Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Giriş

@ismailkrkk123

PİEOLS DİYARI HARİTASI KİTAP KAPAK GÖRSELİNDE BULUNUYOR

 

(Bu kiap daha düzenlenmemiş, bitmemiş hatta ismi dahi değiştirilecek olan bir hikayedir/romandır. Ancak senaryosu değişmeyecektir. Müsait oldukça yeni bölümler atmaya çalışacağım. Umarım beğenirsiniz.)

 

 

Bazı Karakterler

Rinor Pugavor

Çocuk

Rodan

Komutan Alpagos

 

Bazı Ünvanlar ve Bazı Özel İsimler

 

Karûn: Merkezi Dureterdor olan Pielos’ta en çok inananı olan bir din ve din topluluğu.

Burip: Karûn dinine inanan, dindar kesimden oluşan ve toplumu ibadete yönlendiren din adamı/kadını.

DURİT Deniz Ticaret Şirketi: İsmini Dureterdor’un ilk üç harfinden ve diğerini de Itzıo’nun ilk iki harfinden alan bu iki ülke ve bunlara bağlı şehirler arasında anlaşmalı denzi ticaretinin yapıldığı büyük bir şirket.

 

Bazı Yer İsimleri

Dureterdor

Duret

Ussak

Montalino

Yalen

 

 

Rinor Pugavor ve Dureterdor Hakkında

Dureterdor liman şeridi Pielos’un en işlek liman şeridini oluşturuyordu. Dureterdor’dan günde 25’e yakın gemi kalkıyordu. En işlek liman olması onu en çok ticaret yaptığı anlaşmalı ülke Itzıo ve ona bağlı şehirlerin oluşturduğu DURİT Deniz Ticaret Şirketi sayesinde Itar kıtasının en büyük kraliyetini oluşturuyorlardı.

40’lı yaşlarındaki Rinor Dureterdor’un önde gelen isimlerinden komutan Alpagos’a, çoğu esir aldığı insan gibi onun adı altında genelde ticaret gemilerinde çalışır ve geçimini sağlardı. Kumral saçları, yeşil gözleri onu denizcilik için doğmuş biri gibi gösteriyordu.

Denizciler sıklıkla rüya görürdü. Bu alışılagelmişin dışında bir durum değildi. Ancak Rinor’un sefer sırasında onu etkileyen bilhassa kişiliğini bir dönüşüm sürecine girmiş gibi hissedeceği bir rüya görmüştü. Ve bir Burip’e görünüp görünmemek hakkında kararsızdı.

Loading...
0%