Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. BÖLÜM

@havinkaybar

Kafa dağıtmak amacıyla yazılmıştır.

Başlama tarihinizi buraya bırakabilirsiniz.

Not: Kurgu değildir.

🕯️

Sınıfımın camından Bahçede bankta oturan tahminimce 9. Sınıfa giden kızın bakışlarını takip ettim. Basketbol sahasına bakıyordu boş boş belkide içli içli..

Ben ise o tarafa bakmayacaktım. Kıza bakmaya devam ettim. Boyu uzundu, kumral saçları vardı en fazla 50 kiloydu hayır bakma bakma

Kıza bakınca zaten tanıyomuşum gibi hissetim. Neden mi? Tamam sus

Bir süre sonra öğlen arasının bittiğini haber veren zil sesini duyduğumda camı kapatıp sırama geçtim.

Erna, Erna, Erna... Erna Aksoy Adım buydu

​​​​​​Yanımda horlayan Beyzayı dürtüm. Sınıfımdakiler yavaş yavaş sınıfa geliyordu.

"Ders matematik iki hafta sonra da sınavlar başlayacak. Not vermem uyan ve not tut" esneyerek uyandı. Artık bir hastalığı olduğunu düşünücektim bir insan neden hep uyur ki? "Kalemim nerde ya iki dakika uyuduk hemen çalmışlar." dedi sızlanarak yüzü şişmişti çok sevimli görünüyordu tutup bir öpücük bıraktım yanağına melül melül baktı hala uykusu olmalıydı ki bişey demeden yarı uykulu bir şekilde tahtada yazanları yazmaya başladı.

12 Yıl olucak bu sene arkadaşlığımız. Dile kolay ilkokuludan beridir arkadaşız. Kızıl saçları yeşil gözleri, fındık burnu şiş suratı dağınık saçları O an farkettim Sadece okul dışı partilerde özenliydi bu kız!

Aslında bazen nasıl anlaşıyoruz şaşırıyorum.

Mesela Beyza makyaj yapmaya, süslenip püslenmeye, küfüre, erkeklere, yemek yemeye bayılır. Ben ise tam tersiyim.

Herneyse

Son 3 ders o kadar sıkıcıydı ki patladım.

Nihayet okul bitince çantam toparlayıp Beyzayı uyandırdım." Bıktım senden yemin ederim ya " kolunu çimdikledim. İnleyerek uyandı " Dün parti 3 ' te bitti. Sabah 8' de ders var nasıl ayılmamı bekliyosun ya " hala kolunu ovuşturarak söyleniyordu. " Sende gitme hergün gidilir mi kızım kafayı mı yedin" çantasını toplamya başladı. " Bu akşam bir tane daha var " dedi coşkulu bir sesle. Göz devirdim. Koluma girmesiyle birlikte beraber kızlar lavabosunun yolunu tuttuk. Rutin olmuştu artık. " Ben kapıda bekliyorum. Acele et." Göz devirdi. Orta parmak çekip kapıyı kapatı. 5 dakikanın sonunda" Lan hadisene" diye söylendim. " Az dur ya hasta olmuşum" dedi sızlanarak " Var mı" dedim kapıya vurarak o zaten anladı " Var var "dedi. Mecbur biraz daha bekleyecektik.

2 3 dakika geçmişti ki bir grup erkeğin gülüşerek merdivenlerden indiğini gördüm O da vardı. 4 Kişiydiler. Milas, Alper, Tugay, ve O tabi bide Sena ve nazlı vardı. Ama onlar şuan yoktu.

Şükür

Tugay bir kaç saniye bu tarafa baktı. Göz göze geldik. Arkadaşlarına kafasıyla siz gidin ben geliyorum işareti verdikten sonra benim olduğum tarafa doğru yürümeye başladı. Hepsi dönüp bir kere bana baktılar Biri hariç sonra kapıdan çıkıp gittiler.

Tugay yaklaşınca sırtımı duvardan çektim ve gittikçe yaklaşan bedene baktım tugay dövmeli, fit, yakışıklı ve sarışındı. Instagram'da bı ara staklamıştım ve 48 bin takipcisi vardı. H​​​​​oy maşallahtı yani

Yanıma geldiği zaman gülmümseyip "Merhaba" dedi. Beyza için geldiğini tahmin etmek zor değildi. Tugay öylesine biri değildi.

8 Yıldır hoşlandığım çocuğun hem kuzeni hem de en yakın arkadaşıydı.

İmdat!

" Merhaba" soran gözlerle baktım. Boğazını temizleyip"Yarın doğum günüm. Bizde bir otelin çatı katında kutlamayı düşünüyoruz tüm okul davetli" Elini ensesine attı. Sanki utanıyordu. Sevimli şey"Senin bir arkadaşın var. Beyza onu da kendim davet etmek istemiştim. Ama bugün hiç görmed-" derken lavabonun kapısı açıldı. Beyza çıktı bir bana bir Tugaya baktı Allah'tan saçını falan düzeltmişti. İnsana dönmüştü. Tugay beyzayı görünce gülümsedi." Bütün gün seni aradım gelmedin sandım." Beyza bana bir bakış atıp "Doğum günü içinse dün partide geleceğimi söylemiştim zaten" Tugay bir kaç saniye Beyzaya baktı daha sonra soğuk bir sesle" Dün sarhoştum ne dediğimi hatırlamıyorum bile bidaha söylemek istedim neyse karar senin iyi günler"deyip gitti. Beyza bir kaç saniye şok olmuş gibi kaldı.

 

Aslında anlıyordum. Tugay beyzadan hoşlanıyordu hatta bir ara çıkmışlardı. Ama Beyza biliyo ki tugayla fazla yakın olursa o gruba girer ve Beyza girerse bende girmek zorunda kalırım. Ama ben istemiyorum. Çünkü O da o grupta ve Tugayla kuzenler.

Ve ben istemiyorum. Gerçekten istemiyor muyum?

Beyza da bunu bildiği için Tugayı terslemeye çalışıyor Tugay ise üzülüyor.

Tamam biraz suçlu hissediyorum.

"Beyza bence hoşlanıyosan ve onun da senden hoşlandığını düşünüyosan bir şans ver" dedim. Beyza dolu gözlerle " Özür dilerim tugayı hiç hayatımıza dahil etmicektim ve sen de o aptalı görüp üzülmeyecektin. Ama seviyorum galiba dün dans ettik. Sabaha karşı beni eve bıraktı. Çok güzeldi Erna" dedi dolu gözlerle mutlulukla tutup sarıldım. " Bence gidip konuş özür falan dile mutlu olun o konuya gelirsek de.. Bilmiyorum ben hallederim"Oysaki haledemeyecektim biliyordum. Yine dibe batıcaktım. O yine beni görmeyecekti. Klasik son. Beyza " Özür dilerim." Dedikten sonra ayrıldı. Ve beraber çıkışa doğru gittik kapıdan çıktık.

Tam tahmin etiğimiz gibi gitmemişlerdi. Tugay bankta oturmuş sigara içiyordu Milas ve Alper dünkü maçı konuşuyorlardı O ise arabaya yaslanmış sigara içiyordu. Bakma bakma bakma. Beyzanın elini sıktım bana baktı baktı baktı.. yanağıma bir öpücük kondurup Tugayin oturduğu banka doğru yürümeye başladı.

Ben ise asla O' nun tarafına bakmadan okulun çıkış kapısına doğru yürüdüm. Beyzayı orda bekleyecektim. Beyza Tugayin yanına gitti ve oturdu konuşmaya başladı sesi buraya gelmiyordu.

Yine gözüm ona kaydı halbuki daha az önce kendime söz vermiştim ona bakmayacaktım diye. Siyah dağınık saçları, siyah gözleri, uzun boyu, keskin yüz hatları, deri ceketi, kot pantolonu, siyah botları ve elleri güzel elleri Neyse sus bakma O bana hala bakmıyor bu arada.

Bazen bilerek bana bakmadıgını düşünüyorum.

Çocuk resmen bana kör doğrusu sarışın olsam saçlarımı da uzatsam beni sever ama o kadar kafayı yemedim. Bekli çoktan yedim. Tamam sus

Peki o kim mi Araf Asil..​​​

İlk önce 5. Sınıfta görmüştüm ama sonra o sınıf değiştirmişti. Çok az görmüştüm şuan hayal meyal hatırlıyordum ama küçük Ernada büyük bir etki bırakmış olmalı ki ben 8 yıldır ona bakıyorum ama o bana yanlışlikla bile bakmıyor.

Bir insanın gözü bile kaymaz mi?

Okuldaki kızlarla ilgilenmiyor galiba biri hariç.. Bu hem iyi hem kötü.

beyzanin dediğine göre kız çevresi çok yok ama barlarda arada bir kaç sarışınla görüyormuş.

Banane ki!

Bir ara okulda sarışın bir kızla çok samimiydiler hatta sevgiliydiler çok kıskanıyordum o zaman ama daha sonra ayrıldılar ve itiraf etmeliyim ki kız çok güzeldi sarışın uzun saçlı, güzel yüzlü.

Sus Erna

Beyza ile tugayı el ele görünce gülümsedim. Bu tarafa doğru geliyorlardı. Yanıma geldiklerinde tugay beyzaya sarıldı bana da kısa bir baş selamı verdi ve aradından Arafın yanına doğru gitti. Beyzaya utansın diye kaş göz yaptım. Gülüp omzuma vurdu "Gel gidelim yolda anlatırım onlarin işi varmış okulda birini bekliyolar" kaşlarım havalandi kimi bekliyorlardı acaba?

Araf zaten hep telefona bakiyordu." Neyse bizi ilgilendirmez hadi gidelim " Gerçekten ilgilendirmiyor mu Erna?

Yalancı.

🕯️

Ve bitti!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%