Yeni Üyelik
11.
Bölüm

Tanıdık Bir Yüz

@kafautuluyoruz

Akşam olmak üzereydi. Hava kararırken kapı çaldı. Kimdi bu gelen?

"Kim o?" diye seslendi genç kadın. Cevap veren olmadı. Dürbünden baktınca siyahlar içinde yüzünü gizlemiş birisini gördü. "Kimsiniz?"

Sert yumruklarla kapıya vuran adam ondan ne istiyordu? "Kapıyı aç!" daha kim olduğunu bilmediği birisi elinde keskin bir bıçakla içeri girmeye çalışıyordu. Korkuyla ne yapacağını şaşırırken koşarak koltuğun üzerinden telefonunu alıp polisi aradı. Uzun süre çaldıktan sonra nihayet açıldı. Dışardaki katilin çıkardığı her ses nefesini kesecek kadar korkutuyordu.

Fısıltıyla konuşuyordu. Sessizce söylediği sözleri duymayan polis memuru bir kez daha tekrarlamasını istedi. Kadın biraz daha anlaşılır bir ses tonuyla "Kapımda eli bıçaklı bir katil var kapıyı zorluyor. Lütfen yardım edin." dedi.

"Anlaşıldı öncelikle sakin olmaya çalışın ve bize bulunduğunuz yerin konumunu söyleyin!"

Kadın adresi söyledikten sonra telefonu kapattı. Polis ekibi yarım saate buraya gelecekti. Kapının arkasında ağır olan ne varsa düzmesini söylemişti. Genç kız polisin dediğini yapmak için eline ne geçerse pencere ve kapılara sürükledi. Kapıdaki şahıs içeri giremeyeceğini anlayınca ses büsbütün kesilivermişti. Yarım saat sonra polisler gelmişti. Kadın, eşyaların bir kısmını kapıdan çekerek dürbünden baktı. Polis gelmişti. Emniyetle, kırılmak üzere olan kapıyı açtığı anda yüzünü şapkasıyla gizlemeye çalışan tek bir polisi görmüştü. Bu adam polis değildi kadında bunu anlamış ve hızla kapıyı kapatmaya çalışacaktı ki ayağını araya koyması buna engel olmuştu. Var gücüyle bağırarak yardım istedi. Ayakları kendiliğinden ileriye doğru sürülürken katilin içeriye girdiğini görmesi bir olmuştu. Koşarak mutfağa gitti. Eline gelen ilk bıçağı adama doğrultarak yüzünü gizleyen katile baktı. Şapkasının altındaki yüz tanıdık bir çehreydi. Kafasını kaldırınca gördüğü suratla şok olmuştu Bu en yakın arkadaşı Semih'ti!

"Semih?" Duymamış gibi büyük adımlarla yanına yaklaştı. "Napıyorsun uzak dur, geri çekil!" diyerek ikazda bulundu. Elindeki palayı kıza fırlattığında polisin siren sesleri kulağında uğuldamaya başlamiştı. Gözü kararıp etraf karanlığa bürünürken omuzundan yere sıcak bir şeyin aktığını hissediyordu. Ölmekten korkuyordu.


Loading...
0%