Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@helinaksy0

6.BÖLÜM:HASTALIK

duyduğum söz ile şok içinde durakladım ve arkamı dönüp Barış abinin Ailesine baktım. Ablam evlenecekmiydi? Tamam bazı iyi yanları vardı ama ben ablamsiz naparım! "ablanın odasını giyinme odası yaparız" diyordu iç sesim. Aslında iyi olurdu.

kendime geldim ve hemen odama girip ıslak elbisemi çıkardım. Miraç denen çocuğun aklına hiç mi gelmemiştim? Aman bana ne? Derin bir nefes aldım ve altıma bol bir pantolon giydim. üzerimede siyah bol kısa kollu giydim ve saçlarımın ıslak olduğu çok belli olmasın diye topuz yaptım. Odamdan çıktım ve oturma odasına girdim.

gülümseyerek herkese "hoşgeldiniz" dedim ve ablamın yanına oturdum. Barış abinin annesi Havva teyze konuştu "isteme olacak değil mi?" Dedi. 2. Bir şok yaşarken herkes "evet olacak" diyordu. Ablam basbaya evleniyordu! Ablama baktım ve fısıldayarak "abla ne oluyor?" Dedim. Ablam neşeyle fısıldadı "evleniyorum!" Dedi. 3. Şokumuda yaşadım tam oldu!

Bu evlilik meselesine biraz alıştıktan sonra benide kattılar sohbete. Barış abinin babası hüseyin amca söze atladı "Ee kızım dersler nasıl?" Dedi. "çok iyi hüseyin amca neredeyse okul 1. 'Siyim!" demek yerine "idare ediyor hüseyin amcacığım" dedim. Annem ve babam ise gururla bana bakıyordu. Ne güzel değil mi? En azında bana güvenerek gururlanıyorlar.

annemlerin sıkıcı sohbetlerinden ayrıldım ve odama gittim. Yatağıma uzanmış sosyal medyada geziniyordum. Birden telefonuma bir bildirim geldi! Mertten yeni bir mesaj! Hemen üzerine tıkladım ve mesajı okudum.

mert:sıla balo nasıl geçtiii

mert balo olduğunu nereden biliyordu?

sıla:berbat geçti de sen nereden biliyorsun balonun olacağını

yazdım ve gönderdim. Kısa bir süre sonra mesaj geldi

mert:kızım ben ecrini takip ediyorum

ne! Mert ecrini takipmi ediyormuş! Nereden tanıyordu?

sıla:nasıl sen ecrini taniyomusunn

mert:tüm okul o kızı takip ediyo benide o okuldan sanıp isteğimi kabul etti galiba

acaba havuza düştüğümü biliyormuydu? Umarım fotoğrafımı çekip sosyal medyaya yaymazlar. Hem yayamazlarki çünkü ecrinin sevgilisi beni kurtardı!

sıla:anladımm

mertle uzun uzun konuştuk daha sonra Benim uykum geldiği için konuşmayı bırakmıştıkdık. Kısa bir süre sonra uykuya daldım.

sabah olmuştu. gözlerimi öksürerek açtım. O kadar çok öksürüyordum ki boğazlarımda acımaya başlamıştı! Annem odama girdi "kızım iyimisin?" Dedi. Öksürüklerimin arasından konuştum "öksürük" diye söylenmeye başladım. Annem telaşla mutfağa gitti ve elinde bir bardak su ile geri döndü "Al iç bakalım kızım" dedi annem. Suyu alıp kana kana içtim.

"ateşi 38.2 hastaneyemi gitsek?" Dedi annem. Gözlerimi kapatmış battaniyeme sarılıyordum. Anneme mırıldandım "iyim ben" dedim. Aynen anne çok iyim (!) Konuşacak halim bile yoktu büyük bir ihtimalle dün havuza düştüğüm için hasta olmuştum. Annem elindeki hapı bana uzattı "Al bunu iç kızım" dedi annem. Dediğini yaptım ve hapı içtim.

Annem sürekli odama girip beni kontrol ediyordu. Hap etkisiyle ateşim düşmüştü. Hasta olduğum için okulada gidememiştim.

ablam odama girdi "sıla hadi kalk annem yemeği hazırlamış" dedi ablam. Dermansızca konuştum "tamam" dedim ve ayağa kalktım.

Yemeğimizi yemiş annem bulaşıkları toplarken ablam ile sohbet ediyordu "anne benden fazla heycanlısın!" Dedi ablam. Annem gülerek "e napayım! Benim ilk göz ağrım evlenecek!" Dedi annem. Dermansızca gülmeye çalıştım "annem yakında herkese duyuru yapacak" dedim dermansızca. Ablam gülerek "baba! Annemle siz nikah tazelesenize" dedi ablam. Annem gülerek ablamın koluna şakayla vurdu "of Nazlı!" Ablam sonra bana döndü "düşünsene sıla,senin ve benim çocuklarım çok iyi bir kuzen" dedi ablam. Göz devirdim ve ablama halsizce yastık fırlattım "sen iyice kafayı sıyırdın!" Dedim ve ablamdan kaçmaya çalıştım.

kaçarken tam o anda zil çaldı! zili bahane ederek ablamın beni dövmesinden kurtuldum ve kapıyı açtım. Karşımda o vardı!

 

merhabaaaaa! sizce gelen kişi kim? Vee sizce isteme ne zaman olsunnn? 7. Bölümüde hıphızlı bi şekilde atmaya çalışacağımm♡

 

Loading...
0%