Yeni Üyelik
1.
Bölüm
@ikraelse

İmparatorluk Yılı 1882,9 Nisan

Güneşin batmasıyla birlikte, İmparatorluk Sarayı'nda bir sevinç çığlığı yükseldi. İmparatoriçe Serina'nın doğumu tamamlanmış, Claire De Luna soyadını taşıyan kraliyet ailesinin sekizinci çocuğu ve dördüncü prensi dünyaya gelmişti. İmparatorluğun "olsa da olur, olmasa da olur" rolü, dördüncü prenses Jia Marjorie 'den, henüz adı konulmamış en küçük prense geçmişti. Bu, Avaluna İmparatorluğu'nun nesillerdir değişmeyen bir kuralıydı: Kraliyet ailesindeki en küçük çocuk önemsiz olarak görülür ve ne yaptığıyla ilgilenilmezdi. Bu yüzden her prens ya da prenses, bu kötü muameleyi görmemek için bir küçük kardeşin doğmasını gönülden arzulardı.

Her prens veya prenses, yeni doğan kardeşlerinin yanına gelir; kendilerini kurtardıkları için teşekkür eder ve ayrıca, ileride görecekleri kötü muamele için özür dilerlerdi. İlk başta yazılı olmayan bir kural olmasına rağmen, şimdi saraydaki herkesin bildiği bir geleneğe dönüşmüştü bu olay. Şimdi de bu geleneği yerine getirmek için dördüncü prenses, İmparatoriçenin odasında yeni doğan prense isim koymak için İmparatoru bekliyordu. İsim koyma işlemi bittikten sonra bu geleneği yerine getirecekti.

Jia, henüz küçük olmasına rağmen, doğduğu için kardeşine minnettardı. Şu ana kadar gördüğü muamele, onun gibi küçük bir çocuk için oldukça kötüydü. Kardeşlerinden tutun da halka kadar, yok sayılıyordu; kimse için bir önemi yoktu. Bu yüzden de, bu zamana kadar ve bundan sonra tek bir hedefi vardı: önemli olmak. Bu zamandan sonra ise, imparatorlukta Jia'nın adını duymayan kimse olmayacaktı. Ayrıca, en büyük abisi ve ablası tahta geçtiğinde, önemli bir görev alacak kadar yetenekli olacaktı; hayır, olmalıydı. Öyle olursa, en azından fark ettirmeden de olsa, küçük kardeşine yardım edebilirdi. Rahat bir yaşamı olursa, belki bir nebze de olsa, bu yok sayılmaya katlanabilirdi küçük kardeşi.

Avaluna İmparatorluğu'nda taht, ilk iki kardeşe geçerdi; kız veya erkek olmalarının bir önemi yoktu. Diğer kardeşler de imparatorlukta önemli yerlerde görev alırdı. İmparatorluğun mevcut hükümdarları ise Vladimir Claire De Luna ve Nikolaus Claire De Luna idi. Nikolaus, aristokratlar yüzünden abisiyle bir problem yaşamamak için evli olmasına rağmen çocuk sahibi olmamıştı. Onun yerine savaşta gördüğü kimsesiz bir çocuğu evlat edinmiş ve İmparator Vladimir'in çocuklarına bağlı olacak şekilde yetiştirmişti.

Saraydaki toplantının bitmesiyle Vladimir, Serina'nın odasına doğru yürümeye başlamıştı. Fethettikleri topraklarla birlikte bütün kıta artık Avaluna İmparatorluğuna aitti ve bu toprakla alakalı problemlerin tartışıldığı bir toplantı yapıldığı için doğuma katılamamıştı. Vladimir bir yandan da doğan prensi düşünüyordu toplantı ortasında gelen haberci nedeniyle bir oğlu olduğunu biliyordu. Bugün ilk ve son kez oğluyla ilgilenecekti. Sıkıntılı bir şekilde nefes alıp verdi.

Odaya vardığında, İmparatoriçe'nin yanına doğrudan gidip, haberci iyi olduğunu söylemesine rağmen durumunu kontrol etti. Alnına narin bir öpücük kondurduktan sonra, prense baktı. Üçüncü Prens Perseus gibi sarı saçlara ve Claire De Luna kraliyet ailesinden olduğunu gösteren mavi gözlere sahipti. Prensi kucağına alıp, alnını prensin alnına değdirerek sesli bir şekilde adının "Hannes Armand" olduğunu söyledi. Avaluna İmparatorluğunda isim koyma törenleri bu şekilde yapılırdı. Oğlunu yerine koymadan önce öptü ve ayrıca, her en küçük çocuğuna yeni doğduğunda yaptığı gibi, kulağına sessiz bir şekilde "özür dilerim" dedi.

Dinlenmeleri için ve odadaki kızının görevini tamamlaması için odadan ayrıldı. İmparator odadan ayrıldığında, Prenses Jia, beşikte yatan kardeşinin yanına geldi ve hizmetçilerin de yardımıyla kardeşinin elini tutarak, "Beni bu muameleden kurtardığın için teşekkür ederim Hannes, ayrıca bu muameleye kalacağın için de özür dilerim," dedi. Daha sonra ise sessiz bir şekilde kendi kendine, "Seni kimsenin rahatsız etmemesi için elimden geleni yapacağım," diyerek odadan ayrıldı.

Ve böylece, "olsa da olur, olmasa da olur" rolünü üstlenen ve hayatın ona bol sürprizler sunacağı dördüncü Prens Hannes Armand Claire De Luna'nın hayat hikayesi başlamış oldu.

 

Loading...
0%