Yeni Üyelik
5.
Bölüm

İŞ GÖRÜŞMESİ

@iesmaozer

Olmaz, olamaz dedikten sonra olan olayları sindirmeye başlayınca büyüdüğünü anlıyor insan. Ben ailemi kaybettiğm günden sonra olgunlaşmak zorunda kalmıştım. Çünkü benim artık arkamda duracak bir kimsem yoktu.

Ben kendimin kimsesiydim.

Ve evet artık restoranın içinde iş görüşmesi içi geldiğim kadını nasıl bulacağımı düşündüm ve aklıma gelen şeyle rahatladım.

"Buyrun, hoş geldiniz size nasıl yardımcı olabilirim. İsminiz neydi acaba?" Garsonun söyledikleriyle rahatladım çünkü burası sıradan bir restoran değildi onlara isim söyleyecekt ve onlarda beni masaya götüreceklerdi.

Vay be ne hayatlar var...

"Şey... Sanırım ismi Derya evet. Derya Aksu." Dediğimde garsonlardan diğeri benimle birlikte masaya kadar eşlik etti.

Masaya yaklaştığımda orta yaşlarında olan genç ve bakımlı kadını gördüm.

Garsona teşekkür ettikten sonra Derya hanımın 'oturabilirsin' işaretiyle sandalyeye oturudum. Lakin gerginliğim yüzümden okunuyor mu diye de meraklıyım, birazda heyecan. Aşure çorbası gibi duygularım vardı.

"Öncelikle hoş geldin Bengü, Ben çalışacağın yerin, yani çalışacağın mutfağın patronuyum. Mutfaktaktan ben sorumluyum." Kadın çok fazla naifti.

Ben onu yanında dağ ayısı gibi kalıyordum.

"Öncelikle beni buraya çağırdığınız için teşekkür ederim. Benim gerçekten işe ihtiyacım var, yaptığım işlerde hep öne çıkmışımdır bunu kendimi övmek için söylemiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, demek istediğim şu ki; bana verilen görevi en güzel şekilde yerine getiririm. Zaten Cv'imi okuduysanız girdiğim yerlerde hemen hemen birkaç ayda üst pozisyonlara yükseldğimi görebilirsiniz." Diyerek kendimi net bir şekilde ifade ettikten sonra kadını bana bizim dilde 'vay be' dercesine baktığını gördüm.

"Canım, Öncelikle işlerde ne kadar başarılı olduğunu konuşmayacağım çünkü Cv'ini dediğin gibi okudum. Bizimle çalışmak demek; izin kullanmayacaksın, kimse ile iletişimde bulamayacaksın, bizim iş ile alakalı konuları birilerine anlamayacaksın... Ve daha daha çok bir sürü kural demek Bizimle çalışmak. Benim merak ettiğim neden bu iş? Bu kadar sıkı kurallara gelebilecek misin?" Kadı meraklı gözler ile beni izliyordu.

"Öncelikle ben her türlü ortama ayak uydururum. Lakin paraya ihtiyacım var çünkü üniversite okumak istiyorum ve bu devirde parasız üniversite okuyamam. Dahası da var geçinmem lazım ve benden başkası bana bakmayacağı için her türlü çalışmam lazım. Siz merak etmeyin benden sır çıkmaz. Yeterk ki beni kabul edin marifetlerimi görün." Kendimden emi konuşmam Kadının hoşuna gidiyordu fakat ben bunu isteyerek yapmıyordum.

Huyum kurusun ki ben kendimden emin olmayı severdim.

"Peki Bengücüm, sana bu gün konumu atarız yarın gelir yeni işine başlarsın. Fakat başlamadan önce on beş sayfalık bir okudum onayladım sözleşmesi var, bunu imzalaman gerekiyor."

Ne dedi kadın, on beş sayfa mı?

Bu terslikte bir iş yok mu?

"Pardon, yanlış anlamazsanız on beş sayfa bir aşçı alımı için çok fazla değil mi?" Merakımı yenik düşüp sorduklarımla kadın biraz tedirgin olmuş gibiydi.

Kadının bu haline anlam veremedim.

"Sözleşmeyi okursan anlarsın canım. Benden açık açık duymak istiyorsan söylerim Lakin kaçıp gitmek isteyebilirsin..."

"Ben her zaman verdiğim kararın arkasında dururum. Söyleyeceğiniz şeyler ne olursa olsun verdiğim karardan caymak benim kendime yaptığım saygısızlık olur." Diyerek Kadının sözünü kesmiştim.

Ah, şu kendinden emin tavrım bir sussun!

Yoksa işe başlamadan kovulacağım!

Bengü hanım kimsenin duymasını istemiyor gibi bir halle bana masada yaklaştı ve korkak bir ses tonuyla konuşmaya başladı "Bengü senin çalışacağın yer normal bir işyeri değil. Önce bunu bilmeni isterim. Sen Kutay KANSOY'un evinde çalışacaksın! Kutay bey, yeraltı dünyasının en bilindik ve en acımasız olan isimlerinden biri. Çalışacağın evde yaptığın bir hata Kutay beyin makamına iletilirse neler olacağını düşünemiyorum bile. Sen daha küçük bir kızsın böyle bir genç ve tehlikeli adamın evinde çalışmayı kabul etmek demek senden çalınacak bir buçuk yıl demek. Bir buçuk yıl o evde çalışacaksın ve hiçbir hata yapmayacaksın, Neden mi? Çünkü o evde hataya müsama yok." Kadının dedikleriyle üşüdüğümü hissettim.

Bunlar da ne demek oluyordu?

Acilen polisi aramam gerekiyordu.

Elimi telefona götürecekken kadın aklımdan geçenleri okumuş olacak ki "Sakın polisi aramak gibi büyük bir hata yapma çünkü polisler seni kendi eliyle Kutay beye verir. Sen galiba tehlikenin farkına varamadın bu işte bir buçuk yıllık çalışacak bir eleman olacaksan hiçbir hata yapmaman gerekiyor anlıyor musun, şimdi hala işi kabul ediyor musun?" Kadın gözlerime 'yalvarırım kabul etme' der gibi bakıyordu.

Ama paraya ihtiyacım vardı ve ben bir işe başladıysam yarım bırakmazdım.

Fakat bu iş için kendime müsama göstemeliydim.

Lakin yapamazdım. Paraya ihtiyacım vardı.

Kadının beni düşünmesi bir anlık anne sıcaklığını hissetmemişti. O an yine duygulandım fakat bunu belli etmeden kadını cevapladım. "Bakın benim için endişeniz anlıyorum ama benim bu işe ihtyacım var hem üniversite okumak isteyen biri olarak hem de hayatını idame ettirmeye çalışan biri olarak." Net konuşmuştum çünkü Kadının artık paraya ne kadar ihtiyacım olduğunu anlamsı lazımdı.

"Peki, sen bilirsin. Bu anlattıklarım zaten sözleşmede geçtiği için sıkıntı yok. Fakat senden tek istediğim hata yapma. Olan sana olur, kızım yaşındasın sana birşey olmasını istemem. Yarın evinin önüne siyah bir araç gelecek, plakasını sana akşam atacağı. O arabaya binip gelirsin. Kendine yetecek kadar eşya getirsen yeter. Zaten dışarı çıkmayacağın için fazla ne giysem derdin olmayacak sana verilen kıyafetleri giyeceksin. Hazirana sözleşmeni imzalayabiliriz." Derya hanım, kararlılığımı anlamış olacak ki daha da ısrar etmedi bunu yerine beni düşündü ve bu benim içimde minik kız çocuğunu uyandırdı.

Yarım saat boyunca Derya hanımla, sohbet ettik, Sözleşmeyi imzaladım ve Derya hanımın benim için uyarılarını dinledim. İçimden ona 'Derya abla' demek geliyordu fakat iş yerinde aramızda makam farkı olacağından bu düşünceyi kestirip attım.

Şuan dilediğim tek şey umarım bir buçuk yıl bir hata yapmam. Yaparsam neler olacağını kestiremiyorum.

En fazla ne olabilirdi ki?

BALLAR OY VERMEYİ VE YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN!

Instagram: @iesmaozer 💌

Loading...
0%