Yeni Üyelik
3.
Bölüm

1.BÖLÜM:PARŞÖMEN

@isotluyazar

Annemin ölümünün ardından on yedi yıl geçmişti ve benle Elis yirmi yaşına girmiştik,annemizi babam kral Vrong öldürdü,hatırlamıyor olsamda benim için suçlu her zaman o oldu.

🔱🔱🔱

"Aaa düşüyorum"bunu diyen korkak kardeşim Elis'ti,şuanda ejder sınavındaydık ve sıra kardeşimdeydi,ben başarıyla bitirmiştim ama Elis'in yükseklik korkusu olduğu için korkarak yaklaşıyordu.

"Abi uçuyorum...ayrıca korkuyorum"bir kahkaha patlattım,Elis o kadar yukarıda değildi,benim boyumun biraz yukarısında uçuyordu.

Elis uçarken bir şey fark ettmiştim,Elis'in bindiği ejderha huysuzluk yapıyordu mesela,sırtını Elis'in düşmesi için yukarı aşşaağı sallıyordu,Elis bu yüzden rahatsızdı değil mi?

Hemen ejderha tebiyecisi olan adamın yanına gittim adı Gonx'tu yanlış hatırlıyırsam öyleydi.Yanına yaklaşıp durdum"Gonx Elis'in yanlış ejderha seçtiğini düşünüyorum peki ya sen?"tepki vermedi demeki ismini doğru hatırlamıştım,"Evet varisim,prenses Elis her geldiğinde ejder Tox'u seçiyor,prensese söylemek istemiyorum çünkü rencide olabilir"ince düşüncesinden dolayı Gonx'u tebrik etmek istedim.

"Peki Gonx ben Elis'e uygun bir dille anlatım"dedim,Gonx'ta başını memnun olmuşçasına salladı,o sırada Elis,Tox'tan inmişti,"Hadi saraya gidelim abi"başımı olumlu anlamda salladım.

                           ...

Saray geldiğimizde ben hemen banyoya girdim ve yıkandım bu çok iyi gelmişti sonra ise yatağıma uzandım,gözümü kapatmıştımki kapı açılma sesi geldi,başımı o tarafa çevirdiğimde,yardımcım Xyu'nun geldiğini gördüm,gülmseyerek oturma poziyonuna geçtim,"Bir şey mi oldu Xyu?"başını olmsuz anlamda salladı,"Hayır efendim babanız akşam yemeyine sizi davet etti"hayret babam beni hiç çağırmazdı,"Xyu geliyorum"dedim,tam çıkacakken bir şey unutmuş gibi durdu ve"Bu parşömen size geldi efendim"kalkıp paeşömeni aldım ve çıkması için başıyla çıkmasını işaret ettim,reverans yapıp çıktı hızlı bir şekilde parşömeni açtı içinde güzel bir el yazısıyla şunlar yazıyordu

 

 

İLK PARŞÖMEN

 

 

SEN İYİ TEİLA,AKŞAM YEMEĞİNE GİT VE YETİNİ KULLAN BUNU UNUTMA

 

 

YETİNİ KULLAN

Ne!yetimimi kullanayım ve ayrıca akşam yemeğinin olacağını nereden biliyor,bu saraydan birimi.

Eğer yetimi kullanırsam kral ben olacağım ve Ensa krallığını ben yöneteceğim,benim yetim şuan ki kralı tahttan kovabilmek ve yerine benim kral olmamdı,bunu kullanmak istemiyordum çünkü bunlar bana sıkıcı geliyordu ama çoğu kişi korkumdan yapmadığımı söylüyordu umurumda bile değildi.

Çok kafaya takmadım çünkü Ensa krallığında böyle şeyler çok olurdu babam her zaman bunlardan şikayet ederdi...

Akşam için deri kıyafetlerimi giyindim ve zümrüt tacımı taktım artık babamın yanına layık biriydim,giyip kuşanmış ve gösterişli bir taç takmıştım aynı babam gibi.

Aşşağı ağır bir şekilde indim,"Baba yapma"Elis'in haykıran sesini duydum,artık koşarak gidiyordu,alnımdan soğuk terler akıyordu,canımdan daha çok sevdiğim kardeşimi babam bir şeyler yapıyordu,ne olabilirdiki!

Yemek odasına geldiğimde,Elis'in dudaklarından kan akıyordu,Vrong ise Annem'in tablosunun yanında durmuş piposunu üflüyordu,nefretle babam olacak caniye baktım ve hemen sonra kardeşim Elis'in yanına koştum"Ne oldu Elis ne yaptı sana bu adam"dedin ve adamı gösterdim"Bana yumruk attı abi"dedi masumca,arkamı döndüğümde elim ayağım titriyordu,"Sen kardeşime yumruk attıp sonra rahatca piponu içe biliyorsun öylemi?"sesim soru sorar gibi çıkmıştı ve sinirden titremişti"Ne zaman pipo içeceğimi sana mı sorucağım Teila"dedi sakince,çok sinirlenmişti babamı tahttan kovacak bir şekilde hemde.

"Sen eski kral Vrong Zeyx,yeni kral olarak seni tahttan kovuyorum"bunu bemde beklemiyordum ağızımdan benden bağımsız dökülen kelimeler beni güçlü kılmıştı,herkes önümde eğildi"Yakalyın şunu"dedim Vrong'u göstererek,iki muhafız lafım ikiletmeden Vrong'u yakaldı,sırıtılışla"Ve zindana atın"bunu yapacağım Vrong'un aklına gelememişti ki yüzü bembeyaz kesildi,Elis'te teşekkür eder gibi bana baktı.

Bu olay Ensa krallığına büyük ses getirecekti...

BU BÖLÜM BU KADAR DİYER BÖLÜMDE GÖRÜŞÜRÜZ,BİR DİYER KURGUM OLAN YEL VAKTİ:ATAÇ'I OKUMAYIDA UNUTMAYIN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

 

 

 

Loading...
0%