Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4. Bölüm

@helinaksy0

4.BÖLÜM:BALO

hoca balonun olacağını söyleyince her bir ağızdan bir cümle çıktı ve bu karmaşıklığa yol açtı. Hoca masaya iki kere vurdu ve herkes hocaya odaklandı "1 hafta sonra balo var! Herkes partneriyle gelsin" dedi hoca. Ben kiminle gelecektim? En iyisi gitmemekti.

Tenefüs zili çaldı ve ayağa kalkıp çantamı aldım ve kütüphaneye gittim. Kütüphaneden bir kitap aldım ve okumaya başladım. Tam o anda yanıma bir kız geldi "selam,ben ecrin" dedi. Bu kız bana dün 'bu okula geldiğin için pişman olacaksın' diyen kızdı,şimdi ne diye gelmişti? Benden ne istiyordu?

kıza baktım "selam" dedim. O kadar duygusuzca demiştimki! ecrin gülümseyerek "arkadaş olmak istermisin?" Dedi. Gülümseyeşi o kadar yapmacık gelmiştiki! Sizce kabul etmelimiydim?okulda tek takılmak yerine kabul ettim. "Tamam." Dedim ve elimi uzatarak "ben sıla" dedim ve elimi sıktı.

Ecrin ile bahçede bir banka oturmuştuk. Ecrin bana boyna sevgilisinden bahsediyordu! Aşırı sıkıcı geçiyorduki! Sanki ilk defa sevgilisi olmuş gibi her detayını anlatıyordu! Daha sonra dayanamayıp "ecrin benim biraz işim var gitmem gerek" diyerek kalktım ve kantine gittim.

Kantine geldiğimde bir masaya oturdum ve telefonumu çıkarıp merte yazdım.

sıla:mertiskooo

kısa süre sonra mesaj geldi

mert:kızım sen nerdesin! Niye telefonlarıma bakmiyorsun? Meraktan öldüm! Neredeyse istanbula gelecektim!

mert:bir sorun yok değilmi?

"Var! bana boyna zorbalık yapıyorlar mert!" iç sesim gerçeği söylesede ben yalan söyledim.

sıla:iyim ben bir sorun yok

"aynen iyisin sıla" iç sesimden nefret ediyordum! Her şeye karışıyordu ve buna engel olamıyordum!

Daha sonra merti arama kararıyla onu aradım. "Alo" dedim. dedim gülümsediğine emindim "nasılsın? Dün mesajlarımı görmüşsün niye cevap yazmadın?" Dedi. Üzgünüm mert,o anda bir herifin teki telefonumu almıştıda...

Tekrar bir yalana baş vurarak "dün eve misafir geldi" dedim. Aptal sıla! Eve daha yeni taşındın ne ara misafir gelecek! Aptal! "iyi yalan söylemiyorsun sıla" susar mısın iç sesim! Sana yalan söylebiliyormuyum diye sormadım!

"yalan söylüyorsun sıla" dedi mert. Anlamıştı! Anlamakta zorluk yoktu zaten. "Hayır yalan değil mert" dedim ve devam ettim. "Dün komşularımız bize yemek getirince annemde onları eve davet etti" ne güzel devam ettiriyordum ben öyle olmayan bir şeyi? Galiba iç sesime göstermeye çalışıyordum ne kadar iyi pardon kötü yalan kurmayı

"inanayımmı yani?" Dedi mert. Gülümseyerek "eveett" dedim. tam o anda birden şarjım bitti! Hayır! Olamaz! Şimdi zamanı değildi. Telefonu öfkeyle masaya koydum. Ben bunu nerede şarj edecektim? Derin bir nefes aldım.

bir şekilde telefonumu şarj etmiştim ve derse girmiştik. Dersi dikkatle dinliyordum.

ders bitmiş,çıkış zili çalmıştı. Ayağa kalkıp çantamı aldım ve yürümeye başladım. Tekrar dolmuşa binecektim. Dolmuşa bindim ve boş bir yere oturdum.

kısa süre sonra eve geldiğimde zile bastım ve annem açtı kapıyı. Anneme gülümseyerek içeri geçtim. Annem peşimden ilerlerken "okul nasıl geçti?" Dedi. "okul çok berbat geçti,bir balo varmış ve benim bir partnerim bile yok!" iç sesime tekrar sinirlenirken anneme gülümsedim "aşırı güzel geçti" dedim ve odama yöneldim.

çantamı odama fırlatıp üzerime hello kittyli pijamalarımı giydim ve saçlarımı ev topuzu yapıp telefonumuda alıp annemlerin yanına gittim.

koltuğa oturdum. Babam büyük bir ihtimalle işteydi. Babam bir tamirciydi. Ablam yanımda telefona bakiyordu ve sırıtarak mesaj yazıyordu. Büyük bir ihtimalle barış abiye yazıyordu.

Annem en yakın arkadaşı Fatma teyzeyi aramış dedikodu yapıyordu "kız fatma siz gittinizmi Esmanın düğününe?" Diyordu annem. Fatma Teyze ne cevap verdiyse annem anlatmaya başladı. Annemin yorumlarını dinlemek yerine odama gittim ve yatağıma uzandım.

telefonumu açıp sosyal medyada gezindim ve birden karşıma ecrinin sosyal medyası çıktı!

Ececoskun

kendimi kontröl edemeden hemen hesabına tıkladım. Hesabı gizliydi! Derin bir nefes verdim ve telefonu bırakıp gözlerimi kapadım.

Daha sonra ablamın odaya dalmasıyla gözlerimi açtım. Bu kız sürekli odama dalacakmıydı? "Noldu abla" dedim. Ablam neşeyle yatağıma oturdu. "Bak şimdi barış..." diyeceği sıra telefonu çaldı. Göz ucuyla telefonuna baktığımda barış abinin atacağını fark ettim ve sırıttım. Ablam koşar adımlarla odamdan çıktı.

daha sonra aklıma okulda şarjımın bitip merti aramayı unuttuğum aklıma geldi ve hemen merti aradım. "Alo!" Mertin telaşlı sesi geldi. "Mert,ya ben senle konuşurken şarjım bittide" dedim. Mert derin bir oh çekip konuştu "iyi tamam" dedi. Annem Mutfakdan beri seslendi "sıla kızım! Yemek hazır" dedi. "Hadi ben yemek yicem sonra ararım seni" dedim ve telefonu kapatıp mutfağa ilerledim.

Annem masaya yemekleri koydu. Herkes masaya oturmuş yemek yiyordu. Kısa süre sonra herkesin yemeği bitmiş annem bana iş vermesin diye hızla masadan kalkıp odama yöneldim. Annem arkamdan seslendi "sıla!" Dedi. Odama gidip uzandım ve gözlerimi kapatıp uyuyo numarası yaparken gerçektende uykuya dalmıştım!

1 hafta sonra (balo günü)

gözlerimi açtım. Bugün balo vardı ama ben gitmeyecektim. Bugünde zaten genel olarak okul yoktu. Ne güzel. şimdi evde oturup kitap okurum.

tam ayağa kalkacakken telefonum çaldı. numaraydı. Kim bu? Biraz gerilerek telefonu açtım "Alo?" Dedim. Daha sonra ince bir ses geldi. Tanıdık bir sesti "Alo! Sıla,ecrin ben" dedi. Ecrin niye beni aramıştı? Daha doğrusu benim numaramı nereden bulmuştu? "Alo ecrin,ne oldu?" Dedim. Ecrinin sesi geldi "ya benim bir arkadaşım varda,baloya çok gelmek istiyor fakat bir kız arkadaşı yok. Eh seninde bir erkek arkadaşın yok. Bu yüzden siz ikiniz baloya gelseniz?" Dedi. Görseliydim çok kararsızdım. Tanımadığım bir erkek ile baloya gitmek biraz tuhaftı. "Bilmiyorum" dedim. Ecrin birden "Hadi be sıla,kırma çocuğu" dedi. Derin bir nefes aldım ve kabul ettim.

telefonu kapattığımızda o kadar çok pişman olmuştum ki! Birden arayıp 'yok ben gelmicem' diyecektim ama sonraysa ayıp olmasın diye kendimi tuttum.

ayağa kalkıp ablamın odasına yürüdüm. Mükemmel kuaferim tabikide ablam! "Abla" dedim odasına girerek. Ablam yatağına uzanmış telefonuna bakıyordu. "noldu" dedi. Yanına yaklaştım ve "ya bi tane balo vardıda saçlarımı ve makyajımı yaparmısın?" Dedim. Ablam elindeki telefonu bıraktı "iyi tamam." Dedi ve beni makyaj masasının koltuğuna oturtup ilk önce saçlarımı yaptı. Alttan dağınık topuz yapmıştı. Güzelde olmuştu. Daha sonra makyaja geçti. Fondeteden,kapatıcı,rimel ve hafif kırmızımsı ruj.

Ablam daha fazla makyaj yapayım desede ben izin vermedim. Bu makyaj iyiydi. Daha sonra siyah bir elbise giydim.

Ecrini aradım. Bi kaç dakika sonra açtı "alo?" Dedi. "Alo ecrin,hazırım ben. Konum atarım" dedim. Ecrin birden telaşla "t-tamam! Ben miraça atarım konumu" dedi ve birden telefonu yüzüme kapadı. Garip bir kızdı. Gerçekten garip davranıyordu.

yarım saat sonra ecrin beni aradı ve arkadaşının geldiğini söyledi. Evden çıktım ve arkadaşını gözlerim aradı. Çocuğu bile tanımıyordum! Derin bir nefes aldım ve hala etrafıma bakarken birden bir el kolumu tuttu " Ben miraç" dedi. Galiba oydu. "Bende sıla" dedim.

arabaya binmiş okula gidiyorduk. Arabanın içi sessizleşmişti. İkimizdende ses çıkmıyordu. Yarım saat sonra okula vardık ve arabadan indik.

etraf fazla kalabalıktı. Bazıları okulun havuzuna girmiş yüzüyordu. Tek derdim bir yere oturmaktı! Oturacak bir yer bulmuştum! Tam oraya doğru yürüyecekken biri beni itti ve havuza düştüm!

Geçde olsa geldi bölüm. Sizce sılayı kim attı havuza? En yakın zamanda 5. Bölüm gelicekk

 

 

 

 

Loading...
0%