Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm|GELECEKTEN GEÇMİŞE HATIRLATMA

@hestia_x0

Yıllardır işim sadece krallığa ve kraliçeye hizmet etmekti, kendimi ona adamıştım şimdiye kadar. Sanırım eskisi kadar iyi değilim bu yüzden benim evlenmemi istiyor. Bilmiyorum içimde bir aile kurma isteği hiç olmamıştı, ve şimdi birden bire bilemiyorum galiba doğru olan bu belkide kraliçe'nin dediği gibi akşamki maskeli baloya hazırlanmalıyım.

Hmm o zaman bi elbise seçelim bakalım bakalım nelerim var.

Sanırım bu sade elbiseyi seçeceğim fazlasıda abartıya kaçar bence.

 

 

 

Yere kadar uzanan kuyruğu ve straplez olması zaten ihtişam veriyordu lacivert rengide tam olarak bana hitap ediyor.

 

 

 

Maske olarakta bunu seçeceğim sanırım ama, bunu nerden aldığımı hatırlamıyorum ne zamandan beri burdaydıki garip,ama güzel üstündeki elmaslar ve demirden olması muhteşem, sanırım artık hazırlandım çıkabilirim.

 

Evden çıkalı 10 dakika olmuştu şimdiden umarım gecikmem sakar bi insan olduğum içinde bu üstümdekileri kirletmeden yürümek zor açıkçası sonuçta ilk kez topuklu ve elbise giyiyorum.

 

Artık gelmiştim Hytendria sarayına, ve bu sefer şövalye ünvanıyla değilde sivil ünvanımla gelmiştim. Ve öylesinede değildi eğlenmek içindi bu seferki, güzel hissettiriyor sanki ama bi yöndende bilemiyorum çok garip birden bire beni buraya sürüklemeleri. Ben bunları düşünürken tabii çoktan içeri girmiştim bile garsonlardan birinden kırmızı şarap istedim, sonuçta eğlenmeye geldik değil mi ? "Sivil hayatımın ilk gününe" diyerek garsonun getirdiği şarabı kafama diktim.

 

 

Yavaştan yavaşada müzik açılmaya başlamıştı ufak ufak danslarda ve hemen karşıdan yanıma gelen kraliçe Perla, "kraliçem" diyerek eteklerimin ucunu tutup onu selamladım. "Merhaba Carol, nasılsın,eğleniyormusun?" Diyerek bana peşpeşe sorular tuttu. "Sağolun efendim,sayenizde daha iyiyim" dedim ve Kraliçe Perla uzaklaştı.

 

Klasik bir müzik çalmaya başladı ve ardından yanıma bir beyefendi geldi ve bana "sizi dansa kaldırabilirmiyim hanımefendi?" Dedi yarım gülümsemesiyle ve bende doğal olarak kabul etmeliydim. "Tabii" dedim ve zarifçe elimden tutarak piste yaklaştık. Bana "Carol değil mi sizi çok duymuştum kraliçenin baş şövalyesi,sağ kolu olarak" dedi. "Evet, evet Carol siz?" Dedim ve ardından "James" dedi ve tekrar soru yöneltti bana "yanlış anlamazsanız kraliçe'nin ve sizin hakkınızda çok söylenti var, bazıları kovdu, bazıları kendi isteğiyle, bazılarıysada ihanet ettiğinizi düşünüyor. Bunlar doğru değil diye umuyorum ben şahsen" dedi. Ah keşke bunun cevabını bende bilsem fakat asılsız sorulara asılsız bir cevap vermem gerekecek maalesef "Evet haklısınız, asılsız neredeyse hepsi ama ben kendi isteğimle ayrılma kararı aldım. Ve biraz eğlencenin kime ne zararı var değil mi ?" Diyerek yanımızda bulunan bi bardağı kafama diktim. "İzninizle" diyerekten james uzaklaştı.

 

 

 

Tahminen ne kadar geçti tam olarak hatırlayamasamda partinin sonuna gelmiştik, maskeleri çıkardık ve bir kez daha bu sefer daha hareketli bir müzik çaldı. Fakat ben bunu kaldıramayacaktım tuvalete gittim hemen, elimi yüzümü yıkadım sanırım fazla kaçırmıştım değil mi? Midem bulanıyordu fena bir şekilde yavaştanda eve gitmeliydim.

 

 

Sarayın kapısına gelmiştim ve yanıma, sanırım kıyafetlerinden anlamam gerekirse bir lord geliyordu. Lord iyi de neden bu saraya gelsin ki bu baloya sadece siviller katılıyor diye biliyorum, seçkin kişilerin burda olmaması lazımdı. Bana daha çok yaklaştı ve "Carol Richardson, sizi eve bırakma şerefinde bulunabilirmiyim izninizle?" Dedi ve kabul etmeliydim çünkü bu sarhoş halimle yürüyebileceğimi sanmıyordum. "Tabii" dedim ve atın üstüne çıkarken elini uzattı onu tutarak daha kolay atın üstüne çıkabildim.

 

 

Hala atın üstündeyken ona bir soru sordum "Lordmusunuz?" Dedim "mm hayır lord değilim ben bir kralım" dedi ve şaşırdım normalde bi kralın buraya gelmesini gerektirecek pekte fazla bir şey olmaz normalde ve bu normal değildi "Bildiğim kadarıyla Krallar kolay kolay Hytendriaya gelmezler gelirlersede tek başına gelmezler hangi krallıktansınız acaba?" Diyerek tekrardan soru yönelttim, lakin cevap alamadım, artık evime gelmiştik attan indim onun yardımı ile tam gidicekken ismini sordum "isminizi söylemediniz" dedim ve yarım gülerek "Darian küçük kız" dedi ve hızla gözden kayboldu, hayır o kadar da küçük değilim ya 26 yaşındayım yani 26 çokta küçük bi sayı değil bence ki kraliçelerle karşılaştırıyorsada normal olmalı.

 

 

Yatağıma geçtim üstümü değiştirip yarın ilk işim onu araştırmaktı bulmam gerekliydi çok saçmaydı sorumada cevap vermemişti bu onu dahada şüpheli bir hale getiriyordu zaten. Yinede unutmamak için bir kağıda Darian yazdım. Ve kendimi rahatlamak için yatağın kollarına attım.

Loading...
0%