Yeni Üyelik
2.
Bölüm

“Köhne”

@ilkimsudeysu

 

 

“Ciddisin dediklerinde, öyle mi? Sen şaka yapıyor olmalısın. Bu işi ben sana verdim ama dışarı sızdırılmayacak, demiştim. Bunu anlayamıyor musun?”

 

Ne olduğunu anlayamadım. Elimdeki sigarayı yere atıp, yanımdaki bana sürtünen kediyi o an es geçerek yürümeye devam ettim.

 

“Hey Henry, neler oluyor?”

 

Elindeki bardağı öyle bir sıkıyordu ki, sinirlendiğini anlayabiliyordunuz (daha çok öldürecek gibi).

 

“Neler olduğunu anlatacağım sana ama şu an nevrim dönüyor. Anlatamam, ya da sikerler. Bilmiyorum, ne yapacağım. Bu, bizim en güvendiğimiz, her şeyi halledecek dediğimiz David olacak. Puşt, dosyaların bazıları kaybediyor ve bazı kişilerin eline geçiyor. Şu an nerede bu belgeler? Bulamıyorum ve soruşturma için bazı önemli bilgiler vatandaşın ya da bir gazetecinin eline geçmiş olabilir.”

 

O an kapıdan içeri Samuel girdi. Buradaki yetkililerden daha düşük bir rütbede olmasına rağmen, her işimizi hallediyordu.

 

Bana göz kırparak, ne olduğunu anlamaya çalışır bir şekilde baktı. Ben de kafamı sallayıp yere doğru baktım; ne bok yiyecektik bilmiyordum.

 

“Ne oldu? Yine dışarıya kadar geliyor sesin.”

 

Henry, cevap vermeden sadece başkomiserden gelen belgeyi okuttu.

 

Samuel elini ağzına götürerek, tek kelime etti: “Hassiktir!”

 

Durum çok vahimdi. Elimizde olan cinayet dosyasındaki bazı ayrıntılar başkalarının elindeydi ve Henry bu vakayı Anthony’ye vermişti ama o da eline yüzüne bulaştırmıştı.

 

Mia yankılı bir şekilde geldi bu ses, çünkü normalde bana “Mia” demezdi; emir kipi gel, git yapardı. Benim de rütbem asla düşük değildi ama disiplinli ve diktatör olduğu için (fazlasıyla) sesimi çıkaramıyordum.

 

“Bu Thomas vakasına bakmıştın, değil mi?”

 

O an, “Evet komiserim,” dedim, biraz korkarak ama kendimden de emin bir şekilde.

 

“Bu dosya senin. Artık ekip arkadaşlarınla sahada olmanı istiyorum. Sizin o kaybolan çocuğun nerede, ne zaman, nasıl, her şeyin detaylı argümanını masamda istiyorum. Bir ayın var. Ne yaparsın bilmiyorum ama başımızı bu beladan kurtarmamız gerekiyor ve dosyanın temize çıkmasını umuyoruz. Sana güveniyorum. Yarından itibaren iş başı.."

 

 

 

Loading...
0%