum ama bekle şimdi biraz dinlenip sizin Cezanızı vericem " dedim . Hala yerde yatmaya devam ediyordum . " Kalk şurdan yatma yere " dedi Selen. " Binbaşı geliyor kalk çabuk " dedi Selen .


Ha birde bu geliyor diye hazır ola geçiçem ben . Yerden doğruldum ayağa kalktım " Görev var Hazırlanın " dedi binbaşı .


Selam ....


Oy vermeyi unutmayın kankisler


Loading...
0%