Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@iremnur35

Arabamla yola çıkmış gidiyordum atamamın yapılmış olduğu Diyarbakır Askeriyeye hemşire olarak atanmıştım, aklıma her şey gelirdi de bir askeriyeye atamamın yapılacağını düşünmezdim. Hadi size biraz kendimden bahsediyim.

Ben Alya Çınaroğlu, hemşirelik bölümünden henüz mezun olalı 6 ay olmuş taze bir hemşireyim. Aslen İstanbul Üsküdarlı bir ailenin 3. çocuğuydum benden büyük 2 abim vardı ailemle aile apartmanında oturuyorduk. En üst katta babaannem dedem ve hayatı çılgınlar gibi yaşayan halam oturuyor halam 27 yaşındaydı yanlış anlamadınız halamla aramızda yalnızca 5 yaş vardı kendisi de hala bekar olduğundan babaannemlerle oturuyordu onların alt katından büyük amcam diğer katta da biz oturuyorduk babamla 3 kardeş olduğundan hhiç bir zaman dedemle babaannemi yalnız bırakmak istemedikleri için babam evlendiği zamanlarda amcamla birlikte yapmışlar apartmanı. Amcamın 4 çocuğu vardı 2 kız 2 erkek onlarda 24-25 yaş aralığındaydılar hepimiz kardeş gibi büyümüştük bütün yaramazlıkları beraber yapıp, okuldan beraber kaçıp akşamları da sokakta oturup kola çiğdemi de hep beraber yapardık. Onlardan ayrılmak çok zor gelmişti ailede ilk defa gidip başka şehirde hayatını kuran kişi bendim geri kalan abilerim kuzenlerim hepsi İstanbulda olmayı tercih etmişlerdi bense kendi ayaklarımın üzerinde durmak istediğimden atamamın uzak yerlere olmasını çok istemiştim.

Şu anda yolda ağlayarak gitmemin sebebi de bu kadar güzel bir aileden ayrılıyor olmak elbette gidip geleceğim onlarda öyle ancak ne kadar da olsa üzücü oluyordu bu durum. Diyarbakıra gelmiştim artık Doğu kültürünü her zaman çok merak etmişimdir ancak okul dersler vs derken gelmeye fırsatım olmamıştı daha önce. Öncelikle sağlık bakanlığına gidip orda ki işlerimi halletmiştim şimdi ise daha önce abimle tuttuğum eve gidiyordum. Atamam açıklandıktan bir kaç gün sonra buraya gelmiş ev tutmuş evi düzmüş geri dönmüştük evimi çalışacağım yere yakın seçmiştim ki gisip gelmem kolay olsun diye. Valizlerimi çıkartıyordum yukarı bir tane değildi ki Allahtan asansör vardı da işimm kolay olmuştu. Kapının önüne geldiğimde karşı komşumda kapısını açmıştı.

-Aaa siz yeni taşınan kişi olmalısınız hoş geldiniz.

-Hoşbuldum evet yeni taşındım.

Tatlı ve sempatik bir kadındı gerçekten.

-Ev sahibi bahsetmişti sanırım hemşiresiniz.

-Evet doğrudur ilerde ki askeriyeye yeni atandım.

-Benim eşimde orda asker bende onu karşılamak için açmıştım kapıyı. Heh geldi

diyerek merdivene bakmıştı, kafamı çevirdiğimde uzu boylu orta yaşlarda bir beyfendi vardı.

-Hayatım bak yeni komşumuz, aaa adın neydi?

-İsmim Alya memnun oldum.

-Hoş geldiniz bende Ahmet, sanırım siz yeni hemşiresiniz?

-Ben gelmeden namım duyuldu sanırım deyip gülümsemiştim.

-Bende askeriye de çalışıyorum ordan biliyorum ancak 3 gün sonraydı sanırım görev gününüz.

-Evet doğru öncesinde biraz buraları gezmek tanımak istiyorum açıkçası.

-Ay canım çok beğeneceksin buraları inan bana bende ilk geldiğimde çok garipsiyordum ama zamanla çok sevdim artık gitmek istemiyorum.

-Anlıyorum umarım alışırım, izninizle ben geçiyim yol yorgunuyum da biraz.

-Tabii tabii ben size yardım ediyim valizler için.

O sırada kapıyı açıp kenara çekildim Ahmet abi içeri girmeden koridora doğru iktirmişti valizleri.

-Çok teşekkür ederim tekrar çok memnun oldum tanıştığıma deyip gülümsemiştim.

-Bizde öyle bir şeye ihtiyacın olursa çekinme lütfen Canan diye seslenmen yeter.

Tebessüm edip görüşürüz diyerek içeri girmiştim. İyi insanlara benziyorlardı apartmanda asker olmasına ayrı bir sevinmiştim güvende olmak önemliydi sonuç olarak.

Valizlerimi yerleştirmem epey zamanımı almıştı saate baktığımda akşam 18:00 olduğunu görmüştüm içeri geçtiğimde yorguınlukla kendimi koltuğa bırakmıştım karnım resmen gurulduyordu. Yemek istemeyi düşünürken telefonu aldım elime tam o sırada kapı çaldı. Çok yorgun olduğumda kalkerken epey zorlanmıştım o da yetmezmiş gibi halıya takılıp yeri boylamıştım resmen.

Sinirle söylenerek kapıyı açtığımda Canan ablayı gördüm karşımda

-Hayırdır canım noldu iyi misin? Bir ses duydum ama.

-İyiyim iyiyim abla ya gelirken halıyla ufak bir takışmamız oldu ama sorun yok hallettik.

-Halıyla mı takıştınız? Birde sorunu halletiniz öyle mi? Ahahahah ay alemsin Alya ya

-Sen böyle söyleyince bana da epey saçma geldi ya abla eşyalarımı yerleştirdim de ondan baya yorulmuşum.

-Bende tam o yüzden geldim aslında, sen şiimdi yemek falan uğraşma ilk günden buyur gel misafirim ol eşim evde ancak yemekten hemen sonra çıkacak askeriyeye gitmesi gerektiğinden dolayı.

-Yok abla ben rahatsız etmiyim şimdi sizi ya. Ben söylerim dışarıdan.

-Aşk olsun olur mu öyle şey biz seninle daha uzun uzun vakit geçireceğiz hiç çekinme buyur gel.

-Peki o zaman abla. Diyerek askıdan ceketimi aldım üstümü kontrol ettiğimde gayet uygundu şalımı da üzerime alıp öyle geçmiştim karşı tarafa.

İçerde Ahmet abi oturuyordu masa da.

-Hoş geldin Alya bacım buyur geç böyle.

Bacım demesi tuhafıma gitmişti doğrusu :D Ses etmeden tebessüm ederek masaya oturdum Canan abla da döktürmüştü resmen.

-Eline sağlık abla her şey harika görünüyor.

-Afiyet olsun canım benim.

Sonrasında sorularla ve sohbet havasında geçen bir yemek olmuştu zil çalmıştı.

-Heh geldi bizim ki.

Diyerek Ahmet abi ayaklanıp kapıya yürümüştü.

-Abla misafirin mi vardı bilsem gelmezdim.

-Yok yok Atakan geldi eşimin askeriyeden arkadaşı onun evi de 2 bina yanda hemen o yüzden beraber geçiyorlar askeriyeye.

-Hım anladım. Sonrasında içeri girdiklerinde kafamı kaldırıp baktığımda hayatımda ilk defa gördüğüm bal rengi gözlerle karşılaşmıştım. Aman Allah'ım bu da neydi böyle rabbim yürü ya kulum demiş bu çocukta baya yürümüş.Ben onu incelerken kafasını bana çevirdiğinde hemen ayağa kalktım.

-Abla her şey için teşekkür ederim ama ben artık eve geçiyim.

-Kız dur bir dakika ay Atakan bak bu karşımıza yeni taşındı ismi Alya sizin oraya da hemşire olarak geldi.

Atakan bana elini uzattı.

-Hoş geldiniz Alya Hanım. Elini sıktım

-Hoş bulduk teşekkür ederim.

-Hanım biz çıkalım artık görev bekler.

-Tamam canım dikkatli ol Allah'a emanet olun.

Tam ağzımı açmış onlara veda edecekken karşıda ki camdan patlama sesi geldi kurşunlar silah sesleri ve çığlıklar havada uçuşurken anın şokunu yaşıyordum tam o anda biri üzerime kapandı masanın altına eğilmemi sağladığında kafamı kaldırıp baktığımda Atakanı gördüm o da kafasını bana çevirdi fazla yakındık gereğinden fazla hemde. Tam o anda bir çığlık daha duydum

-Ahmettttttttt

 

Herkese selammm ilk defa bir kitap yazma girişiminde bulundum umarım tutulur desteklerinizi esirgemezseniz çok sevinirim :))))

Loading...
0%