Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3.Dost

@kambersizyazar

 

Beğeni ve yorum yapmadan geçmeyin, lütfen...

______

Aslında bu davranışa katlanmak zorunda değildi. Lakin Melek için Sibel doğruluk, sevgi timsali olunca herşeye balıklama atlayan Melek bile susuyor,sadece dinliyor anlam çıkarmaya çalışıyordu. Kısık bir tonla Sibel'e.

"Şey,son kez bir şey. " diyerek yutkundu.

"Başka birşey talep etmeyeceğim. Eve gitmeden..."

 

Sibel derin bir iç çekip Meleğin daha sözü tamamlamadan konuşmaya başladı.

"Yine ne oldu, Melek yalvarıyorum yeter?" dedi saçlarını koluna taktığı toka ile toplarken.

 

Melek iyice ne oturduğu yatağa sinmişti. Yüzü al al olmuş, esmer teni alnından aşağıya boncuk boncuk ter akıtıyordu. Gözlerini kısarak yine kısık bir ses tonuyla ;

"Babamın beni bu halimle görmesini istemiyorum üzerimde ki içki kokusunu hemen anlar, çok üzülür. Banyo müsait ise beş dakikada duş alabilir miyim?" Gülümsedi en yakın arkadaşının soğuk bakışlarına karşı.

 

Sibel hışımla Melek'e sus işareti yaptı. Melek'in tavırları gözüne batmaya başlamıştı. Sibel'in de sergilediği davranış biçiminin de suçu yoktu. Ahmet her buluşmada dantel gibi nefret yükleyerek işliyordu. Sibel de aşkın saflığına kendini kaptırıp, en zor zamanlarında Melek'e arkasını dönmüştü. Şimdide aynısını yapmak için kollarını sıvamıştı.

"Sen ne diyorsun? Bugün anlamadı, yarın, ertesi gün, aylar sonra, hiç mi anlamayacak? Dün olanları ne çabuk hafızadan sildin ne çabuk resetliyorsun? Adamlar biz gelmesek seni yiyeceklerdi." diyerek bakışlarını oturan kıza çevirdi. Melek ortam yumuşaması için;

"Boğazlarında kalırım diye umut ediyordum." dedi, her defasında gülümsemesi yavaş yavaş solarak.

 

"Daha halen şaka mı yapıyorsun? Melek ciddi olamazsın, bu konu farkında olmasanda şakaya müsait değil." Sağ elini alnının üstüne koydu.

"İnanılmaz başım ağrıyor, kimin yüzünden acaba?"

 

"Benim yüzümden olmalı. Yine benden uzaklaşmanı sağlayacak ne yaptım? Ya da müstakbel eşin olacak adam benim için ne dedi?"

 

" O bir şey demedi. Tam tersine, içkili olduğun halde, sen onun için birşeyler söylüyorsun. Mesela, tehdit ettin başka ne yapacaksın merak ediyorum? Seninle arkadaş olmazsam, Ahmet'in hayatı için tehlikeli olabilir gibi saçma sapan şeyler söyledin." İnanamaz gözlerle bakıyordu.

"Şimdi cevap ver, Ahmet'in üstünden nasıl tehdit edersin beni?"

 

"İçkinin iyi bir tarafı olmadığını yine anlamış oldum. Özür dilerim canım. Kalbimden geçeni söylemişim yine." diyerek sarılmak için yaklaştı Sibel'e.

"Lütfen sarılmak için yaklaşma. Altı aydır içki içerek kendini ve seni seven insanların varlığına ihanet ediyorsun. Sabah olunca herşeyi eskisi gibi beklemenin bir manası yok." diyerek yanından uzaklaştı Sibel.

 

"Hadi ama biz dost değil miyiz? " Gülümsemek yerine sadece bakıyordu.

 

"Değiliz anla artık biz dost olmayı beceremiyoruz..."

 

Melek söylenen bu cümleyle yatağın üstüne oturdu. Başını o kadar eğmiş, o kadar çaresizdi ki, gözleri istem dışı yaşlar dolmaya başlamıştı.

 

Annesinden sonra en yakın arkadaşının bu sözleri fazla zoruna gitmişti. Akmak için ısrar eden yaşlarını burnunu çekerek durdurdu. Nefes almak için bütün dikkatini babasına yoğunlaştırdı. Babası onu her şekilde istisnasız kabul ediyordu. İçki içtiğini bilmiyor olabilir ama bilse bile aynı coşkuyla kızını severdi. Melek sessizlik içinde çığlık atsa da, dışarıda sadece boş bakan bir kız gibi duruyordu.

 

Pişmandı Melek, buraya gelmeyeceğim dediği günün haftası istemeden de olsa burada oluyordu.

 

Aslında Sibel en son yapacağı davranıştı Meleği kırmak. Ne olursa olsun bu şekilde düşmanca konuşmazdı. Konuşamazdı hiç bir zaman, fakat Ahmet'in Meleğe karşı tutumu onu bu şekilde davranmaya itiyor, ağlamasını istem dışı umursamıyor du. Melek daha fazla incinmemek için, kalkıp tam kapıya yöneldiği an da, Sibel kalp kırıcı kelimelerine duraksamadan devam etti. Bugün inceldiği yerden bütün bağları koparmak istiyordu. Ve istediği gibi bütün bağlar kopuyordu.

 

"Yalvarıyorum aramıza mesafe koyalım. Haksız olduğumu düşüneceksin belki, umurumda değil. Artık nişanlı bir insanım ve gerçekten Ahmet'i seviyorum. Onun istemediği insanlarla konuşmak, mümkün olmadıkça görüşmek istemiyorum. Anlamaya çalış, varlığını, geçmişini, geleceğini, düşünce tarzını sevmiyor. Herkesle, herşeyle kavga etme biçimini sevmiyor. "Gözlerini yumdu.

"Bende Ahmet'in senin hakkında ki düşüncelerini destekliyorum." diyerek buğulanan gözlerini açtı.

 

Meleğin artık sinirden takati kalmamıştı. Dizleri titriyor, gözleri kan çanağına dönmüş bir vaziyette yere kendini attı. Dizleri acısa da, kalbi daha kötü durumdaydı. Herkesi yavaş yavaş kaybettiğini bilmek, acı içinde savaşan vücuduna zor gelmişti.

 

Sibel gördüğü manzara karşısında tek adım dahi atmıyordu. Duvarda ki asılmış aile fotoğrafına dikkatini vermiş bir vaziyette kafasını dağıtmaya çalıştı.

 

Kendini toparlayıp, Meleğe bakmadan. Siyah saçlarını bozuk olmadığı halde düzeltti. Esmer tenliydi, saçları, gözleri, teni kendi memleketi Gaziantep'in kendine has kokusu vardı. Huyu değişmişti sevdiği adamı bulduktan sonra. Aklını kullanan kız gitmiş, körü körüne duygularına bağlı kız gelmişti. Kolundaki Ahmet'in aldığı saate bakıp.

"Lütfen git buradan Ahmet ile alışverişe çıkacağım, seni görmesin. Bu davranışım yüzünden bana kızma sakın. Kimse geçmişini kendi yazmadı. " Melek için bardağı taşıran son damlaydı bu sözler. Geçmişi yüzünden mi bu kadar canını yakıyor, kendinden uzaklaştırıyordu. Konuşmak canını yaksa da tahammülü kalmamıştı.

"Yeter anlıyor musun? Yeter, hep sustum! Senin karşında dostluğumuz bozulmasın diye Ahmet aşağıladı, sustum, sen nişanlına yaranmak için beni küçük gördün, sustum. Ama benim geçmişim de utanılacak hiçbir anı yok. Sen belki unutmuşsundur ama, Annem trafik kazasında öldü diye mi utanacağım? Babam'ın tek kolu felç diye mi ? Yoksa bir buçuk yıl önce ailemin üstünde dolaşan kara bulutlar yüzünden mi? Evlenmeye bir ay kala, beni terk eden ve neden olarak, evlenmek için kendini hazır hissetmediğini sunan Sabri için mi?" Sibel'in tepkisiz yüzüne baktı. Seninle arkadaşlığımız bozulmasın demesini istiyordu."

 

"Yanlış anlama beni?" Sibel'in kurduğu küçücük cümle, içten, sıcak bir üslupla söylenmek yerine, gözlerini kaçırarak, parmağında ki yüzükten elini cekmeyerek söylenmişti.

 

" Hiç seni yanlış anlar mıyım?" İnanmaz bir tavırla acı içinde kahkaha attı.

" Demek ki bunlar için bana karşı değilsin. O zaman, iş bulduğum her iş yerinden bir hafta içinde kovulmam mı sebep ? Yoksa parayla çocuk bakıcılığı yaptığım için mi? Aaa yoksa içki içtiğim için mi? Hiç sanmıyorum, o asalak nişanlın da her gece içiyor." diyerek söylediği yalanla Sibel'in yanına yaklaştı. Ahmet günde bir paket sigara içiyordu ama içki içmezdi. Şimdi söylediği yalanın da hiçbir önemi yoktu.

 

"Sen hiç beni tanıyamamışsın, evet utandığım tek olay her konuda kayıtsız, şartsız senin yanında olmam. Bana yaşattıklarına rağmen dostluğumuz için susup, ses çıkarmamam. Babam, ben, neler çektik biliyor musun? Annem öldüğünde yanımızda sen vardın. Evleneceğim insan beni terk ettiğinde, yanımda yine sen vardın. Kahretsin ben dizlerinde ağladım. Bir yıl önceye kadar da yanımdaydın. Sonra ne oldu? Aşk senin normalde düz bakan gözünü kör etti. Komşu anne dediğin kadının mezarına artık yabancı gibi geliyorsun. Şimdi bu şekilde ağzına alamayacağın olayları ne sen, ne de özellikle Ahmet konuşamaz. İnkar etmiyorum ben kötü bir şey yapıyorum. Evet içki içerek hayatımı, babamı, seni kendimden uzaklaştırıyorum. Haklısın, ama gösterdiğim çaba hiç mi gözüne gelmiyor." diyerek zor olsa da ayağa kalktı.

"Ben neredeyse içkiyi bırakıyorum. Sadece zamana ihtiyacım var. Mucize değil, sadece bana vereceğin zaman. Çok mu zor senin için, artık bana dayanmak?"

O kadar dolmuştu ki ağzından çıkan sözler yüzünden. Gözlerinde yaşlar dökülmeye, ahenkli kahverengi saçları o anları yaşıyor gibi küçük küçük dalgalanıyordu. Sibel bir an duraksadı. Siyah eteğini silkeledi Meleğin yüzüne bakmak istemiyordu ses tonu kısık olsa da yargılayıcıydı.

"Ahmet gelecek hemen gitsen iyi olur baya bir zaman da görüşmeyelim. İkimiz içinde böylesi daha iyi olur. Kendine iyi bak."

Artık kelimeler kifayetsiz bir mana taşımaya başlamıştı. Melek birbirlerine sarılıp ağlamayı beklerken Sibel'in git demesi zoruna gitmişti.

"Ne demek git? Yani artık beni görmek istemiyor musun?" Sibel'in tepkisiz yüzüne baktı."

"Gerçekten sana bravo. Bir erkek için dostunu iyi sattın. Hiçbirşey olmamış gibi susup gidebilirim. Ama o kadar sabırlı biri gibi davranmak istemiyorum. Sabrım doldu beni sevmeyen insanlara karşı tükendi."

 

"Tamam dök içini ve git..." Kollarını birbirlerine birleştirip baktı.

"Hadi seni bekliyorum. Konuş ve git..."

 

"Nasıl istersen eski yakın, şimdi ki eski arkadaşım. O senin herşeyi kaset gibi ileri geri saran nişanlına söyle, aferin ona..." Alkışladı.

"Üç kişilikli bir hikayede tabii ki biri mutsuz olmalı. Etrafıma bakıyorum da bu dostluk ve aşk temalı hikâyede en mutsuzu benim. Sayende, sayenizde tebrikler." Alkışlamaya devam etti.

 

"Bitti mi?"

 

"Evet bitti... Hikayeniz mutlu sonla bitmesi için dua etmeyeceğimi söylemek isterim."

 

"Beddua da etme..."

 

Birkaç dakika sessizlik içinde birbirlerine baktılar. Sonra Sibel yeniden başını çevirdi. Anlamıştı artık gitme vakti geldiğini.

 

Çaresiz ,sessizce odayı terk etti. Dış sesi sussa da iç sesi Ahmet'i bulup ağzını burnunu dağıtmak. Sibel'e de iyi bir sopa çekmek istiyordu. "Neyse" dedi içinden ... Neyse elinde sonunda bunlarda geçecek di...

_________

 

Kendinize iyi bakın.

Loading...
0%