Yeni Üyelik
5.
Bölüm

5 . Bölüm " Geçmiş "

@guguizp

( 3 hafta sonra )


Nerdesin Asena çık ortaya , oyun oynayalım . Karanlık odayı özlediğini biliyorum çık hadi .


Korkuyla gözlerimi tekrar açtım . Derin nefesler almaya başladım . " Ne oldu Asena " dedi yanımdaki Selen, birsey yok dercesine kafamı salladım .


Artık kabuslarım beni çok zorlamaya başlamıştı ne zaman gözlerimi kapatsam ,nefes nefese geri açıyordum . Yanımdaki Pet şişeyi açıp şu içmeye başladım , üç haftalık görev bitmiş eve dönüyorduk .


" Komutanım " dedi Aslan karşımda oturuyordu . " İyimisiniz " dedi .


" İyiyim " dedim . " Renginiz atmış o yüzden sordum " dedi . " Sorun yok " dedim . Bakışlarımı Aslandan çekip başka tarafa çevirdim , gözlerim binbaşıda durdu oda gözlerini bana kenetlenmiş sorunun ne olduğunu çözmeye çalışıyordu .


" Geldik komutanım " dedi Güney . Araç durunça aşağı atladım , hızla askeriyeye yürümeye başladım . " Yüzbaşı Asena Şahin " dedi Yüzbaşı Canan , geldi benimki " Seninle uğraşamam Canan " dedim .


" İstesende yapamazsın zaten onu ama konu bu değil şimdi, bazı şeyler duydum timin elinden alınmış başına yeni gelen binbaşıyı geçirmişler " dedi .


" Kuşlarına söyle çok ötmesinler , şimdi çekil yolumdan işim var " dedim .


" Yazık eskiden bir timin vardı oda gitti elinden , timin olduğu halde önüme geçemiyordun şimdi işler dahada zorlaştı ha " dedi .


" Sen nasıl bir dünyada yaşıyorsun bilmiyorum ama kimin önde olduğu açık bir şekilde ortada , tim konusunada gelirsek bu iş uzamadan timim yine benim olacak sen merak etme " dedim . Bozulan suratını izlemek ne kadar hoşuma gitsede, işlerim olduğu aklıma geldi .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Asena abla geldi " dedi küçük seher , koşarak bacaklarıma sarıldı , " Ben seni çok özledim Asena abla sen nerdesin " dedi küçük ağzıyla . Yanıma görevli esma hanım koşarak geldi .


Bende eğilip Seheri kucağıma aldım , " Çocuklar nerde Esma hanım " dedim . " Bahcedeler oyun oynuyorlar sizin geleceğinizi bilseydim " dedi . " Sorun yok , siz söyleyin yetimhanenin eksiği varmı " dedim . " Yok sağolun, sizin sayenizde eksiğimiz yok " dedi kafamı sallayarak çocukların olduğu bahçeye ilerledim .


" ASENA ABLA " diye bağırıp hepsi beni görünce üzerime koşmaya başladılar . " Durun tamam beni çokmu özlediniz siz bakim " dedim . Hepsi kafasını salladı , " Oturun ozaman size masal anlatim " dedim . Etrafıma çember oluşturdular.


" Ne dinlemek istersiniz , üç tane hak var ben söylüyorum siz seçin , kül kedisi , rapunzel , uyuyan güzel " dedim .


" Hiçbiri senin uydurdukların daha güzel " dedi seher .


" Hani sevmiyordunuz hikayelerimi " dedim .


" Diğerleri sıkıcı gelmeye başladı " diye bağırdı küçük bir erkek çocuğu .


" Tamam o zaman , bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur zaman içinde "


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Hikaye bu kadardı " dedim hepsinden ama nidaları döküldü telefonuma mesaj geldi ekranı açıp kimin olduğuna baktım.


Bilinmeyen numara : Kızım ben halan , seninle konuşmak istiyorum lütfen bana geri dönüş yap


Numarayı hemen engelleyip yurttan çıktım, bana yaptığı okadar şeyden sonra bana tekrar nasıl yazardı . Sızlayan gözlerim yaş akmasın diye çok zorlanıyordu .


Çalan telefonum ile aramayı yanıtladı arayan aslandı , " Komutanım askeriyedemisiniz " dedi .


" Yok , dışarıdayım noldu " dedim .


" İşiniz yoksa ,bizim ekip piknik planı yapmış bütün tim orda olucaz sizinde işiniz yoksa haber verim dedim " dedi .


" Yok yok işim yokta birini daha getiricem söyle bizimkilere " dedim .


" Peki komutanım " dedi .


" Eksik bir şey varsa söyle gelirken alırım " dedim .


" Yok komutanım bizimkiler halletmiş onları " dedi .


Telefonu kapatıp , seldayı aradım .


" Alo " dedi .


" Nöbet yoksa hazırlan, bizimkiler piknik planı yapmış sende gel " dedim .


" Yok , gelmem ben " dedi .


" İşin yoksa gel işte Selda " dedim .


" Ya ne işim var benim , ekipçe gidicekmişsiniz zaten " dedi .


" Hazırlan beş dakikaya oradayım " dedim .


" Ya of tamam " dedi . Telefonu kapatıp cebime attım.


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Gerçekten benim işim ne bu piknik alanında " dedi bir kez daha Selda, " Vallah getirdiğime pişman Oldum azcık hava alsan ölürsün demi " dedim ." Ya kimseyi tanımıyorumki sadece Selen var " dedi , " Bizimkiler cana yakındır merak etme seversin hepsini " dedim kolumu omzuna attım .


Telefonu çıkartıp kartalı aradım "Nerdesiniz siz oğlum , ben geldim sizi göremiyorum " dedim . " Aşağıdaki banklardayız komutanım , hatta durun sizi gördüm ben aşağıya bakın görürsünüz bizi " dedi .


Bakışlarımı aşağıya cevridim bizim ekip tam takır karşımda duruyordu .


Telefonu kapattım " Hadi gel aşağıdalar " dedim .


" Hoş geldiniz komutanım " diye bağırdı mangal başındaki Derviş . Gülümseyerek karşılık verdim "Komutanım geldi ona soralım şimdi , bak ve gör benim dediğimi söylücek " dedi Selen aslana karşı.


" Asena salataya , peynir yakışıyor demi " dedi . Aslanla gene inatlaşıyorlardı , " Kızım salatanın içine peynir koyduğun an hem tuz hem eksi garip bir tat olur yenmez " dedi Aslan.


" Kızım deme bana " dedi Selen ,Aslan bu haline güldü " İstediğimi söylerim kızım " dedi . Selen elini kaldırıp omzuna vurdu " Ahh ! Kızım elin ağır vurma ya " dedi Aslan " Bak hala kızım diyor ya " dedi .


Gözlerimi gülerek onlardan çektim , onlar salata yaparken Kartal, Buğra, Demir masayı kuruyorlardı . Derviş ve Güney ise mangalla uğraşıyordu.


" Oğlum siz ne yapıyorsunuz orda " dedim ikisine doğru . " Komutanım ateşi canlı tutmaya çalışıyoruz binbaşı etleri arabada unutmuşta " dedi Güney.


Ne , ne, ne ,ne binbaşı derken .


" Hangi binbaşı bu " dedim . Lütfen düşündüğüm şahıs olmasın.


" Hangisi olucak komutanım, Gurur binbaşı işte " dedi Derviş . Odamı gelmişti niye gelmişti ve neden şimdi benim haberim oluyordu .


" Bu şimdimi söylenir oğlum ben geri gidiyorum " dedim . Ve arkadan hiç duymak istemediğim ses geldi .


" Ne çabuk yüzbaşım daha yeni geldin " dedi Gurur . Arkama döndüm sakince cevapladım " Sizin geleceğinizi bilmiyordum ,bilseydim gelmezdim ve şimdi o yüzden geri gidiyorum " dedim .


Söylediğime bozulmamış bir şekilde "Bende seni gelmicek sanıyordum zaten oyüzden gelmiştim ama bakıyorum " bakışlarımı arkamda kalan Dervişe çevirdi " Bazı arkadaşlar yalan söylemiş " dedi .


Ben sanki kendisine çok meraklıyım gelmeyeceğini duyunca gelmeler falan .


Selda etrafa bön bön bakıyordu koluna dokundum . " Komutanım bizi tanıştırmıyaçakmısınız hanım efendi ile " dedi Buğra . " Baştan söylüyorum arkadaşım değil kardeşim " dedim , çünkü ne zaman yanımda kız görseler arkadaşım sanıp yürüyorlardı . Arkadaşlarımla bunlar yüzünden gezmeye korkuyordum .


" Bunlar , Buğra, Kartal, Aslan, Güney, Demir, Derviş ve Gurur komutan " dedim . " Memnun oldum bende Selda " dedi .


Selen'in yanına gitti , bende masaya yardım etmek için yanlarına gittim .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Asena sen çok içmedinmi " dedi Selda, " Evet kaçırdım biraz ,ama merak etme yine sarhoş olmam bu son bardak " dedim . Gözlerim masada dolaştı yemek yedikten sonra güzel bir rakı masası kurmuştuk , Selda kendine yeniden cay almak için ayağa kalktı . Termos Kartalın yanındaydı ayağa kalkıp oraya ilerledi bardağa çay koyarken Demir dikkat etmeyip koluna çarptı , bunun sonucunda Kartal üzerine dökülen çayla ayağa fırladı .


" Yandım " dedi çay direk üstüne dökülmüştü , " Ben çok özür dilerim arkadaş koluma çarpınca " dedi Selda.


Su dök üstüne " dedi Gurur komutan gerçekten çok zeki bizim aklımıza gelmedi demi ya su dökmek . Kartal lavaboya doğru yönelirken Selda peşinden ilerledi özür dileyerek .


" Sizin le alakası yok komutanım " dedi Derviş . " Aynen sizin tam zıttınız komutanım " dedi Buğra , " En azından özür dilemeyi biliyor " dedi Gurur . " Pardon ben bilmiyormuyum " dedim . "Biliyormusun " dedi sakince .


Gıcık şimdi görürsün sen ben tam ağzımı açıp laf sokaçaktımki . Telefonum çaldı arayan bilinmeyen numaraydı .


Oturduğum yerden kalkıp telefonu açtım .


" Alo " dedim .


" Asena " dedi karşımdaki ses , bu ses çocukluğumun katilinin sesiydi , bu ses rüyalarımı kabusa çeviren kişinin sesiydi , bu ses geceler boyu ağlamama sebep olan kişinin sesiydi , annemin sesini bastıran kişinin sesiydi , bu ses babamın sesiydi .


" Alo , Asena ordamısın kızım " dedi bu sefer .


" Kes sesini ben senin kızın değilim " dedim ve telefonu kapattım hızla numarayı engelledim, bu nasıl olurdu . Beni hala nasıl arardı . Hızla arkamı döndüm " Selen seldayi siz eve bırakırsınız " dedim cevap beklemeden arabama yöneldim . Hızla sürmeye başladım , Selen dışında kisme ailemi bilmiyordu , Albayın kızı Asena sanıyorlardı beni , oysa ben bir katilin kızı asenaydım . Arabamı bir sahilin kenarına çektim arabamda inip akmak için bekleyen göz yaşlarımı akıttım .


" AAAAAAAAAAAH !" Acıyla haykırdım boğazım parcalana kadar bağırdım , içimde biriken acıyı bağırarak çıkarmaya çalıştım ama başarılı olmadım dahada bağırasım geliyordu .


" Senden ve kızından nefret ediyorum "


" Sen yetmezmissin gibi birde bu kızı doğurdun "


" Günlüğe çalışmaya gideceksin lan , artık sen bana bakacaksın "


" Al şu sürtük kızınıda iş aramaya git karı "


" LAN karı öldürücem lan seni "


Babam olacak adamın sesi kulaklarımı tırmalıyordu, dalgalanan denizi boş gözlerle saatlerce izledim . Telefon sesi duyunca Cebimdeki telefonu çıkardım,


" Efendim " dedim .


" Nerdesin sen , Asena " dedi Selda .


" Acil bir işim çıktıda o yüzden çıkmam gerekti , sen eve geçtinmi " dedim .


" Arabadayız birazdan geçerim " dedi .


" Tamam , görüşürüz " dedim ve telefonu kapattım.


Ayağa kalkıp arabama yöneldim.


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Selda yanınızda jandarma var demi " dedim . " Bunu ellinçi defa sordun evet var " dedi . " Tamam kaç kişi gideceksiniz bu köye " dedim " İki doktor , iki hemşire " dedi .


" Telefonun yanında olsun en ufak birşeyde beni arıyorsun" dedim .


" Off! Asena annemden beter çıktın , tamam söz bak dikkat edicem " dedi .


" İyi bakalım bak sınır köyüne gidiyorsun çok dikkat et " dedim . Bu


sefer kafasını sallamakla yetindi .


" Tamam işim bittimi ararım seni , kızlarıda topla beraber dışarıya çıkarız " dedi Selda kafamı salladım .


O evden çıkıp gitti bende kapıyı kapattım, bugün sınır köyüne gidip hasta olan yaşlıları ve aşı olmayan çocuklara yardım etmeye gidiyordu .


Dün sahilden sonra kendi evime gitmeyip direk bizimeve gelmiştim . Bütün gece yatakta dönüp durmuştum , yıllar sonra sesini duymak uykumu bile kaçırmıştı . " Asena gel kahvaltı yap " dedi annem , " Tamam geliyorum " dedim .


Mutfağa yönelip masaya oturdum , babam çay içiyordu , annem ise televizyondan Müge anlı açıyordu . Yerime gidip oturdum ve çayımdan bir yudum aldım. " Baba " dedim


" Efendim " dedi . " Haftalar sürecek bir görev varmı " dedim babam çayını bırakıp bakışlarını bana çevirdi. "Neden sordun " dedi .


" Biraz uzaklaşmak istiyorum hem tim komutanıydım elimden aldın , karizmam zedelendi " dedim . " Gerçeği söylersen seni gönderirim" dedi , bir kızın zeki babası olması çok kötü birşey en azından benim açımdan öyle.


" Gerçekten " dedim , " Peki dün seni kim aradıda hemen kalktın" dedi . Selda yememiş içmemiş hemen yetiştirmiş neden herkes beni babama yetiştiriyor.


Derin bir nefes aldım , " O adam " dedim babam demeye dilim varmıyordu . Annem anında bakışlarını bana çevirdi " Ne " dedi .


" Hapisaneden çıkmış hem o hem kız kardeşi yazıp duruyor " dedim . " Kızım sorunlarından kaçarak onları çözemezsin , bunu biliyorsun demi " dedi babam . Kafamı salladım " Bu görevi kaçmak için değil sadece düşünmek için istiyorum " dedim .


Babam gözlerini çevirip anneme baktı sonra tekrar bana döndü " Şimdi askeriyeye gidelim sonra konuşuruz bunu " dedi babam kollarını açtı sarılmak için , hiç beklemeden sarıldım . Annemde arkadan gelip sarıldı ikiside beni arasına alıp sarıldı , ne zaman canım yansa ikiside bana böyle sarılıyordu . " İyiki sizlerle tanışmışım " dedim gözlerim dolu şekilde ve sesim ağlamaklı çıkmıştı .


"Ağlamak yok " dedi annem , yüzümü ona doğru çevirdim ,boyu bende kısa olduğu için göğsüme çektim sarıldım . " Tamam annecim " dedim bana diyordu ama şuan ağlayan kendisiydi " Hani ağlamak yoktu " dedim " Ben ağlarım anneyim ,siz ağlayamazsınız " dedi .


Benden ayrıldı annem , babam ilerleyip ellerinin arasına aldı yüzünü akan göz yaşından birini parmağıyla sildi . " Leylam benim niye bu kadar duygusalsın sen, albay karısısın sen ben sana ağlamak yok demedim " dedi


" Hadi tamam geç kalacaksınız çıkın evden " dedi annem . " Demin ağlıyordu şimdi ise kovuyor " dedim " Hadi , hadi akşam bizdesin küçük hanım eve gidicem diye tuttur bak, bacaklarını kırarım" dedi annem , annem ve meşhur repliği bacaklarını kırarım .


" Tamam " dedim , koskoca bordo bereli kadına bacaklarını kırarım diyor ya, gerçi bazen babamada söylüyor ama neyse . Kendi arabama değil babamın arabasına bindim , on beş dakika içinde askeriyeye gelmiştik .


Üniformamı giyip yemekhaneye ilerledim bizimkilerin oturacak başka yeri yoktu, hep burda oturuyorlardı .


" Selamın aleyküm gençler " dedim .


" Aleyküm selam " dedi Aslan .


" Kartal nerde " dedim , " O hala uyuyor komutanım , çay galiba çok sıcakmış yanmış arkadaş dibi tutmuş bütün gece uyuyamadı " dedi Derviş birseyler ima ederek ama ne ettiğini anlamadım .


" Ya siz komutanım siz uyuyabiliyormusunuz " dedi Buğra. " Niye uyuyamıyorum oğlum , siz neler karıştırıyorsunuz " dedim .


" Bilmem size sormalı komutanım " dedi Derviş . "Demir bunlar ne diyor ya" dedim " Komutanım , nasıl söylesem bilemiyorum ama bu çömezlerden biri sizin hakkınızda birseyler yaymış " dedi . " Ne yaymış " dedim , " Sizin , Gurur komutanım kavga ederken görmüş sanki " dedi.


" Lan söylesene ne geveliyon " dedim " Sanki ilişki kavgaları olur ya millete sizi , ben size duyduğumu söylim siz anlayın. ' bunlar sevgilimiş hatta Asena komutanım, Gurur komutanıma küsmüş gönlünü almak için gelmiş adam şimdide koridorda kavga ediyorlar ' demiş " dedi .


Bir dakika ne , ne pardon ben anlamadım " Ne , ne ,ne , ne " dedim ard Arda " Benim suçum yok komutanım ben ne duyduysam onu söyledim " dedi Demir. " Kim lan bu çömez , gözünün merçeğini sikerim onun , lan adamla biz orda birbirimizi boğmadığımız kalmıştı ne sevgilisi lan " dedim .


" Tamam sakin ol " dedi Selen, " Nasıl sakin olayım , kim lan bu çömez bana isim verin " dedim . " İşte orası devlet sırrı gibi saklanıyor " dedi Demir. " Komutanım iyi yönden bakın taş gibi adamla şiplendiniz, vallah ben sizin yerinizde olsam direk nikah kıyardım komutanıma " dedi Derviş.


" Derviş kapa çeneni " dedim sinirle .


" Komutanım Derviş haklı Allah sizi mutlu mesut etsin inşallah " dedi Buğra. " Ben şimdi siz ikinizi birleştirip dövecem az kaldı " dedim sinirle ayağa kalktım. " Allah çömezlerin içinden geçecek " dedi Selen ayağa fırladı. Ben hızlı adımlarla ilerledim selen bana yetişemiyordu .


" Asena " dedi önümdeki Canan şimdi bununla uğraşamıçağım. " Git başımdan " dedim yanından geçiçekken kolumu kavradı . " Binbaşıyı ayartmışsın kendine, zaten senden başka birşey beklenemezdi " dedi .


"Bana bak Canan ben sen değilim benim kafamın tasını attırma " dedim .


" Sendeki bu havaları çözemiyorum ama şunu söylüyorum seni burdan postalamama az kaldı " dedi . " Sen yaptın demi , dedikoduyu sen çıkardın " dedim . " Ne saçmalıyorsun sen " dedi yüzü anında bozulmuştu, keyifle sırıttım .


" Bu kadar basit numaralar bana işlemez hala anlamadınmı , şimdi istediğin kişiye istediğini söyle umurumda değil " dedim onun son kez bozulan suratını son kez izleyip arkamı döndüm .


" Nasıl böyle birsey yapar " dedi Selen , " Bilmiyorum ama bir gün elimde kalacağı kesin " dedim , " Nasıl güzel bozdun ama " dedi Selen gülerek karşılık verdim .


İçeriye yemekhaneye girdiğimde herkez televizyona bakıyordu , bende bakışlarımı oraya çevirdim .


"Sığırçık köyünde yine olanlar oldu , bugün köye hastaları tedavi etmek için giden doktor kaçırıldı, olay yerine iki doktor iki hemşire gitmişti fakat diğerleri jandarma tarafından korunmayı başardı ama genç doktor " dedi muhabir elinde mikrofon olay yerini gösteriyordu.


" Bu köy , bu köy Selda'nın gittiği köy " dedim kendi kendime muhabir tekrar konuşmaya başladı .


" Selda Kandemir teröristler tarafından kaçırıldı " dedi muhabir .


" Kardeşim " dedim fısıltı şeklinde.


Selam....


Oy vermeyi ve yorum yazmayı unutmayı unutmayın.


Sizde Canan dan gıcık aldınızmı ?


Ve bu bölüm anlamışsınızdır yeni bir çift kilidini açtım ilerleyen bölümlerde daha fazlasını açıçam beklemede kalın.


Loading...
0%