3. Bölüm

Yıldızların Altında..

I`mgonnacry
indrasama

...☀️

Kuşlar ve sincapların sesleriyle gözümü açtım.Vücudum epeyce dinlenmiş gibiydi,kendimi çok dinç hissetmiştim.Hızlıca yataktan kalkıp şarjdaki telefonumu aldım.Saat daha yeni 12 olmuştu belki annemler uyanmamış olabilirlerdi.Telefonu tekrar masaya koydum ve günlük Sabah rutinlerimi yapmaya başladım.Böylelikle biraz da olsun oyalana bilirdim.Bakımlarım bittiktikkten sonra odamdaki uzun aynanın karşısına geçtim.Gayet şık görünüyordum taaa kiiiii.

Asel:AAAAAA ÜSTÜMDE NİYE PİJAMA VAR?!!

Sesim yüksek sesle çıkmıştı,hızlıca yatağımda uyuma numarası yapmaya koştum.Belli bir süre kimse gelmeyince tekrar kalkıp yatağı topladım ve aynanın karşına geçtim.Küçük uyarılar yapmıştım kendime.

Asel:Cidden şu çocuğun karşına böyle mi çıkmıştım.Kesin saçım bile dağınıktı.Of ya of küçükken bakkala giderkende böyle olurdu.Kaderinde varmış Aselcim.

Kendimle boguşurken kapı çaldı.Gelen annemdi ve beni kahvaltıya çağırıyordu.Bunu beklemiyordum çünkü annem genellikle bu kadar erken kalkmazdı.Tamam geliyorum diyip annemin arkasından bahçeye indim.Arda dahil herkesin olduğu çok güzel donatılmış bir masa vardı karşımda.Hızlı adımlarla yanlarına gittim ve

Asel:Günaydinn herkeseee!

Diye neşeli bir sesle hafif bir bağırış gerçekleştirdim.

Murat:Günaydin Aselcim buyur otur.

Diyerek sandelyeyi centilmence çekti.Oturduktan sonra kalacağımız süre zarfında planlar yaptık.Arda'nın bana dün dediği şey iptal olmuş gibiydi, çünkü yoldan geldiğimiz için dinlenecektik.Herkes masadan kalktığında sadece Ardayla ben kalmıştım.Bende kalkmaya hazırlanırken Arda "Asel" diye seslendi.

Arda:Eğer yorgun değilsen dışarı çıkmaya ne dersin?Çıkamayacağımızı duyduğunda üzülmüş gibiydin.Bildiğim bir kaç güzel yer var.

Bu tamda duymak istediğim şeydi,evde boş boş oturmak sıkıcı olabilirdi.

Asel:Harika olurr! Evde boş boş oturcam diye üzülmüştüm.Ne zaman çıkıyoruz?

Arda:Hazırlan hadi 5-10 dakikaya çıkalım

Asel:Hiç bir kız 5 dakikada hazırlanamaz!

Arda:Peki ne zaman hazır olursan aşağıda bekliyorum.

Gülümseyip doğruca odama çıktım.Şimdi hafif bir makyaj ve güzel bir kombin yapmalıyımdım.Masamın karşısına oturup makyaj çantamdan bir kaç bisey çıkarıp elimden geldiğince sade ve hoş bir şekilde makyajımı yapmaya başladım.Bitirdikten sonra üstüme Pembe önden bağlamalı crobumu ve şort eteğimi giyip yanımdan ayırmaya kıyamadığım beyaz sırt çantamı taktım.Bence gayet şık olmuştum.Hızlı adımlarla aşağıya indim ve gözüm direk Arda'yı aradı.Kapının önünde beni bekliyordu.Yanına doğru ilerlemeye başladım.

Arda:Beklememe değmiş sanırım çok güzel olmuşsun.

Asel:Gözün açılsın biraz,şaheser gör.

Yavaşça ve onaylarcasına kafasını salladı.

Arda:Hazırsan çıkalım o zaman.

Asel:Bi dakka dur annemlere haber vermedim,bi söyliyip geliyim merak etmesinler.

Arda:Gerek yok ben çoktan söyledim onlara haberleri var,izinde verdiler.

Asel: Gerçekten mi?Annemler o kadar kolay izin vermezler bu tarz dışarı çıkmalara.

Arda:Rahatla biraz, gerçekten verdiler.Hem ben varım yanında telaşlamana gerek yok.

Asel:Sen olduğun için öyleyim zaten.Ay neyse hadi gidelim.

Arda:Pardon?Beni daha tanımadan ne bu güvenilmezlik.

Asel: Geç kalmadan gidelim hadi. Diyip kapıyı açtım ve elimle çıkması için işaret ettim.Tatlı bir kaçış gerçekleştirme çabalarım başarıyla sonuçlandı.Nihayet arabada bulmuştuk kendimizi.Kocaman bahçe kapısı açıldığında Arda çıktı ve doğruca yola koyulduk.

Arda:Yeni kahvaltı yaptık ama bildiğim mükemmel bir tatlıcı var.Bence gidebiliriz.

Asel:Çoktan yola koyulduğuna göre hayır şansım yok galiba.

Arda:Fazla zekisin sen.

Hafif bir kahkaha attım ve onaylarcasına başımı salladım.Attığım kahkayla oda gülümsemişti.O kadar samimi ve tatlı bir gülüşü vardı ki insan bakınca bile günü güzelleşebiliyordu.Ardayla tanışalı daha bir gün bile olmamıştı ama kendimi onun yanında o kadar rahat hissediyordum ki sanki uzun yıllardır tanışıyormusuz gibiydi.Belki de bu Arda'nın inanılmaz bir özelliğiydi.Daha önce görmediği insanlari,asırlardır görüp konuşmuşcasına bi anda bağ kurabiliyordu.Kıskanılcak bir özellik.Bu yetenekleriyle kaç kız düşürmüştür acaba?

Kafamda bin bir şey düşünürken araba çoktan durmuştu.Arda kapımı açmış inmem için bekliyordu.Seri adımlarla indim ve etrafıma bakındım.Koskocaman bir caddenin ortasındaydik.Tam soluma baktığımda küçük bir tatlıcı gördüm,sanırım burası Ardanın dediği yerdi.Onun gibi birisinden daha lüks bir yer beklemiştim,tabi sadece öyle gözüktüğü için.Yoksa böyle küçük ve tatlı işletmelere bayılırım.İçeri girdiğimizde göz alan ve renklerle dolu bir tema karşılamıştı bizi.Duvarlarda arabasından tut prensesine kadar çeşit çeşit karakterler doluydu.Üstüne üstlük bu karakterlerin üstünde küçük renkli ışıklar ve dolgular vardı.İşletme sahibi baya emek harcamış gibiydi.Parıldıyan gözlerim hâlâ duvarlarda gezerken Arda beğendiğimi anlamış gibi hafifçe sırıttı.

Arda: İlk geldiğimde bende senin gibi bakıyordum buraya, gerçekten göz alıcı bir yer.Hadi oturalım artık burda olduğun zaman boyunca daha çok bakarsın.

Başımı ona doğru çevirdim ve onaylarcasına salladım.Bir gözüm hala duvarlardaydı.Eliyle oturacağımız masayı işaret etti ve sandelyemi çekip oturmami bekledi.Ben oturduktan sonra oda hızlıca tam karşıma geçti.Biraz etrafa bakındı, gözleri birisini arıyor gibiydi ki gerçekten de arıyormuş.Baktığı yerde duran adamla göz göze geldiği an ikiside en büyüğünden gülümsedi.Arda adam yaklaştığında hızla ayağa kalktı,birbirleriyle tokalaştılar ve kafa tokuşturdular sonrada içtenlikle sarıldılar.Bende ayağa kalkacağım sırada Arda bana döndü ve

Arda:Tanıştırayım Halit abi,bu işletmenin sahibi kendisi.dedi

Asel:AA öylemi memnun oldum Asel ben.Bu arada gercekten çok güzel bir tema oluşturmuşsunuz çok beğendim.

Halit:Bende memnun oldum Asel kızım.Begenmenede çok sevindim emeklerim çok büyük burda

Asel: Gerçektende öyle,her tarafı ayrı bir özenle yapmışsınız tebrik ederim.

Halit: Çok teşekkür ederim ne kadar tatlı bi kızsın sen Arda sonunda hanım hanımcık bir kız bulmuş.

Halit abi bunu dediğinde gülmemek için zor durmuştum.Kısa bir sessizlikten sonra Arda mahcubiyetle

Arda:Abi yok yanlış anladın sen arkadaşım kendisi ailelerimiz çocukluk arkadaşı bu yazda bizde kalıcaklar.Bende buraya getirmeden duramadim.dedi

Halit:Hee kusura bakmayın ben yanlış anladım.Haydi oturun bakalım bisey yiyip içicek misiniz?

Diye sorduğunda halit abinin cok utandığını anlamıştım.Arda da anlamış olucakki rasgele bir sipariş verip Halit abinin kaçmasını sağladı.

Arda:Sana sormadım ama istediğin bir şey varsa söyleyelim.

Asel:Yok hayır sorun değil.

Dedikten sonra kısa bir sessizlik oluştu.Her ne kadar bir kahkaha patlatip sessizligi bozmak istesemde kendimi tutum.İkimizde telefonlara gömüldüğümüz sırada Halit abi elinde iciceklerle bize doğru geliyordu.Teşekkür edip içecekleri aldıktan sonra Arda ilk yudumu benim almami istedi.Bende hafifçe tebessüm edip içiçekten küçük bir yudum aldım.Biraz fazla şekerliydi ama tadı gerçekten muhteşemdi.Bana ne içmek istedigimi sormamasina rağmen gerçekten damak tadima uygun Bir şey söylemişti.Bir yudum daha alıp Arda ya tadının gerçekten güzel olduğunu söyledim.Ardindan tekrar uzun bir sessizlik oluştu,ikimizde kendi halimizde takılıyorduk.İciceklerimizin son yudumlari kalmisken Arda sessizliği bozdu..

Arda:Hadi bitirde kalkalım çok konuşamadık kusura bakma ama daha çok yere gidicez.

Hızlıca son yudumlari aldim ve Ardanin isteği üzerine arabaya geçtim.Ardada hesabi ödeyip hızlıca arabaya binmişti.

Arda:Ee Asel Hanım az önce kafede çok konusamadik,nereye gitmek istersin şimdi yada konusmak istediğin bir sey varmı.

Asel:Valla Arda Bey buralari siz biliyosunuz,size bırakıyorum.

Diyip işi ona yükledim.Arda üzüntüyle iç çekti, boş boş etrafa bakarak düşündü.çok geçmeden gaza bastı ve dümdüz ilerlemeye başladı.

Asel:Eee nereye gidiyoruz.

Arda:Çok saçma gelebilir ama şuan buraya en yakın ve en eğlenceli olan şey bir at çiftliği.

Bir anlığına duraksadım sonra küçük çocuklar gibi heyecandan yaptığım haraketlerle Arda'ya

Asel:Ne saçması ben bayılırım at çiftliklerine küçüklüğümde çok giderdim,hadi gidelim de bi tozumu yutturayım sana.

Diyip ellerimi birbirine kenetledim,bu son cümlemi hafif bir kibirle söylemiştim.Fakat Arda sadece beğenip beğenmedigimi merak etmiş olacaktıki verdiğim tepkiyi görür görmez işte bu dercesine yüzünde bir başarı ifadesi oluşmuştu.

Arda:Yanlız en yakın falan dedim ama hemen hemen burdan oraya 1 saat sürecek,dayanabilirmisin o kadar.

Asel:İsterse bir ömür boyu olsun yine giderim,İstanbul'da o kadar yoğunum ki ne zamandır gidemiyorum 1 saat ne gelir bana.

Arda:Öyleyse ne bekliyoruz

Heyecanla bas gaza diyip işaret parmağımla önümüzü işaret ettim,elimi işaret etmemle arabanin dönmesi bir oldu.Ben küçük şaşkınlığımi yaşarken Arda çoktan bir kahkaha patlatmıştı.Ardindan Arda dan şarkı açmasını istedim.Bana ne istiyorsun dediğinde bilmem diyip kaçamak bir cevap verdim.Oda hizlica telefonunu çıkardı ve çok beğeniceksin tarzı bişeyler mırıldanarak Spotify dan birseyler aratti.Çok geçmeden melodisi çok tanidik bir şarkı kulaklarımda duyuldu,Yıldızların altında'ydı bu!Başımı hemen Ardaya çevirdim.

Asel:Arda sen bundan zevk mi alıyorsun?

Arda:Ne,ne konuda

Asel:Beni şaşırtma konusunda!Bu şarkıya bayılırım

Bunu dediğimde her ikimizde afallamıştık.Bi süre sadece şarkının sesi çıkıyordu arabada...Ardından Arda

Arda:Evet ben insanları şaşırtmaktan zevk alıyorum Asel.Özellikle seni

Diyip göz kırptı.Bu lafının üstüne başımı cama yaslayıp yolu Arda'nın dediğini düşünerek geçirdim...Bide sürekli tekrarlanan yıldızların altında'yla.

Yanmam gönlüm yansada,

ecel beni alsa da

Gözlerim kapansa da,

yıldızların altında...⭐

Bölüm : 27.11.2024 17:05 tarihinde eklendi
Okur Yorumları Yorum Ekle
Hikayeyi Paylaş
Loading...