Yeni Üyelik
46.
Bölüm

6 . BÖLÜM " Nefret Dolu Karşılaşma " DUYURU ❗❗❗❗❗❗

@guguizp

Siz nasıl görevinizi yapıyorsunuz " diye bağırdı babam bir kez daha telefondaki adama . Telefonu kapatıp masaya fırlattı " Baba sakin olurmusun " dedim .

 

 

 

" Nasıl sakin olayım kızım, benim kızımı o Pislikler kaçırmış ben nasıl sakin olayım " dedi . " Seldayi bulmamız için sakin olmamız gerekli , biliyorum zor ama bunu yapmak zorundayız " dedim .

 

 

 

Kapıyı çalıp içeriye binbaşı Gurur girdi . Asker selamı verdi " Komutanım , olay yerine gittim fakat nereye gittiklerine dair hiç bir iz bırakmamışlar " dedi . Babam çaresizce başını elleri arasına aldı , telefonum çaldı ekrana baktığımda arayan annemdi " Baba annem arıyor " dedim .

 

 

 

" Öğrenmiştir çoktan , aç konuş " dedi babam . " Anne" dedim .

 

 

 

Karşından annemin acı dolu sesi geldi " Asena , kızım bu haberler ne diyor nolur yalan olduğunu söyle Selda yanımda de bana " dedi annem .

 

 

 

" Anne" dedim ama sesim çıkmakta zorlanıyordu kısık çıkmıştı . " Hayır kardeşin yanında senin , daha demin konuştum iyiyim ben dedi , kaçırılmadı benim kızım " ağlamaktan bittap düşmüş sesiyle gözümden bir yaş aktı.

 

 

 

" Telefonu bana ver ben konuşurum " dedi babam . Telefonu ona uzattım bakışlarımı yere eğdim , " Leylam " dedi babam bir kaç dakika annemi dinledi .

 

 

 

" Leyla lütfen sakin ol " dedi babam . "Beni dinle sana söz veriyorum kızımızı sapa sağlam getiricem " dedi babam telefonu kapattı .

 

 

 

" Çivardaki köylere haber salın , kaçarken bir köye saklanmış olabilirler . Canan ve Ferhat komutanada haber verin timlerini toplasınlar " dedi . Babamın bakışları Gurur kaydı " Gurur sana güveniyorum akşam olmadan kızımı bana getir " dedi babam ilk kez babamı bu kadar çaresiz görüyordum.

 

 

 

" Emredersiniz komutanım " dedi Gurur . Odadan çıktı " Kardeşimi tırnağı bile kırılmadan getiricem Baba " dedim bende odadan çıktım Gurur komutani takip ettim .

 

 

 

Bizim timin olduğu tarafa gidiyordu , içeriye girdi bende ebesinin girdim " Hepiniz Hazırlanın sadece ön beş dakikanız var " dedi komutanım hazırlanmak için bende gidiyordumki .

 

 

 

" Asena sen bu görevde yoksun " dedi komutan .

 

" Ne " dedim .

 

" Sen burda kalıyorsun " dedi bu kez .

 

" Siz ne söylediğinizin farkındamısınız , kaçırılan kişi benim kardeşim " dedim .

 

" Biliyorum ve bu yüzden gitmiyorsun " dedi .

 

" Neden " dedim .

 

" Duygusal hareket edip , ekibimi riske attıcak bir hareket yapabilirsin bu yüzden burda kalıyorsun " dedi .

 

" Hayır, bende sizinle geliyorum " dedim .

 

" Asena " dedi .

 

" Ben oraya kardeşi kaçırılmış Asena olarak gitmiyorum , ben oraya Yüzbaşı Asena olarak gidiyorum komutanım . Bu yüzden bende sizinle geliyorum " dedim .

 

" En ufak hattanda birdaha hiçbir göreve gidemezsin söylüyorum " dedi Gurur komutan .

 

" Teşekkür ederim komutanım " dedim . Gülümseyerek karşılık verdi .

 

 

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

 

 

" Komutanım sığırçık köyüne yakın olan emekli köyünden bir ihbar aldık, günler öncesinden zaten bu köye dadanmışlar ama yanlarında vurulan bir adam varmış, az öncede bir kadın zorla getirmişler köyün muhtarı aradı " dedi adını bilmediğim bir asker .

 

 

 

" Gidebilirsin asker " Dedi binbaşı Gurur . " Komutanım en sonki görevde Abbas adında bir teroris liderini vurmuştuk ama adam kaçmayı başarmış . Bunun said adında bir kardeşi varmış belki Selda doktoru kaçıran said' tir abisini tedavi etmek amaçlı " dedi Ferhat komutan .

 

 

 

Gurur komutan birkaç dakika düşündükten sonra " Sanmam ikisinide tanırım, birbirlerinin kuyusunu kazdıklarını bile gördüm " dedi Gurur komutan . " O zaman Mehmet albay' ın kızı olduğunumu öğrendiği için olabilirmi komutanım " dedi Canan.

 

 

 

"İmkansız öyle bir durum olsa babam onu sınırdaki köye göndermez " dedim .

 

" Doğru Mehmet albay deneyimli bir komutan öyle bir durum söz konusu dahi olsa asla göndermez " dedi Gurur komutan .

 

 

 

" O zaman ne olabilir komutanım " dedi Canan , " Aklıma bir şey gelmiyor , hadi timlerinizle birlikte yerlerinize geçin emir verdiğim zaman harekete geçiçez " dedi Gurur komutan . Bende timme doğru yürüyecekken " Sen benimle kalıyorsun asker " Dedi.

 

 

 

" Neden komutanım " dedim .

 

 

 

" Hata yapmaman için " dedi .

 

Kafamı sallayıp ağacın arkasına geçtim ilerdeki evleri izliyorduk .

 

 

 

" Derviş hareketlenme oldumu " dedi Gurur komutan kulaklığa doğru, " Hayır komutanım " dedi Derviş .

 

 

 

Evden üzerleri kan içinde iki adam çıktı , bu kanlar yüzlerine kadar sıçramıştı . " Hayır, Hayır " dedim kendi kendime . " Sakin kimse harekete geçmiyor çok erken " dedi Gurur . Bakışları bana döndü " Öfkene hakim ol eğer yerimizi belli edersek , hemen evden kaçırırlar kardeşini " dedi " Emredersiniz komutanım " dedim .

 

 

 

Saatlerdir burda beklemedeydik haretlenme hala yoktu , en son üzerlerinde kan olan adamlar çıkmıştı ondan sonra kimse çıkmadı . " Daha ne kadar beklicez " dedim komutana doğru " Biraz daha sabret " dedi Gurur komutan .

 

 

 

O sırada elleri ve yüzü bağlı Selda çıktı . Tüfeğimi dahada sıkı kavradım "Hazırlanın sıkmaya başlıçaz " dedi binbaşı Gurur.

 

 

 

" Şimdi " dediginde hepsi sıkmaya başladı adamlar ne olduğunu anlamadan Selda başını tutarak yere eğildi .

 

 

 

Bütün pisliklere tek tek sıktım yavaş yavaş yaklaşmaya başladık . Onun yanına hızlı adımlarla ilerledim önüme geleni kafasına sıkıyordum . Yerden kalkmayan kardeşimi zorla ayağa kaldırmaya çalıştı biri , ama kardeşim ayağa kalkmamak için inat edince yüzüne vurdu . Bu nokta beni çığırımdan çıkardı koşarak gidip yüzüne yumruğunu çaktım, yere doğru düştü kafasını bana çevirip bir kez daha vurdum .

 

 

 

Üstüne çıktım yüzüne yumruk atmaya başladım attığım darbelerle yüzü sürekli bir sağa bir sola dönüyordu.

 

 

 

" Sen kimsin lan benim kardeşime vuruyorsun " dedim . Bir kez daha yumruk geçirdim hırsımı alamadım bir kez daha vuracakken elimi biri havada tuttu " Öldüreceksin yeter , albaya canlı gitmesi lazım " dedi binbaşı Gurur.

 

 

 

Bakışlarımı arkamdaki seldaya çevirdim , Kartal yanına yaklaşıp ellerini çözdü ağzındaki bandayıda çözdü Selda ağlayarak Kartala sarıldı. Çocukluğundan beri ne zaman korksa hemen en yakındaki insana sarıldı.

 

 

 

Kartal ne olduğu anlamadı şaşkın bir vaziyette sadece durdu ,sanırım sarılma ihtiyacının olduğunu hissetmişti yerde yatan ite bir yumruk daha attıp ayağa kalktım . Son yumruğumla bayıldı ayağa kalkıp seldaya sarıldım, Hala ağlıyordu "Tamam geçti güzelim" dedim .

 

 

 

Yüzünü ellerimin arasına aldım " Sana birsey yaptılarmı " dedim göz yaşlarını silerek " Hayır , içeride bir adam vardı hasta onu öldürdüler benide burdan kaçmak için kullanacaklardı " dedi .

 

 

 

Tekrar kollarımı boynuna sardım

 

"Hadi babam bekliyor " dedim .

 

 

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

 

 

Selda omzuma dayanmış dinlenmeye çalışıyordu , diğerleri uyumuştu binbaşı ve Kartal hariç .

 

 

 

Kartaldan acı dolu bir inilti çıktı bakışlarımı ona çevirdim " Iyimisin Kartal " dedim , " İyiyim sadece mermi kolumu sıyırdıda " dedi Selda ayağa kalktı " Bakabilirmiyim yaraya " dedi

 

" Sağol , gerek yok " dedi Kartal Selda bana döndü " Pansuman için birseyler varmı " dedi .

 

 

 

Çantamdaki sağlık çantasını çıkardım "Al " dedim elini uzatıp aldı . " Gerek yok dedim küçük birsey zaten " dedi Kartal " Küçük birseyde olsa beni kurtarmaya çalışırken oldu izin verin yaranıza en azından pansuman yapayım" dedi .

 

 

 

" Kartal uzatma o yaraya bakana kadar inat eder " dedim . İstemsizce kolunu açtı, " Küçük dediğiniz yara bumuydu " dedi .

 

 

 

Binbaşı cebinden sigara çıkardı uçunu yaktı derin bir nefes çekti . " Faz geçtim komutanım en az sizin kadar inatçı " dedi Kartal " Asena komutanına kimse yetişemez koçum " dedi binbaşı .

 

 

 

" Ben inatçı değilim fazla ısrarcıyım okadar " dedim . " Eski defterleri açmayalım istersen ha Yüzbaşı " dedi .

 

Sigarasından bir nefes daha çekti , bakışlarımı yana çevirdiğimde Selda yarayla ilgileniyordu Kartal ise onu izliyordu .

 

 

 

" Hem ben senden daha özür bekliyorum " dedi binbaşı " Ne için " dedim " Senin yüzünden adım çıktı , bütün askeriyeye rezil oldum " dedi .

 

" Adım çıktı derken " dedi Selda .

 

 

 

" Asıl benim adım çıktı sizin yüzünüzden " dedim . " Ne benim yüzümdenmi , sen kavga çıkarmasaydın o çömez yanlış anlamazdı" dedi . " Sizde üzerime gelmeseydiniz " dedim . " Üzerine benmi geldim senin , yoksa sen durmadan laf sokmaya çalışarak bizi o hale getirdin " dedi .

 

 

 

" Bunlar hep böylemi " dedi Selda.

 

" Evet , malesef " dedi Kartal.

 

 

 

" Ben laf sokmuyordum doğruları söylüyordum " dedim . " Bak işte yine aynısını yaptın bizi laf dalaşına soktun " dedi . " Siz başlattınız bana inatçı dediniz " dedim . " Öylesin çünkü " dedi . " Siz bendende betersiniz " dedim .

 

 

 

" Ömrü hayatım boyunca sadece senden duydum şu kelimeyi " dedi .

 

" Size acı haber veriyorum ozaman , çevrenizdeki kimse sizi iyi tanıyamamış " dedim . Sonra kafamı diğer tarafa çevirdim , bütün tim uyanmış bizi izliyordu . " Siz devam edin komutanım bizi takmayın " dedi Buğra , " Molamı verdiniz sonra devammı edeceksiniz " dedi Derviş şu ikisi yine gülmeye başladılar.

 

 

 

" Kesin lan " dedi binbaşı ,anında gülmeleri durdu . Bu sefer ben gülmeye başladım " Sende sus " dedi bana . " Bana işlemez o tarife komutanım başkasına deneyin " dedim , " Merak etme sana başka tarifeler uygulucam " dedi .

 

 

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

 

 

Seldayı babamın odasına götürüyorum kapıyı çaldım içeriye girdik , annemde burdaydı koşarak seldaya sarıldı.

 

 

 

" Annem , yavrum " dedi annem . Selda annemden ayrılıp babama sarıldı Gurur komutan arkada kalmıştı sanırım bu anı bölmek istemiyordu .

 

 

 

" Birdaha evden çıkabiliyormusun gör sen " dedi babam ve ekledi

 

" Ömrümden yirmi yıl aldın " dedi . Dahada sıkı sardı " Aynen evlenene kadar dışarı yasaklandı sana " dedim . " Anne ya " dedi Selda " Yok haklılar, yok sana dışarı " dedi . " Bende kaçarım " dedi Selda .

 

 

 

Gülerek tekrar sarıldı bana bende ona sarıldım . Annem arkamda kalan Gurur baktı yanina gidip sarıldı " Sağol oğlum" dedi annem . Boyu uzun olduğu için biraz eğilmek zorunda kaldı Gurur " Ne demek efendim görevim " dedi pislik bizimle konuştuğun gibi konuşsana . " Ne kadar kibarsın " dedi annem " Çok " dedim o harfini uzatarak . " Mehmet senden çok bahsediyor , akşam yemeğe bekliyorum seni " dedi annem .

 

 

 

" Yok efendim sağolun ama hiç gerek yok " dedi Gurur . " Asker rica değil emirdir akşam bizdesin " dedi babam .

 

" Ya adam istemiyor işte niye ısrar ediyorsunuz " dedim , annem bana dönerek " Sen sus bakim " dedi .

 

 

 

" Yada gelirim efendim,zaten uzun süredir Anne yemeği yemiyordum benim içinde iyi olur " dedi . Askeriyede zaten yetmiyordu birde evdemi görecektim .

 

 

 

👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️

 

 

 

" Anne ben gidiyorum " dedim , " Sus , gel yanıma çabuk Selda bana ne anlattı " dedi . " Ne anlattı " dedim , " Bu askeriyede adınız çıkmış komutanla onu anlattı ,olayı anlat bakim " dedi .

 

 

 

Seldaya öldürücü gözlerle baktım " Yok öyle birsey, sadece yanlış anlaşılma olmuş " dedim . " Anlat o yanlış anlaşılmayı " dedi " Ortada olay yokki " dedim . " Asena " dedi annem .

 

 

 

" Biz koridorda Gurur komutanla laf dalaşına girdik işte , çömezlerden biri bizi görmüş şey demiş " dedim " Ne demiş " dedi annem " Biz neymiş komutanla sevgilimisiz sonra ben buna küsmüşüm , neymiş Gurur komutan benim gönlümü almak için buraya gelmiş biz ondan kavga ediyormuşuz " dedim ve ekledim .

 

 

 

" Adamı tanımıyorum bile ama işte dedikodu çıkarmışlar " dedim , " Çok saçma sırf kavga ediyorsunuz diye sevdalımı oldunuz " dedi " Bizimkiler öyle anlamış " dedim .

 

 

 

" Tamam git odana üstüne düzgün birşeyler giy şimdi gelir misafir " dedi annem . " Ben evime gideceğim " dedim , " Misafir gelicek kızım biryere gidemezsin " dedi . " Ama anne-"dedimki lafımı kesti " Odana çık üstünü değiştir kızım " dedi .

 

 

 

Bu son uyarıydı gidip değiştirmek zorundaydım . Odama gidip kapımı açtım dolabımdan beyaz sweat ve siyah pantolonumu çıkardım , üzerime geçirdim . Odadan çıkıp tekrar aşağı indim kapı çalmıştı " Kapıyı bak kızım " dedi Annem.

 

 

 

Kapıya yönelip açtım , Gurur komutan üstünde siyah gömlek ,altında siyah pantolon giymiş . Simsiyah saçlarını geriye taranmıştı mavi gözleri dahada ortaya çıkmış ve kendini belli etmişti . Bu görüntü karşısında yakışıklı dememek imkansızdı , çünkü gerçekten yakışıklıydı ama işte karakteride güzel olsa ,dışı birazda içine yansısa güzel olurmuş.

 

 

 

" İncelemen bittiyse içeri geçebilirmiyim " dedi Gurur, " Hayır demeyi çok isterdim ama işte annem beni keser " dedim güldü salak , gülsün diye söylememiştim .

 

 

 

" Gurur oğlum hoşgeldin " dedi . " Hoşbulduk efendim " dedi " Ne efendimi oğlum Leyla teyze diye hitap edebilirsin " dedi . " Peki Leyla teyze " dedi . Annem Gurur elindeki sanırım içinde tatlı olan Kutuyu gördü " Ne gerek vardı oğlum sen gelsen yeterdi " dedi . Babamda geldi içerden " Hosgeldin Gurur oğlum " dedi babam .

 

 

 

" Hoşbulduk albayım " dedi . " Hadi masaya geçin yemekler hazır , mantı seversin demi oğlum " dedi annem

 

" Evet çok severim " dedi Gurur.

 

 

 

İçeri masaya geçtik " Sen nasılsın Selda " dedi Gurur. " İyiyim tekrardan teşekkür ederim " dedi Selda ama Altan biriyle mesajlaşıyordu . " Geç oğlum otur Asena'nın yanına " dedi annem bilerekmi yapıyor diye gözlerine baktım gerçekten bilerek yapıyor. Hay dilimi eşşek arıları sokaydıda söylemeseydim yemeğe davet etmesinden anlamalıydım selda'da ne ara söylediyse artık .

 

 

 

Annem tabakları yemekleri koyarken

 

" Ailen nasıllar evladım ne işle uğraşıyorlar " dedi annem sorgu başladı gazamız mübarek ola .

 

Gurur bu soruya bir kaç dakika duraksadı " Babam askerdi ama şehit düştü, annemse ilkokul öğretmeniydi babam şehit düşünce bıraktı şimdi sadece okuma yazma bilmeyen kadınlara haftada bir kez ders veriyor " dedi , annem sordu sorudan pişman olmuş bir şekilde " Özür dilerim evladım bilseydim sormazdım hay aksi " dedi .

 

 

 

" Sorun yok efendim babamın vatanı için ölmesi beni üzmek yerine gururlandırıyor " dedi . " Kardeşin varmı" dedi babam . " Evet üç tane ablam var " dedi , oha ne üç ablamı .

 

Sohbet böyle ilerledi . Yemekler yendikten sonra içeriye geçmiştik annem çay ikram ediyordu .

 

 

 

" Peki hiç unutamadığınız bir görev oldumu komutanım " dedi Gurur.

 

" Evet , ilk yıllarımdı bir arkadaşla nöbet tutuyorduk . Birden kurşunlar yağmaya başladı arkadaşım ve sadece ben kalmıştım üç gün , tam üç gün yaşamaya çalıştık , destek sonunda gelmişti ama ben ve arkadaş üç hafta komada kaldık " dedi .

 

 

 

Gurur saatte baktı " Cok geç olmuş ben artık kalmayım " dedi " Olurmu öyle , oturuyorduk işte oğlum " dedi annem " Yarın erken uyanmam lazım o yüzden ben kalkim artık " dedi ayağa kalktı göndermek için ayağa kalktım kapıyı açtım .

 

 

 

Bakışlarımı yukarıya kaldırdım fakat hareket edemedim Kas katı kesilmiştim sanki nefes dahi alamıyordum . " Kızım " diyerek annem yanıma geldi oda baktığım yere bakınca dondu.

 

 

 

" Senin ne işin var burda" dedim .

 

" Kızım " dedi karşımdaki iğrenç adam o adam benim yıllar önce gördüğüm öz ve öz babamdı .

 

 

 

Selam ....

 

Oy vermeyi unutmayın

 

 

Loading...
0%