Yeni Üyelik
3.
Bölüm

YENİ BAŞLANGIÇLAR

@iesmaozer

Bazen bazı şeyler olmuyor diye üzülüyoruz fakat bu olmayan şeyin bize faydası var mı yok mu diye düşünmüyoruz. İnsanoğlu genelde sorgulamadan hareket etmeyi sever aslında bir sorgulasak belki hayatımız değişecek, belki yeni bir hayata adım atacağız...

Heyecandan elim ayağım titriyordu. Kısa sürede hemen iş bulmam beni ne kadar sevindirse de bir o kadar da gergindim derken telefon açıldı. "Merhaba, kim ile görüşüyorum?"

"Öncelikle Merhaba, ben internetteki aşçılık ile ilgili olan ilanınız için arıyorum."

"Buyrun, öncelikle bizlere CV'nizi göndermeniz gerekiyor." Kadın çok yumuşak bir tonlama ile konuştuğundan insanın telaşesini alıp götürüyordu.

Hemencecik "Tabii ki gönderirim. Yalnız siz mail adresinizi yazmamışsınız ben ondan gönderemedim." Diyerek kendimi açıklama gereksiniminde bulundum.

"Önüne gelen geçenin mailimizi kullanmasını önlemek için yazmadık. Yani önemli değil size mailimizi hemen söylüyorum." Dedikten sonra maillerine önceden hazırladığım Cv'imi gönderdim ve bir yandan da kadın Cv'imi okurken telefonu kapamadığı için ses çıkarmamaya özen gösterdim.

Yaklaşık beş-altı dakika kadın gönderdiğim belgeyi inceledi.

"Öncelikle bir çok işte çalışmışsınız. Bu iyi bir iş deneyimine sahip olduğunuzu gösterir. Tek bir sıkıntı var o da Üniversite mezunu olmamanız..." kadının diğer dediklerini duyamadım. Çünkü hevesim kursağımda kalmıştı. Bu işten de red yemiştim galiba.

Her ne kadar Üniversite okumak istediğimi bilmeselerde benim yüzüme direkt vurulması hoşuma gitmiyordu.

Daldığım düşüncelerden kadının söylediği söz ile kendime geldim.

"Alo, Bengü hanım beni duyuyor musunuz?"

"Evet, kusura bakmayın bağlantıda sorun oldu galiba demin sesiniz kesildi." Diye bir yalan atmak zorunda kaldım.

"Hiç önemli değil. CV'nizde kötü birşey olmadığından sizler ile daha detaylı bir iş görüşmesi yapmak isteriz." Kadının dediklerini duyduktan sonra şaşkınlıktan mı yoksa sevinçten mı bilemediğim bir olaydan donup kaldım.

Ne?

Yani ben şimdi iş mi bulmuştum?

"Şey ben şimdiden teşekkür ederim." Dedim kadının naif tarafına karşılık olarak.

"Rica ederim, sizlere yarınki görüşme için konumu buradan göndereceğiz. İyi günler dilerim."

"İyi günler, kolay gelsin." Dedikten sonra telefonu kapatıp cebime koydum. Şuan martılar, deniz kenarı, çay, simit, insanlar ne kadar da hoş bir görüntü gibi geliyordu.

En iyisi de iş bulmuştum.

Ben bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim.

Yarınki iş görüşmesi nasıl geçecekti acaba...

Loading...
0%