Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Giriş

@iremm4t

Genç kız sokakta kulaklıkla müzik dinleyerek ilerliyordu. En yakın arkadaşı burada çalıştığı için kendisi de burada çalışmaya karar vermişti.

Hastaneye doğru yürüyordu ; bugün işinin ilk günüydü ve biraz heyecanlıydı. Hastaneye geldiğinde ilk yaptığı şey, profesörün yanına gidip bazı evrakları imzalamak oldu. Daha sonra beyaz önlüğünü alıp acile ilerledi.

Acil , beklediğinden daha kalabalık çıkmıştı. Birkaç hastayla ilgilendikten sonra dinlenmek amacıyla masasına oturdu . Yanına bir hemşire gelip , "Doktor hanım , hemen gelmeniz lazım , bir yaralımız var." dedi. Hemen yerinden kalktı. Hemşireye dönüp , "Durumu ne?" diye sorup hızlı adımlarla ilerlediler. Hemşire , "Görev esnasında göğsünden vurulmuş, durumu pek iyi değil , kalp atışları 40'ın altında , çok fazla kan kaybediyor." dediği an koşmaya başladı.

"Hemen ameliyathaneyi hazırlayın." dedi hemşireye . Hemşire gözden kayboldu ; genç kız , koridordaki asker kalabalığını geçerek hastaya doğru ilerleyip , "Durum bilgisi ne?" diye bağırdı. Başka bir hemşire , "Çok fazla kanaması var , kalbi çok yavaş atıyor , daha fazla dayanamayabilir." dedi.

Hemen hastayı sedyeyle itip ameliyathanenin içine götürdüler. Genç kız hemen arkalarından girip ameliyathane kıyafetleri ve maskesini giyip içeri ilerledi. Hemşireler hastayı hazırlamışlardı; yanlarına gidip , "Başlıyoruz, neşter." dedi.

Hemşire hemen neşteri uzattı. Yarım saat sonra vamet makinesinden sesler gelmeye başladı. Hemşire, "Çok fazla kan kaybediyor, kalbi durmak üzere." dedi. Daha sonra doktorun üzerine hastanın kanı fışkırmaya başladı. Doktor, "Kahretsin, pense ver." dedi. Yarım saat sonra kalp atışları normale döndü ve ameliyat kaldığı yerden devam etti.

Ameliyat zorlu geçiyordu ; 5 saat sonra ameliyat başarıyla sonuçlandı. Genç kız derin nefes alarak hemşirelere dönüp , " Dikişleri siz atın." dedi. Bakışları ameliyathanenin içindeki cam pencereye kaydı;

pencerenin arkasında profesörün onu izlediğini fark etti . Profesörün yüzünde memnun kalmış gibi bir gülümseme vardı ve başını salladı. Genç kız , gülümsemesine karşılık verip ameliyathane çıkışına doğru ilerledi.

Loading...
0%