Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@idauthoril


Her gün olduğu gibi bugünde zorlanarak yataktan kalktım annem bugün sadece bana kahvaltı hazırlamıştı Eylül okula gitmiycek mi ?.hayır bugün okula gitmiycek onların sınıfı gitmiycek demişti Bi anlam veremedim neden okula gitmeyecek ve burası lise en fazla sadece bir öğretmen gelmezdi bir gün içerisinde kahvaltımı yapıp üniformamızı giymek için yukarı çıktım kısa kollu üstünde okulun artmasının bulunduğu gömleği giydim altıma da okulumuz arması ile uyumlu olsun diye yapılan mavi siyah kareli eteğimi giydim hava çok az soğuk olduğu için üzerime okulumuzun gitmemizi istediği hırkayı giydim yine aynı şekilde siyah üstünde okulumuzun arması vardı.Annemle vedalaşıp servise bindim.

Yaklaşık yarım saat sonra okulun bahçesindeydik ama okulda bizim sınıfımız hariç hiçbir öğrenci yoktu buna anlam veremeyip sınıfıma doğru gittim anladım ki tek bunu ben fark etmemişim diğerlerinde bunun garipliğini fark etmiş olmalı ki yüzleri büyük bir şaşkınlık içeriyordu.

 

Sırama oturup neler olduğunu çözmeye çalıştım o sırada okulun hoparlöründen bir kişi duyuru yapacağını söylüyordu . Ve hepimiz o yöne doğru baktık ve şöyle diyordu.

 

Sevgili öğrenciler hepiniz bugün okulda bir gariplik olduğunu fark etmişsinizdir.Sizleri bazı yarışmalara sokacağım kaybeden elenir siz on kişi kalana kadar bu yarışmalara gireceksiniz şimdilik bu kadar bilgi size yeter arkanızı kollayın hemen arkanızda olabilirim.

bunu kimin yaptığını öğrenmek istiyordum hangi manyak böyle birlşey yapar ve sınav öğrencisiyiz biz gerçi sınavı benden başka düşünen çok az kişi vardı sınıfa bir göz attığımda herkes gruplaşıyordu bende bir gruba katılsam iyi olurdu ama kimsenin beni kabul ediceğini düşünmüyordum .Eğer birşey olursa bize adımızı bilmeleri gerektiğini düşündüm .Sıradan kalkıp tahtanın olduğu yere doğru yürüdüm arkadaşlar isimlerimizi bir kağıda yazalım ben herkesin ismini yazacağım sıradan lütfen isimlerinizi söyleyin en baştaki çocuğa bakarak ismini söylemesini bekledim ilk olarak kendi ismimi yani Çilay yazdım.

 

Daha sonra sırayla ;

 

Barlas

 

Ayça

 

Lila

 

Begüm

 

Bengü

 

Barış

 

Karan

 

Yiğit

 

Didem

 

Tuna

 

Ilgaz

 

Gece

 

Baran

 

Eflal

 

Efsu

 

Toplam 16 kişiydik bu kağıdıda duvara bantladım gruplaşmalar neredeyse tamamlanmıştı benim çağıracak diye beklerken sırama bir gölge düştü bu Barlastı bana katıl dedi eliyle bedenini göstererek aynı sitede oturuyorduk onu tanıyordum onun nasıl biri olduğunu biliyordum bana zarar veririm bilmiyordum ama onu kabul etmezsem beni takımına almak isteyen birini bulacağımı sanmıyorum , kabul ettim ve kendimize iki kişi daha bulmalıydık ortada öylece bekleyen bir kız ve bir erkek gördüm Barlas'ın koluna dokunarak onları gösterdim oda başıyla beni onaylayarak onların yanına gitdi kız başını onaylayınca üçüde yanımıza geldi sınıfta uzun süredir birlikte olduğumuz için herkesi tanıyordum ama onları ilk defa görmüştüm ben sormadan kız benim adım Bengü dedi yanındaki çocukta benim adım da Yiğit dedi böylece tanışmış olduk sanırsam ikisi sevgiliyi birbirlerine çok dikkat ediyor sevgiyle bakıyorlar yada bilmiyorum romantik kitapları çok seviyordum saatlerce sınıfta durmuştuk dışarı çıkmaya kimse cesaret edemiyordu çantamdan defterimi çıkararak olanları not ettim belki buradan çıktığımızda olanları polise anlatmamız gerekebilirdi .Aradan yaklaşık bir saat geçmişti ve hiç bir değişiklik yoktu saat şuan dokuzdu eğer sınıftaki saatimiz doğruysa sınıfın kapısı açıldı bununla birlikte tüm düşüncelerim yerlebir oldu sınıfa giren yabacı .Herkes yerlerine sizleresizlere telefonlarınızı vericem siz sormadan ben söyliyim telefonlarınızdan hiçbir şekilde arama ,mesaj ve benzeri şeyleri gerçekleştiremezsiniz .Sınıfın en başından başlayarak herkese telefonlarını verdi. Telefonumu açıp baktığımda ''BAŞARI KOLEJİ İSÖR '' yazan bir uygulama vardı kısaca İSÖR oyunu diyecektim . Yabancı ilk oyununuz

 

saat 15.00 'da bol şanslar derken bir yandanda sınıfın kapısına doğru yürüyordu yabancı çıktıktan sonra kapı kilitleme sesi duymuştum anladım ki yabancı kaçmamızı istemiyordu sınıfımızda dördüncü katta olduğu için camdan atla şansımıza yoktu .

 

 

 

YAKLAŞIK 6 SAAT SONRA

 

Kapı çok yüksek bir sesle açıldı . Yabancı elinde zımbalanan birkaç kağıt vardı . Evet sevgili öğrenciler şuan ilk oyununuzu oynayacaksınız . Yetkililerle sizi ilk oyununuz da yormak istemediğimiz için telefonlarınızdan bir oylamaya yapacağız en çok oyu alan elenecek.

 

 

 

Çok çabuk bireyler düşünmek zorundaydım telefonumu çıkarıp uygulamaya girdim . Hepimizin ismi ve fotoğrafı karşımızdaydı ve en üst kısımda oyu vereceğimiz kişinin profiline tıklamamız yazıyordu . Ben Efsun 'yueçtim sınıfa davranışları pek fazla hoşuma gitmiyordu . Oyu ver tuşuna basıp telefonumu kapattım . Yabancı süremezsin dolduğunu söyledi ve eline tabletini aldı ve en çok oyu alan ve elenen arkadaşınız yedi oyla Lila oluyor derin bir sensizliğin ardından Yabancı belindeki silahın tetiğini Lisa 'ya doğrultu ve bir dakika beklemeden bastı ve Lisa 'nın alnının ortasından vurdu . Kızların bazıları minik bir çığlık attı . Begüm , Lisa nın çok sevdiği bir arkadaşıydı olduğu yere çökerek hıçkırıklara beraber ağladı. Sınıf neredeyse son olaydan sonra çıt çıkarmıyordu . Lila yı bir tabut şeklindeki kutuya koyup götürmüştü . Pek fazla duygusal bir insan değilim bu yüzden bu olaydan pek etkilenmemiştim hatta bu kutu işinden sonra oyunu yöneten kişinin fazlasıyla squid game izlediğini düşünmeye başladım . Saatler o kadar hızlı geçiyordu ki ne ara saatin altı olduğunu anlamıştım Begüme doğru baktığımda göz altları kurumuş ve çok fazla bitkin duruyordu . Sınıfa ellerinde tepsilerle birkaç kişi geldi,yiyecekleri herkese dağıtmışlardı. Yemeklere kısa bir şekilde göz atıp yemeğe başladım biraz pilav ve yoğurt koymuşlardı. Yemek saatinin bittiğini söyleyen görevliler tabakları alıp gitti bizde Barlas ,Yiğit,Bengü ve benim sıramı yan yana getirmiştik olabilecek herhangi bir olay anında birbirimizi korumak için .

BARLAS

 

Dün yaşanan olayların şokunu pek atlatabildiğimi sanmıyorum . Çilay'a baktığımda ise çok rahat bir görünümü vardı hiç hayat umurunda değilmiş gibiydi sanki

 

Ben bunları düşünürken Çilay uyunmıştı uyku mahmurluğuyla bana ''günaydın '' dedi neşeli sesiyle ,sesi huzur veriyordu . Bizim ardımızda Yiğit ve Bengü uyanmıştı sınıfta uyanan bir kaç kişi daha vardı.

 

Gece ,Çilay 'in yanına gelip sinsi alaycı bir ifade ile Arkanı kolla seni o canını yabancı değil ben alırım. Ve tekrar alaycı bir ifadeyle sırıtıp geri sırasına gitti .

 

Bu günkü oyun için hazırlanmam gerekiyordu . Yabancı kapıyı oldukça görüntülü bir şekilde açıp adeta insanların yüzüne fırlatırcasına simit ve meyve suyu dağıtıyordu. Yarım saat içerisinde hazır olun ve okulun bahçesine inin ilk fiziksel olarak oyununuzu oynayacaksınız.

 

 

 

 

 

Loading...
0%