Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@kalemimyazar

Okula vardığımızda kapıda Meryem ile karşılaştım beni beklediğini söyledi birlikte sınıfa girdik . Sınıfta en çok Meryem’i seviyor ve en çok onunla oyunlar oynayıp anlaşabiliyordum. Meryem 3 kardeşti bir abisi birde ablası vardı. Ablası 17 yaşında iken geçtiğimiz yıl sevdiği çocuk ile evlenmişti abisi de bizden 4 yaş büyüktü ve bizim okulumuz da 5.sınıfa gidiyordu . Meryem sınıfa girdiğimizde

 

-Elif , annem bana “Elif’i hafta sonu eve davet et pasta yaparım size birlikte vakit geçirirsiniz “ dedi. Ne güzel olur değil mi teyzenden izin alsan da cumartesi günü birlikte olsak olur mu ?

Diyerek heyecanla gözlerimin içine bakıyordu

 

-Bilemem ki Meryem, izin verir mi teyzem bilmiyorum .

 

-Ne olur bugün birlikte gidip izin alalım olmaz mı ?

 

-Tamam okul çıkışı birlikte gideriz .

 

Okul çıkışında İsmail abi ben Meryem ve abisi Halil ile birlikte bize gittik . Kapının önünde teyzem elinde çamaşır leğeni çamaşır yıkıyordu . Gece sarhoş gelen eniştem sabaha kadar hem yatağı hem üzerini kirletmişti kusarak , teyzem onu temizlemek için hasta hali ile dışarıda ateş yakmış su ısıtıyordu .

 

Gülerek yerinden kalkıp bizi karşıladı ;

 

-Hoş geldiniz kuzular . Hayırdır çete 2 den 4 e çıkmış ?

 

-Teyze Meryem’i tanıyorsun Fatma teyzenin kızı . Seninle bir şey konuşmak için gelmek istedide…

 

-Söyle bakalım Meryem neymiş konuşmak istediğin ?

 

-Zuhal teyze annem dedi ki , isterseniz hafta sonu Elif ile bizde ders çalışın bende size pasta börek yaparım birlikte yer oynar ödev yaparsınız . İzin verirsen tabii .?

 

Teyzem gözlerini yere dikip bir süre düşündükten sonra

 

-İsmail de gelecek mi peki ?

 

-İstiyorsa gelebilir tabii

 

-İsmail’de gelecekse olur . Abilik yapıp korur gidip gelirken Elif’i . Ama çok geç dönmek yok hele hele hava karanlığına kalmak asla ..

 

Sevinçle birbirimize sarıldık . Sonrasında Meryem’ler evlerine dönerken bizde İsmail abi ile içeri geçtik . Teyzem dışarıda ki çamaşır işini bitirip içeri gelene kadar bizde televizyon izledik . Akşam için yemeğini ocağa koymuş sonrasında dışarı çamaşıra çıkmıştı teyzem . Çamaşır bitince yine yemek hazırlıklarıma devam etmek için mutfağa geçti bende ona yardım etmek için yanına geçtim .

 

Akşam olmuş Adem enişte hala gelmemişti belli ki yine ya kahveye gidip takılmış yada içmek için arkadaşları ile buluşmuştu. Yatma saati geldiğinde odaya geçince İsmail abime bakıp;

 

-İsmail abi bugün yine senin ayak ucunda yatabilir miyim ?

 

dedim . Başı ile olur işareti yapınca hemen gidip kıvrıldım yatağının ayak ucuna.

 

Yatağımdan örtümü alıp İsmail abimin ayak ucuna kıvrılıverdim . İsmail abi gülerek ayaklarımı gıdıklamaya başladı ayağımı karnıma çekip bende onun ayaklarını gıdıkladım. Gülüşme seslerimize teyzem içeri geldi

 

-Hayırdır siz niye böyle yatıyorsunuz hem ne bu kahkahalar ?

 

-Senin bu korkak yeğenin aynı odada ayrı yatmaya korkup bacaklarıma sarılıyor “abi ayaklarını öpeyim “ diye

 

Bu cümleden sonra ikimizde kahkahalar ile gülmeye başlayınca teyzemde bize katılıp gülmeye başladı . Biz odada kahkahalarla şakalaşırken dış kapının kapanma sesi ile sus pus olduk . Mehmet eniştenin “ne bu ses be “ diye bağırması ile hemen yatağa yatıp sesimizi çıkarmadık . Teyzem odadan çıkıp eniştemi odasına götürdü giderken bir yandan da teyzeme küfürler saydırıyordu.

 

Sabah erkenden kalktım . Meryem’e geç kalmak istemiyordum . Teyzem benden önce kalkmış kahvaltı hazırlığı yapıyordu . Bende mutfağa geçip teyzeme yardım etmeye başladım .

 

-Teyze senin hiç arkadaşın yada komşun yok mu ?

 

-Var elbette ama ev işlerinden fırsatım olmuyor ki kimseye gideyim. Niye sordun ?

 

-Hiç .. Ben Meryem’i çok seviyorum ve onunla hiç ayrılmayacağım . Hem ikimiz üniversitede aynı okula gideceğiz biliyor musun ? Oda doktor olmak istiyor bende . Doktor olup annem gibi kimsenin tek başına acılar içerisinde ölmesine izin vermeyeceğim .

 

 

Loading...
0%