Yeni Üyelik
8.
Bölüm

9 . Bölüm " Geçmiş Darbeler "

@guguizp

" Kes sesini Canan " dedi Selen ama o susmadı " Gerçekten saklayabileçeğinimi sandın , yazık acıdım sana öz baban Anneni öldürmüş " dedi .


Ben ne konuşabiliyordum , ne hareket edebiliyordum sadece gözlerim Gurur komutandaydı , bunu bana nasıl yapardı .


"Dinleme onu gel gidelim hadi Asena " dedi Selen . " Saklamakta haklıymışsın aslında çok utanç verici " dedi susmalıydı artık gerçekleri hatırlatması acı veriyordu " Daha bitmedi birde halası varmış , yıllarca dayak yemiş birde yüzbaşımız budahada acıklı biliyormusun adeta dram filmi gibi hayatın olmuş ,her yerinde göz yaşı " dedi .


" Kes sesini artık Canan " dedi Gurur , gözyaşlarım akmak için hazırlanmıştı bile ama akıtmamalıydım , ona istediğini vermeyecektim .


Onun yerine hızla yemekhaneden çıktım " Asena beni bekle " dedi Selen ,


" Yanlız kalmak istiyorum Selen sakın gelme peşimden " dedim . Üniformamı çıkartıp hızla askeriyeden ayrıldım, arabamı çalıştırıp Mezarlığa sürmeye başladım .


Şuan tek bir kişiye ihtiyacım vardı oda annem hızla onun yanına sürdüm arabamı . Mezarlığın içine girip annemin yanına ilerledim , mezarının mermerine oturdum ağlamaya başladım " Bıktım Anne, kaldıramıyorum artık, beni neden götürmedin yanında ben bu dünyada yaşamak istemiyorum " dedim .


" Ben ne yaptım bu insanlara , sürekli bana zarar vermek istiyorlar Anne " dedim annemin toprağının üzerine uzandım , toprakta annemin kokusu vardı içime çektim o güzel kokusunu , gözlerimi kapadım .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Seni odadan çıkarmamı istermisin Asena " dedi halam karanlık odanın içinde kapının dibinde oturuyordum .


" lütfen Hala çıkar attık beni " dedim.


Kapının kilit sesi açıldı hemen ayağa kalktım , halam kolumu kavradı hızla


" Madem artık sana ben bakamam lazım , sen çalışacaksın " dedi. Masada bulduğu piployu kafama geçirdi .


" AHHHH!" Canım çok yanmıştı ağlamaya başladım, " Kes ağlamayı " dedi elimle ağrıyan yeri tuttum,elime kan gelmişti . Halam kolumu kavradı beni dışarıya attı dizlerimin üzerine düştüm " Şimdi git millet'en para iste, dilen akşam olduğunda para olmadan gelirsen seni yemin ederim öldürürüm " dedi .


Yağmur yağıyordu , kafama vurduğu yer çok ağrıyordu ama ben ağlamaktan başka çarem yoktu .


" Asena " dedi bir ses gözlerimi araladım , mezarın üstünde uyumuştum . Karşımda Mehmet babam vardı , mezarın üstünden kalkıp oturur pozisyona geçtim . " İyimisin " dedi babam . Kafamı hayır anlamında salladım , öne eğilip kafamı avuçlarımın arasına aldım .


" Bütün askeriye öğrendi " dedim , "Öğrensinler , hicbirsey değişmicek sen hala benim kızımsın " dedi babam ve yanıma oturdu . " Çok şey değişecek baba , artık bana acıyarak bakacaklar , herseyde ilk beni bu yönümden vuracaklar " dedim ağlamaktan çatallaşan sesimle .


" Sen omuzları dik tuttuğun sürece hiç birsey söyleyemezler , sen üzülecek hiç birşey yapmadın sadece geçmişin yükü hala omuzlarında " dedi babam . " Artık kaldıramıyorum o yükleri , omuzlarım çöküyor baba ben dik durmaya çalıştıkça onlar çöküyor " dedim .


Beni göğsüne çekti sıkıca sarıldı , " Eve gidelim annen daha fazla merak etmesin sabahtan beridir seni arıyoruz" dedi kafamı salladım ayağa kalktım annemin mezar taşını öptüm "Görüşürüz Anne " dedim ve babamla ilerlemeye başladım .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


Uyuyamıyordum yatakta bir sağa bir sola dönüyordum ama uyuyamıyordum . Düşünüyordum sadece Gurur komutan beni neden söylemişti , üstelik aramızda kalacağına dair söz vermişti .


Kimseye güvenmemem gerektiği birkez daha yüzüme vurulmuştu . Kafamı çevirip saatte baktım , saat beşti şimdi askeriyeye nasıl gidecektim , nasıl içlerine girip oturup sohbet edicektim, herkez bana acıyarak bakıçaktı . Ayağa kalktım üzerime tişört ve pantolon geçirdim .


Elimi yüzümü yıkayarak kendime gelmeye çalıştım , aynadaki yansımam feci durumdaydı gözlerim kızarmış tenim solmuştu , dudaklarım kurumuştu .


Annem mutfaktaydı oda her zaman erken kalkar uyumayı sevmezdi .


" Asena yavrum sen niye kalktın gitme bugün işe " dedi annem elleriyle yüzümü kavradı yanağımdan öptü .


" Gitmem lazım bugün hem babamın yemeğide var , siz geleceksiniz demi bugün " dedim .


" Evet gelicem ama ben Babana söylerim git dinlen kızım" dedi Annem


" Olmaz Anne nereye kadar kaçıçam eni sonu gidicem sonuçta, sen beni düşünme " dedim . " Nasıl düşünmem kızım seni ben , sen deryanın emanetisin üzülme artık dökme göz yaşlarını tamam'mı güzel kızım " dedi Annem kafamı salladım ve ona sıkıca sarıldım.


" Teşekkür ederim herşey için Anne " dedim . " Hadi ise geç kalacaksın " dedi annem beni kapıdan uğurladı.


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


" Asena " dedi Selen boynuma sarıldı tam tahmin ettiğim gibi içeriye girdiğim an başlamıştı , ya acıyarak bakıyorlardı , yada birbirlerine dönüp birbirine birşey söylüyorlardı .


" Nerdesin sen seni çok merak ettim " dedi . " Durum çokmu kötü " dedim ,


" Herkez öğrendi " dedi . Gözlerimi kapattım " Hadi gel oturalım bizimkilerin yanına " dedi Selen . Adımlarımı masaya yöneltim oturdum .


Kimse konuşmuyordu sadece susuyorlardı Derviş ve Buğra bile susuyordu . Sesizliği Selen bozdu "Bugün niye bu kadar suskunsunuz , yokmu birseyler anlatın " dedi .


" Sizin hayatta kalmanıza şuan gerçekten çok şaşırıyorum oğlum siz beş dakika konuşmadan nasıl nefes alıyorsunuz " dedi Aslan Dervişle buğraya takılarak .


" Abartmayın komutanım o kadar çok konuşmuyoruz " dedi Derviş " Vallah o kadar çok konuşuyorsunuz aslanım " dedi Aslan . Ben onları dinlemekten çok etrafa bakıyordum bu sırada içeriye Gurur komutan girdi .


Tüm bedenimde sinir duygusu yayıldı. O sakin adımlarıyla yanımıza geldi karşıma oturdu gözlerini , benim sinirlenmiş gözlerime çevirdi . " Asena" dedi konuşmaya başlıçaktıki ayağa kalktım .


Dinlemeden hızla ilerlemeye başladım arkamdan sesleniyordu ama duracak değildim çünkü çok sinirliydim ona .


" Asena bekle " dedi beklemedim , koridora girdim ben odama gidecekken kolumu kavradı ve beni kendine çevirdi .


" Beni dinlemelisin " dedi . Kolumu çekmeye çalıştım ama başaramadım


" Sizi neden dinleyeyim , söz vermiştiniz ama ona rağmen hemen Canan 'a söylemişsiniz " dedim .


" Yemin ederim ben söylemedim, neden bunu Canan ' a anlatayım hem " dedi " Onuda size sormak lazım, ama başarılı oldunuz intikam alabildiniz komutanım " dedim .


" Saçmalamayı Kes , Bak Canan nerden duydu bilmiyorum ama böyle bir şeyi gidipte Canan' a anlatmam " dedi .


" Bende suç size güvendim , bu kadar hassas olduğum bir konudan beni vurmaz dedim ama siz daha arkamı dönmeden Canan' a anlatmışsınız . O yüzden bana şuan burda yalan söylemeyin " dedim .


" Benim söylediğime ne kadarda eminsin , bu sırrı tek ben biliyormuşum gibi davranmayı Kes " dedi , " Evet sizden başka bilenlerde var ama hiç biri beni satmaz sizin dışınızda " dedim kolumu kurtarıp odama girip kapımı kitledim .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


Albay içeriye gireceği için hepimiz ayağa kalktık babamın şerefine hazırlanmıştı . Bizim kızlar ve tim bir masaya topladık . Gurur komutanla en son konuşmamızdan sonra onu hiç görmemiştim . Böylesi daha iyiydi ikimizde birbirimizden uzak durmamız ikimiz açısından iyi olurdu .


Babam içeriye girdi yerine geçti


" Rahat , hepinize afiyet olsun " dedi ve yerine oturdu . Bizde yerimize oturduk , Oya ve Selda birşeyler konuşuyorlardı .


" Nasılsınız Selda Hanım " dedi Derviş sırıtarak " İyiyim siz nasılsınız " dedi Selda . " Siz beni bosverin, benim bir arkadaşım soramadı utandı galiba ben sorayım dedim sizi çok merak ediyorda oyüzden " dedi Derviş kartalla uğraşıyorlardı . Nasıl bir tesadüf Selda ve Kartala yanyana oturmuşlardı .


Kartal ölümcül bakışlarını Dervişe çevirdi yine başlamayın dercesine bir hareket yaptı . " Hangi arkadaş o ben tam anlayamadım " dedi Selda . " Kızım sende salakmısın nesini anlamadın " dedi Oya " Ne sendemi tanıyorsun Oya" dedi Selda .


" Benim canım arkadaşım ima ederek konuştuğu için nereye bakıyor bir bak kim olduğunu anlarsın " dedi fısıldayarak . Ve Derviş gerçekten konuşurken Kartala bakıyordu .


" Ya kızım uğraştırma soyle işte kim " dedi Selda " Sağına bak anlarsın " dedi Oya . Selda bakışlarını sağa çevirdiğinde ortamdan yok olmak isteyen kartalı gördü . " Derviş burdan çıkınca seni öldürücem gardaşım " dedi Kartal sadece .


" Yuva yapıyoruz şurda , yine suçlu olduk " dedi Derviş . " Ah Derviş bey ne yuvası , arkadaşız biz Kartal beyle öyle değilmi kartal bey " dedi Selda kırmızı yanaklarıyla. " Öyle vallah Selda Hanım benim arkadaşım " dedi .


" Öncelikle bey demenize gerek yok Selda Hanım , ayrıca burdan bakınca hiç arkadas gibi durmuyorsunuz " dedi Derviş . " Sende hanımı at Derviş , arkadaşız biz Kartalla " dedi Selda .


" Vallah ben Derviş' e katılıyorum hic arkadaş gibi durmuyorsunuz , bu arada ben Oya selda'nın yakın arkadaşıyım " dedi Oya Derviş e bakarak .


" Bende Derviş kartalın en yakın arkadaşıyım " dedi Derviş . Bunlar böyle konuşurken yan sandalyeyi biri çekti ve yanıma oturdu kim diye bakışlarımı çevirdim, Gurur komutan yönünü bana çevirerek oturmuş , bir elini masaya koymuş diğer eli ise sandalyemi tutuyordu .


Ben ayağa kalkacağım zaman elimden tutarak geri oturttu . " Konuşucaz Asena ve sen hiçbiryere gitmeyeceksin" dedi . " Sizinle konuşacak hiçbirseyim kalmadı ,bırakın beni tüm askeriyenin önünde rezil oluyoruz " dedim .


" Rezil olmak şuan umurumda değil , ben söylemedim diyorum ve sen bana inanmıyorsun " dedi " İnanmamayada devam edeceğim, çünkü siz sözünde durmayan aşalığın tekisiniz " dedim .


" Aramızda şuan rütbe var bunu unutma ve ben hiç kimseye birsey söylemedim burda yanlış anlaşılma var onu düzeltmek istiyorum ama sen izin vermiyorsun " dedi .


" Komutanım çok dikkat çekiyorsunuz, herkez size bakıyor " dedi Selen. Bakışlarımı etrafa çevirdiğimde gerçekten çoğunluğun buraya baktığını gördüm . Gurur hızla ayağa kalkıp bileğimi tuttu ve beni peşinden sürüklemeye başladı .


" Komutanım " dedi bir kaç kişi ama kim olduklarını göremedim . Bizi hızla yemekhaneden çıkardı " Bırakın beni " dedim elimi geri çekemiyordum çünkü çok sıkıyordu ve benden biraz daha fazla güçlü olabilir ama biraz .


Arka bahçeye kadar sürükledi beni . Askeriyeden iyice uzaklaşınca kolumu bıraktı . " Ya siz benim yakamı neden bırakmıyorsunuz , yetmedi yaptıklarınız daha ne istiyorsunuz " dedim .


" Ben sana hiç birsey yapmadım , sabahtan beridir sana kendimi açıklamaya çalışıyorum fakat sen anlamamakta ısrar ediyorsun " dedi .


" Hadi siz söylemediniz tamam kim söyledi o zaman Canan ' a KİM SÖYLEDİ " dedim sonda bağırarak.


" BİLMİYORUM Allah belamı versinki bilmiyorum , ama şu siktiğimin durumundanda kurtulamıyorum yapmadığım birsey için bana nefret dolu gözlerle bakıyorsun " dedi .


" Nasıl öğrendi o zaman Canan, kuşlar mı söyledi, yoksa gerçekten duvarların kulağı varda onlarmı söyledi " dedim .


" Ya sen bana neden inanmıyorsun , neden gidim söyleyeyim Canan ' a " dedi tekrar .


" Sabahtan beri aynı yere dönüp duruyoruz " dedim " Kimin yüzünden acaba " diye mırıldandı Gurur komutan .


" Çok uzakta aramayın , icerde bana olan bakışların suçlusu sizsiniz , Canan'nın dünkü tavrı sizin suçunuz, benim bütün gece ağlamamam sizin suçunuz, şu iki gündür başıma gelen hersey sizin SUÇUNUZ " dedim .


" BEN SÖYLEMEDİM neden inanmakta bu kadar zorluk çekiyorsun söylemedim " dedi . " Boşversenize olan oldu sonuçta , şimdi beni rahat bırakın" dedim ve ilerlemeye başladım .


👩‍✈️👩‍✈️👩‍✈️


Unifirmamı çıkartıp , odamdan çıktım . Yemek sıkıcı geçmişti , bende odama gelip uzun süredir biriken işlerimi hallettim . Koridorda ilerlediğim sırada


" Komutanım beklermisiniz " diye bir ses duydum .


Kafamı arkama çevirdiğimde Canan'nın timinden bir kız bana doğru ilerliyordu . Kız asker selamı verdi


" Rahat asker " dedim " Komutanım sizi meşgul ettiğim için özür dilerim ama bunu size söylemem gerekiyor " dedi .


" Seni dinliyorum " dedim , " Dün Canan komutanımla dışardan geliyorduk , o gün sizin konuştuğunuz adam ve yanında bir kadın vardı. Canan komutanım merak edip yanlarına gitti bende peşinden gittim . Adama sizi yakın arkadaşı olarak tanıttı , adam geçmişte yaşadıklarınızı ve sizin gerçek babanız olduğunu Canan komutana anlattı , ben ne olduğunu anlamadan yemekhanede bağırarak söylemeye başladı . Bugünde sizi Gurur komutanımla arka bahçede kavga ederken denk geldim kulak misafiri oldum biraz . Gurur komutanın suçu yok komutanım Canan komutanım babanızdan öğrendi " dedi .


Ne ben o kadar suçlamıştım Adamı


" Teşekkür ederim asker Gidebilirsin " dedim kız kafasını sallayıp ilerlemeye başladı . Gurur komutan gerçekten söylememişti özür dilemeliydim adamın suçu yokken o kadar bağırdım .


Adımlarımı Gurur komutanın odasına yönelttim . Hızlı adımlarla koridordan geçip odasına vardım . Kapıyı çalmadan içeriye girdim ama gördüğüm manzara ile durdum . Çünkü şuan karşımda Canan kollarını gurur komutana sarmış ve şuan sarılıyordu .


Selam ......


Oy vermeyi unutmayın.


Cananni dövmek isteyenler yorumlara +1 yazabilirler . Gorusmek üzere kankisler


Loading...
0%