Yeni Üyelik
4.
Bölüm

KARANLIK MÜHÜR

@kaplanfaruk

İçeriye geçinde ona direkt "Niye kimse sana adımla seslenmiyor" dedim.

 

"Bir zamanlar herkes kullanırdı adımı ama uzun zaman önce yaşanan bazı olaylar yüzünden artık insanlar adımdan korktukları için bana ismimle seslenmiyorlar"

 

"Peki neden 500 yıldır ölmedin?"

 

"Bu son sorun olsun. Burada benim yaşımdan daha önemli konumuz var"

 

"Tamam tamam bu sondu"

 

"Kurucu barışı getirdikten sonra mühürler üzerinde çalışma yapmaya başlamıştı. Bu sayede mühürlerle ilgili sayısız bilgilere ulaştı. Ama bunu hiçbir kimseye öğretmedi"

 

"Siz dışında" diye tahmin ettim

 

"Sadece uzun ömürlü olmanı sağlayacak şeylerle ilgili bilgileri öğretti. Ama uzun ömür sonsuza kadar sürmüyor. Bu yeteneği kazandığınız zaman size verilen amaç gerçekleşene kadar sürüyor" dedi.

 

"Sen görevi yapmdın ozaman"

 

"Hayır yapmadım. Çünkü bu benim kontrolünde olan birşey değildi. Kurucu ölmeden önce 5. Bir mühür keşfetmişti ve bu mühür diğer tüm mühürlerden daha tehlikeli ve güçlü bir mühür. Hem tekbaşına hem de diğer mühürlerle senkronize çalışabiliyor" dedi.

 

"Bir dakika. Yeni mühür mü? Bunun senin görevinle ne alakası var"

 

"Benim görevim ileride bu mühüre sahip olacak kişiye sahip çıkma ve onun düşmanımız olmaması için mücadele vermek"

 

"Herneyse artık işimize geri dönelim"

 

Mergen ile evin içindeki gizli odalardan birine girdik. İçeride birsürü eski kitap vardı. Masanın üstünde hala açık olan kitapta ise mühürleri anlatan bir bölüm vardı. Benim asıl dikkatimi çeken şey anlatılan mühürün daha önce bize hiç öğretilmemiş olmasıydı.

 

Mergene seslenip "burada anlatılan mühür de ne?" diye sordum.

 

"Buradaki mühür gelmiş geçmiş en güçlü mühür olan, kaderinde yıkım ve öfke bulunan kişide var olacağı söylenen Karanlık mühür" dedi.

 

"Karanlık mühür mü? Bunun benim başıma gelen şeylerle bir alakası var mı?"

 

"Boyga ile olan kavganızda emin olamamıştım ama bahçemin savunmasına karşı mühürünün verdiği tepkileri görünce emin oldum. Sen efsanevi karanlık mühüre sahipsin" dedi.

 

"Karanlık mühür ha. Şimdi herşeyi anlamaya başladım"

 

"Peki sen nereden biliyorsun bu mühürü. Kurucunun bilgilerini kimseye öğretmediğini sanıyordum"

 

Böyle söyleyince mergen bana mühürünü gösterdi. İlk görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı. Mühürü simsiyah bir renkte daha önce görmediğim bir şekildeydi.

 

"B-bir dakika sen de mi karanlık mühüre sahipsin?"

 

"Evet ama benimki orijinal değil ben bu mühürü kurucu sayesinde kazandım"

 

Kurucuyu her geçen gün daha da fazla merak ediyordum. Hem dört mühre sahip, hem millete karanlık mühür veriyor. Mergen beni düşüncelerimden arındırdı.

 

"Ben mühürsüz bir şekilde doğan ilk kişiyim. Bu yüzden de kurucunun araştırmalarında onun hep yakınlarındaydım"

 

"Ozaman nasıl-"

 

"Bu mühüre sahibim değil mi?"

 

"E-evet"

 

"Sana söylediğim gibi kurucu mühürlerle ilgili çok araştırma yaptı. Hatta sana bir sır veriyim. Kurucunun aslında sadece şifa mühürüne sahipti"

 

"Tüm mühürlere sahip olduğu yalanmıydı yani?"

 

"Hayır diğer 3 mühüre sonradan sahip oldu. Onun üç sadık komutanı ile birlikte anlaşma yaptılar ve komutanları ölmeden önce kendi mühütlerindeki gücü ona aktardılar"

 

"Yani yapay mı onun mühürleri?"

 

"Yani evet yapaylar"

 

"Peki ne kadar güçlüydü yapay mühürler?"

 

"Gerçek olanın yaklaşık %10 u kadar güçlülerdi ama buna rağmen kurucu yapay mühürlere de sahip olunca durdurulamaz derecede güçlendi"

 

"Karanlık mühüre kendi sahip olmak yerine neden sana verdi peki?"

 

"Kendi bedeni karanlık mühürü kaldıramadı. Karanlık mühür ustalaşması en zor mühürdür. Ustalaşmak için içindeki tüm karanlık duyguları kontrol edebilmen gerekiyor. Ve bunda başarılı olursan tek kazancın bilincinin hala senin kontrolünde olması olacak" dedi ve devam etti.

 

"Tabi bunlar bunlar sadece benim bildiklerim gerçek karanlık mühüre sahip olan tek kişi sensin ve sen sadece bu mühre değil tüm mühürlere sahipsin. O yüzden bu mührün nasıl çalıştığını kendin öğrenmek zorundasın"

 

"Peki senin mühürün gerçeğinden ne kadar güçsüz?"

 

"Benim mühürüm orijinal mühürün sadece %5 gücüne sahip. Bedenim sadece bu kadarını kaldırabildi. Ve %5 bile olsa bana muazzam güçler verdi. Benim uzun yıllar yaşabilmem hiç hastalanmamam belli bir dereceye kadar yaraların iyileşmesi bu sayede"

 

"Sen kurucunun verdiği görev yüzünden 500 yıldır ölmediğini söylemiştin ama"

 

"Karanlık mühüre gücünü kaldıramadığımız için kurucu farklı teknikler kullandı. Sen bir kişiye belli bir görev verirsen ve bu görevi mühür kullanarak verirsen görevi alan kişi sahip olmadığı mühürlere bile geçici olarak sahip olabilir"

 

"Ozaman senin karanlık mühürün yakında yok olması mı gerekiyor? Sonuçta bende var o mühür"

 

"Senin karanlık mührü uyandırmaya başlamanla görevimin belli bir kısmı tamamlandı ama hala yapmam gereken başka görevler daha var. O yüzden daha fazla konuşma da sana karanlık mühür ile ilgili bildiklerimi anlatayım.

 

Mergen ile birlikte içeriye geçtik ve mergen direkt konuşmaya başladı.

 

"Karanlık mühürü uyandırmak diğer mühürleri uyandırmaktan çok daha farklı ve zor bir şeydir. Bu mühür üç aşamalı bir uyandırma sürecine sahiptir ve aşamalar da gittikçe zorlaşmaktadır."

 

Masadaki bir bardak sudan bir yudum aldı ve kaldığı yerden devam etti

 

"Birinci aşaması senin boyga ile olan kavgan sırasında aktifleşti. Birinci aşamada sahip olduğun tüm yetenekler ve varsa mühürler kişinin uzun yıllar boyunca çalışırsa ancak ulaşabileceği seviye kadar çıkar. Ama bu kadar gücün dezavantajı olarak da birinci aşamaya geçmek için yoğun bir öfkenin kontrolü altında olmak zorundasın. Birinci aşamadayken karanlık mührün gücünü sadece yoğun karanlık duygular hissederken kullanabilirsin"

 

Mergenin sözünü keserek aklımdaki bir soruyu sordum.

 

"Diğer aşamaları anlatmadan önce bana bu mühürün sahip olduğu yeteneklerden bahsedermisin? Çünkü ben boyca ile kavgamda bazen kendimi sanki havaya dönüşmüşüm gibi hissediyordum. Ayrıca dün ailemle kavga ederken çok sinirlenice babama yeter diye bağırdıktan sonra mühürümden kara parıltıların uçup onalra gittiğini gördüm. Ondan sonra da ben onlara izin verene kadar da garip bir şekilde itaatkar davrandığını görmüştüm. Tam olarak ne yapabilir bu mühür?"

 

Ben konuşmaya ilk başladığımda biraz sinirlense de karanlık mühürle ilgili yaşadıklarımı anlatmaya başlayınca pür dikkat beni dinlemeye başlamıştı. Ben susunca da

 

"Peki bundan başka yaşadığın deneyimler oldu mu?" mergen bu sefer eline not defterini almış az önce söylediklerimi not alıyordu. O yazmasını bitirince konuşmamı beklemeye başladı.

 

"Bir de sana dışarıdayken bu evin ve bahçeden garip bir aura hissedebiliyordum. Sanki buraya isteğim kadar güç aktarabilecek gibiydim. Ayrıca sanırım senin burayı nasıl mühürünle koruyorsan ben de aynısını hatta daha da gelişmiş şekillerini yapabilecekmişim gibi hissediyordum" dedim.

 

"Demek mühürünün ne olduğunu bilmemene rağmen bu kadar güçlü şeyleri yapabiliyorsun"

 

"Peki aksiyon ne zaman başlıyacak?"

 

"Eğitimi diyorsun. Hemen başlıyoruz"

 

Loading...
0%