Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@ismira


 

 

 

 

GİRİŞ

 

 

Yollarımız kime bağlıydı? Doğru yöne gidip gitmediğimizi yolun sonunda mı öğrenirdik başında mı? Yürüdüğüm her yolun sonunda üzüntü olmasa da bir burukluk ile karşı karşya kalırdım her zaman. Belki de bunu sebebi girdiğim her yolun engebeli, dikenli ve karanlık olmasıyla ilgiliydi. Ne tesadüftür ki ismimle aynı anlama gelen verimsiz topraklardan oluşan yollara denk gelmiştim.

Derin bir nefes alarak yürüdüğüm yolun sonunu görmeye çalıştım. Hep böyle olurdu, ben bir şeyleri ki genellikle bu şeyler fırsatlar olurdu! dahiyane bir şekilde kaçırır ve yolun sonu gözüküyor mu diye bakardım.

Yolun sonunda beni karşılayacak şeylerden ziyade yolda karşıma çıkan şeylerden deneyim kazanmaya çalışırdım. Bu yüzdendir ki ben Allah'a emanet yaşıyordum!! Yaşadıklarımdan ders çıkarmaya çalışırken tökezler, her şeyi daha berbat ederdim tamamen şuan olduğu gibi mesela!!

Yolun sonunu görmak için hızlı hızlı yürürken ayağım takılmış, düşmekten kılpayı kurtulmuş ancak giydiğim gömleğin kolu yol kenarında duran ağaç dalına gelmiş ve yırtılmıştı!! Harika! Cidden bir şeyleri batırmakta üstüme yoktu.

Otobüsü kaçırmıştım yine! İşe geç kalmamak içinse bir sonraki otobüs seferini beklemek yerine, yakın! olan iş yerime yürüyerek daha hızlı gelirim zannedip yürümüştüm.

Sonuç mu? Tabi ki geç kalmıştım. Yeni aldığım ve sadece iki kere giydiğim canım gömleğimin yırtılmasına mı yanayım yoksa kendimi Hüseyin Bolat zannedip yürüyerek işe tam vaktinde geleceğime olan inancıma mı yanayım bilemiyordum.

Koştur koştur geldiğim iş yerimin önüne saati bakmak için kolumu kaldırdım, saat 08.20'ydi benim iş başı saati ise 08.00'di. Hemen en acilinden bir bahane bulmam lazımdı! Mert Bey pencereden beni görmüştü ama ne hikmetse kapı açılmıyordu!

Açsanıza yahu köleniz geldi! Huh huuu? Bu kadar gönüllü bir köleyi de istemiyorlarsa idi keyifleri bilirdi! Tamda ben mertce her şeye çizgi çekip eve dönecekken kapı açılmıştı. Tüh işten ayrılma fırsatımı yine kaçırmıştım.

_________________________________

Hayatı boyunca mücadelesini yalnız başına vermiş bir kişi bir anda kalabalıklaşabilir miydi? Kalabalıklaşsa bile nasıl davranacağını bilebilir miydi? Girdiği bütün yollardan yara bere içerisinde çıkan Eflal bu sefer çıkabilecek kadar güçlü müydü?

 

 

Loading...
0%